Přejít na výpis diskuzí
BioShock Infinite bude hra o tisíci patrech
6.7.2011 | Lukáš Grygar
64 příspěvků
-
Tak hlas hlavní postavy je největší plus :) Je to jako u Dead Space kdy byl Issac v jedničce jen němej blb a ve dvojce s hlasem Gunnera Wrighta suprová postava.
-
No hlavní pozitivum (z toho co jsem zatím viděl) Infinite je, že hlavní hrdina mluví. Snad nic mě v současných FPS hrách (Crysis 2, HL, Bioshock 1+2, CoD...) nevytáčí tolik jako němej blb za něhož musím hrát. Přitom mluvení zní tak přirozeně. Z tý dvouminutový ukázky kde Booker mluví s Elizabeth prostě cáká atmosféra, a když si představím že by Booker klasicky mlčel jako blbec, tak jasně vidím o kolik horší a nepřirozenější by to bylo.
-
-
Já tedy nesouhlasím. Právě že NEmluvení dodělává příběh, dává svobodu k vlastním úvahám. Každý hráč má vlastní odpověď pro daný mono-dia-log. U takových her mě samotného provází nějaké emoce, sám si rozhoduju, co bych tak řekl. Ne že to vývojáři udělají za mě! Všichni tak ze hry mají svůj požitek a o tom je ten "příběh a hratelnost", který u většiny dnešních her tak chybí. Samozřejmě, v historii jsou i skvělé hry, kde hlavní hrdina mluví. Každopádně mi se více líbí FPS hry s němou postavou. Je to takové osobnější.
-
-
Sám rozhoduješ čo by si povedal, to je síce fajn, ale čo z toho keď to čo by si chcel povedať zahúkaš len monitoru a odozva a dopad na dej hry kupodivu žiadny? Ja mám hlavne u nemých charakterov často chuť niektorej postave s ktorou vediem dialóg resp. ona vedie monológ,chuť niečo skríknuť do ksichtu že je blbá, nech to nerobí alebo tak a to ja proste s nemým charakterom spraviť nemožem! Keby ho aspoň nadabujú a postava to povie za mňa, ale nie že len tupo čumý a dýcha. To ma tak sere naposledy vo FtříRu v single kampani, keď mi tam ten moj psycho brat čosi vraví a Point man bez slova čumí do blba, čo posobí ešte divnejšie vzhľadom k ich vzťahu, keby ja bráchovi vystrelím mozog a on sa prebere, tak to aspoň jednou vetou okomentujem. Teda neviem či bude v ďalších častiach viac komunikatívny, zatial mám spravených len pár misí.
-
-
Páni, tak to je opravdu první vážný argument - FEAR 3 a jeho trapné animace s ukecaným bratříčkem. Máš naprostou pravdu - působilo to otřesně a v tak výborně temném nastíněném příběhu mi to OPRAVDU vadilo. Ať klidně sežere pes nulové reakce hlavních hrdinů v HL, Crysis 2 (s tak laciným příběhem to ani nemělo moc cenu) i Bioshock 1, ale zde to nějaké "Cože, bratři??" nebo alespoň "Vo co GO?" setsakra chtělo...
-
-
-
Nevim, u některejch her, jako právě u Gordona mi to nevadí. V Bioshocku mi to taky nevadilo, naopak, dost to podpořilo tu svíravou atmosféru. Bioshock 2 už to měl tušim vysvětlený, zmutovanej Big Daddy přišel o hlas právě v průběhu tý mutace..
A Crysis 2? Nenechte se vysmát, tam snad příběh ani nebyl a jestli ty dementní kecy doktora mezi misema byl příběh, tak to potěš koště. -
S kym bys chtel v Bioshocku mluvit? Ze by se interakce s temi nekolika rozum si ponechavsimi postavami, vetsinou jeste pres radio odehravala formou dialogu, i kdyz vysledek by byl stejny?
-
přesně jak píšeš.. u Crysis 2 jsem nechápal proč hrdina nemluvil, když v prvním díle jiný hrdina mluvil a taky to působilo mnohem lépe.. Gordona Freemena si ani neumim představit mluvit :D
-
-
Keby hráš tú hru poriadne a sleduješ vývoj deja, pochopil by si, prečo Alcatraz nehovorí.
-
-
jak tak čtu reakce...tak už vím proč se dělají češtiny do her....čeští hráči nejsou schopni zvládat angličtinu...tohle crasis to krásně dokazuje....nebo to opravdu nikdo nerozuměl tomu doktorovi když došli na to křeslo a on říkál že má několikanásobný průstřel hrudníku a plic, polámané kosti a že je vlastně mtrvej a jen ten oblek jej drží pohromadě? opravdu nikdo nechápe že hrajete vlastně za OBLEK a ne za to co je uvnitř....
-
-
Ty zase asi neumíš zvládat češtinu (no offense). Píšu to, jedná se o příběhově vysvětlenou věc, ale to na její naprostý debilitě nic nemění.
-
-
Protože se nechtěl prozradit že ho celou dobu měli za někoho jineho? Ale to je ještě větší traparna než kdyby si ukousl jazyk
-
pamatuju jen, že ten černoch říkal, ze začátku vychlastal moc tequily? či poté, že byl skoro mrtvý v obleku? už nevim.. kdyžtak písni proč, je možné, že jsem to přehledl :) i tak, nikdo mu neřekl, proč sakra držíš furt hubu vojáku?! :) ale i tak to působí hůř, než když jsem hrál za Nomáda nebo Psycha, kteří byli perfektní charaktery, díky kvuli tomu, že mluvili.. jen dodám, že Psycho měl hezký britský přízvuk.. což je jeden z dalších důvodu, proč jsem ten charakter měl rád.. Alcatraz pusobil jen jako obyčejný pěšák.. a
-
Jasně, umírá a suit ho jentak drží při životě. A co jako? Fakt, že hraju za němýho blbce co celou hru poslouchá jak cvičenej psík neznámý lidi na vysílačce to nemění. A je to prostě hrozně hloupý. Mě naprosto zaráží, že příběh ke Crysis psal Richard Morgan, hodně schopnej spisovatel, a přitom to, co vyplodil, je mnohem, mnohem horší, nežli klasickej příběh Crysis , co psal někdo neznámej z Cryteku.
-
-
-
-
Žebříček nejlepších FPS současnosti: na prvním místě BioShock, pak dlouho, dlouho nic a pak ten zbytek. Jinak vůbec nejsympatičtější je, že hlavní hrdina Infinite opět není zelenej mozek. Všude, kam se dneska podíváš, samej voják. Po obyčejnejch hrdinech a lá Gordon Freeman jako by se ve střílečkách slehla zem...
-
-
Fakt bych ti mohl z fleku vyjmenovat tucet stříleček kde hrdina není zelenej mozek, takže v tomhle ohledu bych to tak tragicky zase neviděl:)
Příklady? uff Prey, Duke, Left4Dead, Portal, S.T.A.L.K.E.R., NOLF, Fallout 3, HL, atp. skoro bych řekl, že mají oproti zeleným mozkům jasnou převahu:) -
-
Tak když vynecháme Valve, zbude nám jen Prey, Duke a NOLF, což je historie. Současný trend jednoznačně prosazuje zelený mozky: CoD, MoH, Halo, Gears of War, Bulletstorm, Homefront, Killzone, Resistance, Battlefiled atd. Tohle je (vyjma GoW) současnost FPS žánru *3*
-
-
Valve nevynechávat, právě oni způsoběj jednou za sto let evoluci v fps:)). No chápu kam tim asi míříš, AAA fps stojej v posledních letech opravdu za hovno:)
-
-
Samozřejmě že si taky myslím, že jedinej, kdo dneska dělá pořádný FPS, je Valve a Ken Levine. Ještě uvidíme, jak dopadne tředí Deus Ex *3*
-
-
Za mňa osobne (hral som preview verziu) musím povedať, že v niktorých smeroch jednotku prekonáva: pochopiteľne grafika, ale napríklad aj štylizácia sveta a čosi, čo by som nazval vtiehnutím -- immersion -- je tu proste viac detailov alebo sú detaily... detailnejšie (tv správy, virtuálne noviny, reklamy...) + lepšie rozhovory aj s drobnou minihrou (ak má človek príslušnú augmentáciu). Naopak zaostáva vo vývoji postavy: žiadné delené zdravie (škoda, že tento vynikajúci nápad z prvého DeusEx prakticky žiadna hra neprebrala), žiadne skilly s jednotlivými druhmi zbraní (iba obecne -- lepšie mierenie, väčší damage) ani s výbušninami, žiadne lockpicky, žiadne multytooly -- všetko sa rieši cez hacking (ten je ale VÝRAZNE prepracovaný a urobený pomocou šikovnej a hlavne LOGICKEJ minihry -- žiadne spojovanie potrubia z Bioshocku ale normálne crackovanie firewallu a zavírovanie počítača). Celkovo však po tých úvodných 10-15 hodinách hodnotím rozhodne pozitívne a kúpa plnej verzie je povinnosťou.
-
Ke mně se dokonce donesly názory skoro až kacířské - že prej je lepší než jednička! Pokud se to potvrdí, dokážete si představit tu orgastickou explozi?
-
Tak co jsem slyšel, tak novýho Deuse docela chválej. Určitě nemůžeme čekat takovej zázrak, jako byla jednička, ale pokud to dopadne líp než dvojka, budu spokojen *4*
-
Nono, zrovna na zkonzolovatělýho Deuse bych si nevsadil ani zlámanou grešli.. Zatím mě fakt docela zaujalo Prey 2, dost podobný Bioshocku, pak by mě taky zajímalo, co udělá Ubi s Thiefem, ale mám pocit, že bez Looking Glass to půjde od desíti k pěti.. Žádnej optimistickej výhled do budoucna bohužel v současnosti není a asi jen tak nebude.)
-
-
Samozřejmě že si taky myslím, že jedinej, kdo dneska dělá pořádný FPS, je Valce a Levine. Ještě uvidíme, jak dopadne tředí Deus Ex *3*
-
-
-
-
Tak prece jen u vojaka se da ocekavat, ze umi chodit v zabijeni a nenechat se zabit. Takovy Gordon Freeman by ve "skutecnosti" asi daleko v HL1 nedosel. V Bioshoccich tohle vyresili elegantne, u dvojky je to nabiledni, u jednicky hrdina taky neni obycejny civil a protivnici jsou povetsinou polosileni magori bez rozumu a taktiky.
-