Přejít na výpis diskuzí
BioWare vyzvídají, co by hráči chtěli v remasteru Mass Effect trilogie
7.11.2014 | Adam Homola
158 příspěvků
-
Tak ja zacnu - konec kterej dava smysl
-
-
eeee,,,,,, Extended Cut?
-
Konec dává smysl... Všechny konce dávaj smysl... Jestli se někomu nelíbí tak to už je jiná, ale nemůžou psát konec přímo pro každýho hráče... Maj nějakou vidinu jak to má dopadnout, lepší než každýmu podlejzat nějakym kýčovitym koncem...
-
-
já ti tady nebudu vypysovat proč konec nedává smysl na to fakt nemám čas. Raději tě odkážu na tyto videa.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLEE7764FAB908A8FB -
-
Mě to smysl dává, stejne jako milionu hraču... Ze to nejaymu zlomku lidi nedava smysl nerika nic o hre ale o nich
-
-
no tak to bude ta ticha vacsina ... :D
-
-
-
nie nedávajú... a ani dávať nebudú, respektíve tu záleží na tom, či sa uspokojíš s každou hlúpou odpoveďou. Celý plot si nemal vysvetlené nič o tom ako Crucible funguje, ako reálne prináša riešenia a ako bol vytvorený, respektíve kým. Ak nikto pred tebou nevedel o tom, že existuje na Citadele nejaké AI, tobôž sa dostal k programovaniu ktoré tvorilo toto AI, ergo asi ťažko vytvoríš stroj, ktorý má spolupracovať alebo prepísať niečo o čom nevieš že existuje. Ale poďme ďalej, Catalyst povedal, že Crucible je nič viac než batéria, ergo opäť, voľby pochádzajú z Citadely a teda od Catalysta samotného. Akým spôsobom má vplyv konštruovanie batérie na kompatibilitu cycklu s voľbami podanými Citadelou opäť nikto nevie, táto náboženská metafyzika je viac kopa bludov, než reálne vysvetlených odpovedí. Ďalej akým spôsobom môže Shepardova DNA spasiť celú galaxiu, keď je tu niekoľko x-y rás, s odlišnou DNA, opäť nikto nevie. No a koniec koncov, Catalyst a Leviathani môžu klamať alebo zavádzať pri plno detailoch... rozhodne viac by dával zmysel s koncom o indoktrinácii, než Ya dawg I heard....
-
-
Vzhledem k tomu, ze nikdo nechápal jak Crucible funguje, ani predchozi civilizace, tak ti to neměl kdo vysvětlit... jestli jsi nepochopil ani tohle tak už nevim...
-
-
a tebe vôbec nepríde ako protichodné tvrdenie to, že na jednej strane nikto nevedel ako to funguje a na strane druhej ti Catalyst povie, že je to len baterka ? :D
-
-
To je síce pravda, ale na druhú stranu sa postavil proti svojemu tvorcovi a vytvoril svoje vlastné riešenie k problému. Teda ako som hovoril, jedno hneď nevylučuje druhé, to, že stále udržuje v behu program, veď čo iné by mal robiť, ak je nesmrteľný :D, VI v svete Mass Effectu máš skôr funkciu inteligentnejšieho robota - teda stroj čakajúci na povel, zatiaľ či AI vie reálne riešiť komplexné problémy bez potreby schválenia svojich postupov, kedže si samo vyberá vlastnú cestu. Tu to máš prakticky vysvetlené pri Gethoch, ak máš iba jednu jednotku-program, tak sám Geth je obmedzený, hľadajúci pripojenie k ostatným, operujúci na základných funkciách, ale ak ho pripojíš k ostatným jeho funkcia sa násobne zlepší. No a Catalyst je buď AI mysliace si že je VI, alebo veľmi komplexné VI naprogramované sa prezentovať ako AI :D
-
Dneska jsem dohrál trojku znova a vyčerpal vsechyn konverzace s Catalystem, takže pokud mi tvrdis ze neni jisty jestli to je VI nebo ne tak jsi naprosto mimo... Hned snad druhá "boční" otázka a ono ti to řeklo že ho vytvořila první civilizace aby dohlížel na vztah synt X org
-
Hehe... za prvé o tom či je Catalyst VI alebo AI je dosť ťažké určiť, kedže to čo spravil potvrdzuje jedno ale aj druhé. Za ďalšie, jediný kto tu bol pred Catalystom sú Leviathani a tí by mali vedieť ešte viac, no a o tom kto stojí za Crubilom môžme len debatovať. Ale. ako si povedal, Catalyst vie všetko, no a preto ti nemusí hovoriť pravdu, veď samotná konverzácia to pár krát dokazuje, keď ten malý harant manipulatívne vynecháva niektoré fakty :D
-
Co je na tom prosimtě protichudnýho? Nikdo nevedel jak to funguje, nikdo ani nevedel jestli to vubec bude fungovat ale nic jinyho nebylo... Catalyst vedel vse, protoze je tu uz od pocatku všeho a je to jen VI, ne živej organismus
-
-
-
-
-
To se nestane. Museli by se zamyslet.
-
-
za me +1, at si s celym GOD childem vytrou ( )!( ) ve vsech trech barvach.
-
-
Tos nepochopil ze dítě bylo VI ktery na sebe jen vzalo podobu aby s tebou pokecalo? A ne zadnej buh... Kdyz ho vyzpovidas tak sam rika ze ho nejaka civilizace vytvorila, aby hlidal syntetiky a organiky a on pak sam usoudil ze spolu nemuzou zit, tak udelal to co udelal
-
-
se podivej jak to ztvarnili s Vigilem v ME1,naprosto dokonalej pokec s VI z kteryho jsem mel husi kuzi jak to bylo epicky, z godchild jsem mel tak maximalne zaludek naruby...
-
-
Ja neviem co vsetci maju s tym "povodnym" koncom. Vsetci tu kecaju o velkych moznostiach a aby rozhodnutia davali zmysel.. A ako to bolo s tym "povodnym" koncom? Boli tam moznosti dve.. Vyber to alebo to. Uzasne
-
Jaký vize? Mluvíš o těch protheánských nebo si pleteš noční mury s vizema?
-
a ty vize byly taky pekne nesmyslnej shit,to jentak mimochodem...meli zkratka ukoncit trilogii tak,jak to sepsal ten puvodni scenarista (temna hmota etc) a ne tenhle rainbow exkrement
-
Třeba si Shepard sám podvědomě určil podobu toho VI, o tom klukovi se mu zdálo v průběhu celý války, co my víme...
-
-
to je vse moc hezky nicmene to nemeni nic na tom ze konec byl ABC prestoze slibovali presny opak. A to dlc to moc nezachranilo.
-
-
No to ze si musis vybrat cestu (doslova) kterou pujdes nebyl uplně nejlepší nápad, ale taky ne nejhorší a dával smysl, samotnej výběr mohl byt lepsi, ale výsledek je dobrej
-
-
-
-
-
-
Hm, nechte mě chvíli přemýšlet. Strávit desítky hodin hraním za vesmírného Ježíše v lepší grafice. Budu balit vesmírné kočky a zachraňovat galaxii, jen proto aby to nějaký hvězdný spratek v posledních patnácti minutách smetl vše ze stolu a nabídl mi tři konce z čistého nebe. Konce, které jsou v podstatě totožné; nenavazují příběhově ani atmosférou na předešlé události ve hře; postrádají logickou strukturu, a jsou uspokojivé jako m*stubace s ponožkou. Ne, děkuji.
Mimochodem, jako to vypadá s ME4? Nechci žádný alibistický prequel. Chci sakra pořádný sequel, který bude navazovat na události v ME3. Líbilo by se mi něco ve stylu Firefly. Vesmírní pašerák (nebo lovec lidí) který prozkoumává Reapery zpustošenou galaxii, jež se pomalu zvedá na nohy a vy si na ní chcete namastit kapsu. Žádná politika, vládní spiknutí, ani konec světa. Tentokrát se bude hrát ve stylu Divokého západu. Bylo by jen na hráči, zda bude druhým Robinem Hoodem, nebo grázlem, co by prodal vlastní matku za hrst kreditů . A přitom by mohl zjistit, co se stalo s posádkou z původní trilogie, a jaký mají dopad rozhodnutí z ME3 na budoucnost galaxie. *14* -
-
důležitá je cesta a ne cíl. Nechápu proč by 15 minut konce mělo jakkoliv kazit 200 hodin zábavy co jsem si užil předtím
-
-
Kupodivu vetsina lidi s mozkem od pribehu vyzaduje nejake alespon castecne vysvetlitelne a logicke zakonceni. Obzvlast v pripade, kdy tvurce pribehu dopredu avizuje, ze KAZDE jedno rozhodnuti ten vysledek OVLIVNI. Znam lidi, kteri meli ME rozehrany nekolikrat, jen proto, aby meli moznost se dostat k vice koncum, takze meli postavu boha i dabla, casto i dalsi neco mezi tim.
A vysledek? lol lol lol -
Takže oddět muze mit vsechno otresny konce, protož na nich nezáleží? To říkáš? Nene, konec hryje to podle ceho si hru zapamatuju nejvíc. Jak mě přimeje nad ní potom přemýšlet se odvíjí od toho s čím od té hry odejdu a to má na storosti konec. Když se posere rande, tak si snad říkáš, jinak bylo super? Ne, jsi zklamanej. Kvůli poslední minutě.
-
-
ne, nemyslím že by bylo vhodné na konci nechat všechny hlavní postavy umřít (pokud se nejedná o horor), na druhou stranu fanouškovský humbuk kolem konce ME jsem moc nechápal. Ten konec byl OK.
-
-
Celá finální misa byla špatnej vtip, vůbec jsem neměl pocit, že probíhá poslední v bitva o osud celé galaxie. Prostě jako obvykle Shephard a dva partaci vs pár reaperů. ME2 měl mnohem promyšlenější misi. Udáosti na citadele byly ještě stupidnější. Ze vzduchu se tam zmatearilizuje Anderson, pak se tam ze vzduchu zmatearilizuje The Illusive Man a pak se tam z ničeho nic oběví hvězdný děcko stylem Deus Ex Machina absolutně přebere otěže dění. Tvůrci také slíbili komplexní a promyšlný konec odvíjející se od toho jak hraješ celou trilogii a slíbili, že tam nebude bod, kdy si prostě vybereš A, B nebo C. A pak tam byl bod A, B, C. Přičemž 2 z těch konců šly úplně mimo všechno o co Shephard celou dobu usoloval. Prostě tam byly jen aby bylo více konců. Důvod Reaperů pro jejich sklizeň vyspělých civilizací byla úplná blbost a šlo to absolutně proti motivům, které rozjel ME2, ze kterého se z hlediska celé trilogie stal příběhově bezvýznamnou výplní. A nejhorší ze všeho bylo, že animace pro všechny konce byla z 99% stejná. A ještě to retardovaný ztroskotání Normandy na planětě, jen aby pak zas odletěla. Proč to tam vůbec bylo? Nene ME3 konec byl herní katastrofa.
-
-
-
Přesně tak, u těhle her (her zalozenych an rozhodnutich) je 100x dulezitejsi cesta, samotnej prubeh hry... Konec je jen zavrseni toho vytecna co probihalo do ty doby... Ze nekdo chce seznam rozhodnuti a jejich dopad, aby si pripadal dulezitej... to je jejich problem
-
-
Viz vejs, to ze rozhodnuti budou mit vliv pripagovali sami tvurci. Rozhodnuti ve starickych falloutech meli z tohodle poheldu vliv asi tak 1000x vetsi. O boze, dokonce kdyz si nejakou postavu zabil/nasrl, tak si endostal nejaky Qsty ... hitech technologie ...
-
Neprotiřečí si trochu, když tvrdíš, že u hry založené na rozhodnutích není konec důležitý? K čemu ty rozhodnutí tedy jsou?
-
-
Sarkasmus :)
-
-
-
-
Dobrý nápad.
-
-
Tak remasterovanou jedničku bych bral. Ostatní je celkem zbytečné.
-
Remaster Mass Effectu? To mě připadá jako zbytečnost ... Vždyť ta hra pořád vypadá dobře.
Doufám, že nezačne nová móda remasterovat hry každé 4 roky. Já bych radši něco novýho. -
Aby vyšla celá hra a ne základ + tisíc dlc.
-
-
Ta hra byla celá, to že pak po roce vydaj DLCčko se Shadow brokerem neznamená, že už to mělo být v původní hře. To je jak kdyby sis koupil rohlík a hned k němu chtěl zdarma aj máslo, protože to přece k rohlíku patří.
-
-
to je jako kdybys chtel bagetu(jak rika flash) a okurku by ti chteli prodat zvlast...pockat to uz se deje :D
-
Nic proti Mass Effect, mám všechny DLC, teda kromě armor packů, ale DLC From Ashes moc košer nebylo. A jen jsem odpověděl na otázku: "Co by hráči chtěli v remasteru?" *7*
-
rohlik s maslem a dalšími vecmi prodavaji dohromady bezne..říká se tomu bageta..nekdy to zkus, je to vazne všechno najednou:)
-
-
No a ty si můžeš koupit GOTY ty bageto.
BTW: nevím, jaký to jíš bagety, co jsou dělaný z rohlíku *3* *3* *3* *3* *3*
Nebo abych ti to vysvětlil po bagetovsku, to je jako by sis koupil šunkovou bagetu a pak začal brečet, že tam chceš aj nugety. -
-
teď jsi týpka totálně sestřelil ...jůůůůůůva ...vole bagetová debata jednoznačně ve tvůj prospěch ...BTW, WTF, OMG ...týpos teď doma asi brečí ...sejmi každého, jsi boucháč ...fandím ti.
-
-
-
-
zapomen..nedokazali vydat ani kompletni trilogii s DLC..zlodeji vydřiduši..fuj
-
-
Co bych si přál?
Větší lasery, větší kosmické lodě, více "vžůůům" efektů ve vesmíru, aby minimálně jedna planeta vyletěla do povětří, hvězdu smrti, rodeo na Reaperovi, obří kosmické červy, aby Shepard pocházel z Kambodže, SSSR stylizaci. -
-
Jo to by bylo bezva, a ještě romance, vic romaci, s robotem, kucharem, a záchodovou misou co umi mluvit.
-
-
Potají sním o romanci mezi obřím galaktickým červem a reaperem. "Celý svět byl proti nim, avšak vzepřeli se společenským konvencím a oddali se romanci, která otřásla vesmírem".
-
-
a nasledny sex v megagalakticke sprse, s naslednym vyvrcholenim které by se rozlilo po celem vesmiru a každý by byl stastny..samozrejme ve trech ruznych barvách.
-
-
-
A ještě větší pokojíček v blázinci a novou svěrací kazajku.
-
-
Povinnost jsi zdá se splnil. Dáš si čaj? *4*
-
-
-
Já jsem jednoznačně pro. Novej ME je ještě na dlouho v nedohlednu, takže remaster dává určitě smysl. Už delší čas mám chuť projít si celou trilogii znova a vidina přepracovanýho prvního dílu (podle mě nejlepší díl trilogie) je lákavá. Je to sice moderní hra, ale výraznější facelift by jí rozhodně slušel. A když k tomu přičtu úpravu zbylých dvou dílů a plynulý přechod při hraní mezi nimi, neni co řešit! Samozřejmě pokud to udělaj pořádně a za rozumnou cenu.
Co se týče konce... Já byl naprosto spokojenej. Dostal jsem důstojný ukončení s určitou smysluplnou volbou a dokonce i nespokojenci vybrečený Director's Cut DLC (díky!). Co jste čekali? Že BioWare udělá ultimátních 25 konců, který se budou lišit na základě všech možných kombinací rozhodnutí z celý trilogie? To už je pravděpodobnější že se události ME stanou realitou. -
-
Ještě dodám, že všechny velký rozhodnutí se už uzavřeli v průběhu třetího dílu. Tady si fakt neni na co stěžovat.
-
proc..třeba ve hre Star Ocean:Second Story je koncu přes sto..z toho polovina zásadních zbytek jen kosmetických k tem zasadnim. Jenze to delali japonci, v tom to asi bude:)
-
-
Tady ale nejde jenom o počet konců. 50 konců neni problém, když se všechny liší o pár detailů. Tady jde o to, že aby se vývojáři zavděčili fanouškům, všechny konce by se museli nějak výraznějc lišit. Jinak by fanoušci zase brečeli, že dostali 25 odstínů zelený a ne 25 kompletně jiných barviček.
-
-
Ale nemel ... F1/2 ... konec si mel defato jeden, ale dozvedel ses, jaky dusledky mely rozhodnuti, ktery si behem hrani udelal. V ramci technologickych moznosti ty doby dokonalost sama. Udelat 2-3 paralelni vetve pribehu je pomerne trivialni, vubec zadnej problem neni aby se to na ruznych mistech prolinalo => nejses vazanej jen tim, ze zacnes hrat za hodnyho/spatnyho. Obzvlast, kdyz jako trebas prave v ME hrajes defakto sadu nesouvisejicich pribehu na ruznych planetach.
A kdyz nic jinyho, a hra by mela jen jeden konec, tak kdyz 3 hry nedelam nic jinyho nez zhromazdovani armady, ocekavam nakonec, ze uvidim bitvu gigantickych rozmeru a ne ze budu probihat par ulicema a pak to skonci na tema "musis jit za tim svetlem" ...
-
-
-
-
A dojíme!! Kdo nadojí nejvíc, vyhrál!
-
KOTOR III by nebyl špatný :) Pokud se zhostí dalšího obsahu zodpovědně, dám trilogii zase šanci.
-
remaster sotva par let stary hry? zadnej remaster nechci,chci novy a originalni hry,kde misto vymazleny grafiky bude i neco novyho,vcetne pribehu