Přejít na výpis diskuzí
Burácející moře a děla v ukázce z Assassin's Creed IV: Black Flag
27.8.2013 | Aleš Smutný
84 příspěvků
-
1:44 tmavy dym v pozadi presvita cez cez biely dym v popredi. To som si doteraz naivne myslel ze taketo graficke bugy su vyhradnou domenou mojho PC vdaka roznym beta ovladacom :)
-
Strašné... už jen jak řekl granáty .. pak jakýsi kobercový nálet seshora, plus ty motorové lodě ... to je paskvil šílený.
-
Ty motorový lodě, granáty apod. hovadiny, to je vážně hrůza. Tahle hra má do pirátské hry daleko asi jako Octavia RS do sportovního auta. Jen se to tak jmenuje, rádoby to tak vypadá, ale to je tak vše.
-
Ta rychlost a ovladatelnost lodí je ale strašně k smíchu. Válečné motorové čluny s fasádou plachetnic *7*
-
-
Mě překvapuje, že i po 6 letech se najde vtipná realisticky laděná guma, která očekává od AC hlubokou reflexi autenticity. V rámci hratelnosti i tempu je snad pochopitelný, že simulovat chytání větru natahováním plachet a trčet tři dny za kormidlem při výletu z jednoho ostrovu na druhý, v téhle sérii asi nehrozí. Každýmu pitomci, který nemá v hlavě nakydáno, musí být jasný, že ve skutečnosti se tak asi nemanévrovalo, ale že tohle podání je jen logickým herním kompromisem, navíc nevybočující z mezí toho, s jakými ptákovinami jsme se napříč sérii mohli už setkat. Jo, taky dělám s historií, a taky fandím většímu důrazu důkladnějšího uchopení téhle problematiky pro hry, ale protože nejsem navševztekající se ocas, tak rozeznávám, kde je ta aplikace vhodná, a kde je třeba pochopit tu nuanci udržení linie zábava-hratelnost-historická a autentická fasáda na oko. Do té doby tu bude neustále nablito od jistých šašků kolem kapuce a nebo kolem hyperaktivností lodí. Což jsou věci v tomhle případě naprosto bezpředměntný a vypovídá to akorát o tom, jak by tvůrci podobných kydů z kulovýho rádi postavli sněhuláka.
-
-
Typický zdegenerovaný casual hráč, který je spokojený s kdejakým nesmyslem a chtít něco víc nebo lépe je pro něj utopie.
-
-
Tak, tak, mám gamepad na hlavě, kupuju CoD a PC hráče mám za p*če.
-
-
gamepad máš v hlavě! Nevím, co je nepochopitelného na tom, že ta akcelerace lodí je zkrátka k smíchu. Podle mého názoru už to překračuje hranici uvěřitelnosti a kazí to celkovou atmosféru hry. Ještě to řeknu takto. To, že se ta loď pohybuje hodně "nereálně" uvidí i hráč, kterému je nějaký realismus ukradený. Když někdo dělá z lodí, které byly závislé na větru a proudech, motorové čluny, tak to už je hodně uhozené. Ale hlavně, že he/he je spokojený
-
-
ty si běž hrát simulátor vysokozdvižných vozíků dravene, to by mohlo uspokojit tvojí touhu po nudě
-
Koho?
-
to he/he: ok gamepade, bez zi zahrat CoD at jsi ve svem zivlu a vem si sebou biebera
-
Také jsem spokojený, kup si simulátor plachetnice a o*anuj 20 minut čekáním na vítr, já si AC BF koupím a budu se mezitím skvěle bavit.
-
No co ty nebo druzí, na to sere pes. Já spokojený jsem.
-
tak to ti he/he zavidim, protože s timto urcite spokojeny nejsem
-
he/he se má fajn a spokojeností přímo číší, jinak by to nebyl he/he.
-
-
Nikdo neříká, abys čekal na vítr 3 dny, ale na to jaká je to firma, jaká ta hra má rozpočet, kolik stovek lidí na tom dělá, tak výsledek je nic moc.. mají engine, několikrát vyzkoušený, mají spousty šablon a stejně nejsou schopni udělat normálně ani tak zásadní věci..
A nechápu kam jako spěcháš, buď si tu hru chci užít, vychutnat a nebo jak pako proletět ve stylu CoD ... ty motorové čluny s granátomety jsou vážně hnus.
To je takový problém to udělat tak, abych třeba minutu rozjížděl loď? Abych měl opravdový pocit z vyplutí plachetnice ?
Co jako z toho že zmáčknu tlačítko a loď udělá vz vz a jede ...
To se ti vážně líbí? Taková atmosféra u hraní tě baví ? -
-
Minutu se rozjíždějící loď? Tss seš hlupák, nechtěl bys tam třeba nutnost také jíst pít a chodit na záchod? Vy Páni hráči kterým nepříjde nic dost dobré mate schopnost udělat z každé dobré hry realistickou nudnou břečku. Pak by se i děla mohla nabíjet pětkrát dýl atd. Hru by si sice nikdo nekoupil, ale pár remcalů by možná zavřelo pusu
-
Uz nebrec.
-
Já si vpomínám, jak ze mě dělala blbce Contra. Naprosto žádná simulace trajektorie, tématicky naprosto nesmyslný scénář a popiratelný scénář válečných zkušeností, kdy jeden (případně dva) nerealisticky nabuchaní lampasáci a lampasačky z nepodložené organizace skákali z vrtulníků na beton, aby se v následujícím scénáři topili v jakýchsi mokřinách bez neoprenu a potápěčskýho vybavení, náhle se propadli do podzemí a odletět odtamtuď vrtulníkama, a stihli za tu dobu zmrzačit, postřílet, nakopat, přeskočit jinak stovky mírumilovně ozbrojených obyvatel těchto úseků. A mimoděk si to rozdat s obříma pračkama, robotoma, broukama a emzákama. Jako, tak vytočenej jsem již nikdy nebyl, jakou absurdnout má herní kariéra zažila. No, ale potom jsem si spustil kachny na starým NES a očekával jsem neblbcový realismus v honu, ovšem opět přišlo zklamání, páč kdo to kdy viděl, aby se mi smál vlastní čokl a kradl mi mý s potem sestřelený kachny. Vykašlal jsem se na to a o desítky a desítky let později jsem si spustil C&C, ale to co jsem viděl mi vůbec nevyhovovalo - ta hra ze mě dělala blbce, páč já na to všechno čuměl z ptačí perspektivy a tanky se pohybovaly tak, jako kdyby za něma seděl Schumacher a nabíjel si k tomu ještě neuvěřitelnou rychlostí. Můj pocit z válečné autenticity byl v trapu a hodlal jsem Westwoodu poslat ostrej dopis o tom, co si myslím o jejich znalostí vojenské techniky. Od té doby jsem byl za blbce nespočetně, zábavit se mě ani nenapadlo, páč být za blbce u hry, to je teprve vrchol. Ale dneska sleduju veliký nárůst realističnosti ve hrách a snahy o nedělání z hráčů blbce, páč co s hovadinama, který si umí hrát na hry. Ona poptávka si užít takovou hru, která mě naučí si odlít vlastní dělo je přece je výjimečný zážitek hodný potlesku, abych konečně pochopil, že to střílení bude asi v reálu trochu jiná a nebyl za blbce.
-
Naprostá pravda nikdo nechce realistickou hru, ale to aby s hráčů nedělali blbce.
-
Jo, tak to bylo od srdce.
-
-
-
-
-
-
Nevím co má kdo proti conorovy, byl to IMO dost zajímavý charakter. Prostě ten typ který chce být zlí i hodný a chce se na potkání rvát, ale zároveň mudruje moudrosti o svobodě. Lepší než ten italský gay. *7*
-
-
Jednou ti musím dát za pravdu *3* . Nikdo ho tu nemá rád jen protože to není takovej Troll jako Ezio a protože se občas chová (a to upřímně) z našeho pohledu jako blbec. Ať mě prosím někdo opraví protože mluvím jen z mýho názoru né z historickejch fakt ale já měl vždycky indiány za (v politický oblasti) nevyslpělej národ *15* možná je to blbost. Takže mi nepřišlo divný že jediný co chtěl bylo nakopat všem zadky když mu zabrali trávník a logický že nic neokecával a šel do toho po hlavě *5*
-
zlí *7*
-
-
hlavně že jsi mi to opravil *6*
-
-
-
A co takto pouzivat rozum v zivote a za vyzvu povazovat velke zivotne udalosti? Hra ma predsa bavit hraca a ja hry beriem ako odreagovanie po "realistickom" dni.
Fakt tu niektorym nedopina,ze ludia, co pridu z prace utahany a chu doma pri kave nachvilu vypnut a zabavit sa, nepotrebuju nejaku lod, ktora sa rozbieha minutu a dalsie dve minuty nabijat kanony, za ten cas uz mozem mat splnenu celu misiu a ist sa spokojne hrat s detmi s pocitom,ze som sa posunul zase o kusok dalej.
Robite z toho vedu kriste pane, je to len posrata hra, ako aj posraty film, kde byva realnych velmi malo veci. -
-
"A co takto pouzivat rozum..." Souhlasím.
Tak se zamyslíme - máme hru s velmi realistickým audiovizuálním zpracováním, ve které se koráby z 18. století plaví metodou "jízda automobilu po vodní ploše" a jejichž výzbroj obsahuje laserem zaměřované minomety.
Zatímco sledujeme tyto evidentní anachronismy, Ubisoft tvrdí, že poskytuje autentický zážitek Karibiku 18. století. Zdroj pro toto tvrzení:
"http://www.ign.com/articles/2013/03/04/the-dawn-of-assassins-creed-iv-black-flag"
konkrétně pasáž:
"Black Flag director Ashraf Ismail stressed that his global team was focusing on placing Edward into a more historically accurate take on this era..."
Takže ano, budeme používat rozum a dokud mi Ubi tvrdí, že poskytuje historicky věrný obraz Karibiku 18. století, tak mi přehnaně arkádové automobilové lodě budou vadit. Buď ať Ubisoft nelže, nebo (pokud nestojí o simulaci) ať poskytnou odpovídající zážitek, aby hráč pocítil, že ovládá rozměrný koráb. -
-
"Historicky verny obraz Karibiku" ved presne tak ten Karibik zrejme aj vyobrazia, ale myslim,ze je to myslene skor tak, ze to bude vyzerat ako v Karibiku a lode budu vyzerat, ako z Karibiku a vsetky budovy a oblecenie na ludoch a zbrane, proste vacsina veci bude vyobrazena, ako z Karibiku 18. storocia, neviem, kde tam vidis podvod.
-
A to jsem tě měl za génia, a ona přitom pravá maska ucha, která si rádá vsugerovává...škoda.
-
-
-
Raději se podívám znovu na Master and Commander.. abych si spravil chuť po tomto ohavném videu. Beze srandy.
-
Takze , to jeste vic podnitilo "ocekavani na zatim posledni dil AC...
-
-
Chybí ti " na konci věty.
-
-
Nezapomnel takze palce dolu, kalhoty nahoru *15*
-
-
zapomněl, trvám na opravě.
-
-
-
-
Ironií je že co se týče historie tak piráti nezabíjeli lidičky ale jen vykrádali lodě. To co je ve hře to je opravdu jen pohádka... *7*
-
-
Piráti samozřejmě zabíjeli. Bez rozpaků. To co ty popisuješ jsou korzáři, tj. trochu slušnější piráti, kteří na povolení vlády jedné země přepadávali lodě patřící ostatním.
-
A teď pozor, největší šok. Žádný tisíce let starý řád assassínu neexistuje.
Samozřejmě že když piráti přepadli loď tak během toho umírali lidé, nebo si myslíš že si dali s posádkou kámen x nůžky x papír? *6* -
-
Ale existoval. Původním názvem "hašašíni" podle užívání hašiše kvůli zbavení strachu a posunutí práhu bolesti. Byli to ovšem "jen" nájemní zabijáci, kteří pracovali pro kohokoli a nebojovali konkrétně proti nikomu.
-
asasíni opravdu ale existovali. Omylem jsem na to narazil a bylo to docela dlouhý a zajímavý počtení. Leckdy to mělo docela dost společného s AC1, ale ty jsi určitě myslel, že neexistovali vůbec. Proč by jsi vůbec psal něco tak evidentního, jako, že řád tisíc let starý co zabíjí lidi neexistuje. Jeden řád aniž by se rozpadl určitě nebo zreformoval určitě né.
-
-
ano existovali, a řád se rozpadl poté co z měst templáři vyvezli poslední kupu sena *3*
-
-
1. Řád Assasínů byl ale zničili ho mongolové.
2. Rekord v zabití v přepadovce piratů v jednom roce činí jen 11 životů. -
-
Pán je asi velký historik co?
-
-
Uvádíš mě do rozpaků....
-
-
tak ja asi cetl o piratech samy nesmysly... v karibsky oblasti se dokonce spojovali a utocili na sous, to si kanonama jenom svitili na cestu? je jasny, ze asi civilisty nezabijeli hlava nehlava, ale pokud na ne nekdo vytah zbran... i kdyz pirat, bukanyr, korzar, pro me vsechno temer jedno jest *5*
-
-
Spíš mi nejde do hlavy. Co by assassin dělal u pirátů?
Ale to je asi už jen otázka příběhu. Chybí mi ty časy kdy hl. hrdina měl někde své zázemí s assassíny a nestal se assassínem jen proto že ho to naučil nějaký dědek. -
-
tak ja neresim tu hru vubec, tyhlety "znacky" jsou vsechny o jedinym, jak pritahnout, co nejvic joudu, co to koupi... takze tentokrat jeste ne, ale priste, priste mozna budou i zombie *6*
-
-
-
-
-
Ono lítat v AC II na Leonardově rogalu nebo snad v AC:BH na rogalu s automatickym dělem to taky není zrovna něco co bych slyšel v hodinách dějepisu *15* podle mě do AC takovéhle přikrášlovačky patří protože bez nich by to byla nuda (aspoň pro mě... *5* ) AC je teda vlastně od začátku kořeněné ironií *15* a mě se zdá že čím dál víc lidí na to přichází teprve teď když se jim série začíná zajídat
-
to by me zajimalo, kolikrat v historii se stalo, ze je nekdo pozval na svou lod jako do samoobsluhy... *5*
-
-
Pokud souboje na blízko budou stejné jak v minulých AC hrách, tak nemám zájem si to koupit ( dokonce ani stáhnout )...i když hra jako celek vypadá dobře.
-
-
http://replygif.net/i/147.gif
-