Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud by aukce neexistovala, farmari a dalsi by si stejnak nasli jinaci zpusob jak veci prodavat.
    Uz ted (a nejakou dobu) se itemy prodavaj na ebayi a podobnych aukcich. Blizzard vymyslel jenom zpusob, aby s toho mel nejake penize.
    Zadny problem v tom nevidim. (Akorat to bude vic na ocich, co asi spoustu lidi rozhorcuje).
    • Jde o to, kolik lidí to bude teď používat a kolik to používalo lidí předtím.
  • Dej blbci funkci a vymyslí herní aukci, a co na to Blizzard? "Po nás potopa"

Jestlipak má Blizzard arugment, kterým by zdůvodnil, proč se ony předměty nemohou směňovat podle nabídek hráčů? Proč zrovna za reálný peníze? Proč se hráči nemůžou dohodnout sami a třeba ve hře za co si ony předměty vymění nebo koupí? Proč tam Blizzard dal jen ty reálný peníze? (už vidim jak lidi hojně využívaj ty virtuální:D) Na to je jednoduchá odpověď, protože z toho kápnou další love, kdyby si hráči domlouvali obchody a směnu sami a sami rozhodovali za co si to kupí nebo vymění, tak by z toho měl Blizzard kulové, co by si totiž ukrojili z toho kdyby někdo prodal třeba dobrý meč za dobrou helmu.

A jaký je rozdíl mezi hraním a farmařením pane Prdlo, pardon, Pardo? Tak třeba takový, že nonstop hrající čínští farmáři dříve či později hru zahltí mraky a mraky předmětů, které budou dle zákonů inflace postupně devalvovat cenu předmětů. To je jeden problém a další je ten, že předměty ztratí i na své sběratelské hodnotě, farmáři zahltí systém takovým mrakem předmětů, že mít ty nejlepší nebude nic výjimečného a ztratí své kouzlo, svou nefinanční hodnotu. Běžný hráč ale hraje zlomek času co ti farmáři a předmětů nalezených si cení, ale ne kvůli $, jejich cílem neni toho nasbírat co nejvíc a hodit do aukce. To jsou rozdíly a negativa z toho plynoucí co mi přišly na mysl.

Kdyby aspoň kápli božskou, že jde primárně jen o prachy a nebalili to do takový kupy sra*ek ve jménu vše(ne)mohoucího $.
    • ->Stan: to je trosku nelogicke co tu pises, to, ze by si videl tisice predmetov v aukcii ti pokazi hru? z tych nazvov ty budes vediet vsetko ako keby si hru dohral? hm, to som este nepocul a na druhej strane ked akoze neplanujes vobec MP hrat tak preco ta serie ta aukcia? mna ked nejaka hra nezaujima tak nebudem vypisovat ako som s nou nespokojny, pojdem tam pisat k tej hre, ktora ma zaujima....a preco by neprofitoval Blizzard z toho co vytvori, vsak vytvor tiez nieco podobne a daj si tam podmienky ake ty chces :)...ale to, ze do WoW ludia tlacili 6-7 rokov 13 EUR mesacne to neserie nikoho? len to, ze konecne ludia budu moct aj zarobit a aj Blizzard samozrejme tak zrazu velke halo lebo toto sme tu este nemali....fakt niektore prispevky vyzeraju ako keby to pisali admini nejakej farmarskej stranky, ktori su vysraty z poklesu ziskov lebo obchodovat pojde priamo v D3 a nie na ich stranke....
    • heartless_cz
      Dej blbci funkci a bude psát do fóra.

Za prvé tam nejsou jen reálné peníze, ale i aukce za zlato.
      Za druhé obchodovat se bude dát i postaru ve hře.

Nesmysly založené na neznalosti.
      • Když se dá obchodovat i po staru ve hře, což jsem nikde nepopřel (cituj kde říkám, že to postaru nejde) tak proč je nutné dělat tu aukci?

Prosím tě, když už používáš to slovo blbec, nauč se číst, jasně jsem zmínil i tu virtuální měnu, ale taky jsem jasně naznačil, že se v drtivé většině bude kšeftovat za prachy a ne za nějaký virtuální hodnoty, to je snad logické, prachy jsou prachy, nějaký virtuální zlato, to neni zrovna srovnatelný lákadlo a pro farmáře je platný asi jako mrtvýmu zimník.
        • doslova jsi napsal: "proč se ony předměty nemohou směňovat podle nabídek hráčů?" a pritom sam vis, ze se to tak da udelat, nechapu co tu rves a urazis lidi. Ty naznacujes neco a pritom nejses schopnej dodat jedinej argument, kterej by tvoji "myslenku" podporil...
          • Ano, to jsem napsal, můžeš mi říci jak z té věty vyplývá, že ta možnost obchodu mezi hráči tam není?

Kdo tu řve a uráží lidi? Třeba se zblázni, že jsem toho kdo to vymyslel označil za blbce, narozdíl od tebe mám pro to co říkám argumenty a předložil jsem jich několik viz hned první s inflací. Hlavně, že ty máš argumentů spoustu.
            • rozumis psanymu textu?.. precti si to proboha...
        • Ma me to nejak trapit kdyz chci s kamosem hrat COOP?
          • Ano, mysleme přece hlavně na to, co vadí nebo nevadí Drasťovi ^^
      • A co nesmysly založené na nepřečtení si celého příspěvku? "(už vidim jak lidi hojně využívaj ty virtuální)" . S tím souhlasím a mám pocit, že Blizzard taky.
    • Takže pokud by tuhle aukci blizz nezavedl tak by žádní farmaři nebyli?nebo to vám tolik vadí že z toho budou mít prachy?Pořád ňák nechápu o co vám jde, jistě že jde primarně o prachy, komu dneska nejde.
      • Kdyby nebylo možné prodávat předměty za reálné peníze, tak logicky famráři nebudou. Co je na tom těžkého k pochopení? Co by farmařili, kdyby to nešlo prodávat za peníze? Blizzard má snad systém nastavit tak, aby se mohlo farmařit co nejméně a ne to podporovat.
        • To bys prvne musel zrusit penize a pak internet, je videt, ze proste nemas zadne zkusenosti, jak to dnes v online hrach chodi, dokonce ani v D2.

Neco zakazat je jedna vec, druha je mit prostredky vynutit si, aby se to dodrzovalo.
          • Reagoval jsem na to, že si myslíš, že se dá ilegálnímu prodeji čehokoliv, ke všemu na internetu zabránit.
            Všechny firmy, které tímto trpí se o to pokoušejí a ten boj je tu minimálně šest let, pravděpodobně i déle, těžce prohrávají.

Aukce je skvělá věc, je to něco, co tohoto typu her patří.
            To, že tam bude možnost platit penězi mi ani nevadí, ani z ni nemam nijak extra radost, ale dokud budu mít možnost si vybrat, tak je to pro mě ok, bude to mít pozitivní i negativní následky.

Klidně se může stát (spekulace), že to virtuální farmaření zabije, protože bude konkurence tak velká, že se jim nevyplatí ani při používání vězňů a přejdou čistě na booty. Tohle teprve ukáže čas, klidně to může být i naopak, ale o práva lidí v Čně se fakt nebojím, oni si najdou způsob, jak je zaměstnat i jinak.
            • Shania - už jsem to někde psal zkusím to znovu a krátce.

1. můžeš využít ale nemusíš, pravda, ale nevím jak tobě, ale vadí mi, že mi pod nosem leží databáze všech předmětů zatímco je poctivě budu hledat a snažit se, nevim jak tobě, ale mně vědomí existence takový zkratky zkrátka vadí, uplně to devalvuje hodnotu těch předmětů a činí to honbu za nimi, která je opravdu dlouhá, úplně zbytečnou a než bych si to hledání užíval, tak se na to vyprdnu uplně když si je můžu koupit, jenže to je zase pod mojí roveň a pak tu hru ani nemusim hrát, jelikož hledání výbavy a její skládání na mé postavě a vychytávání mě baví nejvíce, dokonale zničený herní zážitek.

2. hra je na hraní, ne na vydělávání, D3 neni esport, možnost vydělat si skutečné peníze tímhle způsobem do hry přitáhne sortu lidí o které asi málokdo stojí. (ted nejde ani tak o mě, já MP určitě hrát nebudu)

3. tohle bude něco pro ně? to nezní dobře, Diablo 3 má být pro hraní a hráče a ne pro milovníky aukcí co jimi žijí a vydělávají tak, to jsme trochu jinde a ne u hry. Blizzard by mohl systém nastavit tak aby minimalizoval tyhle praktiky, jenže nechce, to je vše, když z toho může kápnout love, tak proč by se snažil, akcionáři je za to jistě pochválí. I bez aukce by se lidé ve hře domlouvali na prodeji za peníze, ale jistě uznáš, že v daleko menším a hůře organizovatelném měřítku, a bylo by to komplikované, takhle to Blizzard usnadnil, dal tomu průmyslovej šmrnc místo toho aby kšeftování ze reálné peníze spíše bránil, začne se na tom podílet a profitovat z toho.

Dokážu si představit určitá opatření, která by tohle kšeftování a reálný peníze omezila a výrazně, ale zatím ti toho takhle moc neřeknu, bylo by to na delší debatu, ale myslím, že kdyby se chtělo, šlo by to, ale ono se nechce, prachy jsou prachy.
            • Stan: Tady je to docela dobře vysvětleno: http://www.diablofans.com/topic/26397-the-auction-house-explained/

Aukci beru to jako věc, co můžu a nemusím používat, což je pro mě +. Kdybych možnost volby neměl, tak s tím taky souhlasit nebudu.
              1. eleminace stránek živící se prodejem virtuálních předmětů a goldu, to dále znamená, že se výrazně zvyšuje bezpečnost účtu na battlenetu.

2. jak si řek možnost vydělat si, když už ne reálné peníze, tak na měsíční poplatky do jejich jiných her.
              3. je tu možnost, že se na aukci nebude dát vydělat normálním farmařením a dojde a to vyřeší náš čínský problém. Pravděpodobně šéfové těchto organizací přijdou na to, že skupování předmětů za goldy a prodejem na aukci vydělají víc, ale v tom budou mít taky velkou konkurenci, znám dost lidí, co aukcemi žijí a tohle bude něco pro ně.
              Blizzard nemůže nastavit systém tak, aby se dalo farmařit co nejméně. Jakmile se ve hrách rozjede ekonomika, tak je tu vždy prostor pro farmáře, nejde snížit drop předmětu, goldu z potvor, to jen zvýší poměr usd/herní měna. Farmaření zastavíš jen v případě, že to lidí nebudou kupovat, což se nikdy nestane. Za reálné peníze by se v D3 (stejně jak to je v D2) obchodovalo i bez aukce, nebo s aukci jen za goldy.

Jak jsem i řek, bude to mít i negativní stránky, ale nepočítám, že to bude problém Blizzardu, ale nějaké další firmy a jiné hry, kde ten systém převezmou a upraví.
            • Jak si přišel na to, že se si myslím, že se tomu dá zabránit?

"Blizzard má snad systém nastavit tak, aby se mohlo farmařit co nejméně a ne to podporovat." "Jediný co říkám je to, že by se mělo farmaření za peníze zabránit jak to jen jde a ne to podporovat"

Z těhlech vět? Promin, ale nic takového s v nich neříká, to snad uznáš. Kdyby ta aukce byla jen za pomoci zlata, nebo předmětů na protiúčet tak bych asi nic nenamítal, protože nemají skutečnou hodnotu, jen tu herní a v podstatě je to to samé jako kupovat a prodávat předměty u NPC s tím rozdílem, že tady by místo NPC byli sami hráči a to je fajn. Jenže ani tohle Blizzard neudělá, protože z thoo nic nevyždímou.

Chtěl jsem od tebe ale slyšet proč je dobré platit reálnými penězi a ne jen těmi herními, psal si jako, že si zkušený, tak jsem čekal, že se to dozvím. Co je to pozitivní následek? Negativních je dost, ale pozitivní? Napadá mě jen možnost si vydělat prachy, ale to je pozitivní jen pro jedince a ne pro hru a herní zážitek a o vydělávání peněz snad hraní neni, takže co je další pozitivum?
          • Já jen nechápu, jak může být v dnešní době někdo tak hloupý a slepý, jako jsi ty.
          • Jediný co říkám je to, že by se mělo farmaření za peníze zabránit jak to jen jde a ne to podporovat, na co hned rušit peníze a internet?

Když nevim jak to chodí tak mi to prosím vysvětli, jelikož to asi víš lépe a jsi zkušený, zkus mi nějak polopaticky vysvětlit, proč je prodávání předmětů ve hře za reálné peníze dobrá věc, předem děkuji.
      • Například jde o to, že v D3 to bude legální, narozdíl od ostatních her. Reálné peníze se stanou zároveň herní měnou. Hráči si budou snadno přesnadno moci koupit vítězství.
        • Ten kdo chce podvádět a kupovat si věci za peníze si je koupí i když je to nelegální, takhle to bude bezpečnější, nikdo tě nepodvede navíc budou mít všichni stejné šance.Prostě zajdu do aukce a koupím místo toho abych se zdlouhavě domlouval s číňanem na ceně.
          • A to je špatné. Nevím, proč mikrotransakce ovlivňující gameplay vadí a tohle ne. Je to to (bude) samé.
  • Tak vidím, že Blizzard je další firmou, která si zamilovala skupinu ABBA. Money money money... must be funny...
    • Money money money mastipanny
  • Tohle podle me rozhodne neni dobry napad..jak je zminovano nejen v otrocke Cine muzou vzniknout famy techto predmetu.Kdyz uz aukce tak za herni penize,ktere hrac ziska postupnym hranim,opakovanim,nejakymi bonusy a jednou za cas si koupi nejakou peknou cetku..vubec co to ma za smysl,ze kdyz budu magor tak na 10lvl utratim 20$ za vybavu a veci co budou padat do 40lvl me nezajimaji *7*
    • ucho
      to že budeš magor je přeci tvůj problém, inteligentním lidem to hratelnost neovlivní *5*

edit: a nebudeš si stejně moct koupit něco, co tvá postava neunese (nebude na to mít dostatečně vysoký level), takže i tak má ta tvé teorie mouchy...
  • Mám takový asi dost hloupý dotaz. Pokud si hru zakoupím, je možné ji hrát v singlu sám aniž bych potkával ostatní hráče a tak?...Prostě si projít celé diablo sám...
    • dilinja
      tohle se tyka multiplayeru samozrejme ze muzes hrat sam v singleplayeru
    • ucho
      ano, můžeš hru projít zcela sám
  • kdyby se to delo ve wow tak chapu ten povyk, ale v instancovem MORPG s populaci dejme tomu 20 hracu myslim ze nejake obchodovani za real prachy nehrozi
    zverejnil vubec blizzard kolik hracu muze byt na jednom serveru ?
    • na jednom serveru? vsichni budou na battlenetu, nejspis asi nejak regionalne rozdeleni. Jinak nevim co myslis tema 20lidma, ale rekl bych ze jsi to spatne pochopil
      • takze to bude dejme tomu neco jako world of tanks s moznosti vyberu serveru? moc nemam predstavu co blizzard zamysli
        btw. vsadim se ze tenhle nebo podobny "free to play" system blizzard nasadi u WoW na konci jeho zivotnosti (az vydaj to novy mmorpg) a tohle ma byt pravdepodobne neco jako experiment :)
        • heartless_cz
          Pane Bože něco si o tom přečti, než začneš plácat. Na WoW to není aplikovatelné. D3 je založením úplně jiná hra.
          K autorovi: Blizzard si nebude u aukcí brát procenta, ale pevný poplatek. Čínští farmáři byli a budou bez ohledu na to, zda to Blizzard dělá oficiálně či ne. Takhle alespoň část peněz poteče Blizzardu a já jim to přeju. Pravděpodobně farmáři brzy srazí ceny reálných aukcí těsně nad poplatek za koupi a prodej, z čehož budou těžit hlavně ti, kteří nemají čas grindovat a samotný Blizzard. S aukcemi nemám nejmenší problém jako všichni, kdo se na chvíli zamyslí a nesnaží se všechno poslat do pekel.
          • "Čínští farmáři byli a budou bez ohledu na to, zda to Blizzard dělá oficiálně či ne"

A co se takhle postarat o to aby farmáři nebyli pokud možno vůbec a hra se vyvíjela co nejpřirozeněji bez těhlech deformací? Ale když to udělal Blizzard, tak to asi bude dobrý nápad a správná věc... *7*
            • Cela cinska ekonomika je zalozena na otrokarstvi, tak si zkus jim do to ho kecat:)
          • ales.smutny
            "Blizzard charges a fee to list items in the auction house and takes a percentage of the finalized transaction."

Zatím je info, že i procenta. Jinak nepolemizuji, osobně s aukcemi také problém nemám, ale nemůžu článek formulovat jako obhajobu:) Navíc tam pořád vidím pár možných děr... ale samotná instituce aukce mi osobně nijak nevadí.
            • heartless_cz
              Zajímal by mě zdroj, protože na DiabloFans, kteří byli na interview a mají oficiální press kit je to takhle:
              A: A nominal fixed transaction fee will be deducted from the seller for each item listed in the auction house. This fee consists of a fixed charge to list the item, which is assessed whether or not the item is successfully sold, and an additional fixed charge that is assessed only if the item is sold. Because the listing portion of the fee is charged even if the item doesn’t sell, it will be in the seller’s interest to list items he or she believes other players will be interested in, and to do so at a competitive price. Specific details related to the transaction fee for the currency-based auction house will vary by region and will be announced at a later date.

zdroj: http://www.diablofans.com/topic/26249-diablo-3-press-event-visit/

Navíc za nabízení předmětů, o které nebude zájem a obchod nedopadne, se také platí, takže zřejmě nehrozí tak strašný spam z farem. Uvidíme, každopádně jsem dost zvědav.
        • Dag0
          u D2 battle.net fungoval jako misto kde si vybiras konkretni hru (Pvp, PvE), ktera je vytvorena jinym hrace a pocitam ze na tomhle se nic nezmeni
        • Myslim, ze to bude klasicke jako D2..kdo se dohodne na parte, bude hrat spolu. Pripadne budou nejaky dojednatelny Areny. Nikdo nerikal, ze bude nejaky konzistentni ac instancovany svet.
  • calwin
    ingame predmety za peniaze? to už kde sme? stráca sa mi význam pojmu "hra"...
    • kostejnesmrtelny
      Nejhorší je, jak tě nutí, aby to používal. Fakt hrůza.

Tyhle maďaři... *11*
    • smejki
      není na tom založena hratelnost
    • co treba pokr ?
  • Me dostava to, ze boti Blizzardu nevadi a pritom krici, ze hraci museji byt online i pri hrani singlu, aby nemohli svoji postavu menit a cheatovat. Copak pouziti botu neni zasahovani do postavy a svym zpusobem cheat? Nekdo v Blizzardu by mel vytahnout hlavu ze zadku a poradne se zamyslet....
    • „Z několika herních a bezpečnostních důvodů nebudeme v Diablu 3 podporovat žádné boty, ani mody. Podle podmínek užití hry jsou výslovně zakázány.“
  • prudislav
    Diablo III není MMO, ale offline hrát nejde. Mě se tváří spíš jako takový pseudoMMO podobně jako DarkSpore akorát v Diablu je SP promakanější
    • Je to jen MO. :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit