-
Tuším, že byl nominovanej v indie hrách. Navíc Bastion není zrovna moc RPG:).
-
Kde je ksakru Bastion? o_O
-
taky souhlasím s redakcí, hraju hry 20 let, ale jako mě chytil DARK SOULS, to se snad žádné hře ještě nepodařilo, nehraju ji každý den, ale určitě každý den o ní přemýšlím, jak dál jít, kam se vydat, jaké zbraně používat, vylepšovat, jaké kouzla pořídit, jak dostat bosse, jestli mít těžké a odolné brnění, ale být pomalý a nebo naopak. prostě HRA o které jsem si naštudoval a nastahoval tolik materiálu, že bych mohl vydat knihu. NA TAKOVOU JSEM ČEKAL 20 LET, ALE ČEKÁNÍ SE VYPLATILO, DÍKY FROM SOFTWARE, LIDI NEVÁHEJTE A POJĎTE SI PRO TEMNÉ DUŠE.....
-
jajdasek:
Nie, si proste trapko a baviť sa s tebou, je pre mňa vyslovana strata času, to sa radšej s koňom porozravam *1*
Ale, ak bude niekto čitať tvoje komentare ohladom PC VS Konzole nejaky skutočny PCčkar, nie niekto, kto ma doma notepadik, či kancelarske šuditko, tak sa bude rehotať 3 dni !! -
to ALL: neco vysvetlit da vice prace, nez napsat hloupy vykrik do tmy. Nenapsal jsem ani jednu hloupost, ale chapu, ze nektere myslenky jsou pro tebe tak prevratne a odporujici tvym zazitym predsudkum, ze nejsi schopen je pochopit, ba ani si je pripustit, abys o nich mohl premyslet a neco rozumneho k tomu napsat. Ale pamatuj si, cim vetsi hloupost, tim snadneji se da vyvratit. To ze jsi to vzdal predem s nejvetsi pravdepodobnosti znamena, ze podvedome citis ze mam pravdu a pri hlubsi diskuzi bys pohorel.
-
Hele a co ta kolebka rpg? :) Jinak ani Withcer ani Dragon Age na Might&Magic 3-5 nemaji :)
-
jejdasek:
V živote som nevidel tolko žvastov pohromade, to si asi niekto mysli, že čim toho viac napiše, tym ma večšiu pravdu...nebudem to komentovať, oponovať, vyslovene taraniny... *2* -
To ALL:
ad 1: Ty hry by mohly vypadat lepe, ale take by byly nakladneji, protoze cim lepe hry vypadaji, tim maji vetsi naklady. A cim maji vetsi naklady, tim mene vydavatele riskuji a tim vic se zameruji na prumernost, masy a multiplatformy. Takze pro ty hry by to ve vysledku bylo spatne. To je take duvod, proc pred par lety se bezne delaly hry jen pro pc, a dneska uz jsou skoro vsechny multiplatformy a nebo se pro pc ani nedelaji.
ad 2: hloupy predsudek, ja hraju s obojim a je to uplne v pohode :-)
ad 3: Tak jestli je pro tebe dobre, ze na pc nevychazi jedny z nejlepsich her co existuji, tak fajn. Mne osobne jedno kde si ty hry zahraju, jestli na pc nebo konzoli, takze o nic neprichazim. A upravovani her, aby byly easy je hloupost. Hry se prizpusobuji ovladaci, to ano, ale ne aby byly lehke, ale aby byly hratelne. A je jedno jestli je to konzolova strilecka pro gamepad, nebo pc automobilove zavody pro klavesnici. DUvod proc se zjednodusuji hry je ten, aby to bylo hratelne pro masy a to se tyka vsech platforem.
Mylis se, ja mam herni pc i nekolik konzoli. Podle me spis ty nemas na konzoli, jsi rad, ze jsi tak nejak zaplatil pc. Prichazis o spoustu zabavy a kvalitnich her. Dark souls je jedna z nich, ale nikoli jedina.PC pripojene k televizi na misto konzole je traparna, protoze PC tomu neni ergonomicky prizpusobene, je to takove reseni socialne slabsich jedincu. PC patri do pracovny, hrat hry na televizi pomoci klavesnice a mysi je smesne, je to popreni smyslu a vyhod konzoli.
Dcerce konzoli urcite kup, dopadne to naopak, ty budes brat gamepad ji :-). -
fuj target lock.. jen to ne!
-
Ehm, pleteš si "Might&Magic" a "Heroes of Might&Magic", to jsou dvě zcela odlišné série, byť od stejných autorů. *3*
-
Tak jestli neni Dragon Age nebo Witcher rpg a místo toho tu cpeš jako ukázokove "rpg" might & magic, které rohodne neni čisté rpg ale spíše strategie s RPG prvky tak máš dost ty jak to tak čtu *4* . Akce rozhodně do rpg patří jinak nevim jak by jsi chtěl bez boje mít rpg...ale akce není všechno u mě na prvnách místech je příběh a atmosféra což obě hry mají k tomu je výborná hratelnost tak není co řešit a jsou to rpg hlavně DA:O. Chápu, že možná jseš nasranej ale nemáš být za co páč každý má jinej vkus jak se říká každý má jinej metr a každý je jiný měřitel *3* ale nepovídej mi tu že tyto dvě hry nejsou rpg *4*
-
Zírám a blahopřeji redakci Games.cz k jistě odvážnému rozhodnutí :)
Souhlasím, že Dark Souls je rozhodně jedna z nejlepších her posledních let. Lidem, co (například tady v diskusi) prskají, že "to není RPG a konzole fuj!" jen pár zajímavostí:
*** RPG systém Dark Souls je jeden z nejpropracovanějších, jaké jsem viděl (hrál jsem v podstatě všechna RPG od Dungeon Mastera a EoB po Skyrim), zejména jde o systém vlastností a jejich navázání na bojové schopnosti a zbraně *** Hra kupodivu MÁ vynikající příběh (respektive mnoho příběhů), jenom vám ho nepřečte hodná babička z knížky, musíte ho objevit (a pochopit) sami. *** Hra rozhodně není "akční klikfest", mlátička možná ano, ale o nic víc, než Zaklínač nebo Skyrim - jenom je bojování mnohem propracovanější, zajímavější a ve výsledku hratelnější. *** Hra není založena na tom, že je brutálně těžká, to je jenom vedlejší efekt. A ve skutečnosti zas tak těžká není, jenom vám nedovolí moc si vyskakovat na věci, na které ještě nemáte. *** Ani náhodou není hra lineární tunelovka, naopak: obrovský rozsáhlý svět je postavený tak důmyslně, že jsem to zase snad v žádné hře neviděl (systém nových oblastí, ve kterých objevíte zkratky zpět do už prozkoumaných míst). *** A vůbec je to bomba, tak už neprskejte a zkuste to, Dark Souls je opravdu zážitek. *3* -
Z.Z:
Neříkám, že Skyrim by měl mít stovky bojových animací, šlo mi spíš o to říct, že i když modifikace sou super věc, nejsou všemocný.
To že má nějaká hra propracovaný souboje, neznamená, že je to bojovka.
Ve Skyrimu sou ty souboje prostě zprzněný a je jedno jestli je to open world hra nebo ne. Buď se na to v Bethesdě vykašlali, nebo to prostě neumí. Možná že tam boj není primární, ale zabírá tolik herního času, vedle běhání po krajině, že mu měli věnovat mnohem větší pozornost. Vždyť jde o hlavní nástroj řešení konfliktů většiny RPG. Všechny tvoje nasbíraný statistiky a vybavení se projeví právě v nich. -
No vidiš toto sa mi pači, u mňa je to iba Skyrim, ostatne som nehral lebo nekradnem a nemam s tym žiadny problem. *2*
-
A myslim si, že by mala vyjsť aj nejaka hra na vysavač, a že by to mala byť hra roku, podla Tiscali OUUU JEEE *14*
-
Jasne, suhlas, ako inač...
-
to jsi nejspíše jediný na celém světě *1*
-
Možná mnozí hráči jen odmítají sorvnávat Skyrim a DS - dvě naprosto odlišné hry, kky je každá z těchto dvou her postaveno úplně na něčem jiném. To je jako srovnávat WoW se Skyrimem. Prostě naprostý nesmysl. *7*
-
No to je úplná blbost samozřejmě... *7*
-
DS neznám, ale vím, že je to především bojovka. Skyrim takový není. Tam boj rozhodně není primární. Vůbec netuším, proč by měl boj obsahovat stovky animací. Meč se dá přeci napřáhnout stejně jako sekyra. Ve skyrimu je to ok. A když už, nejlepší bojový systém je podle mě v Mount and Blades.Skyrim svou sílu nestaví na boji ale na otevřeném světě atd atd. To bych pak mohl DS vyčítat, že tam není open world atd. Já tohle srovnávání dvou naprosto odlišných her nikdy nepochopím. DS je prostě jiné než Skyrim. Když už srovnávat, tak třeba TW2, Gothic, Risen, TES hry atd.