Baldur's Gate 4 od Larianů nebude, nechystají dokonce ani DLC či datadisk
-
tak Baldurs Gate 4 by mal dostat konecne Obsidian
-
Tak BG3 bylo ve vývoji 6 let. Myslím si, že si chtějí dát pauzu od světa Forgotten Realms a chtějí teď dělat na něčem jiném.
Snad se k BG4 vrátí po pár letech, jak to třeba udělá CDP se Zaklínačem 4.
-
Moje prvni reakce byla ze jasne, nejspis si jen mysli ze by tomu ted nedokazali dat to prave, chteji jen prozatim delat neco jineho a vrati se az prijde ten spravny napad.
Kdyz sem ten clanek precetl, vzpomnel sem si na nedavne odhaleni Daggerheartu. Tohle bude jeste velmi zajimave.
-
"Trpí přílišnou korektností" čti: "Musel jsem se koukat na lidi tmavších etnik/minoritní sexuality a emocionálně mi to ublížilo."
-
V podstatě souhlasím. Pro normálně uvažující lidi se jedná o naprosto normální toleranci bez toho aniž by kvůli tomu museli zakládat firmy a společnosti soustředící se na korektnost.
Největší bizár potom je když se zjistí že na samotným pracovišti dochází k různým formám psychického a fyzického útlaku, přestože u nich funguje podobná společnost.
Podobné společnosti by měli především hlídat aby k podobným incidentům nedocházelo v herních studiích mezi zaměstnanci, ne cenzorovat hry. Je to pouze můj názor s kterým někdo může a nemusí souhlasit. Hry které se snaží být přehnaně rozmanité jen proto aby byly rozmanité příliš nemusím, když se někomu líbí tak proč ne, jen by to chtělo trochu balanc...když budou vycházet korektní hry tak proč neumožnit a nedívat se skrz prsty na nekorektní hry (díky bohu například za Postal).
-
Zaslouzime si to co tolerujeme.
-
Asi před půl rokem jsem tu na tohle téma reagoval podobně. Teď hrajeme stolní DnD kampaň s postavami kolem 18. úrovně, kterou vede člověk, který dělá DM poprvé a nikdo z nás (ani DM) nikdy nehrál za postavu na tak vysoké úrovni. Překvapivě to funguje docela dobře až na takové věci, které se začínajícímu DM prostě stávají. Někdo s více zkušenostmi nebo dokonce profesionální herní designér, by to měl zvládnout.
Přijde mi, že je to spíš předsudek, protože pro DM je objektivně obtížné udržet v hlavě schopnosti postav a připravit pro ně adekvátní výzvy. Nicméně rozhodit dobrodružství může i to, že DM zapomene na to, že postavy mohou létat a to je schopnost přístupná i na nižších úrovních.
Ale jak jsem psal i výše. Respektuju jejich rozhodnutí, jen mi přijde trochu překvapivé od člověka a jeho týmu, kteří už od založení studia toužili dělat hru podle DnD.
-
No, celý herní průmysl ne. To děláte z komára velblouda. Minimálně většina AAA titulů však trpí přílišnou korektností. Nedivil bych se kdyby zde většině hráčů nic neříkala společnost Sweet Baby Inc. jejichž posláním je podporovat rozmanitost, rovnost a začlenění do herních příběhů a studií.
Opravdu to potřebujeme ? 🥲😂
-
Immersive simy miluju, Deux Ex nebo Prey jsou u mě božárny, ale bohužel, ať se nám to líbí nebo ne, se většinou mizerně prodávají. Womp womp.
-
To je škoda. Přes všechny výtky, které k bg 3 mám (a není jich málo) bych si dokázal od nich představit pokračování s postavami na levelech 12-20.
-
Byla by to asi chvíli pro někoho sranda, ale vysoké lvl v DnD nejsou mezi hráči TTRPG moc oblíbené - nejsou totiž moc zábavné..
Postavy jsou hrozně mocné, takže je obtížné vybudovat nějaký zábavný/napínavý příběh/zápletku.
Za mě úplně chápu rozhodnutí se posunout od DnD jinam..
-
Lariani? Tvůrci pravděpodobně nejinkluzivnější hry (her) vůbec? Hry kde láska kvete v každé podobě a příchuti? Kde se konečně vybodli na fantasy morální předurčení inteligentních tvorů na základě rasy? Tak určitěěěěěě.
-
No spousta lidí očekávala nějaký další díl nebo aspoň větší datadisk (DLC).
Přece jenom prostoru je tam dost a ten level cap na 12 bylo očividné znamení, že by mohlo přijít něco, co to posune na slavný lvl 20.
-
Jej jej, ti woke aktivisti nám kradou práci a schovávají ponožky. Celý herní průmysl je kvůli nim v trapu.
-
Je pravda že immersive sim žánr by potřeboval na poli AA / AAA titulů oživit jak prase drbání. Několik menších indie immersive sim titulů vychází, ale podle mě o nich ví mizivé procento hráčů. Kdyby Lariani udělali hru na způsob prvního Deus Ex, tak bych se taky nezlobil...bohužel jsou již v hledáčku woke aktivistů, takže pochybuji že by se jednalo o tak syrový zážitek jako první DE, ale lepší než drátem do oka.
-
Sami říkali, že pro BG3 se silně inspirovali immersive simy (deus ex atd.), takže kdyby udělali nějaký immersive sim, vůbec bych se nezlobil.
-
Tak jestli zůstanou v žánru RPG, tak super ať se tématicky jedná téměř o cokoliv. Nedovedu si je představit dělat hry jiného žánru 😄 ale kdoví třeba přijdou s vlastním Talos Principle 🥲....nebo střílečkou 🙃
-
Čekal jsem, že dají ještě čtyřku, než půjdou dál. Nechají vylevelovat postavy na 20+ úroveň a ukážou další kus světa. Ale pokud nechtějí, tak můžeme doufat, že důvodem je to, že mají vymyšleného něco ještě lepšího.
-
Doufám v Divinity OS3 strašně sem si 1 a 2 zamiloval!
-
Ještě to nemám dohraný, ale pokud vím, tak si hráči dost stěžovali, že do hry nakonec nedali Upper City.
To tam mohli dát aspoň jako DLC, no.