Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jirx
    Assetto Corsa to loni do hlasování nestihla, protože prý vyšla příliš pozdě ke konci roku (což je pravda). A letos teda vyšla asi moc brzo, protože tu pořád chybí *1*
  • Minulý rok jste vynechali ze seznamu hru Assetto Corsa, protože údajne vyšel (moc pozdě) a letos tam není taky... Protože asi vyšlo moc brzo, že? *1* Docela by mě zajímalo, proč se GAMES.CZ vyhýbá současně nejpopulárnějšímu simulátoru, vyšlo do něj už několik DLC a o ani jednom tady nebyla zmínka...
    • Zjisti si informace .... AC neni nejpopularnejsi sim ani omylem.
  • Proč tam není Hledání min?
    To vychází pravidelně a je to pořád super hra.

Tady to je samá AAA hra, hipster hra, nedodělaná hra a další....Ale takové Hledání min! To funguje pořád stejně dobře a vydávají to opakovaně!
  • Zklamání roku je pro mě jednoznačně Fallout 4. Sledoval jsem všechy střípky informací o té hře, ještě než vyšla. Pamatuji si, jak Howard sliboval rozsáhlou svobodu voleb v rámci plnění questů, a dokonce i možností projít většinu hry pacifistickým přístupem??!!! Realita = drtivá většina questů šla splnit POUZE jedním způsobem (totiž splnit do písmenka to, co Vám řekl zadavatel questu) a pacifistickým přístupem šla vyřešit pouze JEDNA MISE z hlavní linie za institut (btw byla to ta, jak minutemani obklíčili agenta institutu = šlo je ukecat bez prolití krve), z vedlejších žádná, na kterou jsem narazil...
    I Fallout 3 nabízel v rámci sidequestů mnohem více svobody....
  • Zklamání roku jednoznačně Fallout 4.
    Hraješ to co je tvuj šálek kávy, a když seš z toho pak hrozně zklamanej.. tak je to jasný..
    • Překvapení roku, adventura roku a hudba rozhodně Life is Strange.!!
      • Pro mě bylo překvapení roku spíš Until Dawn. Podle mě je ta hra dokonce lepší než Life is Strange (které je samozřejmě taky vynikající). Je taková celistvější, má lepší atmosféru a strukturu vyprávění má propracovanější, protože tam vlastně není vyložená hlavní postava. Navíc jsou tvoje rozhodnutí nevratné a jak něco pohnojíš, tak to nijak nepřetočíš.
        Plus ještě jedna věc, která je hned po dobře napsaném scénáři důležitá, je prezentace. Nepotřebuju mít ultrahezkou grafiku, ale u Life is Strange je např naprosto tragickej Lip Synch a dost to celkovému zážitku ubližuje - později jsem se při rozhovorech raději soustředil na titulky, protože to nebylo zrovna hezké pokoukání. Until Dawn je v tomhle úplně jinde, opravdu vidím reálné obličeje s reálnými emocemi.
        Ještě taková menší drobnost je, že mi hlavní postava LiS moc nesedla.
        • Until Dawn je taky dobrá, ale je poze na PS4, takže bych jí jako top hru v tomhle žebříčku moc neřadil...
          • A co s tím má společného platforma? Kvalitu hry to nijak neovlivňuje. A co si budeme nalhávat, pokud to někdo s hraním myslí vážně, tak PS4 určitě vlastní...
            • Kdo to s hraním myslí opravdu vážně, zahodí ps4 za 15k a koupí si kompa s grafikou za 20k.
              To za prvé, za druhé - Nejdůležitější prvek ovlivňující kvalitu hry je plattforma, to snad musí odtušit i ten největší pablb. Pokud dělám hru na krabičku velikosti krabice od bot, asi nebudu mít stejné technické parametry jako na stroj za 60k. Tím tedy máme to nejdůležitější, následuje příběh, ovládání, logika, reálnost (jak u čeho), optimalizace ...
            • Hulíš spíš ty, když se článek jmenuje: "čtenářská volba hry roku " :D :D :D Ty seš taky maňásek :D
            • Lool ty už to nehul.
              Celej článek o vydělávání peněz a o byznysu a ted napíšeš že si nepsal o vydělávání peněz,
            • Ty zase nechápeš proč jsem napsal "zúročilo". V budoucnosti se znalost jejich jména bude odrážet od jejich prvotiny. Až budou shánět peníze pro svůj další projekt, tak se jim hodí že budou ve známosti jako "ti co tvořily Dex" - kraviny píšeš ty. Musíš trochu pochopit psaný text, o vydělávání peněz jsem tam vůbec nepsal...
            • tak expení ve W3 je špatné, stejně tak looting, armoring a UI. Celkově jsem hru dohrál, což už značí něco o kvalitní hře, jen jsem na to rychle zapomněl a neměl jsem potřebu ještě hrát ani DLC, což značí, že to není zase takový skvost, spíše jen dobře odvedena masovka.
            • On nepsal a nehádá se kdo na tom vydělá.
              Řikal kdyby to dělali pro lidi tak uděla na víc platforem..
              Právě tak Sony má prachy a jak řikáš chtějí protlačit svoje tak to vydají pouze na svoje a na hráče kašlou.
              A to co si napsal o Dex je pěkná kravina.. Ono udělat to na jinou platformu taky stojí prachy takže čím víc platforem chceš tím víc to stojí prachů.
              Malá česká vývojářská společnost chtěla zaujmout, pochybuju že na tý hře vydělala balík.
              Navíc Dex byl na kickstarteru, oni prachy ani neměli to fanoušci jim dali nějakou korunu aby to vytvořili.
            • Tak Zaklínač je taky výborné RPG, ale trojka už je až moc ve stylu Dragon Age a hlavně má naprosto rozbitej systém expení - po tom co jsem si přečetl jak probíhal vývoj taky vím proč. Většina hry se testovala bez něj a k závěru se tam přidal, bohužel si s tím nevěděli moc rady a tak má za následek to, že některé akce ti dávají expů strašně málo a jiné strašně moc, takže ve výsledku je z toho otřesnej nepromyšlenej guláš.

Nejlepší by bylo, kdyby z té hry to expení a levelování reději rouvnou vyhodily - hra by pak nepůsobyla dojmem nedodělku a špatného vybalancování...
            • Phantom - rozumný člověk! RPG roku a hra roku jsme se shodli! Více takových lidi, kteří vědí, co jsou dobré hry...
            • Nežijeme :D Ty toho asi moc nevíš že?

Pokud někdo chce protlačit svoji platformu, tak to logicky (to není sprosté slovo) vydá na tu svoji. Navíc nebýt Sony, tak ta hra nikdy nevznikla (minimálně ne v takové podobě), protože ji zaplatila a proto (teď překvapení) ji vydává exkluzivně na svoji platformu. O to jde. A vzhledem k tomu, že Sony platforma nabízí dlouhodobě spoustu kvalitních exkluzivních her, tak s ní hráč musí počítat. A ještě jednou, kvalitu jejich her to nijak neovlivňuje - vždyť hra roku 2015 (Bloodborne) vyšla právě tam.

Dex vyšel na spoustu platforem přesně proto, proč píšeš, protože to byla malá hra za malé peníze a pokud chceš aby se ti to nějak zúročilo, tak ji pochopitelně vydáš multiplatformě.

Jde o obchod a o to jaký jseš hráč. Pokud ti stačí PC, tak prosím, vychází tam kvanta vynikajících her, ale pokud chceš pokrýt nejvíc produkce, tak je kombinace PC+PS4 nejideálnější. Osobně pro jistotu ještě vlastním WiiU, protože tam vyšlo nejlepší RPG roku 2015 Xenoblade Chronicles X.
            • Tak snad žijeme v době kdy hry vychází skoro na všechny platformy. A taky v době kdy si můžu hru zahrát víceméně na čem chci ne..i taková malá hra česká hra Dex je udělaná na většinu platforem...
              Navíc jestli to s tou hrou myslí vážně a jestli s hrou chtějí uspět na širších hráčích, tak musí vyjít na víc plat. a ne jen na jedné, PSku...
  • Vogon
    Pánové, 3 dámy a mnoho rozdvojených osobností, všichni víme, že tento rok vyšla jedna hra, která se lišila od ostatních.
    Hra, na kterou se ještě dlouho bude vzpomínat. Hra, která ukazuje krásu videoher. Hra, která nikdy nezestárne. Hra, která je zářným příkladem game designu. Hra, ve které jde cítit lásku vývojáře k videohrám. Hra, která ve vás probudí to krásné a zapomenete na to škaredé. Hra, která nepřekonatelně vypráví příběh, tak jak by ho mohly vyprávět jen videohry. Hra, která ve své maličkosti překonala všechny velikány. Hra, která ukázala, že ne reklamní kampaň, ale kvalita hry samotné stačí, aby hra uspěla. Hra, od které by se měl zbytek "průmyslu" učit. Hra, která se zapíše do análů dějin jako něco speciálního, jako něco co změnilo proud.
    Samozřejmě, řeč je jen a pouze o, fanfáry prosím, ...

.... Žabích Zlomcích!

Počkat...ty nevyšly tento rok... Tak tedy, tentokrát už na ostro, Undertale!

Ne, dělám si srandu, je mi jasné, že to jako vždy vyhrají hry, o kterých bylo nejvíce článků, u kterých byl největší humbuk a u kterých šla největší část rozpočtu do reklamní kampaně, na kvalitu nehledě.
    • Xenoblade X tam nejsou no..ale to stejne z tech nedrtalcu tady nikdo nezna, tak to nevadi.)
      • to je hra pro lamy
    • co to žvaníš za nesmysly?
  • Mám jen jednu otázku. Proč je povinné Jméno a příjmení + email?
    • Poslal jsem asi 100 hlasu své oblíbené hre, tak uvidíme.
    • aby si trollboti museli aspon dat tu praci vytvorit mail, i kdyz pravda, potrvzujici mi neprisel, takze asi staci tam nafrkat cokoliv se zavinacem *1*
      • nebo to slouží pro zasílání spamu, reklam a podobných nechutností. Vždy když vidím nutnost zasílání kontaktních údajů tak se oklepu hnusem a přemýšlím k čemu to oni potřebují. Mě ta anketa zas až tolik nezajímá. Stačí mi si přečíst recenzi a reakce hráčů a v drtivé většině nejsem zklamanej když investuji své peníze do koupi hry.
  • Sr_Lobo
    Tak uz to chlapi utnete a vyhodnotte at se mistni muzou vyvstekat a budem to mit konecne za sebou.
  • schumicrast
    Pro všechny co neumí celou abecedu. Jestli Vám tam nějaká hra chybí, je poslední volba (ten prázdný obdelníček) kam se dá dopsat Váš kýżený favorit..
  • Asharak
    Best of: Ori and the Blind Forest. Akční, překvapení, best OST... nevím ale za mě top hra roku *4*
    • vonTossis
      Souhlas.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit