Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já si říkal co tu dělá Hagrid
  • "To není bezďák, to je stage 1, stage 2 bude vousy a vlasy na bídlo, stage 3 až převezme Linux nadvládu bude povstání Gandalfa"
    • *na bílo
  • a co takto mac OSX?
    • Robotron3
      Co s nim?
      • preco sa Newel nezameriava viac na podporu OSX? linux neni jedina alternativa. a OSX sa o nejaku slobodu bat nemusi.
        • Robotron3
          Steam pro Mac OS X je přeci funkční už nějakou dobu. Jak se zaměřit víc na OS X?
          • Použil jsi ho někdy? Asi ne steam pro mac je snad největší zabugovanost na světe
            • Robotron3
              Na Macu sice nehraju, ale použil, abych viděl, jak to funguje, a jak ty hry, co jsem si ještě kupoval kdysi na Windows, mi to teď běží na Macu a žádný problém jsem nezaznamenal.
  • Robotron3
    Jako tohle ale vůbec není záležitost Steamu, uděláme Steam na Linux a najednou se bojíme o svobodu GNU/Linux? Tenhle spor je tu už dávno, hlavně s distribucemi jako Ubuntu a s komerčními firmami, které do distribucí přispívají a s komerčními programy a hrami, které běží na Linuxu, atd. Ubuntu má třeba již několik řad distribuci svůj komerční obchod přímo v OS, jako alternativa k iTunes. Pokud pak aktivita Steamu přitáhne k Linuxu více běžných uživatelů, tak je to jen dobře, a nekoliduje to s žádnou svobodou softwaru, protože ten problém je tu už od samého začátku vývoje distribucí a softwaru pro Linux. To jsou ale spíš takové ideové debaty, a myšlenky, myslím, že normálním uživatelům je tohle uplně jedno, hlavně když je software kvalitní. Jestli třeba Ubuntu bude stále méně svobodné, tak vždycky tu budou distribuce Linuxu, které si na svobodě softwaru budou zakládat...
    • Ono spíš jde o to, že pan redaktor z nějákého nepochopitelného důvodů spatlat několik věcí dohromady. Takže se zdá, že na linuxu je všechno všech. Pod Llinuxem je totiž drtivá programů pod GNU licencí, což znamená, že je volně šířitelný nejen program, ale hlavně, že jsou volně šířitelné i zdrojové kódy. To co pan redaktor popisuje jako nesvobodný software je jen to, že není volně šířen zdrojový kód daného programu. To jestli se za daný program platí, nebo neplatí je zcela irelevantní. Tp co vadí komunitě je to, že by se Steamem na Linux přišla DRM ochrana. A to je něco, co je dokonce v přímém rozporu s používáním Linuxu. Proto se na nápad "portovat" Steam na Linux dívám jako na největší kravinu, co kdo mohl někdo vymyslet.
    • Co ma ubuntu store spolocne so slobodou o ktorej tu je rec.
      • Robotron3
        Že se tam prodává i uzavřený komerční software samozřejmě.
        • Jaký, hod odkaz, nejsem ubuntuista.
  • Proč je na tý fotce nějakej bezďák?
    • Tys asi v životě neviděl žádnýho ajťáka, viď *1* Jemu vzledem podobných máme ve firmě několik...
    • A proč je u tvé fotky... *8*
    • To není žádnej bezďák, ale Richard Stallman ty troubo. Je to člověk, který si zaslouží úctu a respekt za to, co pro počítačovej svět celej život (a nejen on) dělá) na rozdíl od takových, jako jsi ty. Běž si radši vymačkávat beďary a netrolluj.
      • gnuman: Já už si svůj každodenní příděl jebáků vymáčknul, teď pro změnu stírám Hermelín co se mi delší dobu objevuje na žaludu.
        • Cahir
          Dickcheese!
        • Blokovic
          No jo prase promluvilo. *11* *11* *11* *11*
          • Chro chro!
            • Škoda že česky to napsat neumíš :(
            • Blokovic
              Never feed troll (Nikdy nekrm trola)
      • Stallman, to je ten chlapek co si pri nataceni zblajzl kus kuze (zjevne) ze sve nohy? Holt ani kousek nazmar
    • montatatana
      Pac uzivatel Linuxu :)
      (sry nabizelo se)
      • A co jako? Myslíš si snad, že uživatelé Linuxu jsou bezďáci, protože maj svůj OS zadarmo? Co když akorát nechtěj živit monopolní korporace svejma vlastníma penězma a ještě k tomu můžou bejt svobodný.
        • Jo a tenhle nechce zivit holicsky monopol. *3*
    • Blokovic
      Jak můžeš vědět že to bezdomovec? Laskavě přestaň posuzovat lidi podle vzhledu.(Nevěděl jsem že na tý fotce jsi ty promiň) *1*
      • no jasný, dyk to není bezďák, to je hippítuxák, typický uživatel Linuxu
      • Blbkovič: Já ale nikoho nesoudil - to měl bejt vtip, ale jaksi jsem zapoměl na pomalejší jedince, kterým to musím pro jistotu doplnit *3*
        • Blokovic
          Fuck you idiot! (Naser si idiote)!
          • Paráda, už jsem tě naučil i psát česky. Ještě tomu dáme trochu času a možná že pak zvládneš i jíst příborem :D
            • no je to to isté ale asi niekomu to nie je jedno ...
            • Štěstí že tu není like/dislike, ale "jen" líbí/nelíbí - tak to jsem v suchu :D

Mimochodem mě je nějaké hodnocení přízpěvků u zadele (na rozdíl od tebe, když na to poukazuješ)...
            • Blokovic
              Lidi vůbec na něj nereagujte nedávejte mu like ani dislike prostě ať se z toho zblázní.
      • nie je to bezdak, je to najviac nesocialny clovek, ktoreho som stretol. raz u nas po jednej prednaske spal a cely vecer presedel v izbe na stolicke za notebookom... okrem toho je to sialeny komunista...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit