Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mňa najviac šokovala v tomto článku veta, kde autor píše, že kreslená 2D grafika už v dnešnej dobe rovnako neoslní. Prepáčte pán autor a nebola práve kreslená grafika hlavným dôvodom, prečo fanúšikovia tlačili na vytvorenie ďalšej časti? Dokonca sa na to poskladali ?? Sami žiadali návrat k starému prevedeniu ? (: Toto je dosť vážna kritika v recenzii a riadne mimo , potom sa nemôžete čudovať, že nemusí nikto brať ani jedno slovo vážne lebo staviate na absolútne mylných predpokladoch.
  • x_ander
    Mě nový Broken Sword potěšil nehorázně, střelil bych mu klidně i tu devítku. Ale chápu, že je to můj pohled jako fanouška, pro kterého je první díl nejoblíbenější adventura vůbec. Pro člověka, co původní Broken Swordy tolik nežere, případně je vůbec nehrál, může být pomalé tempo pětky dost ubíjející. Já si to naopak užíval jak malý kluk a když si postavy jen tak sedly na kafe a plkaly, tak mi nic nechybělo.

Do toho úžasný vizuál (takhle mě žádná hra neohromila už hodně dlouho), skvělá hudba a zkrátka atmosféra jako za časů prvního templářského dobrodružství. Je to vlastně přesně to, co autor recenze zmiňuje - ta hra je přesně taková, jakou si ji fanoušci vymodlili..a ta hra je přesně pro ně. A pokud druhá epizoda bude stejně kvalitní a do toho trošku šlápne na plyn (jak naznačuje závěr jedničky) a přidá trošku cestování...tak tu máme nejlepší adventuru za několik posledních let, kterou však nejvíc ocení právě fanoušci.
    • MikeiXX
      Vystihnul jsi přesně moje pocity ze hry! ;) Ale do puntíku. Jsem hrdý majitel originálek Broken Swordu 1&2 z LEVELu a hraní 5. dílu jsem si užíval, jakou dlouho žádnou hru před tím. Je fantastický, že Charles Cecil dodržel přesně to, co slíbíl. Klasickou point and click adventuru, plně v souladu s prvními dvěma díly, plně v jejím duchu, co se týče audiovizuálu, namluvení postav, humoru…ještě teď jsem unešený a chystám se na druhé hraní. ;) Za mě taktéž 9/10.
  • Problém je v pohledu na tu hru. Fanoušci dali jasně najevo v kickstarter projektu, že hru chtějí přesně takovou, jakou jí teď dostali. A v recenzi již zmíněné dva přešlapy v podobě dílů 3 a 4 jasně dokazují, jak by hra patrně dopadla, kdyby se tvůrci vydali směrem, který recenzentovi tolik vadil!
    Za mne spousta inteligentní a oddychové zábavy napříč velmi plitkým spektrem her, které se na nás v současné době valí a nenabízí nic, než jen multiplayer bez nutnosti přílišného přemýšlení a rozhlížení se po herním světě.
  • PLuto.petr
    První episodu BS5 jsem měl již taky možnost hrát. Je to v pravém slova smyslu návrat ke starým kořenům, po nepovedených 3D pokusech je to návrat ke staré 2D grafice a mechanikám - což je přesně to, po čem hráči volali a díky čemuž dokázal Cecil vybrat peníze na Kickstarteru. Takže já naopak tohle spátečnictví beru jako plus, je to totiž splněné přání hráčů. Co mi ale naopak hodně vadí je pomalý rozjezd. Ona celá první kapitola defacto působí jako takový rozsáhlý úvod do děje, při kterém se toho moc nestihne udát. Je velká škoda, že Cecil rozdělil dílo na dva kusy (způsobené tím, že slíbil vydání do konce tohoto roku a celé dílo naráz by nestihl), protože (doufám), že to nejlepší nás čeká ve druhém díle. Dialogy vůbec nejsou špatné, vrátil se ten správný ujetý humor, i grafika a animace jsou pěkné. Občas ale trpí logické úkoly, které jsou místy až moc uhozené a doslova zdržující. Hře chybí trošku větší plynulost a trochu větší zapojení do nějakého mysteriózního děje. Každopádně pro ty, co měli rádi starý styl Broken Sworda, je to balzám na duši a musí si to určitě vyzkoušet. A my, co jsme si to už vyzkoušeli, tak musíme doufat, že druhá epizoda konečně rozjede naplno příběh, který by podle zatím načrtnutých obrysů mohl být hodně zajímavý.
    • Souhlasím s PLutem na 120%. Tohle je jen nafouknutá předehra a teprve až 2. epizoda ukáže, jestli je Broken Sword 5 jako celek dobrá hra nebo jen adventurní průměr. Legendární první díl série ale překonán nebude, to ji jisté už teď.
  • Keyz
    Nelogické věci mě u adventur vadí nejvíce. Proto jsem měl rád hry Sherlock Holmes. Bylo graficky pěkný a taky věrohodný.
  • PLuto.petr
    Vím, že to sem asi moc nepatří, ale všem příznivcům Broken Swordu doporučuju koupit nový Level, ve kterém má BigPeter velice zajímavý tématický článek "Zlomený meč zbrocený svatou krví" rozporostřený na celých osm stránek.
    • mas na mysli Level 237? To uz jako vysel ?
      • smajdal
        jjnn *6*
      • PLuto.petr
        Ano, mám na mysli Level 237.
      • Thorar
        Už jako vyšel no. Včera.
  • Z mého pohledu..

- Grafika je až na 3D "cutsceny" (např. intro, tanec,..) opravdu krásná. I "3D" postavy v enginu nedopadly tak zle (pokud George zrovna nejde po schodech). Škoda, že nemá víc animací pozadí (statické mraky v Londýně atd)

- Dabing klasicky skvělý

- Příběh se teprve rozjíždí, hodnotit půjde lépe až v druhé části

- Jestli se mi něco hodně líbí, tak to, že zůstal ve hře systém "prakticky každé postavě můžu ukazovat libovolnou kravinu, co celou hru nosím po kapsách." Tohle jsem si užíval už v jedničce (červený nos, líčidlo..) a je super, že i 5ka se toho nezbavila :) Trevor nemá chybu a u každé nové postavy je tím prvním, čím se musím pochlubit!
  • Robotron3
    Kéž by se tohle objevovalo víc, že bylo něco slíbeno a přesně to jsme dostali. Mám z toho radost, stejně jako z Broken Sword 5 *4*
  • Taky by mě zajímalo jestli bude čeština tahle hra jí potřebuje, všechny předchozí jí měli, bez češtiny to prostě není ono hra ztrácí na příběhu atd. UDĚLEJTE UŽ S TÍM NĚKDO NĚCO PÁNI PŘEKLADATELÉ A PROGRAMÁTOŘI PROSIM VÁS !!!
  • Pridávam sa k fanúšikom. Broken Sword 1 a 2 som hral v polovici 90. rokov. Aj ostané diely som hral a prešiel. Jednotku a dvojku som si znovu prešiel pred nejakým časom, keď bol zadarmo na GoG. Broken Sword 5 je pre mňa skvelý návrat do starých časov. Možno by som očakával trochu vyššiu obtiažnosť, dala by sa zvýšiť aby to nebolo ešte frustrujúce. A nový BS určite nie je nelogický, spomeňte si na mnohé adventúry z prvej polovice 90. rokov čo boli nelogické a pekelne ťažké. Myslím, že tam napríklad patrila hra Innocent until Caught a iné. Už sa teším na druhú epizódu. Je skvelé, že George má svoj originálny hlas. Bez neho by to nebolo ono *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit