Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím, koupil sem si B2 na steamu a po chvilce hrani se mi hra vypne a napise to ze program prestal spravne pracovat a steam mi hodi chybu ze hru se nepodarilo spustit (aplikace je jiz spustena) nevite cim by to mohlo byt ? diky moc za rady :)
  • Veskoslav
    Osobně systém DLC moc nemusím. Ale SP u BII nabídl za příjemnou hodinu více jak 10-12 hodin další příběhů, zbraní, nepřátel či lokací. Navíc teď jsem si dokoupil Psycha za cca 33 centů, což je naprostá prkotina, u SP bylo celou dobu napsané kolik DLC to bude obsahovat a pojem DLC to není to, že jsou to 4 zbraně a hezký úsměv hlavního hrdiny. Většinu kosmetických úprav lze najít ve hře (nenašel jsem ani polovinu se přiznám) a takto si představuji systém DLC (nebo třeba nový DLC k Metro: Last Light). Naopak jak DLC nemá výpadat už roky ukazuje CoD a začíná i Battlefield.
    • 33 centu? Prosvihl jsem nejakou akci? Testnul bych ho, ale 8 ecek za nej nedam, melee chary moc nemusim...
      • Veskoslav
        No vypadla tam dvojka, myslím, že 20.7 byl na Steamu Psycho pack za 2,33 euro, tak jsem to koupil no.
  • firebug
    Už jsem se naučil DLCéčka tak nějak akceptovat, je ale zarážející, kolik studií neumí s tímto obchodním modelem příliš zacházet a hlavně se svými zákazníky komunikovat.
    Upřímně považuji za hloupost "malá DLC" nabízející za nějaký ten peníz nové oblečky, pár map, nebo 3 nové zbraně. U Borderlands 2 je měli jednoduše spojit s nějakým větším příběhovým DLC, nebo je poskytovat zdarma jako update. Možná to zní jako šílenství, dávat něco ZDARMA, ale z dlouhodobého hlediska by to zlepšilo image studia a ochotu zákazníků kupovat větší DLC. Lidi nemají moc v lásce, když je někdo nutí sahat do své, byť virtuální, peněženky příliš často (bez ohledu na sumu). Proto vlastně existují season passy, což je fajn věc, ALE jen v případě, že "fungují".
    Chápu, že hned na začátku bylo všem řečeno, co bude season pass obsahovat (tedy 4 velká DLC a nějaké ptákovinky k tomu), ale věřím, že spousta lidí (včetně mě) nepředpokládala, že jich bude víc. Možná s tím nepočítal ani sám Gearbox, ale s nastalou situací se mohl vypořádat podle mě lépe. Páté větší příběhové DLC měli dát vlastníkům season passu zdarma (opět) jako poděkování za věrnost a na konci udělat menší příběhovej cliffhanger a šoupnout tam nabídku k zakoupení season 2 passu.
    Na herních webech by se potom psalo, že Gearbox odměňuje své fanoušky, místo článků o tom, jak jsou fanoušci naštvaní…
    No ale oni za sebou mají spoustu analytiků a marketingových expertů, kteří by do problému měli vidět o něco více než já. Za sebe tedy můžu jen říct, že jsem měl v plánu koupit Borderlands 2 + season pass ještě tenhle měsíc, ale kvůli okolnostem počkám na GOTY edici.
    • Spades
      S těma skinama... To zatím IMHO sere Valve. Skiny mají být součástí ingame store, a ne jako DLC.
      A tohle platí u více her, jako Killzone, Magicka, Dungeon Defenders atd... Prostě mají pár DLC, a zbytek jsou skiny, které by měli být v ingame store. Stejně jako postavy.

Se zbytkem souhlasím, měli alespoň oznámit Season Pass 2
    • Šlo by to i zkrátit. Viděli úspěch, ucítili peníze a zbytek už známe viz ono ohlášení DLC. *3* Bohužel zrovna u této hry to na mě zabírá *1* 800 odehraných hodin a dalším obsahem rozhodně nepohrdnu, ale opravdu to mohli vymyslet lépe hlavně s novým level capem.
  • No tak je hrá úspešná a oni sa rozhodli pridať ďaľší obsah, nie ?

Ak sa vám nepáči, nekúpte si to a choďte sa nadýchať čerstvého vzduchu.. Občas neuškodí..
  • chápu to správně, že když si člověk kupoval ten season pass, tak přesně věděl, co bude jeho obsahem, tzn. počet DLC a který konkrétně to budou?
    • Z popisu na http://store.steampowered.com/app/218560/?snr=1_5_9__405 mi to přijde poměrně jasné (samozřejmě nelze vyloučit, že ten popisek změnili). Nicméně člověk tak nějak čeká, že když si pořídí season pass, tak pak autoři nevydají další mrak DLC, na která se season pass nevztahuje. Další legrace spočívá v tom, že Mechromancer Pack (který vyšel ještě v roce 2012 jako pre-order bonus a následně z něj "vyrobili" normálně dostupné DLC) v tomto season pass také není.

Opět nezbývá, než konstatovat, že nejlépe jsou na tom dnes ti, co kupují hry dva roky po vydání, až jsou konečně komplet. Mně u tohoto způsobu vydávání chybí minimálně jasná komunikace typu "uděláme tolik a tolik takových a takových DLC, na tyto z nich se vztahuje season pass". Chápu, že to odporuje logice ždímat titul dokud to jde, ale nakupovat nové hry v době vydání mi za takových podmínek připadá jako zákaznický masochismus. Trochu mi to připomíná ženskou strategii "a ještě, a ještě".
  • preco nie ked to daju do nejakeho paklu kde budu vsetky dlc a o rok to bude v 66-75% zlave rad si predlzim povodny borderlands takto to ide mimo mna
  • U jedničky jsem počkal na GOTY, dvojku už nemám chuť s takovým přístupem vůbec kupovat (už u jedničky mě celkem naštvali, GOTY edici nekupuju proto, abych následně poslední DLC zase stahoval). Není nad datadisk, pořádný produkt za 2/3 ceny původní hry a na placce.

Abych měl hry kompletní, tak dnes musím mít účet na Steamu, U-play, EA síti, Rockstar Social clubu a dalších, protože na placce už kompletní hra nevyjde. A není nad to koupit na placce například Game of Thrones a následně zjistit, že Steam verze DLC není s verzí na placce kompatibilní. Z hlediska sběratelů opravdu úchvatný postup, skutečně se vyplatí kupovat hry hned po vydání.

Navíc se tyto metody začínají rozmáhat i u Kickstarter projektů, kde původní myšlenka byla "tak trochu underground alternativa proti fujky korporacím". Viz Shadowrun Returns "naprogramovat save anywhere je pro náš tým moc práce, ale placené DLC bude, nebojte".
  • Tak tu máme další "poslední" DLC které, jako ty předchozí za to nestojí. DLC pro Borde 2 jsou od začátku navržena špatně, přidáním 11ti levelů až po 5. patchi kdy už to všichni mají minimálně 5x dohrané, a pak zas další...

U borde 1 levely přicházely spolu s DLC a to bylo dobře, aspoň nějaký důvod ty DLC hrát (sic se mi líbilo jen Zombie Island a TSAoGK, ostatní stály za prd)

Borde 2 sem chtěl koupit jako GOTY, ale s takovým přístupem si ušetřím peníze na něco jiného :/
    • Ohladom level capu ma neskutocne nasrali. V jednicke kazde DLC pridalo 5 levelov, tuna je na to samotne DLC. No sral ich pes, nakolko ma nikto nenuti tie DLCka kupovat. A trojku si dobre rozmyslim ci vobec ju budem kupovat.
  • Tusim, ze Mechromancerka nebyla v season pass, ale byla v premiere club...
  • :) No tak si počkáme na GOTY 2years .... a však pak záhy vyjde další díl . Problémem DLC je to , že si lidé už zase zvykli a vyhazují peníze oknem ( a ještě se čertí , když si u nich člověk poklepe na čelo) . Štastný z toho že rýžoviště prostě musí být rozhodně nejsem , ale Tiny Tina's Assault on Dragon Keep za zvážení stojí , zatímco Psycho pack je hlavně obsahově... typická masírka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit