Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chalani, vy ma budete nenávidieť. U mňa sa totiž potvrdili tiež moje očakávania. Len trošku inak. Bioshock jednotka zostala Infinite nepokorená. Jednotka má lepšiu atmosféru a mne prišla o mnoho zábavnejšia. Na porovnanie som si ju zahral pred vydaním Infinite...a to som nemal asi robiť. Takto som uvidel ten rozdiel dosť výrazne. Pre tých čo nehrali žiadny Bioshock, odporúčam, zahrajte si radšej jednotku. Dvojka a trojka už len dopĺňajú sériu. Ako hry nie sú zlé, ale zaobišiel by som sa bez nich. Je to u mňa s Bioshock podobné, ako s filmom Matrix. Jednotka Matrix je kultový film ale Matrix Reloaded a Matrix Revolutions sú diela, ktoré s prvého filmu urobili obyčajnú akčnú, komerčnú trilógiu. Keby neboli pokračovania, tak by to bol v kráľ sci-fi žánru. Ale k veci...tie súboje sú v Infinite po čase doslova nudné a otravné. Príbeh je síce prepracovaný a prostredie výtvarne úžasne spracované....ale celá hra, ako celok sa mi rozpadá. No nechcem Vás o ničom presviedčať...ale pre mňa osobne je Dishonored nový a lepší svet ako svet v Bioshock a svet Infinite. Očakávam druhý diel Dishonored s nádejou, že bude lepší ako toto pokračovanie Bioshocku. Dunwall mi, podľa mňa, hrateľnostou, prostredím a životom v ňom dáva viac ako Columbia. Avšak upozorňujem, že môj názor je len vecou môjho vkusu. U vás to je možno naopak. Ja sa však radšej túlam uličkami Dunwallu *3*
    • MarekDuris
      Celkem souhlasim...nehral jsem ani jednicku ani dvojku ale ty souboje uz me nudej pekelne. Pak tez asi deset za sebou jdoucich koncu hry......no asi nejsem stavenej na tenhle typ her....z myho pohledu je to jen povedena strilecka. Kuprkladu jak jsi zminoval Dishonored tak to je u me min. o sto procent lepsi.
    • Mně se nový infinite moc nelíbí tolik jako jednička
      - nemá quicksave a autosave je alepoň pro mě docela otravný; - příběh je sice originální a výborně podaný, ale stává se z něj interaktivní film, v jedničce sám hráč psal příběh svými činy, tady má člověk iluzi volby, ale jedná se o 'konstanty', které na závěr nemají vliv; - moc soubojů a žádné dialogy, alespoň podle mě jsou souboje docela nešťastně prokládány zejména zpočátku; - žádný inventář; - mod 1999 (chybí mi ukládání hry a celkově je obtížnost spíš kolísavá než vysoká); - málo zbraní...respektive jen dvě...

+ Elizabeth; + DRM (no technicky je to mínus, ale lepší než Windows Live, které dříve nefungovalo kvůli nepodpoře našeho regionu a dnes nefunguej kvůli nepodpoře nových Windows, jaký paradox...
      Neříkám, že Infinite je špatná hra, ale já mám v hrách volnost, což znamená minimálně to, že si hru uložím kdy chci a kde chci a tam se k ní vrátím. Co mi zlepšuje znovuhratelnost je možnost volby. Ať už s ovlivněním příběhu nebo jen prostým jestli se nepřátelům vyhnu, ukecám je nebo postřílím, tady mi volba hodně chyběla, kvůli konci je dobré si to zahrát ještě jednou, ale pak už tam člověka nic neláká a některé pasáže jsou při druhém průchodu hrou vyloženě otravné a zdlouhavé. V tomhle případě bych si radši zahrál jedničku.
      Jen dodám, že to je taky jen můj názor a ostatním se může líbit něco jiného.
      PS: Za formátování se omlouvám, moc odstavců neprošlo:(
    • vonTossis
      Ac mam presne ten opacny nazor, tak jsem stastny, ze se najdou jeste lidi, kteri dokazi normalne, racionalne vyjadrovat svuj nazor a ne jen stekat, ze je nekdo idiot, protoze s nim nesouhlasim :)
    • irdzi
      Mě to nepřipadá uplně košer srovnání ptože třeba v Dishonored jsem nikdy nebojoval(těžko porovnávat souboje), ale celkově mi ta hra přišla neuvěřitelně slabá co se týče příběhu - Infinite mě naopak v tomto ohledu úplně rozsekal (i co se zapamatovatelnosti postav týče - v dishonored jsem vůbec nechápal třeba toho chlapíka co rozdával ty nadpřirozený schopnosti atd ...)... Střílení v infinite mi nepřišlo špatný, na hard mi to přišlo i dostatečněě tuhý ... Jinak pravda, že gameplay i atmoška jedničky je asi nejlepší, ale dvojka je podle mě důstojný nástupcecož taky není vůbec málo.
    • Je to tak. Osobně se přikláním k názoru, kterej zazněl ve středečním Fight Clubu - teda že Bioshock Infinite neměl obsahovat střílení. Pak by to byla super adventura, s dobrým příběhem a celkem hezkým světem.
      Ovšem nudný a otravný střílení to poslalo do pryč. Škoda.

Osobně taky musím říct že Dishonored mi přišlo mnohem lepší, protože souboje v něm jsou vypilovaný, originální a zábavný, svět je tam taky super a příběh ujde.
      • Kronoss1
        Mně souboje nepřišli tak hrozné. Souhlasím, že někdy byly moc dlouhé a chaotické, ale zase .. Dishonored nemá prostě tu atmosféru a to na Infinite oceňuji. Kvalitativně jsme prostě jinde, už jen v dabingu.
        • Luke
          A co kdybysme se kolektivně domluvili, že oboje jsou super hry a každá má něco, co ta druhá nemá, hm? :)
          • ...aj som nenapísal, že Infinite je zlá hra. Ja som písal, že sa mi páči viac jednotka Bioshock ako hra...no a prostredie Dishonored. V Dishonored, tá temná a mystická stránka hry. Možno aj preto, že ma fascinuje historické obdobie, keď bola v Európe čierna smrť. A ten mor v Dunwalle pridal super atmosféru :) Ale je fakt, že obe hry sú super, preto kričím "chceme viac takýchto hier"! *1*
          • Ronox
            Já s tím žádný problém nemám. Pro mě obě hry jsou nadějí pro herní průmysl. Obě mají své kouzlo, ale je pravda, že Infinite mě chytlo víc za "srdíčko" a hlavně tím koncem. Výhodu měl v dabingu hrdiny a té interakce s Elizabeth. Každopádně v mojí rovnici hodnocení jsou obě hry top. Stejně jako "nudná" střílečka The Line. Za poslední rok hry co mě nejvíce bavili: Max Payne 3, SpecOps: The Line, Dishonored, Bioshock: Infinite, Deus Ex: Human Revolution a indie hříčka Lone Survivor. Samo, že toho tam mám víc, ale tyhle měli supr atmosféru, prostředí, vyprávění.
          • Kronoss1
            Klidně, nemám problém.
          • Rhulad
            No někteří si třeba nemysli, že je Dishonored dobrá hra, spíše naopak --- hloupá, nicneříkající, sterilní hra v dosti amatérském provedení *3*
            • Luke
              Nojono. Nenaděláme nic. :)
    • Vidím to podobně. Hlavně mi přijde, že Dishonored má mnohem zábavnější souboje (což je možná dáno i tím, jak se jednotlivé schopnosti dají zajímavě kombinovat).
      • Kronoss1
        Promiň, ale po dohrání jak Infinite, tak Dishonored musím říct, že Infinite je o dost lepší. Je to prostě tak. Má prostě hloubku. Málokdy se stane, že bych se na scenérii díval s otevřenou pusou a obdivoval její krásu, málokdy se stane, že bych o konci přemýšlel déle než 20 sekund atd. Pokud by takhle byla dělána většina her, tak bychom byli spokojeni. A to nemluvím o úžasném dabingu.

A hlavně, hlavní hrdina MLUVÍ.
        • Mně přijde, že konec BI nedává smysl. Hratelností mi BI velmi silně připomíná sérii Uncharted.

Osobně se mi víc líbí Dishonored, kde má hráč větší volnost a speciální schopnosti jsou rozmanitější.
          • Luke
            http://venturebeat.com/2013/03/28/understanding-bioshock-infinites-ending-ending-explanation/
            • Díky za odkaz. Už jsem to nějak pochopil - konkrétně mi pomohl uživatel Ronox: http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/bioshock-infinite-videorecenze-pc-verze-62450/?rootId=1133046&itemId=1133046
    • Rhulad
      Srovnávat Dishonored s Bioshock Infinite je jako srovnávat Fiat a Maserati
      • Rhulad
        BioShock má občas nějakou tu chybku, ale srovnávat to s prostoduchým Dishonored je sprosťárna.
        • Sprosťárna je neumět si připustit, že všichni nemusí mít stejnej názor jako ty :-)
  • Já tu hru miluju!!!! Úžasná atmosféra, kterou nedokáže předčit ani megagrafika Crysis 3, ani filmová licence Colonial Marines a (v mých očích) ani RPG prvky a "cool mulťák" Borderlands 2. První Bioshock jsem skutečně prožil s hlavním hrdinou a stejně tomu je i u Infinite. Ken Levine se mi neskutečně vryl pod kůži již počtvrté (a to nevím jestli jeho jméno v titulcích pozdějších sérií seriálu MASH jako "story editor" je jen shoda nebo se jedná o první tvůrčí krůčky). DĚLÁ HRY, CO POKAŽDÉ STOJÍ ZA MÉ PENÍZE. A to jsem se bál předobjednat... já hlupák...
  • škoda těch soubojů, jsou chaotický, nepřehledný, nudný a zbytečně zdržují od dalšího příběhu
    • calwin
      tiež mi to prišlo také nudné v tom smere že som došiel do miestnosti a hneď som vedel že to je tzv. ARENA kde na teba naskáče 20 tých divných zombíkov... nehovorím o tom že nakosím do nich celý zásobník a ani nehnú brvou som si pripadal pri bojoch jak vo world of warcraft kde má každý nepriateľ HP bar a je vybavené... v tej zábavnosti podľa mňa bioshock značne pokulháva...
      • přesně jak řikáš, mě na tom ještě vadí i to, že je tam nádhernej svět a mohl by tam být rozehranej skvělej příběh, ale sakra ty souboje úplně odvrací pozornost od toho nádhernýho prostředí a celýho příběhu .... chtělo by to míň soubojů, víc příběhu
  • 15k3
    Could not load plugins:
    File not found
    • Ono to občas ještě pořád blbne.
    • 15k3
      btw. video nejede v IE, Chrome ani na tabletu (android 4.1 samozřejmě výchozí prohlížeč s flashem).
      • Na games mi videa chodí normálně: android 4.0, google chrome
      • Ronox
        iOs safari - funguje
        Win Firefox 18.0.1 - funguje
        Win IE 9.0 - funguje
        MAC OSX Safari ML - funguje

edit: PS Vita - funguje
      • bud jsi lhar a nebo mas sprasenej pocitac . Pouzivam Chrome a se zdejsima Videama nemam problem . Nekdy se teda nacitaj dyl ,ale aspon jsem si je pustil .
  • Opravdu krasne hra - se vsim vsudy. Od HL 2 pro me zatim nejvetsi pecka na poli strilecek. Jedine minus vidim v ne prilis spolupracujici a povedene AI nepratel. Hudba je treba krasna a v akcnich pasazich epicky adrenalinova :)

http://www.youtube.com/watch?v=fgF1HREvxos
  • Lukyz
    Recenze super, full HD potěšilo, ale měl bych dotaz ohledně reklam *2*
    Pravděpodobně v bleskovkách jsem četl, že pravidelným donátorům se nebudou zobrazovat reklamy ani ve videích, ale mě tam přesto stále skáčou. Moc mě těch 5s a jedno kliknutí netrápí, ale i tak se raději zeptám jak to tedy je. Díky
    • blixa
      Nejsem si jisty, ale je mozne ze to je zalezitost flash verze (myslim ze u ni jeste reklamy donatorum vypnout neumime).. V HTML5 verzi jsem to ale testoval a s donatorskym uctem se mi tam nezobrazuji..
      • Lukyz
        Tak jak flash tak i přes HTML5 se mi reklama zobrazuje *2*
        Jedu na Chromu a je to u všech videí. Já na tom nějak nelpím, spíš to hlasim jako chybku.
        • blixa
          Hmm.. to je divny, fakt jsem to koncem minulyho tydne testoval :( Ale kluci kolem tech videi jeste ruzne laborujou, je mozny ze to zacalo zlobit znovu.. Dam to do reportu.. ;)
  • Já se pomalu prokousávám příběhem a za sebe hodnotím zhruba 8/10. Hodnotil bych výš, ale neuvěřitelně mě otravuje (no spíš otravovala) neinteraktivita přihlížejících. Vím, že to nemá být RPG, neleží na rozhovorech, ale mě prostě strašně vadilo, když jsem na začátku přišel k prodavači párků a nemohl si od něj legálně nic koupit a ani se ho na nic zeptat.

Columbia je nádherná (no byla...), postavy mají hloubku a Elizabeth je naprosto úžasná (pasáž, kdy jsem si sedl na židli, hrál na kytaru a ona dala jablko nebo cosi tomu sirotkovi na mě udělala dost velkej dojem, i když je to jenom skript).

Popravdě nejslabší jsou na hře souboje, bez těch bych se klidně obešel nebo rapidně zmenšil jejich počet a jenom se procházel po městě a objevoval jeho tajemství. Ale taková hra by se asi moc neprodávala.
    • Tak jsem skončil. Za bonus v titulcích přidávám bod, za konec bych klidně bod strhnul, ale zatím jsem ho tak úplně nepochopil, takže nestrhávám nic. Výborné.

EDIT: Už mi došla pointa. Celkem dobrá zápletka a mnohem lepší twist než v prvním díle.
  • Ten začiatok je nádherný. Krásna muzika pri ktorej som čumel na mesto, katedrálu. Mať trochu viac nalomenú psychiku tak sa rozplačem... Snáď bude takýto zážitok až do konca.
  • Přehrávač dobrej.Na full HD nemám a 360p stačí.Kdyby bylo 480p..
  • Tak du se do toho zase pustit. Včera sem to zkoušel na gamepadu, jestli mě to chytne víc...tak nic. Souboje byly ještě nepřehlednější, dokonce sem poprvý umřel. První díly sem nehrál, svět je fajn na oko, ale zatim sem ho asi úplně nepochopil, plno věcí mě mate. V angličtině problém nebude. Jsem už v části hry, kdy mám lightning vigor. Du teda pokračovat s nadějí, že se dozvím víc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit