Assassin’s Creed Valhalla zrazuje odkaz Alfréda Velikého
-
Z clanku jsem si odnesl dojem, ze Ales odpusti jakykoliv nesmysl nebo politickou agitaci “protoze seno”, ale pokud mu sahnou na oblibenou historickou postavu, tak to ne, to uz je pres caru, panove!
-
Moc pěknej článek Aleši, díky za něj. 😉
Ono, řekněme si na rovinu, severští nájezdníci prostě byli ti zlí a museli být, aby přežili, nebo aspoň byli šťastní, no a když máme hrát za ty zlý, jakože jsou hodní, tak ti hodní (jako třeba Alfréd), musí působit zle, aby si zasloužil zapíchnout do nich, nebo nějakýmu jejich přisluhovači vystřelovací rybičku do krku.
Téma a období je to ale nesmírně zajímavý a těším se, jak se s tím poperou.
A ke komentům zde, že série AC je historicky zcela mimo, nesouhlasím. Samozřejmě, že co člověk (i když podle manželky jsem spíš prase, než člověk) to názor a náhled na věc. Ale musím říct, že spousta okamžiků her ze série přitáhla mou pozornost i na období pro mě zcela nezajímavých (viz války o nezávislost v severní americe, nebo třeba revoluční Paříž). Je to ale jen hra, musí se to snoubit i se zábavou, jinak si mužeme akorát listovat v encyklopedii (který ale bejvají povedený i v těch AC hrách) 🙂
-
Tak tohle mě hned po ránu moc pobavilo. 😂
-
Oh, já už se nemůžu dočkat až budeme mít ďábelského Alfréda který:
se bude na trůně vztekat jako malý fracek / bude nesmyslně posílat na smrt svoje vojáky pro slávu Prastarého řádu (nebo tak nějak) / bude hledat artefakty Isu aby s nimi mohl pomocí laserů zničit celou vikingskou flotilu / si bude užívat koukání na mučení zajatců a vraždění neviňátek / pomocí Osirisovi hole oživí krále Artuše aby pro něj zatlačil Vikingy zpět do Skandinávie (ale samozřejmě podcení sílu hole a nemrtvý Artuš ho zabije)
Ale nesmíme zapomenout na hrdinného/hrdinnou Eivora/Eivorku (dále jen Eivorka), která bude:
zachraňovat vdovy a sirotky od jisté smrti / pořádat ty nejvíce sick rap battles v celém Essexu / pomocí dvou štítů (Giant Door Shield/Orma's Greatshield + Reeve's Greatshield pls jiný neberu) bude kosit celé, zlé, Alfrédem zmanipulované Anglosaské armády / si schopna zavolat Krakena na zničení celé obrovské Alfrédovy flotily
------------------------------------------------------------------
Super článek, 10/10 hru už mám předobjednanou :)
-
Skvělé čtení. Víc takových. A Xena samozřejmě žila. 😛 Kdo říká opak je lhář nebo neomarxista..
-
Pridavam se, tez by se mi podobny clanek libil, tedy pokud to bude mozne napsat bez spoileru. :)
-
Souhlasím. Aleši napiš to! 😀
-
Mám jednu prosbu: díky tomuhle fakt hezkému článku který popisuje jak to s Alfrédem a Brity tehdá bylo bych poprosil, aby po vydání hry vznikl follow up, který by rozebral nakolik ta hra teda splnila ty "historické kvóty" či ne. Jako dodatek k recenzi třeba, protože tohle je i pro mě moc blízké téma a fakt dobře se to čte :)
-
Me pripadalo ze to zinscenoval ten manik za nim(muze byt clenem neceho jak rikas) co byl i pak na bojisti, ten jeho skodoliby usmev jsem uz videl v serialech.
-
Napadla mě možná varianta příběhu, kdy bude Alfréd ovládán členy nějakého řadu a úkolem bude tyto členy zničit a pomoct Alfrédovi sjednotit zemi.
Jinak by mě zajímali informace o štítové hradbě, jelikož ji běžně používali anglosasové, kteří ji převzali od Římanů. Nějaké informace o tom, že by to byl i vynález severských nájezdníků jsem nedohledal.
-
Chces tim rict, ze ani Xena nikdy nezila?! Kacirstvi! ;)
--------------
Jinak diky za zajimavy clanek a exkurz do historie.
-
Já myslím, že nikdo nepochybuje o tom, že podobné hry mají historickou přesnost někde na úrovni Herculese od Disneyho 😄
-
Jestli někdo tyhle hry považuje za věrohodný zdroj informací o historii, tak si zaslouží být obelhaný nevěrohodným ztvárněním Alfréda Velikéhoo.