Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A tak že je recenze subjektivní hodnotící článek, asi bych měl nad tím jen mávnout rukou, ale nedá mi to: jsou celé herní série, ve kterých min. každý rok až do teď vyjde jeden díl a to čtu pořád samé hodnocení: 9, 9, 9, 9, 8, 9, 9,... a přitom se jednotlivé díly v ničem neliší, včetně toho, že se jedná i o díla s diskutabilní kvalitou, ať už to člověk hodnotí z libovolného úhlu. Nyní vyjde něco, co tu řadu let nebylo, min. kolik? 10 let? A dostane to 7 s dovětkem, že to vlastně nic nového nepřineslo *1* .
    • ucho
      to je řekl bych dobou. kdyby Broken Sword 1 vyšel dnes, tak už by tak vysoké hodnocení patrně neměl. žánr adventur se posunul. ano, lidé chtěli tu starou klasiku, ale dalo se čekat, že nedostane 10/10 nebo 9/10... to samozřejmě neznamená, že se u té hry někteří lidé nemohou královsky bavit. neber prostě to číslo tak vážně, je to bodové ohodnocení recenzenta, jak to vnímá on...
      • PLuto.petr
        Já osobně bych tomu 10/10 nebo 9/10 nedal ne proto, že to nepřináší nic nového, ale z úplně jiných důvodů (zmíněných jako jeden z prvních příspěvků v této diskuzi).
    • woczlf
      Myslím, že mícháš dohromady vícero žánrů. Zrovna adventury jsou žánr, který vývojem v posledních letech prochází signifikantním vývojem. A minimálně já navíc nevidím důvod, proč dávat něčemu 9 jenom proto, že to přišlo po 10 letech.
  • Dělá někdo na češtině pro Broken sword 5?
    Díky.
    • Chtěl jsem se zeptat jestli už jsi sehnal češtinu na BS 5 marně ji taky sháním
  • Tak obě Syberie podlě mě měli čistě logický postup, potom The Moment of Silence(podle mě vubec nejlepší příběh v adventure pritom velmi podcenovaná hra) nebo aji Posel smrti přinejmenším tam to nebylo tolik do očí.
    • není nejhorší že napíšeš "nebylo do očí" jako spíš to, že ti to dalsí dva debilové plusknou
      • Nj možná tu nepřišli překontrolovávat v noci pravopis ale spíš je zajímalo téma článku:)
      • Jack1947
        Tech pravopiseckejchspravnaku je posledni dobou nak moc. *7*
  • Prosím vás je někde ke stažení čeština do Broken Sword 5? Děkuju moc.
  • No nevím, zoufale statický prostředí, špatná animace a logika typu zmatu detektiva skvrnou od omáčky že je to krev. Přes deset let stará syberia vypadá jak kdyby vyšla o několik let po tomhle to asi není dobrý znamení. 9/10 hrozně objektivní no :)
    • Robotron3
      Ale Broken Sword 5 přeci není moderní adventura, ale naopak naprosto cílená oldschool adventura. Vždyť se i ukládá a loaduje přes disketu *3* V tom co hráči chtěli a co dostali je to na výbornou.
      • Dobře v tomhle máš pravdu ale to že řešení situací je na úrovni her jako Polda je prostě špatný, mám rád adventury který dokažou udělat řešení situací tak jako by to bylo i v reálný situaci dost to pak pomáhá samotnému ději. Ale nechci tu působit za hater, sem rád že i v dnešní době nějáký adventury vychazejí.
        • Robotron3
          Mě se teda v Broken Sword 5 nestalo, že bych se zasekl na nějakém nelogickém řešení a pak si řikal, no tohle snad ne. Ty věci jsou logický v rámci adventur. On už je takový folklor klasickému schématu adventur vyčítat nelogičnost, ale uplně logicky a tak jak se v reálu věci řeší do adventur prostě dát nejde. To je jako kdyby v akčním filmu se vyčítalo, že hlavní hrdina postřílí haldu nepřátel a sám má jenom škrábnutí. I v adventurách a jejich řešení je určitá nadsázka a vždycky byla, i v prakticky vážných hrách. Že George nachytá inspektora na kečup je přesně tak jak se v adventurách očekává, že se ty věci dávaj dohromady, mě tohle aspoň napadlo hned jako první. A inspektor je trouba... *3*
          • Dovolím si nesouhlasit vyjmenoval bych hned několik titulu kdy postup co v těch hrách byl zvolen tak byl odpovídal i v reálu nebo aspon nepůsobil tak ujetě jak zdejší řešení útěku z hořícího domu apod.Ale je to asi každýho osobní věc jak tohle bere.
            • jenze u adventur slo vzdy o hyperbolu - nadsazku
            • Jack1947
              A to mi na adventurach... praveze vadilo logicke reseni ... hledani a ted se dozvidam ze to vlastne popira logiku... hmm citim se trochu nejisty, jak to tedy je. Ci to tedy neni jen nazorem jednim z mnoha. *7*
            • Robotron3
              Jistě, já se nehádám, jen můj pohled na věc... Každopádně by mě zajímaly ty adventury, kde řešení odpovídalo přesně tomu jak by člověk řešil věci v reálu, tedy logicky. Mě fakt nic nenapadá. Přijde mi, že ve všech adventurách je to tu víc, tu míň nadsazený.
        • PLuto.petr
          S tímhle souhlasím, některé úkoly jsou až zbytečně moc ujeté a daly by se řešit elegantněji.
  • Myslim ze 7/10 je ferove hodnoceni, osobne nedokazu posoudit jestli podobna hra muze neco rict i dnesnim hracum, ale pro pametniky je to fajn vec.
    Tez by me zajimalo proc nebyla na games ani jednou zminka ze uz to vyslo a recenze je hotova tyden po tom co to vsichni dohrali, ale co uz ;)
    • Jack1947
      http://games.tiscali.cz/broken-sword-the-serpent-s-curse-15169/clanky Ja ti dam ze nebylo *10* .

"GoG vedle slevové smršti nabízí i několik nových titulů, za všechny jmenujme například Broken Sword 5: The Serpent`s Curse."

To je tak kdyz nekdo necte no, nebyl to clanek o hre ale bylo to zmineno no. Bylo, bylo. *3*
      • No ja sem cekal spis primo zminku o tom ze vychazi jeden z docela sledovanych kickstarterovych titulu, ze tvurci udelali pro fanousky stream kde predstavili i dabery a odpovidali na dotazy (a aby to bylo fair tak i to zpozdeni co meli kdyz se snazili delat na posledni chvili zmeny a trochu se to podelalo). Dva radky v reklame na slevy na GOGu o tom ze to nekdy za tyden vyjde se nepocitaji ;)
  • 3ka byla nejlepsi strilecka jakou znam, pak od 9ti k 5ti
  • neviete kedy bude hra na iphone?
  • Recenze je úplně o ničem, jedna z nejhorších, co jsem kdy četl. Nic jsem se o hře nedozvěděl, autor pouze omílá stále dokola, že je to návrat k prvním dvou dílům. O tom by snad stačil odstavec. Tenhle útvar vlastně recenzí ani není.
  • maros.goc
    ja som čakal od prvej epizódy oveľa viac ..za mňa 6/10 ...taká Memoria či Goodbye Deponia boli toho roku neporovnateľne lepšie, vyrovnanejšie, zábavnejšie a živšie :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit