Přejít na výpis diskuzí
Boj kopím i sekerou v traileru na Assassin's Creed Unity
17.9.2014 | Aleš Smutný
43 příspěvků
-
Líbilo se mi víc, když na E3 ukazovali poprvé ten kooperativní mód. Protože se víc prezentoval, jako stealth akce, na první dobrou. Tady to jsou jen kooperativní jatka.
A mimochodem ještě si dovolím rýpnout. Proč by assassini nosili zbraň, která na ně zbytečně upozorňuje a v boji ve stísněních prostorech jsou nepraktické. Já vím, že je to hra, ale i hra by se měla držet v mantinelech, která se sama vytyčila.
Kdyby ty dva machry viděl Altair, ten by je hnal. -
To kopí je doopravdy zvláštní. V historii byly dva způsoby boje. Buď jsi kopí hodil, nebo s ním bodnul. Mávání je absolutně nesmyslné a zbraň tím přichází o jedinou výhodu, kterou má proti meči.
Je to zbraň pro boj v sevřené formaci, nebo jeden na jednoho.
Ale je to ve filmech, je to cool, tak hergot dáme tomu francouzovi kopí. -
-
Kopí se nehází. Kopím se bodá. Hází se oštěpem:) Spousta lidí si to plete. Římské legie mely jak kopí zvané hasta (myslím, že mělo něco okolo 2 mětrů), ale pro známější a mylně označované za kopí jsou pillum, což jsou lehké oštěpy. Podle mě zásadní rozdíl mezi kopím a oštěpem je v délce a váze. Pochybuji, že budeš házet 2 metrovým oštěpem jako jsi to viděl ve 300. Protože i Sparťané využívali dlouhá kopí k bodání, k hodu se nehodila.
-
Hledat v Assasins Creed logiku? Kdo tohle ještě dělá.
-
no a kdyby v té době plné paranoie a udavačtsví kdy soused udával souseda za sebemenší drobnost měli náhodou problém Arna, muže s nejnápadnějším oblečením v celé Paříži, najít, stačí říct "blázen s kopím" a hned bude jasno
-
Tak pokud by to byla halapartna, tak s tou se dá i máchat, ale bohužel tohle není ten případ.
Jinak kopí bych ještě chápal u nějaké té pařížské lůzy, alespoň měla na co napichovat hlavy šlechticů. *15* Ale o vojclů prostě ne.
-
-
Ohánět se sekerou a kopím na konci 18. století mi přijde divné. Ani ne tak u Asásinů (ti tam nezapadají už tuplem ale na to jsem si u AC her už zvykl), jako u těch stráží. V době, kdy každá mušketa má bajonet, je kopí celkem zbytečné. Co bude u nějaké hry dejme tomu z victoriánské Anglie? Se tam vojáci budou ohánět taky kopím? *15*
-
-
No, záleží jaký typ bajonetu měli. V začátcích se nasazoval přímo do hlavně a logicky pak nešlo střílet.
Ale myslím, že v té době kdy se to odehrává už ho měli pod hlavní. -
-
Přesně tak, v době revoluční Francie to už dávno bylo vyřešeno jinak. S tím zastrkováním do hlavně měl možná problém ještě Petr Veliký, ale od té doby se to už dávno vyřešilo.
-
-
-
a z hraní?