Přejít na výpis diskuzí
Best of 2012: Nejlepší strategie
29.12.2012 | Redakce Games.cz
129 příspěvků
-
porovnavat World in conflict s Wargame je jako postavit vedle sebe Armu a CoD. Hra se blizi starejm peckam jako close combat, combat mission. Ano, zadnej mikro makro management zakladny. Ale brutalne zmakla taktika na urovni veleni oraporu. Navic si kazdej musi poskladat svu balicek jednotek obdobne, jako treba karetni magic the gathering. Sam si zvolis svou filosufii boje a podle toho vybiras jednotky. Je to dost omezeny a naricny. Pocet jednotek takovej, ze je hra skutecne encyklopedii studeny valky. Vyborne zmaknuta technika, pechota, podpora a logistika, letectvo. Vlastni blbosti prijdes o tank a do koncr hry muzes jen pricmrndavat. Wargame skutecne nema konkurenci mesi dnesnima hrama...vadi mi ale "rankovani". Casto se k hrani nedostanu a lidi s levelem 100 nechteji hrat s klukama, co kaj lvl 20.
-
-
já osobně si myslím že lvl 20+ už má dost použitelnejch jednotek odemčenejch (nekopu je ..pod lvl 20 moc šancí proti lvl 50+ co má vše už odemčené nemáš " t/55 se proti abramsovy prostě nečape")..Pro mě je Wargame strategie č.1 (originalní zpracovaní , grafika na strategii moc pěkná,je dinamická má spád a v té hře si opravdu přijdete jak generál nad mapou)...čakám na CoH 2 *5* ...strategie tipu starcraft kde zaleží na tom kdo klikne víc za minutu odmítám nazívat strategii....první vlaštovka byla CoH 1 já s 4.5 CPM jsem sám vyklep 3 amíky co měly 100+CPM *1* tam začlo záležet na tom kdo má lepší taktiku a strategii zná terén né to kdo rychlejc nakliká budovy a jednotky (na tom nevydím strategie ani trochu)..
-
-
Sakra chlape...je bezva znát, co bereš za strategie, ale..kurňa, podívej se alespoň na výjmenovaný slova. Nazívat? Nevydím? Brrr.
Jinak k tématu, doporučuju prvně toho starcrafta zahrát, než budeš tvrdit, že je to jen o klikání. Navíc v rámci her znamená strategie něco trochu jinýho, manipulovat po hrací ploše tak, abys co nejmenší újmu utrpěl a co největší újmu udělil. -
-
pobýhat ze spamem po mapě bez možnosti krití my nepřijde jako strategie....hral sem warcraft 3...no sám víš že kdo nemá přes 300 cpm tak se v techle blizard sračkách na top urovni nechytá *5* ...s češtiny vždy za 4 z diktátu za 5 a ani mě to nák nesere že sem se nenaučil pořádně psát jazykem mrtvého národa bez kouska cti v tělě *5*
-
-
Takže jsi nevyšel ani základku, jo? *1* *1*
-
-
Hodně štěstí. S takovým pravopisem si v budoucnu najdeš práci možná tak někde u pásu.
-
ne ve 4 třídě jsem zjistil že mě to postupné snižovaní inteligence dost pro budoucí život omezuje a handicapuje proto jsem zvolil formu samostudia ...a hlavně nenechat si hlavně do hlavy natlačit nepotřebné informace ..třeba jako pravopis *1*...napiš jaké I a Y chceš ja ti budu rozumět a ty mě *5*
-
-
-
-
-
-
xcom strategii roku? mne to prestalo bavit jeste behem tutorialu (a presne v tu chvili se mi hra sekla, jasny znameni z kremikovyho nebe, ze tam mam tuhle hricku bezodkladne odeslat)
konzolovej mor nas pohlti, takovy sratchky a uz to vyhrava i tituly hra roku, omfg -
Ja myslim,ze ty mysli hru RUSE. Ale samozrejme nejde do nekonecne povolavat milion tanku, v kampani mas urcity pocet jednotek a s tim si musis vystacit, treba na vice misi :)
-
-
Už sem to našel ... myslel sem World in Conflict.
-
-
Jo, to je hodně podobný Wargame, jen je to víc arkáda (ale kampaň měla bezkonkurenční).
-
-
reakce na waltar: Já to chápu, že to tam není ... je to hra pro lidi co mají rádi spíš taktiku. Ale jak sem psal ... něco podobného už sem hrál, akorát si nemůžu vzpomenout jak se to menovalo. BTW ... jak je tam omezený počet jednotek na hráče? Ovládáš spíš jenom míň tanků, tak aby ztráta každého zabolela? ... Možná to zkusím přece jenom za tu cenu co je teď na steamu to stojí.
-
-
Holt jiná doba,já se u nového XCOMu bavil
-
ani jedna. samy kraviny. CoH, rok me nazjima.
-
Pro mě je XCOM nejlepší tahovkou roku a to přesto, že k ní mám dost výhrad. Autoři mají i tu velkou výhodu, že nemají pořádnou konkurenci. Že jsem xcom sérií nepolíben je moje výhoda. Překvapila mě obtížnost, stačí malá chyba a už se umírá ve velkým.
Musím si ale zakritizovat.
Grafika: Textury vostrý jak bláto a stylizace jak to někdo úsměvně nazval do animáku Toy Story. Hodně přehnaný přirovnání?
Mapy: Hlavně ty country mise jsou příšerně repetativní, mám z toho pocit, jako když sem v nějaké časové smyčce. Pořád ten samý kaskádový terén, stromy a emzácká loď.
Mapy jsou malé a nedá se na nich manévrovat a ani to nemá smysl. Některý sem odehrál téměř na místě! Jakýkoliv větší i menší pohyb na vás strhává další enemy.
A další: % pravděpodobnost zásahu je spíš ukazatel nepravděpodobnosti. Systém krytí je minimalistický, nelogický a nenutí manévrovat. Špatně se odhaduje kdy bude enemy v dostřelu při přesunu panákem ze zadních řad, když ho vlastní parťáci vpředu vidí. Mizerná realizace (ne)průzkumu. Nemožnost si vytvořit nároďák. Nepřátelé se chovají občas prapodivně, když do mého vojáka stačí jen dloubnout, aby padl pro dobro celku, emzák se otočí a začne pochodovat kamsi, neútočí na nikoho. Stíhačkové souboje jsou o ničem. -
-
A nejdorší na tom je, že to asi bude pravda ... ale ne díky tomu, že by Xcom byl nějak dobrý. Prostě jenom hry celkově dneska stojí zaprd. I když třeba tu tento rok byla nějaká zapadlá tahová perla o které nevím.
-
-
Takovyhle zapadly tahovy perly vychazej kazdy 3 mesice, akroat se o nich nevi a ani poradne nevi clovek kde je koupit. http://www.matrixgames.com/
-
-
-
škoda že letos nevyšla nějaká strategie kterou bych hrál. Ze zmíněných jsem o většině ani neslyšel. Snad příští rok vyjde aspoň StarCraft nebo Command and Conquer.
-
Po X-Com uz ted nestekne ani pes, navic je to parodie na puvodni Ufo. Takovej Wargame ma porad plnej zivej MP. Tak jak tu kdo co hodnoti?
-
Opravdu je ten novy XCOM lepsi nez Crusader Kings 2? Jsem si myslel, ze vitez je dany uz davno dopredu a ejhle! :)
-
-
xcom neni strategie ale arkada :P jinak jaky je to Crusader Kings 2? dycky sem miloval a hraju do dneska Europu universalis 3.Je to podobny nebo rozdilny nebo zamereny na neco jinyho?
-
-
Je to opět grand-strategie jako řemen, ale více se zaměřuje na rodovou linii, rodinné vztahy. Neboli věci zde jsou trochu osobnější...
-
-
Podívej se pravdě do očí a přiznej si, že Crusader Kings 2 jakožto strategie z války proti mimozemské invazi naprosto selhala.
-
-
A co Crusader Kings II: Sunset Invasion? Emzáci to do jisté míry pro evropany byli. *1*
-
Crusader Kings II na druhou stranu ale rozhodně neselhala jakožto STRATEGIE, na rozdíl od nového XCOMu. Nechci tím říct že by byl XCOM špatnou hrou, ale strategické elementy jsou tam prostě omezeny na minimum. Nerozumím tomu jak může někdo prohlásit že je to strategie roku.
-
-
Bohužel ... tak do dneska chodí. Hry musíš zjednodušovat aby je casual kobylky mohli zkonzumovat a rychle přeskočit k jiné hře. Přece by ses u hry nezdržoval učením se jak vlastně funguje. Hra musí být prostě "Fun" a startegie už dost "fun" nejsou.
Já bych si taky zahrál nějaký tycoon, ale můžu hrát tak leda TTD. -
-
A nenapadlo tě třeba, ty rádoby HC hráči, že hráče omezuje nedostatek času? Myslíš, že každý musí být jako ty, že má dostatek času na to, aby strávil u in-game manuálu hry 10 hodin a pak teprve mohl jít hrát a užívat si ten "fun"?
Nejdřív zapoj mozek, než někoho začneš nazývat "casual kobylkou", ty jantare. -
-
Tak treba ja toho casu uz moc nemam, muzu hrat prevazne po vecerech, kdyz deti spi a manzelka nechcenic resit a presto dam prednost kvalitni propracovane zabave pred povrchni.
-
O času to právě není ... když musís u ingame manuálu ztrávit 10hodih .... tak tam strávíš 10 x 1 hodinu ... právě je to o tom, že toho casual hráči nejsou schopní ... chcou hned hrát a nechcou se učit.
-
-
Tak to dnes chodi u her pro masy a hra musi byt pro masy, pokud je vysokonakladova. Nizkonakladove hry jsou vetsinou odsouzeny pro svuj nizkonakladovy vzhled a nikdo je nezvoli nejlepsi hrou roku.
-
To přirovnání ke kobylkám se povedlo.
-
-
-
-
Asi Crusader Kings není dost mainstream ..... v čemž Xcom vyloženě exceluje (asi jediná věc ve které exceluje.)
-
-
Tak jestli nejlepší strategie roku vyhrál X-com , tak to se bojím jak dopadnou další kategorie...