Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    Cody: kdybych kupoval za plnou cenu, tak bych na to ani neměl. A zdaleka ne všechny už nemám zahrané, ale rád se ke hrám vracím a vychutnávám si je. A nemyslím, že se dá říct "naletěl" nákupu třeba KotORu za cca 5 € *3*
  • co myslíš tím "nastradano"? jakože mas plno her ktere jsi ješte nehrál? no vidíš, naletels *4* kdybys kupoval za plnou cenu jen to co si zahraješ, vyšlo by to možna nastejno
  • MrSanta
    Já takový problém nemám - prostě si udělám seznámek her, které si chci koupit a pak akorát čekám na přijatelnou cenu. Někdy to i přes přijatelnou cenu nekoupím, protože vím, že bych se k té hře nedostal delší dobu. Už takhle toho mám nastřádáno víc než dost.
  • Sam se chovas jako male dite. Kdyz ma nekdo jiny nazor,je to podle tebe 'mladoch'? Dospej!
  • kupovat v akci muže byt fajn jen zrovna nikdy nemaji to na co mam prave chut hrat *13* to bych musel koupit neco co vlastne ani nechci hrat jen proto že je to levny, ale je to taky pristup...
  • MrSanta
    Já bych upřesnil, že je to spíš pro ty hráče, kteří vyhledávají něco jiného než je mainstream. Že se ty "cool" a "plytké" hry prodávají rozhoduje hlavně trh a vydavatel zas až tak ne. I když samozřejmě reklama taky dělá svoje. Ale na vydavatele bych to všechno neházel. Hry si kupují hráči, ne vydavatelé.
    Hry možná předražené jsou, ale hlavně na PC se dá bez problémů zakoupit s výraznou slevou hlavně díky Steamu. Někdy stačí počkat pár měsíců a hra je za polovic a když člověk vydrží o trochu déle do prázdninového nebo vánočního výprodeje tak se dá i necelý rok stará hra koupit za 10 €. Nevím jak jsou na tom ceny u her na konzole, ale vymlouvat se na cenu u PC je IMHO fakt jenom výmluva. S trochou trpělivosti se nechá každá hra koupit za velmi dobrou cenu.
    Obávám se, že ten "zbytek" co by si nikdy žádnou hru nekoupil bez ohledu na cenu je tvořen většinou pirátů.
  • určite tam jsou nejake smluvni podminky jen by me zajimalo jake ten kdo investuje dostane zaruky
  • U kickstarter projektu se bojim, ze kazdej, kdo jim posle love, do toho bude chtit kecat. A bud tvurci neodolaji tlaku a bude to jak kdys kocicka s pejskem delali dort nebo odolaji a lidi budou hatevat a pujde financovani k sipku.
  • To je stránka na které dáš představíš svůj projekt a chceš peníze od drobných investorů. Takže prostě oni po tobě chtějí třeba min. 10$ a za to dostaneš digitální verzi hry až vyjde, nebo dáš 1000$ a budeš mít ve hře sochu, npc nebo tak.

Je to způsob jak obejít ty parazitující vydavatele, kteří nejenže nechutně obíráají vývojáře ale navíc jsou docela viníky dnešního stavu herního průmyslu, kde hra hlavně musí být "cool" to že je plytká a dohraješ ji za 5h, už neřeší.

Já jen doufám, že se ten kickstarter pro hry podaří. Mohlo by to mít krásný dopad na ceny her a taky by se mohlo urodit spousta remaků legendárních pecek.

A taky je to políček do tváře vydavatelům co bečí kvůli pirátům, protože by ukázal že pokud je hra dobrá a není předražená, hodně lidí si ji kaufne. Ten zbytek co by si nikdy nic nekoupil je absolutně neřešitelný beztak.
  • ales.smutny
    A jak se liší půjčka se závazkem od potenciálních zákazníků (on Kickstarter nefunguje tak, že by shrábli prachy a pak je někde vesele prochlastali) s půjčkou od banky či investicí od distributora? Tedy kromě toho, že Kickstarter je dobrá reklama, dobrý průzkum zájmu cílové skupiny a z částky jde třetí straně fixní procento a ne narustající úrok?
  • Ja myslim, ze se to principielne podoba akciim, skrz ktere mohou drobni investori rovnez financovat firmy u nichz veri, ze se jim bude darit, ale maji to bez zaruky. Jasne, v rade ohledu se to lisi.
  • Jsem otec zivici rodinu a rikam proc ne? Jestli se najde dost fanousku ochotnych koupit zajice v pytli, proc toho nevyuzit?
  • Server, skrz ktery muzes vyvojarum prispet na tvorbu jejich hry.
  • lanciku, zalez zpatky do ty tvoji trolli nory

to je realita!!!
  • ja nejsem zadnej ekonomickej mag nicmene pokud vim tak te nikdo nenuti jim davat ty penize paklize se ti to nelibi nicmene lidi ktere to zaujme jako kdyz nekdo prijde stim ze bude vyrabet hodinky z vodotriskem ale nema penize na to aby to vyrobil tak si necha predem zaplatit nez je udela a paklize se ti libi samotna myslenka tak ty penize proste zaplatis nelibi se ti to tak to ignoruj jsem trosku opilej tak jestli je to moc slozite a nebo je to proste jen slatanina tak to ignoruj me je to vlastne celkem jedno
  • ať napíšete cokoliv, mě nepřesvědčíte stejně jako já vás, v tomhle případě mi to příjde horší, než třeba platit za DLC, tam víte jaký nic platíte... !!!
  • to je pičovina, co v tom článku bylo napsaný, že to vypadá tak originální na vybrání 50 000 dolarů ?? nevíš jak to dopadne, jak sem psal o kousek výš, když výjde výsledek, kterej mě chytne zaplatím. ta restaurace byla příklad! de o podnikání celkově, nikde jinde tohle snad nefunguje ekonomičtí mágové !!!
  • to byl příklad, de o podnikání vole... sem ochotnej podpořit produkt, ale na projekt, jako myšlenku kašlu, až jestli to za něco stojí, tak do toho du, dostavám tu mínuska od mladďochů ( vím že hned budete otcové živící rodinu), co nevidí do ekonomiky (to co sem tím myslel) nebo sou !jen! (taky si rád zahraju) vypařenci, co si řeknou, no tohle je zajímavý, do toho dám peníze, a z toho těží tihle šašci co neumí sehnat prachy
  • Je to niečo ako "ľudia sa rozhodnú čo chcú hrať". Už sa teším, keď Ubi, EA and co. vyhlásia, že kickstarter brzdí predaje aka bazár a piráti.
    "Konkurencia je hriech!" - Rockefeller
  • to nemuzu souhlasit pokud mi das originalni napad na restauraci ktera by lidi mohla zajimat bude to neco co tu nikde v okoli neni a das mi jasny plan tak si pis ze se nekdo kdo ti penize na rozjezd da se najde jasne bude chtit cast podilu ale pokud mas nejakej slibnej projekt tak penize sezenes

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit