Blizzard dal svým nejvěrnějším fanouškům facku
-
Řekl člověk, který před chvílí hodil PC hardcore hráče do jednoho pytle na základě účelově vybraného vzorku - ukázkový generalizační klam / klam kompozice. Doporučuji se příště nestřílet do nohy...
-
"je ted na nej veden na socialnich sitich utok...ukazka toho, jak je soucasny svet zvraceny"
Dle tebe si lidi mají nechat sr*t na hlavu a vůbec se proti tomu nesmí nijak obořit a nebo dát najevo nespokojenost třeba "palcem dolů"?? Tady je vidět, že někdo vyrůstal za komunismu a bohužel mu ten komunismus pronikl až moc hluboko do mentality, že se ho už nedokáže zbavit. -
ukázkový red herring 😉
-
Fact.
-
"Zmínil jsem to u Blizzardu"
Přesně tak, napsal jsi to pouze u Blizzardu. Když přišla řeč na HL3, tak jsi jenom kecal o tom, jak je těžké pro Valve překonat předchozí díl.
Jinak hlavní rozdíl mezi Blizzardem a Valve je v tom, že portfolio Blizzardu se točí prakticky jenom kolem vydávaní her, takže si nemůžou dovolit na ně zanevřít.
Dokonce i jejich jediná služba (Battle.net) je spjata jenom s hrami, které si Activision/Blizzard sám vydal. -
"mas to necim podlozeny? kolik z tech lidi v sale nehraje na mobilu? kolik z tech lidi nehraje na nejakym handheldu? kde beres tu jistotu? nepromitas tam do toho tak trochu sebe?"
Tak tohle už je hodně neobratný plytký trolling, vezmu-li v potaz fakt, že:
a) Blizzard je primárně PC studio & konzole.
b) Na BlizzCon chodí primárně fanoušci Blizzardích her.
c) Publikum v sále bylo otrávené, reakce prakticky nula nic ticho (ve srovnaní s čímkoliv, co kdy ohlásili) a během Q&A dokonce lidi odcházeli.
Očividně si to video neviděl. A pokud ano, tak si tady selhal v základní logice. Pokud tady chceš popírat realitu, tak prosím, ale takovou debatu bych si nechal někam do ordinace, ne na internet.
-
Fakt? Já myslel, že PC hráči jsou zloději co nechtějí za nic platit. Tak to asi všechno byly jen bláboly...
-
Ten hejt je oprávněný...
-
coz mi vlastne pripomnelo tu udalost v prazske kavarne a Indem, ktereho si obsluha dovolila 6 minut ignorovat. odesel a oznacil chovani obsluhy za rasisticke, coz zpusobilo dalsi negativni reakce vuci kavarne.
i kdyz kavarna vlastne nic spatneho neudelala, musi ten problem hasit, protoze se na internetu vuci ni siri hejt. zautocit na nekoho na internetu je dnes celkem jednoduchy. a brani se vuci tomu obtizne. to je argument na to tve, jestli by se obtezoval s reakci. jasne ze jo, musi, protoze je ted na nej veden na socialnich sitich utok. kvuli dospelym detem, ktere kvici, ze nedostali to, co chteli a v co doufali. celkem komedie a ukazka toho, jak je soucasny svet zvraceny. az budes starsi, mozna ti to dojde.
-
je to v tomto vlakne, na ktere jsi reagoval:
"ano, vyvoj her sel do pozadi, protoze uz v tom zjevne neni takova navratnost a penize dokazou vydelavat i jinak."
zminil jsem to u Blizzardu, ale kdyz jsem prisel s HL3, je to proste stejny pripad. Valve ma svuj Steam. Blizzard ma taky to svoje. tvorba novych her pro ne neni priorita, ale Blizzard nad nimi podle me nezanevrel.
-
ano. protoze takova je dnes doba. internet a socialni site umi byt mocna zbran a umi naprosto nesmyslne utocit na cokoli. je to retezova reakce. bohuzel se musi nejak resit i toto. je to oskliva doba, protoze ve sve podstate je to jako ustoupit diteti, ktere se vzteka. kazdopadne nebylo by rozumne na to nijak nereagovat. to ale neni zadny dukaz o tom, ze maji ti kriklouni v necem pravdu. jen jsou to proste kriklouni a diky socialnim sitim si dokazou neco vyrvat.
co se tyce akcii, tohle je naprosto normalni, nekoho to prestane bavit a tak akcie pusti. nekdo jiny je zase nakoupi, neboj. uz to zase leze nahoru.
-
jasne, musi kazde tri roky vydat novy dil nebo alespon datadisk, jinak si to Blizzardi pekne sliznou. takhle by to preci neslo.
-
Ale jsi ty, vůbec jsi nepochopil oč tady jde, nikomu nevadí že je diablo na mobil, ale to že blizz na fanoušky diabla naprosto kálí a za poslední 3 roky s hrou neudělal vůbec nic, jen vydal jednu postavu za 15 éček a tím to haslo, ono celá serie D3 je problémová již od začátku a kdo to hral tak ví jak D3 s aukci bylo na ho**o
-
Ne, nenapsal jsem nic ve své podstatě podobnému, co jsem napsal já. Možná si něco takového myslíš, ale do diskuze jsi to určitě nenapsal.
-
Myslíš, že by se Blizzard obtěžoval s reakcí kvůli "pár dospělých dětí, co nedostalo to, co chtělo" ?
Tady jde i hromady akcionářů, kteří se začali obávat o budoucnost Blizzardu, když v budoucích letech nemají nic kvalitního (tj. něco co hodně vydělá) připraveného v šuplíku. Proto se Blizzard snaží o "damage control" a uklidnit akcionáře.
-
reknu ti jednu vec, ktera ti tady celou dobu unika. naprosto mimo jsi ty ;)
apropo asi jsi nepochopil par textu, ktere jsem psal, protoze pak by ti doslo, ze o Valve jsem ve sve podstate napsal presne to, co jsi ted napsal ty ;) mas trochu cerno pred ocima, az z toho chytas mimozu.
-
nenacal. ja se ptal, jestli tam bylo neco svetoborneho. treba ano, ja nevim. jestli ne ok, ale je to zase jen hloupost lidi, ze ocekava neco velkeho. ja je slepe neobhajuju. mozna meli hodit lidem nejakou kost nebo v nich nevyvolavat zbytecna ocekavani. to, co resim, jsou nekterehloupe argumenty lidi typu ze blizzard je spatny, protoze se snazi vydelat penize. ze je spatny, protoze se zameruje na mainstream a podobne. nic tak dramatickeho se nestalo. par dospelych deti jen nedostala to, co chtela, a ted kvici.
-
Ucho, ještě jednou, prosímtě nesnaž se vciťovat do pozice vrcholových managerů, protože ti to VŮBEC NEJDE. Obzvlášť ty tvoje představy, co se vyplatí a co se nevyplatí, jsou úplně mimo.
Stejně tak jsi mimo s tvýma prognózama o trhu. Jasně, někteří lidé (říkejme jim třeba "hardcore hráči") milujou staré klasiky (Diablo 1 & 2) nade vše, ale to je jenom menšina hráčů. Největší prachy plavou v mainstreamu a ti nebudou hrát hry 10-20 let staré. Problém Diabla 3 byl ten, že to nezaujalo ani hardcore komunitu a ani mainstream. Ta hra nedokázala delší dobu zabavit téměř nikoho!
A v neposlední řadě jsi úplně mimo s myšlenkou, že "Valve nevydá Half-Life 3, protože se bojí, že nepřekonají kvalit předchozích dílů". Valve se prostě změnilo na firmu, která poskytuje služby. Na jejich místě by jste se taky nechtěl pachtit několik let s vývojem hry, když můžete vydělávat miliardy jenom sezením na zadku a akurát jednou za čas uděláte údržbu serverů Steamu.
-
Tak samozřejmě, že mobilní hry se v dnešní době vyplatí. Obzvlášť v Asii hodně frčí.
Tady jde o to, že to šlo udělat tak, aby se ti fanoušci nenaštvali... jenže marketingové oddělení (PR) udělalo mega fail.
-
Tak bavime se o hrach, tam se snad daji nejaky emoce ocekavat ne? Mas pravdu - konkretne ja mel jisty ocekavani, ty nebyly naplneny, tak jsem dal dislike na YT. To je cely, nerika se tomu nahodou zpetna vazba? Vazne nechapu v cem vidis problem... Vsak vsichni mame nejaky ocekavani - ze sveta financi, kdyz Musk vyslovil myslenku o odkoupeni vsech akcii zpet do osobniho vlastnictvi za jistou cenu, tak taky nekteri nabyli nejaky ocekavani, ktery nebylo naplneno, coz u nich zpusobilo taky nehezkou zpetnou vazbu :)