Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mato1987
    Výnimočná hra, a výnimočný počin od starbreeze, pre mňa je to tento rok prvá hra, ktorá ma fakt príjemne prekvapila, asi tak ako pred pár rokmi limbo alebo journey.
  • Nějak nemohu zprovoznit Logitech Chillstream ve hře. Nějaké rady ?
  • Keyz
    Lze to ovládat na klávesnici? Co jsem pochopi tak musím mačkat/držet hodně kláves najednou. To každý klávesnice neumí.
    • rancor1223
      Na klávesnici se to dá normálně hrát. Jedinej problém je, že asi 2-3x za celou hru musíš otáčet kolem, což se na gamepadu dělá otáčením páčky, to tady nejde, takže tam sedíš 5 minut a čekáš až se to udělá šnečí rychlostí samo. Pinzety pod klávesami fungovaly perfektně.
    • milos.bohonek
      Lze, ale je to trochu kostrbaté. Na gamepadu řešíš jen 2 páčky a 2 čudlíky, tady musíš řešit čudlíků 10 a třeba pohyb po úhlopříčce je logicky náročnější.
    • Da se to hrat i na klavesnici uplne v pohode. dohral sem to bez obtizi a nemam pocit ze by mi absence gamepadu nejak kazila zazitek. Bylo to stejne super.
      • Black_Hand
        protoze si to dohral na klavesnici a nehral si to na gamepadu. to je jednoduche.
    • Malleth
      Chtít hrát hru, očividně od základu stavěnou na ovládání gamepadem, považuju za naprostej nesmysl (když bych to měl vyjádřit slušně).
    • Black_Hand
      nema smysl to hrat na klavesnici. poskodis si zazitek z hrani. a to pouzivam prakticky vsude klavesnici a mys a na gamepad sahnu jen vyjimecne.
      • když to chci hrát ve dvou lidech, nic jinýho mi nezbejvá...
    • Rhulad
      NE nejde! Kup si gamepad a nemusíš řešit jestli to dá ovládat na klávesnici
      • Jakože gamepad má víc kláves/tlačítek jo? :)

Mno já na své X4 můžu zmáčknout bez ghostingu až 18 kláves najednou, takže tak. Ale rozumím, na obyčejné klávesnici za 3 kila to asi bude fail.
        • Malleth
          V celý hře používaš jen dvě páčky a dvě tlačítka, takže stisky 18 tlačítek najednou jsou tu k ničemu.
          Celkem mě ani neapadá v jaký hře nebo aplikaci bych něco takovýho vůbec využil.
        • Rhulad
          Tak to si frajer, že můžeš zmáčknout 18 tlačítek naráz, přeji pěknou onanii. Tahle hra je situovaná pro gamepad čili ti těch 18 tlačítek bude k hovn*.
  • Az nyni jsem objevil tento herni skvost. Hra ma neskutecne mocnou az magickou atmosferu a je libiva a pusobiva stejne jako originalni v par napadech a zaver, no, radeji si ji zahrajte sami :-)
  • Jack1947
    Bavila , (nakratko) vse podstatne shrnuto, v me recenzi. (X360) *3* 8/10.
  • Vsude se lide raduji a oslavuji prichod udalosti teto generace, GTA V. Jen tady se zas fnuka u nejaky blbustky s radoby presahem.
    • Mě třeba osobně nezajímaj strategie a RPG. Ale netušim ani za mák, proč bych měl u všech článků o strategiích a RPG psát podobný ho*na, jako píšou lidi Tvýho typu. Hra se mi nelíbí, nikdy bych si ji nezahrál, jo, tak to musim napsat celýmu světu, protože ten totiž nestojí o nic jinýho.

Běž si zahrát to, co se Ti líbí a ne*er se do ostatních. Jednou pochopíš a zjistíš, že to, co se Ti nelíbí neznamená, že je to "na ho*no", ale znamená to prostě jen ... že se Ti to nelíbí. A to je každýmu u pr*ele, víme? :)
    • kubi-wan
      Ty seš teda masér.
    • Takže v době vydání GTA V je zakázáno psát o čemkoliv jinym?
    • Jinými slovy, všude si můžeš přečíst o GTA, ale jen tady o Brothers: A Tale of Two Sons, tak to je v tom případě Games vyjímečný, ne?
      • Zayl
        Ani ne, ta hra vyšla tak 3 týdny zpět a jelikož je docela krátká, ostatní weby ji mají dávno zrecenzovanou.
        • Tilwaen
          Však tato hra už byla v posledním LEVELu.
        • sleepless
          Čekali jsme na vydání PC verze, která vyšla začátkem září, protože k Xbox verzi jsme se včas nedostali.
        • nekromant33
          to mi pripomina ze jsem dlouho nebyl na twitteru JDho, zvlast ted po ty ultrarychly recenzi GTA to musi bolet pravacka
        • ucho
          lidé, kteří se dožadují, aby někdo něco dělal hned, kdy to vyjde (to se týká čehokoli, například když někdo musí vidět film co nejdřív), tím pouze dokazují, že nemají žádný život... fakt mi žíly netrhá, jestli si tu recenzi přečtu teď nebo bych ji četl před třemi týdny. k té hře se dostanu snad někdy letos :D
        • Jde vidět, že si s tím dávají víc práce než jiné weby *1*
          • GlaDOS
            Tak ono to asi nebude prací. Petr v nějakém podcastu říkal, že je třeba myslet na rozpočet a kvůli tomu prostě na některé hry ani nedojde.
  • Po letech jsem si to zahrál potřetí... zase jsem tvl brečel jak malej
  • rancor1223
    Jsem vážně jedinej komu to přišlo jako přinejmenším průměrné? Asi bude nejjednodušší to shrnout v minirecenzi. Očekávejte SPOILERY!
    První hodina je zoufalá nuda. Vážně. Nic se tam neděje. Prostředí je nezajímavé. Hra nemá žádnou výraznější stylizaci, což moc nepomáhá. Pak se to trochu rozjede, hlavně prostředí začne být velmi zajímavé. Puzzly jsou tak akorát na odreagování, ale aby se pořád ještě nemuselo myslet. Nevím jestli se ta jedna animačka na začátku dá považovat za příběh. Tak hodinu před koncem se objeví něco jako příběh, přiberete ženskou do party a asi 5 minut po tom, jsem vám mohl s 90% přesností říci jak to skončí. To byl ovšem komplikovanej příběh, že? Kde je ta úžasná část? Nevím jak ostatní, ale postavy, kterým ani nerozumím, mi za 2 hodiny k srdci nepřirostou. To že to nebyli zrovna sympaťáci tomu nepomohlo. A to, jak byli namluvení mi beztak celkem vadilo, každý měl asi tak 2 řádky textu, které mleli pořád dokola.
    + prostředí v druhé polovině hry
    + ten roztomilej griffin
    +/- zajímavej experiment se "singleplayer co-op"
    - příběh? (já si téměř žádného nevšimnul)
    - délka (jestli někdo nadává na délku COD, co má potom být tohle?)
    - nepodporování klávesnice, protože se to na ní hraje úplně stejně jako na gamepadu a nijak to neovlivňuje zážitek

A nakonec bych snad jen poukázal na zajímavou teorii, kterou nadhodil kdosi na Steam fóru. Lidi, kteří mají dobrý vztah s rodiči (hlavně otcem), mají tendence si tuto hru užít výrazně víc. Se mnou to vůbec nic nedělalo. To i začátek Mass Effect 2 pro mě byl "silnější" zážitek.
    • Ahoj Tome. Je mi Tě líto....... :-(
    • Mato1987
      Ahoj, budem reagovať len na tvoje mínusky a plusky
      Prostredie ma tak isto ako teba uchvátilo skôr v druhej polovine hry, hlavne plavba medzi ľadovými kryhami a tými zvláštnymi kosatkami s chvostom(ak niekto vie názov tohto mýtického zvieraťa, tak nech dá vedieť) ale aj prechádza cez bojisko obrov, alebo aj krátka prechádzka popri polárnej žiare pred tým ako si išiel do jaskyne jedovatej mrchy :)
      Mne sa viacej páčil neviditeľný yeti a dedo s rogalom :)
      Niekedy som mal fakt problém ovládať oboch bratov naraz keď som ich nemal na správnej strane obrazovky, teda na ľavo brata, ktorého som ovládal ľavou analógovou páčkou a na pravo brata, ktorého som ovládal pravou analógovou páčkou. Ak som ich mal opačne(na obrazovke) tak keď som s nimi pohyboval automaticky išli od seba, taký jemný brain fart.
      Príbeh bol jednoduchý a pritom čarovný a miestami aj tajomný.
      Dĺžka hry bola akurát, ani dlhá, ani krátka, ja sa k nej určite ešte vrátim aby som odhalil niektoré skryté achievementy :)
      Vôbec mi nevadilo u takéhoto typu hry, že tam nie je plná podpora klávesnice a myšky, skôr by som povedal, že na gamepade sa mi to hralo pohodlnejšie.
      Takže je to asi prvá hra, za ktorú som zaplatil a neľutoval potom tie utratené peniaze, aby som podporil vývojárov tak som si to kúpil ešte aj na PS store a zahral som si to ešte raz na telke.
    • Malleth
      1) Příběh je minimalistickej ale bohatě stačí (v podstatě jako v ICO nebo Another World)

2) Délka hry se nedá hodnotit paušálně. Journey měla dvě hodiny a taky to bylo akorát.
      Dokázal bych si ale představit že by brothers byli delší. Potenciálu tam je pořád dost.

3) Zážitek z hraní na klávesnici a gamepadu musí logicky bejt jinej. Na gamepadu je to mnohem pohodlnější intuitivnější a navíc klávesnice nemá vibrace (alespoň ta moje ne), který jsou tu využitý v důležitých momentech ke konci.
      Já si ani neumim představit jak bych tohle na klávesnici hrál. Neumim ovládat šipky pravou rukou *9* a určitě nejsem jedinej

4) Zapoměl si do kladů dát fakt, že díky ovládání dvou postav současně hra představuje skoro na každým kroku nějakej novej způsob interakce. Díky tomu je od začátku do konce svěží a zajímavá.
      • rancor1223
        1) Jak říkám, mě to přišlo slabý. Nedělo se tam nic neočekávanýho.
        2) Nedá, většinou. Všechno má ale svý meze a tohle mi přišlo jako opravdu málo. (Zvlášť když vezmeme v úvahu, že ten prostor tam byl)
        3) Vibrace beru. Ty opravdu na klávesnici nemám. Nedokážu si ale představit jak moc velký vliv by to mělo mít. Mě problém ovládat oběma rukama problém nedělalo, je to stejný jako dva palce.
        4) Ano, to jsem zmínil (singleplayer co-op), nevím jestli bych to označil za tak skvělé, ale přinejmenším zajímavý experiment určitě.
    • Black_Hand
      slysel si o spoiler tagu? :)
      • rancor1223
        Slyšel, ale přišlo mi to na tak dlouhej text trochu pitomý.
        • Tilwaen
          A tak je lepší to nechat tak, jak to je... *15*

Ale tak alespoň jsi tam dal varování.
  • A soutez o nejvice creepy titulni obrazek v historii Games.cz vyhrava...
    • Tilwaen
      ... Outlast?
      • Haha! Tak to jo.
  • dohrano za prachbidny 3 hodiny a na jazyku mam jen jedno - WTF? boze muj to byla peetchovina,kam ty recenzenti dneska na ty cisla chodej? kdejaka kraviny dostava 9 nebo 10,pritom ve skutecnosti ma sotva na 6,v tomhle pripade spis 3...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit