Přejít na výpis diskuzí
Blizzard: Activision nám do designu nikdy nekecal
12.9.2012 | Adam Homola
126 příspěvků
-
Akorát jsem narazil na tohle. To se nedá nenasdílet :-D
http://imgur.com/xNV3A -
Na trhu je dnes si myslim jiz opravdu dostatek kvalitnich MMO, ktere muzou konkurovat, ale Blizzardu se podarilo opravdu husarsky kousek, sve hrace naockoval tak dokonale, ze se prakticky ztotoznili s hrou a propojil sve zivoty nejen hernim svete, ale i osobnim, vzdyt kolik znamych a kamaradu se ve hre neslo, dokonce i pary se dali do kupy ... proto si myslim, ze WoWko je neco v nadnesenem smyslu neco jako Facebook, proto ho hraci opousteji a porad dokola se vraci. A bude velice tezke tento kolos porazit co se pocty hracu tyce.
Ale porad si kladu jednu otazku- jak dlouho jeste budou hraco WoW ochotni platit mesicni poplatky, nez jim dojde ze vlastne uz neplati ani tak za hru, jako za necu uplne jineho . -
-
už jsou zvyklí, budou platit, dokud budou mít čím...
-
-
Je to jednoduchý...pusťte si postupně trailery na Warcraft 3, WoWko...WoftLK, Cataclysm a následně na Pandy...svět Warcraftu byl dycky branej celkem vážně, Pandareně tam možná patřej, ale Kung-Fu pandy určitě ne...od samotnýho Blizzardu je to celkem nevkus stylizovat je do takový role jakou naznačil trailer
-
-
"svět Warcraftu byl dycky branej celkem vážně..."
Heh a hrál jsi tu hru vůbec? rozumíš aspon trochu anglicky? Názvy questů/achievementů, vtipné dialogy, Indiana Jones... si děláš srandu ne?! -
-
Wowko jsem nehrál, to je fakt...ale zato jsem hrál WarCraft 1 v době vydání, tak si tydle hloupé dotazy nech pro babičku
-
-
WarCraft 2 i 3...zatimco pro tebe začal WarCraft existovat s Wowkem, možná s třetím dílem...to že si pleteš pojmy s dojmy je věc další, zatimco já komentoval celý universum, tak ty jak to v něm chodí...jinak řečeno, film z žánru Thrilleru se nestává komedií jen pro to, že tam hlavní postava pronese dva vtipy
-
-
No když už jsme u toho univerza - řekl bych, že právě až W3 a WoW přinesly pořádný Lore. Před nimi to bylo, jak ostatně napovídá i podtitul jedničky, prostě Orcs and Humans.
-
-
Už i ve W1 byla notná dávka humoru. Akorát tam byl jenom v odpovědích od jednotek. Lidem se to líbilo, tak blizz udělal více humorných hlášek... Každá hra od blizzu má v sobě více a více humoru...
Jen škoda, že nedodělali Warcraft Adventure... Byl tam úplně dokonalý černý humor :D -
Přesně tak a pokud se nepletu, tak vybuchující ovce, goblini a gnomove jsou už ve W2.
-
-
-
-
-
Jedine hry od Blizzardu v kterých chybel humor je D1 a D2, všehny ostatní ho měli vždy spoustu a je to jeden z důvodů, proč jsou tak populární.
-
-
Já nikde netvrdim opak...humor tam byl, ale z PAndarenů udělali přímo komickou rasu...to už neni o humoru
-
-
Takze goblini jsou ok? Videl sji jejich startovací zony? To ti vubec nevadi, ze tohle zversto je ve Warcraftech od začátku?
Pak tu máme ješte gnomy...
Na pandach nic moc komickeho neni, jsou to jen flegmatici.
-
-
A v D1 a D2 nebyl, a to je jeden z duvodu proc jsou tak popularni... ;-)
-
-
Jako kdyby ve StarCraftu začal pobíhat Jar-Jar Binks
-
-
Pokud by se dal pomalu a bolestivě zabít, tak proč ne?
-
-
-
Po dramatické změně designu mezi D2 a D3, dále mezi TBC a stupňovitě Wotlk, Cata a teď i Pandaria (kdy Pandaria má zcela "zhovadile zjednodušené" classy) bych tomu rád nevěřil a dával vinu Activision... bohužel, jak se zdá, prasí si své tituly blizzard sám.
-
-
jde jim hlavne o penize a je to videt
-
-
A jaké firmě ne?
-
-
Le Vavle!
-
-
A Valve dělá hry proč? Jestli pro zmrzlinu zdarma, tak bych tam chtěl pracovat :) Všichni je dělají pro peníze, Valve má jenom tu výhodu, že má Steam a vyvíjet hry vlastně nepotřebuje. Z čehož vyplývá, že může na půl roku přerušovat vývoj, hrát si s koncepty a pak vydat věci jako Portal 2 *3*. Tak bohužel nikdo jinej pracovat nemůže. Ale kdyby mohl, průmysl by byl někde jinde.
-
Valve ještě dělá nějaký hry?
-
-
dota 2 *14*
-
-
kazdemu ide o peniaze, ziadna firma nie je vinimkou, ide len o to, ci to robia rozumne alebo ako activision....
-
Luftwaffle? *15*
-
-
Wc Progec
-
-
-
-
-
-
Taky by byli blbý kecat do něčeho, co tak královsky vydělává, však až nějaká jejich hra neprodá 10 míčů tak do toho kecat začnou...
-
Ze vas to bavi nemate nic na praci decka? neni snad jedno ze jeden hraje to a druhy tamto? kazdy at si hraje co ho bavi
-
Co má vetšina něco proti pandám jenom že to bylo v animované pohádce nebo co tak hned všichni nadávají že je to pro děti.
-
-
http://i.imgur.com/myLOL.jpg
-
-
No tak zrovna u Biowaru bych tomu nevěřil, začalo to mass effectem 2 který byl už hodně akční a pokud se nepletu první hra pod taktovkou EA (DA1 myslím přišla, když se EA zrovna chopila moci) a bioware tím totálně změnilo svou tvář jak dělali hry doposud. Neříkám že ME2 je špatná hra jenom je to o hodně odlišné. Poté přišel spackaný DA2 který považuju za jednu z nejnudnějších her co jsem hrál. No a ME3 to už je prostě čistá akční hra s rozhovory a velkým důrazem na příběh. Takže ať bioware netvrdí, že jim EA nekecá do vývoje her. No každopádně jsem zvědavej s čim bioware vyrukují teď možná čas na novej DA nebo znovu novou značku možná i datadisk k SWTOR, ale už to nebude to bioware za času kotora.
-
-
ME3má asi tak 7x více RPG prvků než ME2. Jestli je něco akční hra proříznutá pokecem s kámošema, je to právě dvojka...
-
-
Více role-play mi přišel ME2 v ME3 jsem prostě jenom šel a kosil. Druhý díl mě daleko více vtáhl do děje a nepustí a nemusí to být jenom RPG prvky, ale dojmem jak vypadá hra jako celek. Za mě ME2 10/10 a ME3 7,5/10.
-
-
ME 1 8,5/10 ME 2 6/10 ME 3 5.5/10... dávat hře 10/10 která je linearní jak dálnice a jenom po tobě vyžaduje střílet a střílet je nesmysl ,zahraji si KOTOR a uvídíš jak má vypadat desítková hra.... PS Cahir absolutně nechápeš pojem RPG... RPG system má navodit pocit,že člověk se má těšit na další level rozdělovat body a tyto body ti pak ulehči postup(dobře zvládnuto v poslední době v da:orogins nebo witcher). ME nic nenavozuje prostě jen klikneš další bod nebo to necháš na automatovy a on ti to odklikne za tebe..ME není RPG,jednička byla zajímavá protože to bylo nové a neokoukané a další díly jenom utrpení a radost maximálně pro casualní hráče.
-
-
a do kelu, úvaha o nadřazenosti konceptů. to je vždycky cesta do žumpy
-
Díky za tip, ale KOTORy mám dohrané. *3* A je pěkné, že vytahuješ zrovna KOTORy ve vztahu k linearitě... Navíc, odkdy je linearita přímo-úměrná kvalitě hry? Chceš snad říct, že chabě nadesignovaná hra s pěti možnostmi přístupu k řešení úkolu je z povahy věcí lepší než dobře nadesignovaná hra se dvěma přístupy? Chceš snad říct, že sandbox je už sám o sobě lepší než koridor?? Jestli jo, pak se nemáme o čem bavit, protože taháš do hry aspekty, které se nezavázala mít a následně jí tím prasíš hodnocení. Já bych v Grand Turismu taky rád vystoupil a začal diváky na tribuně třískat bejzbolkou (kecám, je to dětinský a trapný), ale nebudu hře brát body za to, že tam tenhle aspekt nemá, a naopak GTA cpát absolutní hodnocení jen proto, že to povoluje...
ME3 je desítková mainstreamová hra, protože v mých očích naplňuje to, co si předsevzala. A držkovat že nemá to, co mít nechce nebo že není tím, čím být nechce, je prostě mimo. Adam Jensen z Deus Exu byl svými tvůrci navržen jako týpek, co se může skrz úroveň buď prostřílet, nebo ji prolízt schovanej za krabicema. Komandér Shepard byl navrženej jako neohroženej velitel údernýho týmu, kterej má za úkol se za epický hudby a přepálený akce brobojovat skrz nepřítele. Designéři očividně nechtěli, aby se komandér někde plazil a já tudíž hře absenci stealthu fakt nebudu vyčítat.
Co ME navozuje, nebo nenavozuje je ryze subjektivní věc a jako taková nemá v argumentaci co dělat. Za sebe říkám, že mi navozuje. *3*
Co je a není RPG neví snad nikdo. Vím jen to, že hranice je hodně neurčitá a zároveň jemná... -
-
Tak díky táto. *1* A ještě větší dík za to, že už se mi nechceš nikdy vyzvracet pod příspěvek, moc se mi ulevilo. *3*
-
Jasně ME 3 je desítková hra... tohle mě stačilo přečíst, dál už se tvýma bludama zabývat nebudu.Konec. Už jen tvoje hodnocení kotor 9/10 a ME 3 10/10 značí o jasné demenci synku
-
-
-
To už jsou čistě subjektivní preference, které nemá smysl do argumentace tahat... Cheme-li se držet faktů, pak trojka v rámci děje obsahuje více podstatných !voleb! (nevěříš-li, viz wiki) než dvojka a je tedy z definice více "role-playem" než dvojka.
Tímto debatu končím, nechci žádný flame. Můžete ME3 nenávidět za konec a já nevím co ještě, ale že by byl ještě větším zakčněním série než dvojka prostě není pravda a to je vše, na co jsem chtěl poukázat. A tím tedy popírám tvrzení, že by EA nutila BW zbavovat jejich hry RPG prvků a tedy jim kecala do vývoje... V žádném případě ale nepopírám smutný fakt, že jim dává pěkně zkur*ené deadliny. *9* -
-
Ovlivní ty !volby! nějak pořádně konec, pokud nepočítám jinou barvičku a pár změněných vět?
-
-
-
Menuj tych 7xkrat RPG prvkov, lebo medzi ME2 a ME3 nie je ziadny rozdiel a to som to hral pod tym ich "RPG" rezimom...Je to akurat take iste run and gun s rozhovormi a minimom rpg ako dvojka...
-
-
"Run and gun" je už jednička, je to koncept celé Mass Effect série. Stejně jako konceptem Baldur's Gate je "point and click". S tím už asi nikdo nic neudělá, takováhle byla premisa už od začátku a já na ní nevidím vůbec nic špatného. Ostatně, vždy záleží na provedení a ne na konceptu (není-li koncept už sám o sobě zhovad*lý...).
Já ti na tvojí otázku odpovím trochu oklikou. Co dělalo jedničku oproti dvojce rpg hrou? Podle tzv. rpg znalců ( *1* ) to byl inventář, tedy vybavování si panáčka a pořádná dávka skillů. Ve všem ostatním jakoby si z prd*le vypadly: běháš a střílíš, vykecáváš se a sem tam si dáš nějakou volbu, jež zpravidla osciluje mezi přepáleným tvrďákem a pravdoláskařem. Dvojka inventář vyškrtla a zredukovala skilly. Trojka skilly přidala, dokonce je i rozvětvila, navýšila chudý počet zbraní a měnitelných částí zbrojí ze dvojky (bez DLC), čímž v podstatě nahradila všechny ty jednodílné červené, zelené a růžové zbroje z jedničky, takže vlastně smysluplně nahradila i inventář. K tomu navíc přidala možnost si zbraně upravovat.
Je-li krokem od rpg k akční hře tabulka a baťůžek, pak je trojka návratem k rpg, protože oba aspekty přináší zpět. -
-
Nikde netvrdim, ze ME1 bol ultra rpg, ale podstatna zlozka tej hry bolo objavovanie, rozhovory s okolitymi postavami, pytal som sa na vsetko mozne, pozorne cital dialogy a ano, riesil som aj vybavu, brnenia, zbrane...Prvu polovicu hry som to riesil ako v kazdom rpg, dokym som nemal tu naj vybavu...
Ale u ME2 nic take nebolo, to uz bola len cisto rubacka, inventar nulovy, este aj tu malu customizaciu u oblekov a zbrani presunuli do panela schopnosti, od zaciatku som mal vdaka zberatelskej edicii v ME2 a ME3 pristup k najlepsiemu brneniu a velmi schopnym zbraniam...To ho robilo menej rpg, ze si sa nestaral o postavu, rozhovory z okolim ti boli prd, lebo vsetko podstatne sa clovek dozvedel uz v ME1, v ME2 tam boli aspon misie pre clenov posadky...V ME3 uz nic take nebolo, resp. aj to okliestili na minimum, a este to aj zabili DAY ONE DLC a totalne osekanym koncom...Len to blbe DAY ONE DLC a KONIEC hry mali obrovsky potencial na vysvetlovanie...Namiesto toho, aby som sa v zakladnej hre dozvedel nieco o Protheanoch, tak z toho urobili egoisticky charakter na pobavenie, o kedysi najmocnejsej rase som sa dozvedel minimum, akurat to, ze boli fasisti a taktiez koniec o reaperoch...Nechali si nieco na buduce dlc...Vsetko co stalo za nieco a malo potencial, bol z hier vystrihnute kvoli dlc, a zostali z toho tuctove strielacky.
-
-
Zahraj si este raz ak tvrdis, ze nie je ziaden rozdiel
-
-
Mne to hrat este raz netreba, nakolko som celu seriu presiel so vsetkymi questami, ktore sa dali a viem to posudit...Ked hodnotim hry z hladiska RPG, tak ME2 je teoreticky "viac" RPG ako ME3, lebo pri ME2 si mal aspon imaginarnu moznost volby, kym v ME3 si len siel, kde ta zavolali a kosil, kosil a kosil...V recenziach som aj cital nieco o tom, ze vraj niektore misie su casovo obmedzene a musia sa splnit, inak to nebude mozne, na tento problem som nikdy nenarazil, to bolo asi kvoli tomu, ze som pekne robil misie zaradom tue hlavne, a az potom preskumaval dalsie galaxie...
Este aj tie rozhovory s clenmi posadky v ME3 boli naprd, skoro nic podstatne si sa z nich nedozvedel, bolo to len take genericke kecy ako je nejaky gejko smutny atd...V ME2 som s posadkou aspon nieco riesil, nieco sa dozvedel, mohol som ich zivot ovplyvnit tym, ci urobim tu musiu ci nie...V ME3 sa ti stacilo na kopu misii vykaslat, zahrat multak a mal si ""dobry" koniec, z pohladu rpg je tato hra podla mojho nazoru odflaknuta a je to mensie rpg ako ME2 aj ked PR kampan bola o niecom inom, aj tie tri mody hry.
ME1 bola podla mna bomba, celkom fajne jednoduce rpg s naprd bojovou zlozkou, hlavne kvoli blbej AI spoluhracou, ktori sa neustale niekde zasekavali, ale prose bola to bomba pre nezasveteneho hraca.
ME2 bola uz viacmnej taka rubacka, vsetko, ale stale priniesla aspon naoko nove temy, ktore ta udrzovali v strehu a bazil si stale viac a viac po hre...
ME3, to uz bola taka zlataninka, misie ma nebavili, uz to bolo po tretikrat to iste, len sama strielacka, kedze si vedel od zaciatku, o co ide, cakal si len ako dopadne koniec, s nicim novym v pribehu ani neprislo...Pripadol som si akurat nejaky porucik SS, co vyhladzuje nizsie rasy, len som cistil, cistil a cistil...Ziadny pribehovy vzrat ani nic...Isty, resp. velky potencial mal koniec...Skryval sa v nom velmi dobry potencial, resp. jeho rozvinutia, pricin, dosledkov, vyvoja reaperov, minulosti, buducnosti atd...Ale Bioware to cele zabil, kde sme sa fakticky dozvedeli velky prd a ani to DLC zadarmo moc vela neporiesilo. A ako to uz u EA byva zvykom a aj Bioware, ked chcem kompletny pribeh u ich RPG hier pod EA, musim si zaplatit aj za DLC..Tak to urobili v DA1, kde vsetky dlc bola recyklacia lokalit z hry a datadisku okrem poslednej miestnosti z Witch Hunt DLC a tak je to zrejme aj v ME serii, tie dlc som nehral, platit za to, co by malo byt zadarmo im nebudem a mam svoju hrdost, piratit nebudem.
-
-
-
souhlas... ne ze by ji to v mych ocich nejak ublizovalo, beru ME jako celek, v zasade je mi skoro fuk, jak se kterej dil hral (v jednicce mi vadila ta spousta neuzitecnyho bordelu, co sem jednou za cas musel cistit), ale kdyz to zkoncilo a ja byl mesic po dohrani porad jeste dost mimo, tak sem si uvedomil, ze je to pro me osobne asi fakt nejlepsi serie, co sem kdy hral.
-
-
-
Takze to co udelali (inb4 flame) s wowkem a D3 udelali z vlastni vule? Tak to byt nima radsi tvrdim ze za to muze Activision. *15*
-
-
A proč? WoW je pořád nejhranější a D3 přepsalo PC rekordy, já bych se takovými produkty klidně pochlubil...
-
-
Jo, tak z komercniho pohledu jo. Ja to myslim trochu jinak. *5*
-
-
-
Tak nedá mi nereagovať na niektoré príspevky - že rozdelenie SC2 na 3 časti bola chyba ? Ale kdeže, v žiadnom prípade to chyba nebola - SC2 scéna neustále žije, a za to môžu vo veľkej miere tie 2 datadisky. Vždy sa tam niečo vylepšuje (možné pridanie Dota režimu v HoS zadarmo bude toho dôkazom).
-
-
Já jsem teda rád že toho bude víc, ta kampaň byla skvělá :)
-
SC2 scéna by žila tak nebo tak. Za to nemůže rozsekání do částí, ale Korea.
-