-
Z toho výběru, co udělala redakce, je skutečně Divinity 2 asi nejlepší (na 2. místo bych dal Persona 5).
Jediný problém bych viděl v definici toho, co se pokládá za RPG hru.
Snad teď redakci napadne udělat i kategorii Akční RPG, aby se pokryla většina titulů. -
slyšel jsem, že Persona 5 prý nemá full dabing ani facial animace, motion capture, open world, fyziku, kolize, pořádný překlad ani hires textury.. tak co tu vůbec řešíme?
-
-
Ten dabing je o ničem a kdybych to neměl s japonským voice overem, radši bych si ho vypnul. Jinak píšeš nerelevantní nesmysly.
-
-
vždyť se to probírá u každé diskuse ke Kingdom Come, jak jim nesedí faciálky a místy drhnou animace či dabing, buďme fér a měřme Personu stejným metrem *5*
-
-
KCD se snaží o realismus v openworldu a nemají na to budget ani čas, což se na výsledným dojmu nevyhnutelně musí projevit. Příště už lidi nebudou mít přehnaný očekávání a Warhorse to udělají mnohem líp. Nemusíš se kvůli tomu rozbrečet. Srovnávat to s hrou stylizovanou do anime, která se z velký části odehrává v něčím podvědomí je trapný.
-
-
Sorry, ale to, že na to nemají prachy ani čas, je jejich problém. Mají dělat projekt, na kterej ty prachy a čas mají. A lidi mají přehnaný očekávání kvůli Vávrovi. Ten jim napovídal, co všechno tam bude a jak to bude super atd. Ve mě bohužel převládá skepse, asi tam bude spoustu vymazlených detailů, ale bude to zábavná hra?
-
-
Vždyť s tim souhlasim. Jen konstatuju fakta. Zastával se jich ten na kterýho jsem reagoval. Nebackoval jsem to a koupim si to jedině až uvidim, že to není zabugovaný, bitvy nevypadají jako lidskej autodrom atd. Pořád jim ale přeju, ať to není propadák.
-
-
chceš říct, že to malý tým ze střední evropy v detailech a propracovanosti nandá mocným japoncům? ostatně, obě hry simulují reálná místa (Rataje vs Tokyo) ale už teď tuším, kdo bude vítěz. Good job Vávra, good job indeed! *4*
-
-
však se neobtěžuj, za mě dávno vyřešený, japonci rpg prostě neuměj *7*
-
Na tebe nemá smysl reagovat. Běž si promluvit s květináčem.
-
-
-
a co potom divinity? Vždyť to ani animace nemá a škaredé to je až běda *1* *1*
-
-
pořád má dabing, fyziku a hires textury, facialky nemá Persona ani Divinity
takže Divinity2 - Persona 5 - 3:0 -
-
TheGGG: Nadáváš jim tady do japanofobů, když nemají rádi anime styl, ale sám hejtíš klasická izometrická RPG. Všechno je to o preferencích, tak se, prosím, přestaň vyjadřovat ve smyslu, že Ty jediný máš ultimátní pravdu. Souhlasím s Tebou, že to že má něco anime styl ještě neznamená, že je to srágora, ale přesně to se dá napsat o izometrických RPG. Samozřejmě máš právo na to, aby Tě něco nebavilo, ale stejně tak to právo mají všichni ostatní.
-
aha takže problém není v grafice, ale v tom, že japanofobové nesnášíte anime styl... lol tak to pak nemá cenu diskutovat. Západní styl? Myslíš trapné hyperklíšé jako divinity... tak to fakt ne? Personu 5 jsem hrál na PS4, vypadá skvěle, možná příště při sledování youtube videa pustě víc jak 144p,
-
Souhlas. P5 je technicky zastaralá. GGG bych si nevšímal, ten pseudovysokoškolák je v permanentím denial&salt módu.
-
musím ale říct, že pro mě je hlavním problémem P5 právě ten odpudivý vizuál, kdybys to narouboval na nějaký míň pokémoní engine ve stylu západních rpg, mohlo by to být zajímavé
-
teď už mám vážné podezření, že jsi nehrál ani tu Personu
-
divinity je hnusná i v 8k, stejně jako všechny hry tohoto žánru... persona samozřejmě vypadá na ps3 a ps 4 kompletně jinak, ale že ty jsi personu 5 nehrál, není můj problém. Nadabovaná je samozřejmě normálně a navíc s luxusním procítěným japonským dabingem, ne trash ala divinity, kde snad sebrali i lidi z ulice... fyzika je pak na mnohem vyšší úrovni, stejně jako příběh i japonská preciznost
-
kdepak, Divinity má full dabing, Persona jen sem tam, jinak žvatlání, fyzika v soubojích v Divinity samozřejmě je, zahraj si to, oba víme, že Persona 5 je PS3 hra a má PS3 textury, lowres a rozplizlý, Divinity2 ve 4k je nádhera, za mě jasný
-
persona má dabing taky, fyziku divinity nemá a to o texturách je bs... takže jrpg>pseudo rpg
-
-
-
-
-
-
Nier: Automata za mě. Ty sequely jsou dost otravné, všeho více, Nier je svěží.
-
-
Redakce nejspíš považuje Nier (a mnoho dalších her) za samostatnou kategorii (Action RPG)
-
-
jo a kolik těch dalších her vyšlo letos? Nioh a dál? Surge si nezaslouží vůbec nic a už vůbec ne nominaci. To budou dělat samostatnou kategorii pro dvě hry?
-
-
ještě jednou to tady napíšu pro trollíka:
list akčních RPG za rok 2017:
Nier: Automata, Horizon Zero: Dawn, Nioh, ELEX, Legend of Zelda: Breath of Wild, Middle-Earth: Shadow of War, atd.
Poznámka 1: To, že redakce se rozhodla zařadit hru do jiného žánru (např. do akčních adventur) je jenom jejich chyba. Tohle je seznam A-RPG dle oficiálních zdrojů.
Poznámka 2: Názory lidí, kteří hru vůbec nehráli a tady prohlašují "XYZ je akční adventura" se taky můžou ignorovat. -
-
Ty budeš asi prototyp čtenare, ktery si tady redakce chce chovat. Ovečka, bez vlastního názoru, adorující redakci, jemne prihlouplá.
-
-
???
buď jste odpověděl na špatný koment a nebo mi to vůbec nedává smysl s adorováním redakce, když jsem napsal, že redakce dělá chyby v posuzování žánrů...
-
-
tvl Zelda, Shadow of War akční RPG? Kde máš Asassínka? *1*
Definuj si pojmy trollíku...
Akční RPG z tvého seznamu je Nioh, Elex a Nier. -
-
Já pouze negoval tvé tvrzení, že to vůbec není Akční RPG... to ale neznamená, že neuznávám, že ta hra má i prvky akční adventury.
-
nejlepší bude, když si to zahraješ, možná mi pak dáš za pravdu, že to není akční RPG.
-
To, že 1. díl byla adventura, neznamená, že všechny díly v budoucnosti musí zůstat stejné.
Postupný vývoj a (drobné) změny žánrů jsou u tak velkých sérií dost běžné. -
Zelda není nikde považovaná za RPG, je to adventura, celá série je postavena na puzzlech, že to dali do otevřeného světa, tak to neznamená, že je to RPG, když šel MGSV do otevřeného světa, tak to zůstalo stealth hra a ne akční RPG, to samé je Zelda, Zelda má minimum RPG prvků.
-
To je hezké, že vaše představa o akčním RPG je úplně jiná než většina světa, ale je to pořád jenom váš názor.
Zelda je považována zároveň za akční adventuru a akční RPG. Tudíž patří do obou kategorií. Váš osobní (který to označuje za konkrétní žánr) názor je irelevantní.
Shadow of War je rozhodně akční RPG. Opět jsme v situací, kde rozhodujete o žánru hru aniž by jste tu hrál, že?
-
-
-
Hellblade, Horizon Zero Dawn
-
-
si ty hry zahraj, Hellblade nemá ani jeden prvek RPG, to je akční adventura, jak vyšitá, Horizon je také akční adventura. Navíc obě hry byly nominované v akčních adventurach.
-
-
jakých 60%? vždyt to vybírali profíci...
-
"používáš anketu"
BRAVO! Na základě nějaké ankety vyšlo, že 60% lidí považuje nějakou hru Akční adventurou a zbylých 40% za Akční RPG... a ná základě toho se tady hádáš, že to je akční adventura? LOL
Jinak wikipedia má to označení (post-apokalyptické open-world akční role-playing hra) od samotných tvůrců Horizon Zero Dawn, což považuji za větší autoritu než nějakych 60% v nějaké anketě -
ty jsi mimo, já nepoužívám wiki, používám anketu, tohle jsou jen výsledky...
-
Když už teda používáš Wikipedii jako argument (tak tady wikipedia označuje HZD jako Action RPG)
https://en.wikipedia.org/wiki/Horizon_Zero_Dawn -
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Game_Awards_2017
Tak Game Awards a rozdělení her... -
rean:
1.) ten váš odkaz nic nedokazuje, protože ta redakce webu rozdělila všechny hry jenom do 4 žánrů (FPS, rpg, action/adventure, sportovní) , což je nedostatečná a nepřesná klasifikace.
2.) I v rámci toho jednoho webu jste sám uznal, že ani tam se ty redakce neshodli a některé hry jsou jak v RPG, tak Akčních Adventurách.
Bohužel na světě je mnoho hráčů a mnoho recenzentů a každý z nich má trochu jinou představu, jak by RPG mělo vypadat.
Já v případě neshody považuji za rozumné používat 2 metody:
A) akceptovat hru ve více kategoriích (ale to sám odmítate, trololol)
B) za správné kategorii považovat tu z oficiálních zdrojů (tj. akční adventura i když s tím nemusíte souhlasit) -
https://gotypicks.blogspot.com/2017/09/2017-game-of-year-genre-awards.html
Tady máš x redakcí, vidíš, že je to bráno skoro všude jako akční adventura. Ono se to sice honosí názvem akční RPG, to je tak vše... -
Je vtipné, jak člověk, který vůbec nehrál Horizon Zero Dawn vykřikuje, že to je akční adventura.
Ne! je to Akční RPG!
list akčních RPG za rok 2017:
Nier: Automata, Horizon Zero: Dawn, Nioh, ELEX, Legend of Zelda: Breath of Wild, Middle-Earth: Shadow of War, atd.
Poznámka 1: To, že redakce se rozhodla zařadit hru do jiného žánru (např. do akčních adventur) je jenom jejich chyba. Tohle je seznam A-RPG dle oficiálních zdrojů.
Poznámka 2: Názory lidí, kteří hru vůbec nehráli a tady prohlašují "XYZ je akční adventura" se taky můžou ignorovat.
-
-
-
-
a tak je to naprosto v pořádku
-
-
-
Persona fanboy *click* *click* Dynamic IPman dorazil...
-
-
:D :D :D další dobrý vtip. Je fakt tak těžké zkousnout, že ta hra je obecně prostě braná za top?
-
-
Není to těžké zkousnout, protože Divinity je taky braná za top, na meta má stejné score. Proto právě nechápu ten náklik... jo, mmnt, zrovna tady na games.cz P5 nikoho nezajímá, proto si chudák musí poupravit realitu. Navíc má zachvat, že zrovna tady vyhrála Divinity. Vysvětleno, jednoduše.
-
-
jen to user score je u Persony úplně jiná liga, jinak Persona 96 recenzí a lepší průměr než 69 recenzí u Divinity.
-
-
User score... HAHAHAHAHA. Dobrej vtip. Chytání se user score na meta = maximální zoufalost. Ohánění se počtem recenzí a snaha tím zvýšit průmer = maximální zoufalost. 1) Rozdíl v počtu není dost velký, aby to score nějak drasticky ovlivnilo. 2) Meta číslo není průměr. Některé recenze mají vyšší váhu, podle zdroje. Nikdo neví kolik a jaké. Skrytý failoidní algoritmus Metacriticu. Sony weby a velké magazíny (Guardian apod.) můžou klidně dávat u P5 víc do průměru, než jiné weby u Divinity, které není tolik jako indie hra recenzované ve velkých médiích. Řešit počet recenzí je v úrovni spekulace...
-
-
-
-
-
Torment v nominaci? WTF? Už to nehulte. Mám pocit, že redakce je čím dál více odstřižena od reality...
-
-
Torment je vlastne jenom gamebook.. Hodne ukecany a paradoxne, vzhledem k celemu svetu a lore, s ani ne nijak super pribehem.. Neurazi, nenadchne, na top rozhodne nema.
-
-
Vzhledem k tomu, že moc dobrých rpg nevyšlo a akční rpg sem asi nechtěli motat, se do top 5 nejspíš i tak vejde. Spíš tam podle mě nepatří South Park. Ty vikingy jsem nehrál, tak nevím.
-
-
dodam recenzi z magazinu zamereneho na RPG:
http://www.rpgamer.com/games/torment/tton/reviews/ttonstrev1.html -
-
Ve shrnutí má jako dva hlavní zápory moc textu a absenci dabingu...
-
-
-
Divinity môže byť skvelá hra po stránke príbehu,postáv pripadne tie suboje môžu byť zábavne ale...
ale je to stale len izometrická hra,čo sme sa zasekli v 90 rokoch? izometricka hra nech si je akakolvek dobra po stranke hratelnosti tak nikdy nebude mať tú spravnú atmosferu.. a atmosfera je v RPG velmi dôležitá... chceli by ste chodiť po svete tak že by ste sa stale na seba pozerali z hora a nikdy by ste nevideli horizont? bavil by vás taký život? za mna tento rok Persona 5 -
-
W3 je taky Strategy-RPG a vyhrálo by u mě nad Skyrimem *6* (jk samo)
-
kvalitních izometrických her moc neni a vraždil bych pro ně. Muj nejoblibenější žánr...
-
Persona 5 se zasekla na PS2
-
Kvůl těmhle příspěvkům sem ještě chodím.
Výborný. -
Nejdřív zkritizuješ izometrickou grafiku jako neimerzivní a potom vyzdvihneš Personu, která je daleko stylizovanější, má extrémně ujetou hudbu v soubojových sekvencích, který jsou celkově hrozně over the top a musíš je brát hodně s nadhledem?
Přestože je to pro mě za minulej rok taky top hra, rozhodně bych jí nenazval atmosferičtější než Divinity. Kritizuješ perspektivu vizuálu, ale měl bys kritizovat spíš svojí představivost a omezenost. -
Izometricky hry v zadnym pripade zastaraly nejsou, coz dokazuje to, kolik jich v posledni dobe vznika a jak se prodavaj a tvrdit, ze nemaj tu spravnou atmosferu, to je jenom tvuj nazor a ja ti ho neberu.
Ja zase nemuzu pochopit, jak nekdo muze hrat tu japonskou ichtylarnu. -
-
koukal sem na trailer a to sou nějaký pokémoni co choděj do japonský školy nebo co *13*
-
argumentovat že nejsou zastaralé tím, že vznikají a prodávají se? WTF?
-
-
"argumentovat že nejsou zastaralé tím, že vznikají a prodávají se? WTF?"
Argumentovat že jsou zastaralé ničím? Resp. jen tím, že řeknu, že jsou zastaralé? Lolík. -
Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom zastaralé?
-
-
-
Ty jsi asi nehrál Fallout 2 *3*
-
-
i kdybys mě natahoval na skřipec a propichoval kůži hřeby, pořád pro mě v roce 1997 bylo lepší rpg Fallout než Final Fantasy VII a to jsem ve FF strávil pěkných pár set hodin, ale Fallout je zkrátka lepší hra
aneb
CRPG>JRPG forever
-
-
stejne jak jsem psal kolegovi dolu, nemuze to vyhrat hra, kterou z redakce nikdo nehral...
-
Persona 5 je pro mě jedna z nejlepších her za posledních 25 let. Zásadní dílo herního průmyslu. *13*
-
-
Divinity 2 je pro me jedna z nejlepších her poslednich 25 let. Zásadní dilo herního průmyslu.
-
-
Kdes žil posledních 25 let? :D
-
-
-
áno, chceli *4*
-
-
Persona 5 ne. Nikdy bych se do tý slabý komixový nereálný grafiky nemohl vžít, takže za mě jako rpg určitě ne. Ta hra je pro mě zastaralá, minimálně technicky...
-
-
:D :D good joke
-
-
Good joke? Souhlas. To sedí na technickou stránku té hry pěkně.
-
doporučuji ti, nereagovat a ignorovat místního multinick-trolla...
-
-
-
čím si vysvětlujete neúspěch Divinity ve volbě her roku? Nezajimavé prostředí? Infantilní příběh? Trapný humor?
-
-
neúspěch? ale kdeže... rpg roku, děcka tu kňourají, že to nevyhrála jejich hra, ggg se z toho pomočil... za mě kardinální úspěch *3*
-
neúspěch? mluvíš o rpg roku, tal pozor na jazyk! *15*
-
-
Těšil jsem se strašně na Numeneru, ale nějak mě nechytla. Za to o Vikinzích jsem neměl ani páru a naprosto mě uchvátili. Připomínají mi Baldur's gate, jenomže na tahy :-)
-
čím si vysvětlujete, že Witcher 3 má víc goty, než Persona 5 a všechny hry od From Software dohromady? Nádherné prostředí? Mistrovský příběh? Skvělý humor? Perfektně napsané postavy? Neskutečně imerzivní combat? Bezkonkurenční atmosféra? Ukázkový Level design? Jinak si to nedokážu vysvětlit. Tuhle hru už asi nikdo nepřekoná...
-
-
KEK: Nevím, jestli tu otázku myslíš vážně, nebo jen tak trolíš, ale nepodceňoval bych, že autoři Zaklínače prostě už měli k dispozici vytvořený celý svět a jeho postavy a lore od Sapkowského. Je třeba pochválit, jak citlivě a dobře sním naložili, ale většina ostatních velkých RPG trpí právě tím, že nemají moc zajímavý svět/příběh/lore - Elex, Risen, Fallout 4, Mass Effect/Dragon Age, a v podstatě i Skyrim dost recykloval různá klišé. Prostě zábavné příběhové zasazení (a ty skvělé postavy) měli CD PROJEKT už hotové a vyzkoušené, "vyrůstali" s nimi. Takové štěstí má málokdo - to jim podle mě hodně pomohlo.
-
-
Chumbaba: Nevím, jestli tu odpověď myslíš vážně, nebo jen tak trolíš, ale nepodceňoval bych sílu herní vzdělanosti, která ti chybí. Hry od FS jsou totiž taky postavený na kvaliních základech - na Berserkovi a Lovercraftovi...
-
-
Witcher 3 byl super, o tom zadna.
Ale treba Persona 5 je sice uplne jina hra, ale uplne stejne skvela. -
braky táhnou už od Twilight Ságy, Witcher 3 je jen takový Twilight herné scény
-
-
To zní úplně jako závistivý developer z From Software. Taky bych chtěl udělat herní brak co dostal 250 goty... hehe
-
-
Proč se tady vždycky, když se lidi baví o Witcherovi, vynoří blb nadávající na Dark Souls? To je inside joke, kterej jsem po roce nepochopil, nebo jeden člověk, kterej neunes že to nemoh dohrát?
-
-
A Proč se tady vždycky, když se lidi baví o rpg, vynoří blb (femto, alucard) nadávající na Witchera 3? To je inside joke, kterej jsem po roce nepochopil, nebo ten člověk jen neunes, že ta hra má 250 goty?
-
-
Vy jste hrozný pacienti.
-
-
Tak ti co neskolili v Dark Souls prvního bosse, jsou schopni dohrát W3 na Pochod Smrti, z toho tkví ta frustrace.
-
-
-
-
From Software udělali jednu dobrou hru a pak jí 3x zkopírovali, toho si časem hráči museli všimnout *7*
-
-
Nejen to. Všimli dokonce i toho, že ta hra je ve skutečnosti velmi jednoduchá. Stačí hrát v coopu nebo podle návodu a prakticky nemůžeš umřít. Já to tak udělal a je to easy.
-
-
"Nemuzes umrit" je dost silny vyjadreni, obzvlast pri vzpomince na Smougha a Ornsteina, nebo v tretim dile na ty dva prince. A vubec nejvic jsem asi krvacel na Amygdale v Bloodborne.
-
Hraním podle návodu si to přece uplně zkazíš.
-
-
-
překoná ho až Cyberpunk *5*
-
-
Asi jo...
-
-
-
Witcher je super, ale "neskutečně imerzivní combat" o něm může napsat jenom zaslepenej fanboy.
-
ta už je dávno překonala můj bratře.
Zkus Dead or Alive Xtreme 3.
-