Přejít na výpis diskuzí
Bláznivé nápady v prvním vývojářském deníku z Dragon Age II
9.12.2010 | Aleš Smutný
32 příspěvků
-
Je docela ironicke, ze zakladni princip Dragon Age byl navaznost na stare RPG typu Baldurs Gate,coz take z velke vetsiny byl. A ted druhym dilem hodlaji ten princip zahodit. Budu delat blba a reknu ze nechapu tu logiku, tak kdyz chteli puvodne udelat oldchool rpg v dnesnim kabate, tak proc to ted chtej zkazit? Proc uz to teda rovnou neudelali s prvnim dilem?..
Vsak je vetsine jasne, ze dneska u her plati, co je jednoduche a super extra cool, to se prodava a je jen skoda ze tohle razej uz i Bioware. Nerikam ze DA2 bude spatna hra, to bezpochyby nebude, ale rozhodne z pohledu fanouska prvniho dilu nedosahne prave jeho kvality. -
No , asi to bude preto, že ME2 im už zarobila prachy a na DA:O nalákali ľudí, tak prečo nepoužiť niečo osvedčené.
Pre mňa bohužiaľ. -
Je to fajn hra, ale s tím příběhem a dialogama už je to krapet horší...Každej je prostě silnej v něčem.
-
Tohle je prostě kocept Bioware. I KOTOR to tak měl...
-
Tak Bioware si zavarilo samo, tim ze jednicku propagovalo jako nastupce Baldur's Gate. Je pak logicke, ze fandove od dvojky DA cekali stejny vyvoj a posun jako v teto legendarni serii.
Nepochybuju, ze DA 2 bude vynikajci hra, jen uz to holt nebude RPG hra v klasickem strihu.
Urcite si to zahraju, ale na toho nastupce Baldur's Gate porad cekam a cekam a stale nic. -
Pokud chce někdo pořádnou hru která se nevrací ke kořenům BG tak jedině a pouze Drakensang: The Dark Eye a Drakensang:The river of time. Tyhle hry mají perfektní systém a délka je cca 60 hodin jedna. Vřele doporučuji neboť se jedná o poslední snad baštu Hard RPG...(ač pro mě osobně je Hard snad jedině Stonkeep atd ).
-
Jo, Bioware se taky stalo součástí EA. Tyhle megakorporace většinou nic skvělého nepřinesou. Navíc podle zvěstí kolující internetem je SW:TOR šílený money sink a přitom není nic extra. Asi si v Bioware řekli že to z něčeho musí zaplatit a odneslo to DA *2*
-
Nevim jestli bylo zrovna klasický, přeci jen spousta věcí už tam byla modernizovaná (což ne vždy dopadne optimálně), ale i tak, bylo to poměrně blízko. Nejvíc mě na tom asi zklamaly rozšíření (nejen DLC o ničem, ale hlavně exp pack který byl zabugovaný a o ničem k tomu)...
Je mi poměrně líto že regulerní datadisky jsou už jen mrtvolou někde v koutku herní branže, která s sebou občas škubne.
Každopádně s tebou musím souhlasit. Určitě to bude dobrá hra, ale nebude to mít s DA:O moc společného. Mají copak málo lidí? Měli to udělat jako samostatnou sérii. -
ja ME neznal hral jsem ME2 az po dohrani Dragon Age a ME2 mi prisel uplne to same (prekvapive na starsi hru v mnohem lepsi grafice nez DA) jen ve sci-fi havu s tim rozdilem ze boje byly akcnejsi ale jinak 100% stejna hra misto tabora a mapy sem mel akorat kosmickou lod a galaxii s planetama Questy se aktivovali postupne vzdy po dohrani predeslych atd.... takze ted to bude jeste vic podobny?? no DA2 stejne nezajem kvuli absenci aspon tech titulku *11*
-
Abych reagoval na otázku v článku:"A ostatně, ani fantasy ve stylu Mass Effectu nemusí být k zahození, ne?". Ne, nemusí to být k zahození. Může to být dobrá hra, to se uvidí až to vyjde. Ale Mass Effect už tu je (už aby tu byla i trojka), od DA 2 sem očekával že to bude jako DA:O jen teda s jinym příběhem nebo pokračování toho původního, nový skilly, postavy, lepší grafika atd. prostě to co se většinou od dvojky očekává. Proto jsem na rozpacích. Takže ne nemusí to být k zahození, ale proč vydávat dvě uplně stejný hry ale pod jinym názvem, v jiný "době" a od stejný firmy ve stejnou dobu?
-
Mne v tomto momente príde veľmi smiešne prehlásenie Bioware, ktoré mali pri uvedení Dragon Age, že na trhu je miesto takisto pre RPG typu Mass Effect a pre RPG typu Dragon Age. Hmmm.. no teraz to podľa Dragon Age II vypadá nato, že na trhu je fakt len miesto na RPG typu Mass Effect . Z Bioware sa stáva firma, akú som vôbec neočakával. No nič, stále sú tu menšie firmy, ktoré fakt vedia čo to znamená RPG, alebo ešte taký CD Project Red so Zaklínačom nám tu zostáva. Vďaka bohu za nich *3*
-
Tím poučením jsem myslel tohle - že to raději přenechali někomu jinému. *3*
-
Ti se z ničeho nepoučili, uvědomili jsi, že jsou studio plné idiotů a radši svou práci přenechali těm pravým mistrům rpg (Obsidian).
-
Proč pořád remcáme ? Je to prostý - Dragon Age bylo po letech zase klasický vysokorozpočtový fantasy RPG, kterých za posledních několik let vyšlo jen pár. A místo toho, aby tu sérii akorát vylepšili, tak z toho udělali Mass Effect ve světě Dragon Age. Já nepochybuju, že to bude skvělá hra, ale už to nebude klasický RPG a to nás, fanoušky, děsně štve.
-
Hmm, proč?
-
Dřív se mu mluvilo o tom, že pokud máš uloženej save z DA:O, tak některá tvoje dřívější rozhodnutí se i promítnou do DA2 (stejně jak v ME2).
-
pravda, ti vedle rovnou skočili
-
Ti "remcalové" občas vědí o čem mluví - viz třeba Fallout New Vegas, kde se autoři poučili a svojí snahou vrátit sérii ke kořenům rozhodně nešlápli vedle.
-
Už se těším vypadá to skvěle přesně todle jsem očekával už v jedničce. Mass effect 2 byl jednoznačně lepší než první díl dostával všude téměř absolutní hodnocení a většinu lidí byvil doufám že se Bioware nenechají ovlivnit bandou věčně zahořklích remcalů kterým dnes už nic nevoní. *12*
-
Upřímně tomu nevěřím a když už, tak maximálně nějakému kompromisu mezi jedničkou a dvojkou. A co si budeme povídat, ani v té jedničce to nebylo s rpg prvky zas tak horké. Jenže Mass Effectu to nevyčítám, přeci jen jde o originální hru, kterou bioware stvořili samy a která se o nějaké škaltukování do žánru tradičního - tedy na statistikách postaveného rpg - nesnažila. Větší problém je to u DA, protože tam to byla snaha o "návrat k BG" od začátku. Jenže já na to koukám jinak. Pokud to bude kvalitní hra, pak si ji s chutí zahraju a dohraju. Stejně jako mě bavilo Dawn of war II, přestože bylo tak odlišné od jeničky.