-
Škoda jenom, že tam není nějaké motivace hrát dál. Chápu, že hra je "dítětem" jednoho člověka a klobou dolů. Ale něco tomu chybí. Navíc když se člověk rozkouká a pozjišťuje, jak fungují mechanismy ve hře, tak je hra i lehká a není to žádný výzva. Ale pozor. Do té doby než člověk zjistí co a jak, tak většinou má 2 vesnice mrtvé:-D Hra je pěkná, to ano. Zabaví na prvních pár hraní, ale potom zjistíte, že nemáte co dělat. Škoda, ale peněz nelituji a jsem rád, že jsem podpořil.
-
-
Rozjel jsem to u kamarada a v podstate behem jednoho odpoledne jsem mel postaveny vsechno a az an mensi skobrtnuti vesnice jen vzkvetala a to bylo vsechno. Nebylo kam jit dal. Jak se mi to na zacatku libilo tak ted z toho mam takovej prazdnej pocit. Za me tak maximalne 4-5/10.
-
-
zatim baví
-
Tak já už mám nahráno asi 45 hodin a hra mě pořád baví, rozhodně je to mnohem lepší než Simcity, které hodně zklamalo.
Už se těším až vyjde modkit, to pak bude super. -
Vesměs s recenzí souhlasím, vše je perfektní do doby, než se hra o sebe stará už takřka sama. Ten další content či motivace zkrátka chybí a stává se to nudným. Na druhou stranu, i tak to vydrží minimálně na 10 hodin a to je víc než hromada AAA her, takže za mě supr.
-
-
Asi tak. Naprosto souhlasím. Klasickou AAA střílečku mám za pár hodin hotovou a druhý den ji už ani nezapínám. Naopak Skyrim je dlouhý a nikdy jsem ho nedohrál do konce. Po čase se mi okouká a když se k němu vrátím začínám znova. Banished je supr na to, že to dělal jeden člověk, je to nenáročné na HW a zabírá to skoro 150MB. Pobaví na několik desítek hodin a o to přeci jde. Za mě aspoň 8/10. Ostatní vývojáři všech strategií by si měli vzít příklad.
-
-
"od jednohlavého vývojářského týmu"
Znamená to že jedna hlava s rozdvojenou osobností tvoří tým respective skupinu?
Zmíněnou vývojářskou hlavu neznám osobně , pouze má filozoficko vědecká ůvaha. -
-
Znamená to, že team má jen jednoho člověka.
Pro zajímavost: matematika například připouští toto tvrzení: množina, která nemá žádný prvek, je také množina. -
-
Tak sem si dle tveho tvrzeni zalozil pred chvili studio. Sice jeste neni registrovane, nic nevyviji, nema zadneho clena ale existuje. Diky, splnil se mi sen. :)
-
-
Rádo se stalo.
-
-
-
-
me stve ze kdyz uz je to tak supr a strida se tam rocni obdobi PROC se tam nestrida den.noc,,,,to me dost zklamalo,,,,hra je to dobra ale tohle je skoda:c//
-
-
Vzhledem k tomu že jedno roční období proběhne na nejvyšší rychlost tak za dvě minuty, možná dřív, tak by ta obrazovka musela bliknout do noci asi 90x :) Pokud se teda nespokojíš s tím že se ti za jaro setmí třeba dvakrát :)
-
-
Osobně jsem při prvním spuštění hry uronil slzu, že to nemá den a noc. Popravdě jsem tam chvilku na liště hledal kde postavím lampy či nějaké lucerny, abych rozzářil to šero. Po hodině hry mi pak bylo jasné že den/noc by tu nefungovalo, přesně jak říkáš. Každopádně lucerny bych tam přidal určitě. I tak je to ale skvělá hra.
-
-
-
"Malá holčička neměla co do volátka" Asi marná snaha a tudíž zbytečná otázka, ale sám sebe se ptám jestli autor zbytečně - kvůli recenzi na počítačovou hru nepostavil hlad malých dětí a smrt obecně do příliš laciného, povrchního světla. Vybavil se mi Kevin Carter a jeho Sup a v tomhle úhlu pohledu mi není příliš dobře po duši.
-
-
Mě to pobavilo. Rozumím podstatě té výtky, ale to bychom pak museli rozporovat každý vtip o světové válce, o židech, o policajtech, o kapitanovy costy concordie co to klopí jak na moto gp :D a takhle bych mohl jmenovat do nekonečna. Samozřejmě že je to drsný, ale je to nadsázka. Tím že se bavím si nepřeji aby někde opravdu někdo umřel a nemyslím si, že si to přeje autor a už určitě to nemá vliv na hladovějící děti.
-
-
ta hra se tváří že je těžká, ale ve skutečnosti je to strašně lehký.. stačí místo farem a hunterů stačí dělat gatherery v lesích a máte jídlo zajištěný
-
-
Však jak autor uvádí, nemůžete hned farmařit. Ze začátku jsou sběrači, lovci atd. nutnost. Později při větší populaci se ale bez farem neobejdete.
-
-
nemůžu se poslední dobou rozhodnout, jestli jsou větší ho*na v diskuzích na novinkách(právu) od jejich oddaných levičáků, a nebo tady na games od dementů, co maj patent na správný hodnocení všech her. málo, moc. málo kostiček, moc kostiček. tyvole. já bych asi tydiskuze zakázal. každého ty aféry jen otravují. počet lidí, racionálně uvažujících, příjimajích cizí argumenty a na jejich základě pokládajích svoje je tady tak strašně mizivej, že bych to fakt nenazýval diskuze, ale spíš žumpa. for fuck sake. taky kolikrát nesouhlasim, ale ku*va necham si to pro sebe, popřípadě to napíšu slušně, co, proč a jak a neurážim redaktory jak nějakej cikán.prostě se mu to nezdálo, mě jo, vice versa. 99% z vás by nenapsalo ani podělanej odstavec celistvýho textu, ale slohovým útvarům rozumíte, že byste mohli jít učit jazyk českej do škol. tohle je výlev mojí několikaměsíční frustrace(omlouvam se za vulgarity, ale už to chtělo ven) proto tohle nezvtahujte jen k recenzovaný banished. je to fakt tak těžký, psát sem jako lidi, a né jako dvanáctiletý fracci? ......howg.
-
-
Ty mas asi velkou sexualni frustraci vid? *1*
-
-
ano samozřejmě. jednat opět jako dítě(nebo politik) reagujíce na naprosto jinou věc, než co je obsahem problému. mohl bys dělat klidně do politiky, fakt. jinak, ne nestidim se za to, že píšu, tak jak chci. (dokážu to spisovně, aspoň z 90%, opět narozdíl od většiny) .... ovšem na rozdíl od vás, milí zlatí, moje příspěvky nikoho neuráží a dokážu zdůvodnit svůj názor a argumentovat(tzn, vést diskuzi) né křičet jak je někdo mimo a jak si ta hra zaslouží 9 místo7 protože sem to prostě žral.tak. šup šup, víc hejtu. jedem.
-
Několikaměsíční
-
-
Pod to bych se normalne i podepsal .. mas +
-
Byť máš skoro ve všem pravdu tímto tvým komentářem jsi se zařadil mezi tu lůzu kterou kritizuješ. Děkujeme a už se radši nevracej.
-
Přitom stačilo praštit pěstí do stolu.
-
Nemuzes nekoho obvinovat z vulgarity a sam byt vulgarni. O tvoji cestine ani nemluvim. Vzdyt se to neda cist. Zkus aspon zacinat vetu tak jak se ma.
-
-
V posledním souvětí ti chybí čárka...
-
-
Wow, pokud by tě vyragovali diskuse na internetu, tak dopořučuji si koupit život.
-
Tak jdi do --- p - r - d - e - l - e ---, když nechceš diskutovat... *7*
-
-
.. naopak. já bych diskutovat chtěl. ale DISKTOVAT, znamená něco jinýho, než házet hnůj na každou větu, která se mi zrovna nelíbí.
-
-
-
Já mám na rozdíl od většiny tu výhodu, že jsem asi poměrně blbej, protože u mě se zatím stereotyp nedostavil a pořád mám ve hře co objevovat a s čím bojovat, zkrátka se u hry zatím ani zdaleka nenudím. Jinak celkem chápu že recenze je subjektivní záležitost ale 6/10 (dobrá) mi přijde lehce přísné hodnocení. Hlavně uvážím-li, že hru dělal jeden člověk a že ta hra má prostě potenciál.
-
-
Kdyby tomu dali pořádnou nálepku "Indie" a dali tomu rádobyretro kostičkovanou 2D grafiku, pak by to mělo zcela jistě minimálně 8/10, to je fakt. Bohužel autoři nebyli úplní flákači a snažili se o trochu modernější vzhled, smůla no.
-
-
Asi tak, jeden borec udělá poměrně dost složitou hru, na grafice si dá záležet a nakonec dostane o dost horší známku než hnusné, jednoduché hry s odfláknutou grafikou od nějakých nezávislých amatérů. Někdy by člověk brečel.
-
-
Hele, já bych ty čísla nebral zas tak vážně. Ono je to hodně subjektivní ve dvou rovinách. Jednak, přirozeně, v tý, jak se hra danýmu recenzentovi líbí, a potom jak vnímá číselný hodnocení. Zkrátka neni šestka jako šestka.
Ale s tim potenciálem souhlasim. Rome II koneckonců taky dostal 9 s tim, že to bude pecka, až to tvůrci uvedou do hratelnýho stavu. -
Přesně. Mělo by se zohledňovat, o jakou jde hru, jaký rozpočet a lidské síly byly na vývoj použity. Podle mě je 6/10 opravdu hodně přísné. Tak či onak je to jen názor jednoho recenzenta, kterého hra zjevně nakonec moc nebavila.
-
-
Tak ono se to tady ve své podstatě zohledňuje...
Vyhypované AAA hry od velkých studií tady většinou dostávají o třídu lepší hodnocení než by si zasloužily, příkladů by se našlo spousta. -
-
Jo, ale zohledňuje se to přesně opačně, než mám na mysli. *3*
-
-
-
6/10 není tak špatné hodnocení, je to nadprůměr, a pokud je to tvůj oblíbený žánr, znamená to, že by tě to mohlo slušně zabavit. některé hry hodnocené 7/10 pro mě byly hry roku...
-
-
6/10 je podprůměr. Dobré hry dostávají nad 7, hodně dobré nejméně 9. V tom je ten problém. Hodnocení stupnice 1-10 je podle mě nešťastné, hlavně když se člověk podívá zpětně na hodnocení starších her. Měli by zcela převzít systém slovního hodnocení z Levelu a čísla nedávat.
-
-
6 bodu je vyborne hodnoceni. Ze redaktori davaji nesmyslne vysoke body vyhypovanym hram je uz jina vec. Naprosta vetsina novych her si zaslouzi misto 8-9 bodu tak 6-7. Ale to je utopie. Na to zadny herni server nema. Bohuzek
-
-
Problémem je právě minulé hodnocení. Kdyby se hodnotilo tak, jak se píše v popisu jednotlivých hodnocení, nevidím problém. Pak by třeba CoD mělo kolem 6/10 a bylo by to v pořádku. Jenže vyhypované velké hry mají téměř vždy nehledě na chyby vysoká hodnocení.
-
-
asi jsi zrovna chyběl ve škole, když jste to brali, ale na desítkové stupnici je průměr 5. patrně tě mate, že hry většinou dostávají víc. no to bude zřejmě tím, že mezi recenzovanými hrami převládají nadprůměrné hry...
-
-
Asi si spal v jeskyni, když sis nevšiml, že hodnocení pod 5 se dává velmi vzácně a vždy jen velmi špatným hrám. Pokud má hra 5/10, není to průměr, ale je to velký podprůměr a hra je v podstatě už odpad odsouzený k neúspěchu.
-
Na desitkove stupnici 1 az 10 je prumer 5,5. Ale to neni podstatne, podstatne je, ze nikde neni receno, ze ta stupnice je linearni a ze se petka prirauje prumernym titulum. Jinymi slovy, demagogicky zamenujes prumer stupnice s prumernym hodnocenim.
-
-
přečti si, jak se zde hodnotí hry. 5 nese označení "průměrná"...
-
-
-
-
-
Je snad jedno kolik lidi hru delalo nebo kolik na to meli penez, hodnoti se hra jako takova, jestli je dobra nebo ne. Podle recenze je todle dobry sandbox se spatnou herni naplni, proste polovicata hra s polovicnim hodnocenim.
-
-
Já s tebou celkem i souhlasím, že hodnocení by mělo vyjadřovat to, jaká hra v tuto chvíli je, ale zcela nepokrytě přiznávám, že bych opravdu vzhledem k okolnostem (budoucí potenciál + 1 autor) prostě oko přimhouřil a nějaký ten bod přidal. (zvlášť když to třeba srovnám s posledním Simcity, které jsem sice nehrál ale tak nějak z doslechu vím, jaký je to paskvil). Ale jinak souhlas, ta hra je lehce nedotažená a mohla by (a já věřím že v budoucnu bude) vypadat o třídu líp.
-
-