Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to je vzdycky breku kdyz dojde na placeni :D
    nemam rad f2p z mnoha duvodu... miluju p2p z mnoha duvodu.. na ESO jsem se docela tesil.. takze spokojenost..
    • Vidis, ty patris do skupiny, ktere to nevadi, ale to neznamena, ze je to dobre. Kazdy ma ruzny vkus a moznosti. Ja osobne bych s tim tez nemel problem, ale to neznamena ze s placenim souhlasim a ze je to krok spravnym smerem a rozhodne se zamyslim, zda jim budu platit a zda si tu hru kupovat a to prave z duvodu obdobnych jako je SWTOR nebo Guild Wars 2. (moc slibu a skutecnost je jina)
      Tady me spis zarazi snaha o vytvoreni hry pro nekolik platforem (PC, konzole). Pokud hra neni vytvarena odlisne, tak zpravidla na jedne z tech platforem je proste otresna. Napriklad dobre to bylo zvladnuto u Diabla 3, blizzardem. Naprosto rozdilne ovladani hry a uzivatelsky interface tez.
      Pokud tedy bude stejny svet pro konzole a PC a jeste daji stejne ovladani, tak to bude cesta do pekel a to jsem se jeste ani nedostal k obsahu a zpracovani dane hry.
    • přesneě, to placení mi vůbec nevadí, až to vyjde tak si počkám na nějaký první gameplaye od hráčů ( jen pro jistotu) a asi si to na 2 měsíce předplatim a pak uvidim jak dál.
      PS: ono se ani není čomu divit že F2P model je tak oblíbený, hodně lidí by nejraději za nic neplatily :D
      • Mno vis ... me teda neprijde moc normalni chtit litr nebo vic za cosi, co nemuzes defakto nanic vyuzit, a pak po tobe chtit dalsi 3kila mesicne ... a pak potobe chtit v pripade konzoli jeste dalsi prachy mesicne, abys ty svoje koupeny a zaplaceny veci moh milostive pouzivat ... proste lol. Tohle muze platit leda bezmozek.

Beru ze si BUD kouipm hru a pak hraju (a pripadne si prikupuju datace) NEBO si hru gratis sosnu a platim za hrani nebo samo nejaky f2p model.

Ale model, ze si mam kupovat hru, nejspis i obsah a jeste platit mesicne + jeste platit vyrobci HW za to ze mi dovoli ten MUJ HW pouzivat ... no to je proste neuveritelny.
        • Tak já mluvil o PC verzi, a kdo říká že si to koupim na za litr, stačí chvíly hledat a můžeš si to najít v cizích shopech o dost levnější i s dopravou ( pokud bude krabicovka, pokud ne a bude to digitálně only, tak znám pár webů na kterých jsou klíče o něco levnější než u vydavatelů a případně ( a hlavně někdy ) na steamu)

PS: je fakt že asi nejlepší by byl P2P, ale pokud se vývojáři budou fakt starat a nebudou na to sr*t jako u předchozích dílech ( sice mam TES sérii rád, ale ruku na srdce těch bugů tam vždycky bylo :D), tak by to za to mohlo i stát, pokud nabídnou kvalitníé obsah a dobrou komunitní podporu + eventy, bude pravidelně přibývat endgame obsah a hlavně nebudou chamtivý a spokojí se stím číslem co budou mít ( pochybuju že by to bylo nějak moc nízký číslo aby jim to nevydělávalo) , tak podle mě nebude problém, i EVE se svýma cca 200k hráčema ( teĎ už možná míč) si v poho vystačí a ještě z toho platí nový projekt.
          • Pokud, jestlize, kdyz, mozna, ...

Mas nejaky rozumny duvod se domnivat, ze prave v tomto pripade budou zcela vyjimecne splneny vsechny sliby (nemluvim o ocekavanich) ??? Trebas nejakou uzasnou historickou zkusenost s vyvojari? Vazne mas nejakou pkristalovo kouli, ktera ti rekla, ze prave v tomto priapde "nebudou na to sr*t jako u předchozích dílech" ???

Me naopak veskere predchozi zkusenosti vedou k domence, ze to bude PRESNE jako vzdy => velky hype kolem, ohromna ocekavani, giganticke problemy po spusteni (nepujde se prihlasit, servery budou padat jak hrusky, celodenni/vikendove odstavky ...) ... a po par tydnech velke zklamani, odliv hracu ... a velmi rychly prechod do nejakyho f2p bastlu ala swtor.
  • nekromant33
    A já říkám, že jsem ochoten platit pokud bude těch 300Kč měsíčně odůvodněno tím, že mě třeba aspoň jednou za ten měsíc trochu nabobtná obsah hry, případně bude přibývat rychleji než u her, které to zkusili a zklamali, tedy častěji než jednou za půl roku jak tomu bylo u toru nebo jak tomu je u wowka, které ale žije z té velké základny, která má i po odchodu třetiny hráčů pořád skoro 8 mil. hráčů.

Pokud budou chtít 300 měsíčně za údržbu serverů a balance patche, tak to skončí stejně jako ostatní.

Může to být i marketingový tah, kdy rok hra pojede normálně a pak přejde na F2P, TOR to možná zachránilo, ale nevím jestli by na tom byla hra tak jak je, kdyby byla F2P od začátku... To samé platí i pro ostatní jako LotrO nebo Star Trek. Ne každý taky dokáže udělat dobrý model. Pokud by TESO zdarma znamenalo, že mě každou chvíli hra hodí klacek pod nohy v podobě premium-only obsahu případně zpoplatněného UI (heh..), tak to radši ať kvůli subscriptionu umře...
    • swtor je zoufalstvi. Naklady byly tak vysoky, ze se nikdo neodvazi to odepsat uplne, tak se snazej sec jim sily stacej z toho vyzdimat co se da, ale nejspis se to nikdy ani nezaplati. A presne podle toho to vypada.
  • Rhulad
    Bethesda nemůže uspět s takovým světem jako má TES. Neuspěli Age of Conan, SWTOR nebo LOTR a to jsou světy, které jsou kvalitativně světelné roky napřed oproti TES a fanouši TES série jsou hlavně dvanáctiletí caparti co nemají ani kreditku čili když shrnu fakta tak to bude epic fail a mě to vykouzlí úsměv na tváři.
    • Bohemund
      Kámo už se na to vys*r. Každý má rád něco jiného bože můj, jestli si myslíš, že každá hra má být HC tak sorry ale třeba lidi co nemají moc času ale mají rádi fantasy, tak jako já, tak si chtějí chvilku pojezdit koněm v docela hezky udělaném světě, sem tam udělat nějaký ten quest a neproloadovat u bosse půl dne. To ty ale nedokážeš pochopit, dle mého. Nemáš rád TES, okej, ale proč tu furt kvůli toho hysterčit? Čirý fanatismus :)
    • walltar
      Osobně si nemyslím, že to je o množtví fanoušků, ale o kvalitě hry .... pokud bude hra dobrá a hratelná, s dostatkem contentu, tak si hráče najde. To že přejdou dřív nebo pozděj na F2P je celkem jasné, ale o tom nerozhodují ti co hru dělají, ale ti co sedí za kalkulačkou a počítají kolik peněz vydělají ... eve vzešla z ničeho, žádné famoušky ani svět neměla a je tu pořád, má půl milionu účtů a lidem co na ní dělali vydělává nehorázné peníze ... Nebo snad musíš být fanoušek něčeho aby si to hrál? Já fanoušek TES nejsem, ale na ESO se chystám, protože prostě vypadá zajímavě. Zahraju si ten půl rok, než se odebere do věčných F2P lovišť a nebo po měsící zjitím, že ta hra za nic nestojí a půjdu si hledat jinou zábavu.
      • Vyslovil si jednu zasadni vec, ale ve spatnym kontextu:
        "eve vzešla z ničeho, žádné famoušky ani svět neměla"

To je prave zaklad uspechu. Samozrejme ze eve mela cilovou skupinu - lidi co hrali elite a dalsi podobny hry. Ale nebyla to zadna MMO 158 hra v serii ... a dovolim si tudiz predpokladat, ze autori setrili na nakladech a jednoduse prisli na trh s tim, ze se uvidi. Hra si hrace nasla, ale (logicky) vzhledem k jejimu zamereni, a predevsim tomu, ze jde o pomerne HC gamesku, jich nejsou miliony. Navsim sem si ze by rok pred vydanim probihal nejaky hype ... a navic hra prisla v dobe, kdy zadne f2p gamesy kolem nebyly.

Jak sem uz nekde zminil, podivej se na steam, zafiltruj si na f2p. Samo ze drtiva vetsina z toho sou poradny sragory ... ale to je jedno, na vikend te to zabavi ... a mas tam toho dost na to, ze nemusis utratit ani korunu a mas porad co hrat. Kdyby eve vysla dneska, s tim, ze to bude p2p only ... tak proste nema sanci ... zadnou. Ani ta nejlepsi hra na svete proste nemuze konkurovat ...

Realita je pak takova, ze defakto jedinou (opravdu jedinou) uspesnou hrou s placenym modelem je wow ...a ted si sam odhadni, kolik % hracu si plati proto, ze hrajou, a kolik % proto, ze do hry chodej pokecat se znamejma ... a kolik % si plati proste proto ...ze $10 je nevytrhne ... a platej to uz tak dlouho, ze i kdyz tam uz par let nebyli, ani jim to nepijde. Vazne si myslis, ze pravidelne hraje tech 7M hracu? Ja bych si dovolil tvrdit, ze pravidelne (rekneme aspon 2x do mesice) hraje tak 1/3. Dalsi 1/3 hraje obcas ... a 1/3 hracu ... bud vubec nebo prilezitostne (= trebas tam 2-3mesice nepachnou vubec, pak daj vikend, a zase tam pulrok neprijdou).

A ted mi rekni, jak ty lidi presvedcis, aby sli platit jinou hru, kde nic nemaji, ktera bude (jako ze bude) zabugovana (jestli jako wow po vydani, tak ji nekolik mesicu nepujde ani hrat), bude se potykat se spoustou problemu a potizi ...
    • 12leti caparti??Podle toho,co jsi napsal jsi ty ten 12lety.
      Lidi co streamuji skyrim,tezko maji 12let,moderi,taky nemaji 12let,jen ty si to myslis.
      MMO conan,SWTOR,LOTR neusplei kvuli velmi spatnemu endgamu.
      Ale TES nema byt tradicni mmo,ale spis coop hra ze sveta TES,mesicni poplatky aspon zajisti pravidelne updaty a nove obsahy nez F2P,u ktereho nakonec kdyz budes chtit hrat budes platit i 3x vic jak za mesicni poplatky nebo updaty a nove obsahy budou 1 za rok.
      A 13e mesicne neni zadna velka suma,v dnesni dobe si to dokaze zaplatit i zak zakladni skoly z kapesneho,tak jaky problem muze mit dospely???
      • Rhulad
        Nebreč dítko mé, že poplivat tvou svatou značku jsem si dovolil.
        • V prve rade o teto znacce evidentne nic nevis. TES serie nezacal pred dvema roky, ale uz v roce 1994 titulem TES: arena. A kdyz si spocteme ,ze se v dnesni dobe deti dostanou ke hrani treba od 8 roku (v te dobe to bylo dyl, ale budiz) tak pripocti k danemu cislu 1994 tech 19 let do dnesniho data a zjistis, ze vetsina hracu je starsich 27 let (z uplne puvodni serie). A pokud obdobny vzorec vezmeme na nejslavnejsi dobu serie a to je Morrowind, tak se dopatrame cislu 19 let (8 lety decko + 11 let od vyjiti morrowindu).
          Takze kde jsou ty pseudo 12ti lety decka? :)

PS: ja treba nebrecim, spis se smeju nad tvymi posty :)
    • Mírně se pleteš. Fanoušci série jsou hlavně ti, co ve dvanácti letech hráli Morrowind jako svoje první RPG. Takoví jsou hlavně zamilovaní do lore (přiznejme si, TES série byla gameplayem vždy nejlíp tak průměrná), kterou TESO naprosto poplivává, takže asi u nich mít úspěch moc nebude.

Když se nad tím zamyslím, tak naprosto nechápu na koho TESO míří. Jedna skupina ho nebude mít rádá z důvodů, které jsem popsal výše. Další skupinou TES fandů jsou ti, co mají rádi mody (takže si prostě od Bethesdy koupí jejich zabugovanej paskvil a čekají až z toho oddaní modeři udělají hratelnou hru). TESO modovat nepůjde, takže ti taky odpadají.

Zbývají snad jen děcka, co prvně hráli Skyrim na Xboxu 360 kvůli masivnímu marketingu a cool hudbě v traileru. FUS RO DAH! Předpokládám, že TESO cíluje na ně, takže by bylo hodně vhodné zaměřit marketing na Xbox ONE verzi. PS4 verzi bych vypustil, TES byla vždycky slabá série na PS3 (na druhou stranu asi nebude její tvorba moc namáhavá, když jsou si PS4 and X1 tak pobodné) a PC verzi bych vydal jen tak mimochodem, aby se neřeklo.

Jako naprosto otřesná hra to bude jasně tak jako tak, ale na tom nesejde, pokud ji dobře vyhypujou. A cílovku budou mít na Xboxu ONE, takže by se na něj měli zaměřit.

Tak to vidím já.
      • Ono tech fanousku nebude malo, ale jednoduse svet lotra a sw ma fanousku radove vic. Uz jen proto, ze v obem pripade se mezi potencielni hrace radi i fanousci filmovych serii, knizek ...

To u TES neexistuje.

Proto je predem jasny, ze placenej model do par mesicu totalne krachne. Nekdo tu vejs psal, ze lotro ma 200k platicich hracu (by me zajimalo, kolik z nich ma lifetime predplatny) vs 7M wowka ... a kolik z tech lidi (protoze zadni "novi a nepouziti" tu nejsou) asi tak muze ziskat nova gameska at uz bude jakakoli ... dve MMO si moc lidi platit nebude.
    • Veskoslav
      Problém AoC byla šílena zabugovanost v prvních měsících, kdy ztratili spousty hráčů, kdy hra v podstatě byla jedna obrovská testovací zóna. LOTR uspěl, přežil a má stálou 200k platící základnu+F2P hráče. A co si budeme nalhávat, polovina z nás to nainstalovala jenom proto, aby si ty lokace z knížek a filmů prošli. A ty jsou v té hře skvělé. A problém SW ToR? Skvělá příběhová kampaň, skvělé prostředí a zpracování SW světa. Naopak naprosto nudný a nezáživný soubojový systém, naprosto nudný endgame. A ten zbytek ani nekomentuji, to může napsat jenom hlupák.
      • Rhulad
        Tak promiň zapomněl jsem zmínit infantila Veskoslava. Oprava! fanoušci jsou dvanáctiletí a Veskoslav a podobní nevyvinutí jedinci.
        • Jack1947
          Jestli si myslis, ze to je pravda zamysli se proc na MMOech travi tolik lidi spoustu casu, (tim nikoho neobhajuji) (sam podle mne hrajes) jen tady delas dementy z lidi, coz se ti stejne nedari.
          • Rhulad
            Tak z Veskoslava a z tebe opravdu není nutno dělat dementy, vy už jste se tak narodili.
            • Jack1947
              Jasny, jak jinak kdyz uz ti dojdou Argumenty, tak se de zase stouchat do meho pravopisu ( och jak te to musi zrat ze, abys ses nahodou nezkazil. )

Viz co jdi zpatky k Ringovy a udelej mu poradnej ¸¸BLowjob" to jedine , v cem si dobry ?
              (sry jestli jsem se nahodou strefil , do tve slabosti. ) *4* *2*
            • Rhulad
              To píše ten, kdo obhajuje svůj pravopis tím, že chodil do zváštní školy. Opravdu mě to bolí od tebe.
            • Jack1947
              Je pravda, ze ty se s Veskoslavem srovnavat , vubec nedas ( on aspon kdyz uz trolly, se zdravym rozumem) ty uz holt takovy si. Mimoto lepsi je bejt D*ment a myslet nez byt s polovinou nebo mozkem, ktery je ve tvaru delsi fazole, skoda slov pro tebe a to be podobne, (divim se ze si jeste nenaklikavas pluska, a ostatnim minuska, verim ze bys to zvladl... *3* To je gool "Příspěvek obsahuje zakázané slovo d*m*nt¸¸
        • Veskoslav
          Jak říkám, hlupák.
    • neuspeli ? ano neuspeli v tom ze nemaji hracskou zakladnu 10 milionu hracu ktery chcipnou az jednou vypnou wow. Jinak si nomralne ty hry zijou dal v pohode.
      • myslis defakto nehratelne swtor s neprosto nesmyslnym f2p systemem? Kde jako platici hrac nemas s kym hrat, protoze omezeni tech neplaticich omezuji i tvoji hru?

nebo mas na mysli puste a prazdne lotro? Tuhle sem to na dve hodky zapnul ... a za ty dve hodiny sem potkal JEDINEHO cloveka. A to sem rozhodne nelital nekde v newbie oblastech ...

nebo se bavime o aoc ... kde si muzes dosinglovat postavu ... a to je tak vsechno? Opet, temer vsude pusto a prazdno (ac ne tak jako v lotro)

Ty hry samozrejme "zijou", protoze naklady na to aby nekde bezelo nejaky zelezo jsou defakto nulovy, a nejak se to dycky zaplati a neco prebejva, ale vyvoj tech her je veskerej zadnej.

Ani jedna z tech her neni vylozene spatna i kdyz ma svy mouhcy, ale ani za jednu bych proste predplatny neplatil, protoze tam jaksi neni co delat. TES nema absolutne zadnou sanci.
  • Jack1947
    Uch, "bojovat¸¸ to to teda dopracovaly no ze uz se i bojuje o "nadejne¸¸ F2p. *7*
  • Veskoslav
    Na tohle MMO jsem fakt zvědavý. Už kvůli pohledu první osoby, což mi hrozně chybí v MMORPG hrách:( Poslední myslím byla HellGate: London.
    • Jack1947
      Nejdrive Offline a pak MMO projela to ale na plne care, bohuzel - Napad byl zajimavej, realizace spatna.
  • Říkejte si co chcete, ale ta hra bude legendární :-)
    • Ne ze bych nechtel to samy, ale neverim tomu. Ac jsem celkem dost optimista, tak v tomto jsem pesimista :)
    • Hej, legendárny fail. Do pol roka od spustenia očakávam ohlásenie prechodu na F2P.
      • Pulrok to trvalo swtoru - s minimalne 10x, ale spis 100x vetsi zakladnou funs, tohle bude IMO podstatne rychlejsi sesup.
  • Stejně by radši měli ESO nechat free-to-play nebo aspoň to pay-to-play.Pak by asi takovéhle prkotiny nemuseli řešit.
  • walltar
    Čistě technicky v eve nejde tak úplně platit měnou ve hře ... napřed někdo musí to GTC koupit za reálné peníze a člověku ji za kredity jen prodá. Tohle by šlo uskutečnit přes mail i v tom wow ... za peníze ze hry by si člověk koupil kód z kartičky. (A dřív se to i v eve řešilo přes maily) Eve jen dovolila lidem aby tuhle tansakci prováděli přímo přes shop, aby se omezil počet lidí, kteří přišli o peníze.
    • Stejne to funguje v NWN a startreku - mena za penize se ve hre drazi za ingame menu (= da se na tom s trochou casu neco trhnout) a defakto si muze kdokoli koupit cokoli - bud pokud hraje dost dlouho nebo calne prachy.

Ber to trebas tak, ze je to zpusob, jak defakto zaplatit free hracum za to, ze hrajou, protoze kdyby nehrali, tak by nehrali ani ti platici hraci. Tenle system je IMO celkem rozumnej, a nevidim v tom problem. Samo, pokud to neni provazany s dalsima omezenima ... ktery ti trebas znemoznujou si nektery ingame predmety koupit proste proto, ze mas limit na penize => nikdy si na ne nemuzes vydelat ... (swtor a dalsi) ...
    • Ve Wowku se taky už nějakou dobu dá tímto způsobem cálovat herní čas. Prostě nafarmíš danou částku goldů (at' už za měsíc / dva) a dáš to člověku, co disponuje bud' GameCard klíčem, nebo kreditkou :). Samozřejmě je třeba si ověřit danýho člověka, jestli to není nějakej scammer. Ale jinak to funguje velice dobře :).
  • MMO sa budú dať hrať na PS4 bez platenia PS+ to bolo potvrdené hneď po E3, čakal by som lepší prehľad od redaktorov...
    • ales.smutny
      Pouze některá free-to-play MMO jako DCUO a nebo PlanetSide 2. Nic jiného Jošida, neřekl, naopak v dotazu přímo na TESO a FFXIV odpověděl -

"You will need it to enjoy online multiplayer. This will also depend on the judgement by the publishers, and there will be some free to play titles that you’ll be able to play without needing a PS Plus subscription, like PlanetSide 2 and DC Universe Online."
    • Víš, jak funguje ekonomika? stačí jeden menší problém u Sony ohníček se rozhoří a skončí to tak, že se bude platit každý měsíc přes paypal atd. Nechci nikoho strašit ale stát se to může.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit