Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
    • smejki
      autorství a vlastnictví značky jsou dvě separátní věci, to bys mohl vědět.
      • Black_Hand
        jiste. ale vlastnictvi vznika s autorstvim. a oni nepracovali pro blizzard, takze jak mohlo byt vlastnictvi na strane blizzardu? (nebo jak si to myslel)
    • K tvému názoru, on zní dobře, ale jak ho realizovat? Pokud vim, DOTA měla několik tvůrců. Jeden byl sice zakládající, ale jsou tu i další lidi, kteří na tom dělali a měli by mít stejné právo. Troufnu si říct, že když někdo něco vymyslí nebo založí, neznamená to, že udělal nejvíc a že má největší právo. Ve světě modifikací to tak funguje.
      Člověk vymyslí mód, založí tým, chvilku je leaderem projektu, pak se ale většinou dosadí jiný leader, který projekt dále vede. Zakladatel tak ztrácí nad projektem kontrolu, už mu "nepatří" a většinou, pokud pokračuje, je už jen "řadovým" vývojářem.

Teď prostě platí kdo dřív přijde, ten bere. a Valve si Dotu zaregistrovali první, navíc s jedním z původních tvůrců. Do té doby nepatřila a všichni na ni měli stejné právo. A jak řikáš, podobná situace je s NS2 nebo třeba Team fortress, Killing Floor, Alien Swarm, Red orchestra a dalšíma hrama. Ovšem jedinej Blizzard kolem toho udělal humbuk...
      • Black_Hand
        ja to taky neberu jenom jako jednu osobu. pokud se nekam prispiva stylem GPL, tak by se to samozrejme melo odrazit v nakladani s pravy. ale to nic nemeni na tom, ze blizzard proste na tu znacku pravo nema. to nic nemeni na tom, ze bych asi mel problemy s "dota 2" jako znackou valve. zalezi to proste na tom baliku lidi co na tom delalo.
  • Tak...to mě docela překvapilo. Přijde mi až neuvěřitelné že se Activision na něčem domluvil jen tak, hlavně když jde o prachy.
    • Ach, já se jen upsal, chtel jsem napsat Blizzard, no nic. Mozna spolu nemaj co se tyce vyvoje spolecneho, ale podobní jsou si hodne.
      • lol, ty si malý id*ot
    • Existuje Blizzard Activision, ale to v podstatě je jen taková "nad-společnost", Blizzard jako takový existuje sám a je pořád sám vývojářem i distributorem, takže Activision nemá žádný právo jim do čehokoliv kecat. V tom je právě rozdíl mezi obvyklým vztahem vývojář-distributor (viz. jak je zmíněno BioWare - EA).
    • Pokud vím, tak Blizzard není psíkem Activisionu, jako je třeba Bioware psíkem EA...
      • Kr.Pa
        to se sakra pletes ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit