Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Včera večer už jsem to nevydržel a hru si koupil. Seděl jsem u toho do rána. Do práce se mi moc nechtělo, ale aspoň mám jasno.  Hru vracet nehodlám. Bavila mě. Minimálně stejně jako vanilla.

    Modely postav jsou povedené a co se týče prostředí, tak moc dobře nechápu, jak může někdo tvrdit, že oproti vanille jsou změny nepatrné. Co se týče falešného advertisementu, tak je to scum. O tom žádná. Na druhou stranu, po prvním dohrání kampaně, bych příběh stejně přeskakoval, protože ho znám na zpaměť i pozpátku.

    Starý dobrý Blizzard, tak jsme ho znali, je mrtvý už roky.  Pokud budu objektivní a přivřu obě oči nad propagovaným materiálem a výslednou hrou, není to ani zdaleka tak špatné.

    Jsem si vědom toho, že nám čurají na hlavy a ani nepředstírají, že by to byl déšť, ale v dnešní době internetu a sociálních sítí se mi zdá toxicita fanoušků přehnaná (viz. poslední řada Game of Thrones). Udělal jsem dobře, že jsem hru koupil a nebo jsem měl vytrestat vývojáře za nekalé praktiky tím, že si svých sedm stovek nechám? Na závěr, jedna citace, která se sem hodí.

    Prášek: "Co uděláte, když se od toho budu distancovat?"

    Zatloukal: "Zbaštíme to bez vás pane doktore."

    Hospoda S1E4 - Nález

    6/10

    • Carnage666

      No tak moment, chceš tvrdit že poslední série GoT nebyla průjem? Promiň ale tam fanoušci opravdu nejsou jen toxičtí ale tvůrci opravdu pokazili vše co snad pokazit šlo. Od vývoje postav, cliffhangeru z předchozí série až po nepochopitelný konec který možná bude v knize stejný ale cesta k němu rozhodně bude dávat větší smysl.

      • Rozhodně to průjem byl. Taky jsem byl nespokojený se vším co píšeš výše. Ale kvůli tomu nebudu zatracovat celý seriál, nebo šikanovat herce na internetu, či podepisovat petici o přetočení. Jediný, kdo by si zasloužil lynč jsou D&D. Protože HBO jim dalo dostatek prostoru, ale oni to odpískali, aby se kariérně mohli posunout k dalším věcem (Star Wars). Herci, kaskadéři a celý štáb do toho dali nemálo energie a srdíčka. Bohužel, ani to výsledek nezachránilo. Nespokojenost se dá vyjádřit i slušně a konstruktivně. Ale většina fanoušků kolem sebe agresivně a hystericky kope a napadají i herce, kteří prostě jeli podle nalajnovaného scénáře. To je dle mého toxicita.  

  • Zaho

    Mobilní Diablo je v pohodě a Honkongský politický aktivista dostal o co si říkal.
    W3 Reforged se zařadí k legendám jako Fallout 76 nebo Anthem. Tohle bude Blizzard špatně vysvětlovat.

  • kostejnesmrtelny

    No jasný, review bombing. To víte že jo.

    Já tu hru nechci, v životě jsem o ni neprojevil zájem. Co naopak chci, je jednou za tři roky si zavzpomínat na střední a zahrát si klasickou kampaň, aniž bych si kvůli tomu musel stahovat zabugovanej 30GB produkt, kterej jsem nekoupil.

    Celá ta situace je úplně jako kdybych měl koupenýho klasickýho Dooma z roku 1993, a ID mi ho opatchovali tak, že by se vždycky stáhl DOOM 2016 s tím, že bude zamčený všechno kromě položky "classic levels", který si tam samozřejmě můžu zahrát 😀

    Takže jsem jim z hecu poslal refund request na War III Classic a s napětím očekávám výsledek 😀

    RIP Blizzard. No king rules forever...

  • x_ander

    Ono obecně hodnotit remastery je docela složité. Pořád je to stará hra, trošku se přeleští, ale pořád je stará. A jde o to, co od toho kdo čeká. Problémy u přijetí remasterů vidím dva:


    1 - když se to opravdu hodně podělá. To ale není případ Reforged, to je třeba aktuální Commandos 2 - cenzura, odstranění multiplayeru, bugy.. prostě původní hru vykostili a obsahově je výrazně slabší než původní verze. Zcela zasloužený hejt. Ale není to případ Reforged.


    2 - nenaplněná očekávání s ohledem na původní prezentaci.  A tady spadá právě Reforged nebo třeba Doom 3 : BFG edition. Ty hry jsou prostě i v remasteru stejně dobré, jako kdysi, jen se vývojáři neudrželi na uzdě, naslibovali hory doly o tom, jak to bude vypadat, a ono to tak není. Pak jsou hráči logicky naštvaní. Já to beru tak, že se hypu vyhnu (chápu, je to těžké, když ze strany vydavatele je to hypu celé postavené), odfiltruju ty počáteční hejty, hru si pořídím až po nějaké době a třeba ve slevě (ty ceny za remastery jsou často dost přemrštěné) a pak jsem naprosto spokojený, protože hraju oblíbenou peckovou hru v lepším hávu.


    Tenhle přístup razím, proto mě aktuální nářek ohledně Reforged moc netrápí, koupím to za půl roku a užiju si to :)

    • Carnage666

      A co lidi co ten Reforged nechtějí a chtějí hrát svoje starý verze? Nemohou protože to Blizzard nedovolí. 🙂 můžou se koukat na svoje krabicovky a zadržet slzu. Nebo můžou pirátit...

      • x_ander

        No to je samozřejmě prasárna, o tom žádná...

    • axell1990

      Sorry ale kupoval jsem to kvůli aktualizovaným kampaním(doplněné postavy podle Lore z wow, cinematické cutscény, upravené mapy, rozmanitější nepřátelé(např na blizzconu ukazovali stratholm kde z domů někdy místo lidiček vyběhli rovnou nemrtváci nebo i nějaký ten boss) ... ) a nic z toho tam není a když říkám nic tak tím myslím vůbec nic. Takže jsem dostal jen grafický update který je mi naprosto ukradený a akorát mi díky prachmizerné optimalizaci a nové nutnosti být pořád online hra kolabuje. Takže tohle rozhodně alespoň pro mě spadá do kategorie naprosto podělané.

      • Takže si to ani nehrál, protože zrovna ve Stratholmu je přesně to co píšeš, že tam není. Není tam ta předělaná cutscéna ze začátku, ale jinak je Stratholm zrovna jedna ze 3 (tuším, že jsou 3, ještě nejsem tak daleko) předělaných map. :) Tolik možností jak té hře naložit ale stěžováním si, že tam není zrovna to co tam je ? Ale no tááák. 

        • Duchino

          Ještě bych doplnil, že hra obsahuje i zcela nové mapy, kromě původních upravených a scény v ingame cutscenach jsou taky upravené (v menší míře než na Blizzconu 18). Neustálé připojení hra taky nevyžaduje. Je to přesně jak píšeš, většina lidí to ani nehrála a to mají ještě i drzost lhát o tom, co tam není a jak to nefunguje. 

        • axell1990

          celý 3 mapy jo? no to se teda vytáhli vzhledem k tomu že se mluvilo o kompletním overhaulu včetně například artasových kapinánech, kteří měli mít jména a dialogy (protože ve wow jsou pak jako ustanovené postavy) a ano do stratholmu jsem se ještě nedostal protože jen než jsem prošel Exodus of horde tak mi to zdechlo 3x a v prvních třech misích za lidi jsem nenašel jedinou novinku. Takže jsem to zahodil nasranej jak..

      • x_ander

        No ale to je to o čem mluvím. Zdaleka nesplnili to, co slíbili a je pak naprosto pochopitelná (nejen) tvá nasranost. Proto říkám, že je těžké hodnotit ten produkt jako takový - hra je to skvelá, protože taková byla už dřív, jen se podělalo to všechno okolo.

        • Houdini

          Potom je ale otázka či pýtať takú sumu za "HD texture pack". Oni nepredávajú tú skvelú hru W3, ale "remake". A remake má vyerať ako remake nie remaster. Pripomína mi to praktiky s prelepovaním nálepiek na grafických kartách minulej generácie príp. niektorých smartfónoch.

          P.S.: nešlo by dať tlačidlo "nahlásiť" na druhú stranu alebo aspoň ´´ďalej od "reagovať"? Omylom som sa preklikol a nahlásil som príspevok :D

    • To jsou zas argumenty.."nenaplněná očekávání z původní prezentace" jaká nenaplněná očekávání ? Já a zřejmě dalších tisíce lidí si nikde nevšimlo, že by Blizz někde prohlásil,že tam nebudou updaty které prezentovali na blizzconech a díky kterým získalo tisíce před objednávek.

      Nemluvě o tom,že nechtěli ze začátku vůbec vracet peníze,až když tedy znalci amerického zákona na fórech ukázali lidem jak na to a tyto znalce pak Blizz zabanoval, tak kde to jsme???

      Ty tady nad tím mávneš rukou a říkáš ,že si hru koupíš za půl roku ,ale jsou lidi co hru před objednali utratili za to 30 eček a dostali kupu ho*en a nechtějí si nechat sr*t na hlavu.

      Nenaplně očekávání tvl tos mě pobavil.... 

      • x_ander

        Můžeš refundnout. A jinak je to přesně to, co jsem psal - něco slíbili a nesplnili. Hra jako taková je to pořád dobrá, jen tam není ta přidaná hodnota, kterou naslibovali. Takže je ten shitstorm pochopitelný pro někoho, kdo očekával splnění slibů a zaplatil 30 ecek, jak píšeš.

        Pro mě, jako pro člověka, co sice W3 hrál, ale nějak zásadně jsem ho neprožíval a informace o Reforged neřešil (takže nějaké rozdíly mezi sliby a výsledkem jdou mimo mě), bude výsledek takový, že si to za nějakou dobu koupím a zahraju si to, co od toho čekám - starý dobrý W3 v přeleštěném vizuálu.

        • Tady ale přeci nejde tak ani o to, jak jsi tu hru hrál často,nebo máš v plánu jí hrát ,ale jde o to, jak se opět zachovali k hráčům!Ano teď už můžeš refundnout,ale v den vydání  a i pár dní potom tě s refundem poslali do háje,protože si jí prý spustil hru ,což jak se pak ukázalo ,bylo na základě jejich zavádějícího marketingu protizákonné a lidi, co na to upozorňovali na fórech dostali ban o to tu hlavně jde ,to že se na hráče vybodli a neřekli jim ,že tam nebude většina věcí co naslibovali,to už je jen taková třešnička. 

          • x_ander

            No to je v pořádku, zachovali se jak zmetci, o tom se nepřu. Moje pointa byla, že hejt je nutno směřovat na Blizzard (refundovat, nadávat atd.), ne na hru samotnou, která je evidentně stejně skvělá jako před lety. Jen prostě nemá takový upgrade, jako byl slíbený.

  • Corvus

    S tím koronavirem to pěkně pos*ali!

  • Duchino

    Tak si dohraju kampaň, u které se skvěle bavím, na žádný bug nenarazím, obdivuju detailní modely, nové mise i předělanou grafiku ve 1440p, logicky pak nadšeně vpluju na herní webovky, abych se o svou radost podělil s fellow players a co nezjistím? Ono se to nikomu nelíbí, chtějí vrátit peníze...zjišťuju důvody a ono že prý před dvěma lety ukazovaly upoutávku z bety, kde bylo jiné video, než jak pak vypadá ve finále. Vracím se ke hře, tentokrát v mulťáku, jen s rozdílem, že teď se u toho budu i dost chechtat :-DDD

    • Blue.Shark

      Podobně jsem to bral taky, ale pak mi došlo, co všechno je špatně. Ve chvíli, kdy by prezentovali pouhý reskin, není problém. Ale v prezentaci zmiňovali spoustu různých vylepšení, která nepřišla, a kvůli kterým si to majorita zákazníků koupila. 

      Nesplnění hlavních pilířů reklamní kampaně je prostě u takhle velké a známé společnosti ultimátní fail. Ještě, když se vždycky pověst firmy honosila maximální vyšperkovaností finálního produktu a "when it's done" přístupem.

      • Duchino

        Myslím, že je důležitější ty hry hrát, než prožívat ty blbosti okolo. To bych taky mohl přestat hrát Baldur's Gate, protože EE byla původně zabugovaná, Age of Empires zase dojí prachy dvěma remakama po sobě, Ubisoft vydal Heroes 3 HD bez datadisků atd. Ve výsledku se člověk akorát okrade o zábavu. 

        • Blue.Shark

          Já si myslím, že je tam určitý přesah. Pokud mě někdo naláká na vlastnosti produktu, které tam ve výsledku chybí (+ rozbíjí i starou hru), pak mi to nutně zkazí zážitek ze hry. Nákupem/nenákupem vysíláš signál, jestli tudy cesta vede nebo ne. Osobně nemám nic ani proti rohořčení komunity, což jedině podpoří většinové stanovisko. Celkem vtipné shrnutí napsal Clorky na Databázi.

          Co se týče AoE nebo Heroes III, to je trochu jiná situace. Dojení prachů sice není extra dobrá vizitka, ale ty hry jsou pořád funkční. Zároveň nelákaly na obsah, který tam ve výsledku nebyl.

  • Blue.Shark

    Chvíli jsem se tomu smál, než mi došlo, že jedna z mých nej společností na trhu se střemhlavě vrhá do žumpy a podle všeho je na to ještě pyšná. Ta srágora, co vydali, je nejen špatný remaster, ale zkouška toho, co u hráčů projde.

    Popravdě nechápu, jak může od profi recenzentů něco takového sklidit byť průměrná hodnocení nehledě na "stále je to dobrá RTS". Dobrá RTS to byla už ve vanilla verzi, takže když někdo vydává to samé a kasá se tím, že to vylepší - a nevylepšil - mělo by to dostat nálož, jak zákon káže.

    • twicer

      Oni vté žumpě už chvíli jsou, tohle je jen co vystříkne ven.

  • Hmmm cekal jsem neco mediocore ale tohle odflakli fakt dost .nemam moc nadeji v budouci hry blizzardu jestli jim tohle prijde jako blizzard quality . nechapu jak tam muze pracovat 10k lidi a pak vydaj tenhle sh*t kterej neni dobrej ani po graficke strance 

  • Carnage666

    Ani se nedá mluvit i review bombingu, je to prostě špatný a takový hodnocení si to zaslouží.

    • Ano je to přesně ta nejhorší hra na světě a nikdy nevznikla horší. 😂

      Hlavně že tu máte zase "kauzu", kde se zase všichni můžete plácat po zádech a po celém internetu psát dokola to stejné. Škoda, že to jako vždy absolutně ničemu nepomůže. :)

      • Vojtzech

        Nojo, někdo vyjádří nesouhlas a někdo si nechá nasr4t do huby, spolkne to a ještě zdvořile poděkuje.

        PS.: O tom, že internetová smršť negativních reakcí může zabrat, se nedávno přesvědčili např. fanoušci Sonica. Ubisoft se po hatu na Breakpoint restrukualizuje a z dávnějších dob zmíním třeba zasloužený zaříznutí týmu Bioware po fiasku s Andromedou.

        • Změna Sonica, kde na to stejně většina lidí nepůjde, protože jim je celej Sonic u zadku, jen se jim líbil ten internetovej MEME co okolo toho vznikl. Navíc předělanej Sonic může vypadat, jak chce teď líp vzhledově, ale celý trailer působí 10x víc dětinsky jako předtím, což je asi v pořádku, protože to je film pro děti. Gratuluji k úspěchu davového šílenství a vlídným tvůrcům (klobouk dolů), kteří vyhodili peníze do koše, aby se zavděčili internetu předěláním filmu pro děti, který stejně nikoho nezajímá.  

          Bioware končí po fiasku s Anthemem a to protože Anthem byl, je a asi už bude špatnou hrou, horší jak W3:R a i tak není Anthem tou nejhorší hrou co vznikla, takže komentář na který jsem reagoval je zcestné plácání nesmyslů, které jen všichni chcete slyšet. A Anthem položil sám sebe na to nepotřeboval žádné davové šílenství. (Když už tak lepším příkladem by bylo No Man Sky)

          Reforge je fail a ve stavu jaký je teď je to špatně udělaná hra (asi tak jako letos vyjde další minimálně stovka špatných a ještě horších her), ale není to NEJHORŠÍ hra co kdy vznikla.  

          • Vojtzech

            Nemyslel jsem Bioware jako celek, ale ten konkrétní tým, co dělal Andromedu. Po tom fiasku ho zrušili a schopnější lidi rozházeli do jiných týmů napříč EA.

            Zda Sonic někoho zajímá nebo ne není podstatný. Fakt, že ho po hatu nechali předělat vyvrací tvoji větu: "Škoda, že to jako vždy absolutně ničemu nepomůže."

            A zpět k tématu článku, Reforged možná není nejhorší hra, ale očividně to je hra, co po dlouhý době zklamala nejvíce lidí. Dali jí to sežrat na hodnocení a třeba se Blizzard chytne za nos. Trochu pokory potřebuje jako pes drbání.

          • Carnage666

            Já nikde netvrdím že je to nejhorší hra pod sluncem já tvrdím to že lidi co se zastávají Blizzu a plivou na lidi co dávají low hodnocení nemají pravdu prostě.  A napsal jsem že tohle review bombing není! Hra je špatná tak si zaslouží špatný hodnocení, protože nevyšla tak jak jí Blizz prezentoval pro prodej, jednoduché. A žádná kauza není a nikdo se po zádech neplácá, jedinej kdo se po něčem možná plácá je Blizzard ať už je to po hlavě nebo po zádech.  A kdyby byli všichni sluníčkový a ticho tak snad dokonce lidi nedostanou ani refund, protože Blizz by si asi řekl že je teda všechno ok, ale evidetně jim user score trochu otevřelo oči a to je jedině správně.

            • Není to review bombing, není to nejhorší hra ale nejhorší hodnocení si to zaslouží protože ...už jen tak protože proto. Stále vtipnější.

              • Carnage666

                Reakce na příspěvek:

                😂 stále vtipnější jsou tvoje komentáře je to špatná hra = špatné hodnocení. A tobě přijde málo duvodů proč to má to hodnocení? Opravdu potřebuješ abych ti to tady vypsal nebo umíš používát google?

                • Reakce na příspěvek:

                  Špatné hodnocení si to zaslouží, ale ne 0,5. Sám si napsal, že to není review bombing (je) a ani že to není nejhorší hra (není), ale zaslouží si být označována za nejhorší hru (ehm proč ?). Takže ano, to co píšeš je jenom směšné, protože ti asi uniká význam toho co sám píšeš. A ano budu tě brát za každé slovo, co zde napíšeš už jen z toho důvodu, aby jste si uvědomili, že vaše doslova slepé prskání na internetu ničemu nepomůže. Jediné čemu to pomůže, tak že tu dostaneš krásné + ke komentáři a můžeš si na chvilku připadat, že patříš k té "správné" skupině. Gratuluji.

                  Jedna věc je vyslovit svůj nesouhlas a případně své připomínky. Taky jsem to na jiném místě udělal. Druhá věc je napsat bezpředmětný blábol. :) 

                  • Carnage666

                    Reakce na příspěvek:

                    "doslova slepé prskání na internetu ničemu nepomůže" chyba, protože právě to "prskání" teď pomohlo k tomu že ve hře je možnost na automatický refund a ta možnost tam nebyla dokud lidi "neprskali"

                    A to nemluvim o tom že Reforged zmrvil i původní verzi kterou lidi nemůžou teď hrát.

          • Taronyu

            Sa mi páči, ako stále nejaký random týpek na internete stále dopredu vie, že nejaký film, nikoho nezaujíma a zaujímať nebude 😂

            • Sonic není zase taková značka aby vydělala. Nezvládli to ani Pokémoni a to byl pro fanoušky splněny sen. Tady tohle je po novém traileru trapná komedie sázející na jednoho herce. Stačí použít mozek random typku z internetu. Ten film je zajimavej pouze tím odkladem. 

  • wxyz

    Mimochodem: ti,  kdo před dávnými časy udělali tu chybu a hru si koupili na CD v obchodě, byli zneuctěni též, protože jim Blizzard pomocí automatických aktualizací nacpal Reforged taky. Sice ořezaný o některé věci, ale jak je vidět, není taky o co stát.

    Nicméně jsou na tom relativně dobře, ptotože si mohou hru znovu instalovat, opatchovat ručně díky archivům (mileniálové, Z-kové a jiní  ADHD se kdyžtak zeptají rodičů, co že to je) a ignorovat vyskakující nabídky k aktualizaci.

    A ti, kdo si koupili, tehdy ještě nereforged, hru již v digitálním obchodu strýčka Blizzarda, těm zbyly jen oči pro pláč. Nenadělají s tím nic.

    Neplačte, sami jste (jsme) si to zavinili.

    • Holt stačí oprášit pirátské klobouky


      A mimochodem, mileniálové jsou ročníky 1982-1996. Dost pochybuju, že bys byl starší, chytráku ;)

    • twicer

      Aneb když si myslíš že ručně opatchovat archívy je něco vyjímečného co nezvládne každá druhá cvičená opice :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit