Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No sak preto mavaju doleziti ludia v zmluvach non-compete. Ak to tam nemal, tak je to chyba prave tych pravnikov zo Zenimaxu...
  • Hnisavec
    Bez lístka sa ani vietor nepohne, však áno. Carmack má asi za ušami. Bol normálny zamestnanec Zenimaxu, takže všetko čo za tú dobu vynašiel za peniaze a plat od Zenimaxu, patrí samozrejme Zenimaxu. Pravdepodobne nato dlabali, kým bol Oculus nezávislý, ale práve vďaka možno i Carmackovým poznatkom sa rozbehli a kúpil ich nenažraný moloch "big brother" Facebook. Zuckerberg už pri zakladaní FB okradol svojho moslimského donátora, takže mu nerobí problémy hocičo....

Zenimax sa mi javí ako veľmi racionálna firma, takže určite si myslím, že si 2x takéto obvinenie rozmysleli a niečo na tom bude. Carmack možno i nevedomky poskytol nejaké technológie alebo postupy aké využívali v Zenimaxe.

Každopádne na Oculus to vrhá už druhýkrát za krátku dobu veľmi zlé svetlo :( Som rád, že som ich nazasponzoroval ako som to mal v úmysle, radšej počkám na Morpheus od Sony.
    • Preed
      "Zenimax sa mi javi ako velmi racionalna firma" ako ked zalovali Notcha lebo sa jeho hra volala Scrolls? inak je mi cely tento spor u prdele,ale tieto pravnicke sachy su vacsinou nejake trapne PR alebo zneuzivanie systemu ak nebodaj nieco vysudia.
  • haha zenimax cytí moýnost lehce vydělaných prachů, tak proč to nezkusit. ubohé
  • Jestli je ten narok opravneny nebo ne tady nikdo nedokaze posoudit, protoze nikdo nezna dohody mezi jednotlivymi stranami. Tudiz to, ze se nekdo priklani na tu ci onu stranu je ciry fanboyismus. Zenimax se citi poskozeny a jestli opravnene nebo ne se teprve uvidi. Ani jedna ze stran neni nejaky chudak, aby si nemohli dovolit to resit na urovni. Zenimax byl vuci Carmackovi evidentne velmi benevolentni a jestli toho bylo nejak zneuzito, klidne nevedome, to se teprve uvidi. Klicove osoby mávaji v pracovnich smlouvach konkurencni dolozky a pochybuji, ze by ji Carmack nemel. Na OR mohl mit vyjimku, ktera se ovsem nemusela vztahovat na facebook. Jak se to vyvine se teprve uviďi.
    • Já si myslím, že tak nějak to bylo, spolupráce Carmacka s Oculusem jim nevadila a nejspíš z toho mohli i nepřímo zpětně těžit, jenže po akvizici s Facebookem se to dost zkomplikovalo a nejspíš se jim nelíbí, že Carmacka od nich odešel k Facebooku, nejspíš ho považují víc za konkurenta. Nicméně bych se nedivil ani tomu, kdyby se jednalo čistě o marketingovou žalobu a podstata sporu byla jen zástěrka, jak se zdarma zviditelnit. Bohužel bez konkrétních podrobností můžeme jen spekulovat.
  • Pilgrim66
    Finančního vyrovnání ne narovnání *1*
    • bezny pravnicky terminus technicus...
    • Cocra
      Zkus to napsat do googlu a usmev ti asi zvadne tygre ;-)
      • Ja som skúsil a opravuje mi to na vyrovnanie :) Čím že si sa to prežral?
        • Jde použít obojí. Z právního hlediska tam jsou jisté nuance, ale fakticky je to celkem jedno.
        • Cocra
          Pouzivaji se urcite oba vyrazy. Asi mate holt pod tatrama lepsi google ;-)
  • nejak mi unika pointa zenimax vyvyja software, a oculus rift hardware tak za co ho zaluju ?
  • Hele redakce, neco by se mohlo napsat o Totemu: http://www.trueplayergear.com/
    • walltar
      No až něco ukážou ... zatím pokud vím tak o něm můžeš napsat tak leda, že vypadá podobně jako OR a že jeho obal tisknuli na 3D tiskárně. *1*
  • o carmackovi jsem si moc nemyslel ale že krade to jsem prekvapenej
  • Jo, teď když cítí úspěch a vidí potenciál, rádi by si taky nahrabali. *11*
  • Jack1947
    Uz to je nuda - "Byl jsem zamestanancem Id software , ale moc se mi tam nelibilo tak po vyhozeni obvinim jineho zamestnance (Carmacka) z kradeze jiste technologie, protoze jsem prumerne vzdelany clovek vim ze v USA z toho vytriskam nejspise vice nez majlant, proc toho nevyuzit ze? beztak jsou zazobani smejdi a pricmrndavat jim nema smysl..."

Jedna z par nevyhod, neomezenych moznosti Ameriky...
    • Co to meleš ty vořechu?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit