Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

    No zrovna jsem doposlouchal RD2 a že by to bylo něco extra, to se fakt říct nedá. Jednou bohatě stačilo. GoW naopak si pravidelně pouštím v práci.

    1. GoW

    2. FAR Lone Sails

    3. Gris

  • Za mě rozhodně Kingdom Come: Deliverance OST, ale tyto hry jsem nehrál, nemám PS4, takže nemůžu soudit. Na youtube to sice poslechnout můžu, ale myslím, že je důležitější, jak je to poté použito ve hře.

  • MalyZeli

    Spidey a God of War sou top... RDR2 ma vybornej soundtrack, ale na 1. misto nema.

  • Kravicka

    Nejlepsi Zavodni Hra: RDR2

    Nejlepsi Simulator: RDR2

    Nejlepsi Sportovni Hra: RDR2

    • BohumilCisar

      Můžeš ještě přihodit:

      Nejlepší karetní hra: RDR2

      Nejlepší rybářská hra: RDR2

      Nejlepší koňská hra: RDR2

      Nejlepší vlakový simulátor: RDR2


      • chelios2094

        Nejlepší koňská hra😂 

    • Jo jo, RDR2 vládne. Můžeš o tom pochybovat, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak jediné, co s tím můžeš dělat ;-)

  • Mart9

    Nejlepší hudba byla suverénně ve Slaps & Beans - výběr písniček z filmů Buda Spencera a Terence Hilla.

    • to je možné, ale to není OST = Original SoundTrack. Takové hudební doprovody by měly být ze soutěží diskvalifikovány, protože to není původní hudba. Je to jako vzít Mozarta k filmu Amadeus

      • Mart9

        Kategorie se jmenuje Nejlepší hudba - tím pádem pro mě není o čem.

  • Ronox

    GRIS, RDR 2, GoW, Detroit BH, Monster Hunter World, Fe, Octopath Traveler, Return of the Obra Dinn, AC O, Vampyr, Thronebreaker, Far,  a samozřejmě i když early access, tak Hades.

  • Meow

    Za mě Far Cry 5. Reinterpretation Oh the bliss poslouchám pořád. :) 

    • Ristoro

      Naprostý souhlas :). Ještě Keep Your Rifle by Your Side. Taky myslím reinterpretaci od Hammocka :).

  • ta úvodní skladba k GoW mi silně připomíná Ave Satani od Goldsmitha

    GoW

    Goldsmith - Ave Satani


    • maros.goc

      lol su uplne totozne 😀

  • 0011

    A co Super smash bros ultimate? Nevím kdo to kromě Patrika a Adama v redakci hrál, ale nejde jenom o to, že je to bezkonkurenčně největší herní soundtrack, ale o to, že s tolika rozmanitými žánry, že i kdyby pro někoho jenom jedno procento byly songy, které by si víc než rád poslechl i mimo hraní, tak je to pořád věc, kterou bych mezi top 3 určitě zařadil. Chuchel má třeba taky super soundtrack, stejně jako Octopath, nebo Kingdom Come, které skvěle využívá dynamickou změnu hudby v reakci na hráče a svět, nečekal jsem že se dožiju dob kdy můj osobní list bude víc hipster než redakce games 😇

    • BohumilCisar

      To fakt někdo dokáže ocenit tu dynamickou změnu hudby v KCD? Mně to příjde jako ta nejzbytečnější featura všech dob a vždycky když se někomu zmíním, že tam něco takového je, tak mi řekne, že si toho ani nevšiml.

      • 0011
        To je možná ono, působí to tak přirozeně že to nevytrhne z imerze, proto to většina lidí nevnímá pokud se na to nesoustředí.
        • BohumilCisar

          Já to myslel tak, že 99,99% lidí nepozná při hraní rozdíl mezi tím, jestli se ti potichu prolnou dvě různé skladby (tak, jako to mají všechny ostatní hry) a mezi tím, že se to změní až začátkem taktu. 

          • 0011
            Hele už je to delší dobu co jsem to zapnul, ale nejsou tam náhodou drobné přechody pro různé změny situací?
  • ani jednu hru jsem nehrál, ale všechny soundtracky jsem checknul na youtube (samozřejmě ne celé, na to jsou moc dlouhé) a Octopath Traveler a God of War jsou super. RDR2 mi zas tak extra nepřipadá. Octopath Traveler mi připomíná Chrono Trigger a Chrono Cross a myslím že jími bude inspirovaný - nebo je to prostě japonská hudební tradice. Z toho výběru redakce bych na první místo dal God of War and RDR2 bych z toho výběru vyřadil a našel něco jiného.


    • iSpirit

      Já ti nevím, z God of War si nepamatuji ani jednu skladbu.

      • vkus je různý. Mně se zas u toho GoW líbí skoro všechny skladby. myslím že to je poctivý soundtrack kombinující orchestrální hudbu s vokální a klidně se dá poslouchat i jako samostatná hudba. Zato RDR2 mi přijde stručně řečeno neinspirované. Je to jako mnohem horší verze Morriconeho smíchané s country, blues a southern rock. K té hře se ten soundtrack asi hodí, ale jako samostatnou hudbu to poslouchat nechci. A Morricone sám byl hodně inspirovaný Vivaldim, Albionim a Bachem. A Bach největší skladatel jaký kdy žil

        takovéto kantátyskládal tempem 1 týdně vždy pro nedělní mši

        • BohumilCisar

          Srovnávat Morriconeho, popř. Vivaldiho s herní hudbou, která musí fungovat při střelbě, běhu, explozích nebo ukřičených rozhovorech,  je přinejmenším dost nevhodné. 

          • jistě, ale to stejné platí pro film, kde ta hudba je podřízena tomu, aby podkreslovala jednotnotlivé scény ve filmu. Filmová hudba (Morricone) a herní hudba jsou si celkem podobné. Klasická hudba tyto limity nemá, zato má jiné - určité požadavky na strukturu. Četl jsem nějaké rozhovory s Morriconem, kde sám udává, že jeho inspirací byl Bach, Vivaldi atd. a když člověk jeho hudbu zná a zná taky ty klasické skladatele, tak je to jasně slyšet. Například OST k filmu The Mission, za který Morricone dostal Oskara, je jasně inspirovaný tímto koncertem pro hoboj


            • BohumilCisar

              Pořád je to ale úplně něco jiného. Film má zhruba 2 hodiny, z toho hudba obvykle nehraje déle než hodinu, zrovna u většiny filmů s Morriconeho hudbou mi přišlo, že film se podřizoval hudbě (to už je na režisérovi) a ne naopak a některého jeho motivy mi přišly snad až otravně velkolepé. Soundtrack z RDR2 má přes 7 hodin unikátních skladeb, které během hraní příběhu neuslyšíš více než 1x, všechno vesměs minimalistické melodie odkazující spíše na moderní skladatele, ale je to taková všehochuť, že každý tam asi slyší inspiraci někde jinde. Navíc ty skladby jsou složené tak, aby jednotlivé tracky mohly hrát pořád v loopu, pokud je hráč příliš pomalý. Za mě je to letošní top herní soundtrack, ale hodnotím to podle toho, jak to na mě působilo při hraní a jakou to dokázalo vykouzlit atmosféru. 

              • Reakce na příspěvek:

                možná právě ten minimalismus je pro mne problém. Já jsem celkem hudební všežravec a jsem schopen poslouchat prakticky všechno včetně renesanční, barokní, klasické, romantické nebo avant-gardní klasické hudby. Jednu z mála výjimek, které právě nemusím, je hudební minimalismus - Philip Glass, Steve Reich, John Adams, Terry Riley a nebo třeba indonésský gamelan. Nemám rád jednoduché opakující se hudební motivy. Těžko mi ten soundtrack k RDR2 hodnotit, protože z těch 7 hodin jsme slyšel tak 20 minut, takže možná mu křivdím.

                • dworkin

                  Reakce na příspěvek:

                  Sto lidí, sto chutí. Miluju Philipa Glasse, mohl bych ho poslouchat pořád. Ale ona mi jeho hudba přichází do života v klíčových momentech, takže je to takový specifický vztah. https://www.youtube.com/watch?v=OacVy8_nJi0 Tohle je pro mě absolutní bliss.

                  Bach napsal nádherné věci, kamarád matematik říkal, že to je muzika pro matematiky a že v ní vidí průběhy funkcí a pod. To já teda nevidím, ale rád si ho poslechnu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit