Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • uher

Letos právě skoro ještě nic nevyšlo, teprve se blíží Resident Evil 2. 

• dworkin

"plné užití" hry je vysoce subjektivní dojem a spíš podle sebe soudíš ostatní. Já jsem si celkem jistý, že naprostá většina lidí, co hráli třeba Neverwinter Nights, si ji báječně užili i bez podrobnější znalosti pravidel DnD, natož aby studovali rozdíly mezi druhou a třetí edicí.

• iSpirit

Je ti snad jasné, ze se bavíme o úzce specializovanem médiu, takže automaticky by měli mít pokryté hry, které jsou nominované na Game Awards.

• aby si ty hry člověk plně užil, tak je dobré chápat, jak fungují, tj. znát co je to THAC0, jak fungují saving throws atd. Pro nás co jsme hráli Dračák a víme jak vypadá 20-ti stěnná kostka jsou ty pravidla celkem zažitá (i když Dračák se od DnD trochu liší). Tyto hry jsou skutečným kořenem cRPG žánru. Ze snahy přenést deskovky jako DnD na PC vznikly první cRPG hry a ovlivněny tím byly i jRPG se tím nechaly inspirovat. Např. první díly Final Fantasy jsou inspirované Wizardry 1

historie RPG

• maros.goc

zložité je to vtedy, keď hráš klasické desktop RPG, v CRPG to všetko za teba prepočítavá PC takže ani nevnímaš, aké prepracované a zložité tie pravidlá v skutočnosti naozaj sú

• maros.goc

Ego Draconis bolo akčné RPG, iný žáner ako DO2

• maros.goc

"já jsem velký fanda těchto typů cRPG her jako BG, IWD, PT, NWN"

...už tu je hneď problém, pretože mimo izometrického pohľadu DO2 nemá s Dungeons&Dragons spoločné absolútne nič ...čiže fanúšik tamtých hier byť môžeš, ale DO séria je predsa len o niečom inom

• maros.goc

tak ťahovky sú na dlhší čas no, v čom je ale problém? navyše súbojový systém v DO2 je omnoho prepracovanejší než v BG ...už len to, že je sú taktické, ťahové znamená, že pri nich musíš stráviť dlhší čas, nakoľko je to na ťahy, nie real time .....a plýtvanie časom? kde sa ponáhľaš? DO2 nie je Fornite, ťahovky sú pre fajnšmekrov, ktorí si takéto hry vedia vychutnať ....trepeš dva na tri

• tady to jede koukam..

no za mě..

KC:D - hra co mi totálně učarovala, nejsem kdovíjaký vlastenec, ale mám rád Českou krajinu a těžko si představuju něco, co by nás vystihovalo líp v historicky pojaté hře. 

Thronebreaker - hra co jsem hrál 20 minut a vrátil. Zaklínač mi nevadí, kartičky mě netáhnou ale neurazí. Nevím proč by je toho teď takovej boom, je to vlastně zjednodušení. Radši Deadfire.

• Corvus

Moc bych ocenil aby se vyhlašování vrátilo k formátu pěti kousků. Jasně, můžeme si říct, koho zajímá bramborová čtvrtá pozice, natož pátá a jistě, je to více práce, ale těch her ročně vyjde prostě šílené množství a aby se nedostalo v rámci škatulky na takové skvosty jako například mega-olbřímí RPG Pillars Of Eternity 2: Deadfire... to je na pováženou. Na mě je to letos takové až moc "rychlé". Hrrr na ně. 3 místa, ždibíček textu a konec. Neříkám, že je to špatně, ale letos si to vyhlašování nějak moc neužívám, ty tři cenné kovy jsou rychle přečtené a člověk si i říká, kdyby tak bylo aspoň o dvě místa navíc a jak se asi redakci líbilo to či ono, jestli by to dostalo čtvrtou příčku apod. úvahy. Je to prostě škoda (můj názor).

Jinak k RPG (což je má královské škatule a srdcový žánr): Třetí místo bezesporu Pathfinder: Kingmaker (jsem backer). Druhé určitě zaslouženě Kingdome Come: Deliverance (už jen za originalitu a poctivé RPG, bezkonkurenční středověký souboják a doslova geniální soundtrack) a první místo... Ačkoliv Poláky a jejich produkci miluju, svět Zaklínače mám načtený, kartičky mě nijak neurážejí, tak v porovnání s výše uvedeným Pillars Of Eternity 2: Deadfire + datadisky, je to chuďoučký příbuzný... PoE 2 je NESKUTEČNĚ obrovské RPG té nejlepší školy. To, co bylo v jedničce nakousnuto (ve své době nejlépe hodnocené RPG!) bylo ve dvojce dotaženo a o notný kus překonáno. A to ve všech ohledech. Pro mě bezchybné RPG a naprosto nechápu, že tento unikát a skvost nevévodí v letošních best of (nejen tady). Tam kde Pathfinder zmateně servíruje složitá D&D pravidla*, PoE 2 je servíruje s ladností a neskutečnou návykovostí.

* (I když nevím, co je na D&D složité. Zrovna hraju znovu oba Baldury a Icewind Dale a už v retro vysílání jsem se podivoval nad tím, že kluci vyloženě upozorňují na složitost pravidel v těchto klasických RPG hrách. Asi je to tím, že jsem na těchto hrách prostě vyrostl. Přijde mi to jako naprosto jasný koncept a srdce RPGček. Až te´d se to, asi mladším hráčům ? servíruje jako nějaká složitost...)

• Corvus

DOS 2 vyšlo v září 2017. Pokud se bavíme o PC verzi.

• Určitě má právo každý na svůj názor, ale myslím, že není úplně v pohodě soudit hru na základě toho, že se jedná o "kartičky" protože ony to nejsou jenom kartičky a ten kdo si to nezahrál a stejně si myslí, že to není RPG tak ať si alespoň přečte recenzi. Příběh je suprově udělaný podle knihy, člověk který knihy nečetl se tam doví něco i o Geraltovi. Hru jsem si neskutečně užil a myslím si, že je až moc nedoceněná, nicméně metascore jasně napovídá, že se skutečně jedná o jednu z nejlepších her roku. Ale možná se na to dívám trochu jinak, protože se mi hodně líbí Gwent :) 

• KrPa

tak je ta kategorie o nej RPG nebo pribehu??

• TheGGG

"Takhle mi to připadá, že jste tam dali to, co jste hráli. Tak třeba se ale pletu(doufám)."

ne, asi tam budou dávat to co nehráli... tvl... ty jsi teda génius

samozřejmě že je to subjektivní výběr her, které alespoň někdo z redakce hrál... a protože redakce se snaží pokrýt alespoň částečně všechny možné žánry, tak od všeho hrají jen něco co je zajímá...

očividně se v redakci nenajde dost lidí co by hráli všechny západní RPG a ty japonské hraje snad jen Smutný, takže asi těžko může být kdejaký subžánr v daném žánru zahrnut...

• KrPa

sorry, ale to co POE provedlo s pribehem na konci stalo za ho*no a DOS1 u me tedy vyhralo

• iSpirit

Když selhává diskusní schopnost, tak diskuze přechází do trollingu. Myslím, že jsi ukázal, ze nemáš na to se mnou diskutovat. Pokud jsi schopen z mého “nejlepšího Divinity za poslední dobu” vyfabulovat moje best of, tak já se zdráhám v tomhle případě brát tě za rovného v diskuzi, proto ignore.

• Derp_1337

Člověk, který Ego Draconis považuje za jedno z "best of", nemá vůbec žádný vkus a jeho posuzování většiny her je totálně mimo.

• Cajicek

ATOM právě hraju a je super :)

• iSpirit

Počkej chvilku. Ze statistiky skáčeš, jestli jsem to hrál? Pokud se mnou chceš diskutovat, udrž si kontinuitu, pokud ne, tak s tebou nebudu ztrácet čas. 

Ano, hrál, můj názor je, že je to v rytmu W2, W3. Prostě jdeme dál a dál do casualních vod. Musím říct, že obtížnost hry je dělaná opravdu snad pro dětské hráče. Hloubka samotné hry je tak povrchní, že jestli tohle někdo může považovat za něco best, tak je mi ho líto.

• Derp_1337

Tak spousta lidí k tomu odpor, jakmile slyší "kartičky", ale jakmile si to zahraješ, tak zjistíš, že je to fakt jedno z nej RPG letošního roku.

Kartičky ve hře hrají jenom roli v soubojích, jinak zbytek je prostě klasické RPG (rozhovory, příběh, volby, atd.)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit