Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kritikum recenze: Mate oci? Cetli jste to vubec? Podle me je recenze singleplayeru Black Ops od Martina Bacha jedna z nejlepsich, co jsem zatim cetl, protoze se bezhlave a populisticky nepousti do jakychsi orgastickych vykriku nad hrou (jako na jinych webech - v podstate to, co chteji kupujici slyset), ale zamysli se nad hernimi mechanizmy a obsahem hry, ktery neni v singleplayeru kdo vi jaky, jak bych napr. rekl, ze je blby. Pokud budeme akceptovat tunelovitost a prehnanou akcnost za devizu COD, coz samozrejme nemuzeme vytknout, tak porad tu zustavaji az zarazejici blbe herni mechanizmy, ktere u takove AAA hry s obrovskymi prodeji vubec nemaji co delat. Ze je hrac striktne veden skripty pouze na jeden zpusob projiti tunelem a pokud zacne delat neco jineho, deji se silene veci! Hrac je neuveritelne trestan za to, ze neprochazi hrou presne tak, jak autori naplanovali. Jakmile zacnete delat trochu neco jineho, strilet po vojacich, na ktere zrovna nemate, dostanete ranu do hlavy a nazdar. Jindy zase, kdyz delate, co delat mate, jste neohrozeny Rambo, ktery kosi cele pluky po stovkach a ticich a nejaka ta kulka, dve tri deset do tela ho vubec nevyvede z miry. Jakmile se ale zastavite, bac ho, prastite se do hlavy o tak blbou hru, ze to ani neni mozne. A ta umela inteligence spolubojovniku! Ona tam vlastne zadna neni, protoze se neustale vam hrnou do palby a zasekavaji se o cokoli a klidne vas nechaji se patlat nekde v zadu, vubec se o vas jako partaka do boje nestaraji. Atd. atd., to vsechno v recenzi je, a ja s ni souhlasim. Recenze tu totiz neni od toho, aby natesenym fanouskum rekla, bezte si to ihned koupit, je to nejlepsi hra na svete. Recenze je tu od toho, aby zhodnotila hru, se vsemi klady i zapory. A Black Ops jich ma v singleplayeru hodne (zaporu)...
    • Souhlasim. Opravdu dobra recenze, do ktere se vetsina navazi zbytecne. Shrnuti z recenze: Jste-li fanouskem budete se skvele bavit. Nevoni-li vam neco na zabehle znacce CoD, nic se nezmenilo (mozna trosku zhorsilo). Fandove si mohou prihodit 2 az 3 bodiky k dobru (pokud vam na bodovem hodnoceni TAK STRASNE MOC ZALEZI), ale sakra nenadavejte recenzentovi, ktery odvedl skvelou praci! Ja bych byl o dost radsi, kdyby zdejsi recenzenti davali 9 opravdu vyjimecnym hram, a ne koridorove strilecce s temer nulovou destrukci prostredi a stupidni AI
    • Ta koridorovosť je priam otrasná!!!
      Presne preto som pred niekoľkými rokmi prestal pozerať filmy. Už ma nebavilo sa pozerať, že všetko sa odohráva inak ako chcem ja!
      *1*
      • http://blogs.villagevoice.com/runninscared/polar-bear-face-palm_thumbnail1.jpg
  • Zacinaji mi vadit system recenzentu. Zvlast s ohledem na to, ze hru ocividne nedohrali.

1) Navrzene hodnoceni 6 je ve srovnani s tim, ktere bylo udeleno Medal of Honor smesne a ja sem po docteni poslednich odstavcu teto recenze malem smichy spolknul hrnek kafe. Tady je videt, ze to opravdu nikdo nedohral. CoD mi nabizi nepreberne mnozstvi zabavy ve srovnani s MoH. A u MoH sem koukal jak cernocch do kyble ledu, kdyz na me po necelych ctyrech hodinach u konzole vyskocili zaverecne titulky ... a ja lapal marne po dechu. Tak malo muziky sem si nikdy v game shopu nekoupil.

2) V nazvu clanku je jasne napsano (singleplayer), takze uvahy ohledne konecneho verdiktu po odzkouseni multi playeru sou absolutne zcestne. Me osobne jako hrace na konzoli multiplayer vubec nezajima.

Podle me recenze o nicem s informacni hodnotou nula nula nic.

skaj
    • I recenze je pouze další subjektivní názor nic víc. Když se jim víc libil MoH tak ať. CoD je shit a obávám se že i u CoD 15 se nic nezmění protože vždy se najde několik milionů lidí kteří si to koupí. A to znamená že autoři nebudou mít důvod u vývoje té hry přemýšlet. MP se od 4 dílu nijak zásadně nezměnil a jediné co se mění v SP části je délka a čim dál víc tupější náplň hry. Ta hra by klidně mohla být delší, mohla by mít lepší grafiku, děj, efekty a celkově by mohla vypadat lépe. Za 2 roky vývoje by to v pohodě stihli ale to by je stálo peníze a to oni nechtějí proč taky když jim to pořád někdo bude kupovat. Je neuvěřitelné že i přes rok od roku upadající kvalitu se jim zvedají zisky tohle už je fakt na blázinec.
    • Nepochybne se uz ted tesis na CoD 8 kde bude jeste vice vybuchu jeste vice mrtvych.
      • Nevidim v tom problem. Od Need for Speed taky necekam, ze budu v dalsim dile jezdit na kole, ale v poradne naslapanych karach. FIFA taky bude stale porad o fotbale, dalsim kopani micu, apod. V tomhle nevidim problem.

Me vadi, ze ty rcene nevypovidaji o kvalitach hry.
        • hodnoceni predeslych dilu NFS se lisily mezisebou a ne malo treba propad Undercover.Stejne tak byly i hodnoceni u FIFY nebo NHL v pripadech kdyzneprinesly nic noveho krome soupisek.
          Takze proc by to tak nemelo byt i u CoD ? Jeden dil bude mit vysoke hodnoceni protoze za to zkratka stal tento nikoliv protoze to neni nic vic nez jen kopie CoD od IW. ?
        • Jenže zrovna v případě Need for Speed je nový díl odlišný od toho posledního, v případě nové FIFY jde o malou (PC) revoluci. V případě Black Ops? Nikdo netvrdí, že nové Speedy nebo FIFA by měly dostat taky tolik, kolik dostaly. Jde o to, že jedni nadávají, jak jsou česká média zlomyslně kritická, a šmahem dodávají, že u některých her nejsou kritická vůbec. Takže jak? Když nejsem fanboy a dám to najevo tím, že nevyvrcholím z Black Ops, mám automaticky počítat s vlnou odporu fanboyů? Zřejmě ano. Pak ale nikdo nikomu nebrání v tom psát recenze po svém. A třeba je i publikovat. Jenže my nečteme recenze od Fanboye XY, ale Maritna Bacha. S tím se holt musí každý fanboy smířit. Call of Duty není modla, je to hra, která se někomu líbí, někomu ne. Jako holky...
  • Ja vas take nechapu... Pokud to nekoho nebavi, tak to nehrajte, ja napriklad hraju jen SP, MP pouze vyjimecne, jelikoz me nebavi hrat s blaznama, kde se ani nestacim otocit a dvakrat u toho umru *2* CO se tyce MW, dohral jsem oba dva a naramne me to bavilo, Black Ops zkusim timpadem take, ale az casem, ted mam jine herni resty *3* A ze se nekdo podivuje a strasne mu vadi, ze z toho udelali serii na kazdy rok a stoji to za prd?! Ruku na srdce, kdybyste byli na jejich miste a vydelavalo by vam to neuveritelne prachy, vy byste tu serii pohrbili? Nebo ji nejak extra predelavali?
    • Ne, my bysme makali tvrdě od rána až do večera na každém novém dílu s vědomím, že děláme hry, které vydělají tuny peněz, ale nesjou devítkové nebo osmičkové. Že se něčeho prodá kvazilion neznamená a nikdy neznamenalo, že to automaticky musí dostat 9/10.
  • Ja fakt Vás nechápem ľudia.. keď dá dáky herný web novému CoD známku okolo 9, tak napíšete, že reklama zafungovala a že predsa si nikto nedovolí takej vyhypovanej hre dať nižšiu známku. Ale keď už sa niekto k tomu odhodlá a postojí sa ku hre ako normálny hráč a dá hre hodnotenie podľa seba a v tomto prípade fakt nižšie ako všetci tí klony, ktorí poslušne a do radu hodnotia hru podľa ostatných, tak zrazu píšete, že niekto silou mocou sa chce odlíšiť od iných a najviac šokovať. Podľa mňa je toto spravodlivé hodnotenie, ktoré odzrkadľuje ako singleplayer nového CoD vidia PC hráči. Hodnotenia ľudí PC verzie všade vo svete sú veľmi podpriemerné a síce viem, že hlavne zásluhou (momentálne) nehrateľného multiplayeru ale singláč nie je o mnoho lepší.
    • janchor
      Jo, přesně tohle mě nepřestává fascinovat. Když dá člověk velký hře osm a víc, tak je zaplacenej, když dá pět-šest, tak je zaujatej (a určitě ji vůbec nehrál, hanba!), a když dá sedm, tak se bojácně schovává za pokřivenou hodnotící stupnici. Nevděčná práce, tahleta herní kritika.. *4*
      • Amen:o)
    • Holt prachy hýbou světem a fanboyové internetem;o)
  • souhlasim se šestkou
  • prijde mi trochu ze tiscali chce byt "in" a co nejvic novou cod hru zesmesnit, tak jak se to dneska prece dela... *7* recenze napr. na eurogameru odpovida kvalitam hry, tohle ne
    • Kdyz pominu CoD, take mi obcas prijde, ze se tady a ne jen na tiscali, ale vseobecne v CR davaji nizka hodnoceni (nejen u her ale i u filmu), aby to vypadalo, ze proste tady mame ty kritiky a umime to strhat jak jen to jde!
    • Kdepak, Tiscali jen ví, že v případě série Call of Duty může být opakování matkou blbosti aneb opakovaný vtip (zde dokonce sedmkrát) opravdu není vtipem. Jestliže je Call of Duty tvorbou Michaela Baye v herním průmyslu, pak mi z představy Transformers 7 vztávají hrůzou vlasy na hlavě! Kdo na to může být ještě zvědavý? Snad jen ten, kdo nikdy nehrál lepší (složitější?) hru...
      • +1 :)
    • Taky mi to tak prijde. Navic je zde opet plodna a vecna diskuze jako u kazde Black Ops novinky vcetne tech uvedenych pred vydanim.
      Kazdeho bavi neco jineho, pokud nekdo radsi po prichodu z prace, skoly, atd. vypne mozek a zabavi se filmovym pribehem jako z B-ckoveho akcniho filmu tak je to jeho vec a tyhle plky jak to muze nekoho bavit si nechte.
      Je to zde kazdy rok, diskuze jak pres kopirak, jenom se zmenil titul. Spokojeni hraci hraji a nemaji potrebu se zde vyjadrovat a ten zbytek by si mel radsi pustit tu svoji Armu, SS atd co tady predhazuje a netrcet u tehle repetitivni diskuze, je totiz hrozne nudna.
      • Teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku. Existuje totiž určitý typ lidí, na které Call of Duty jako výplach mozku nefunguje a kteří jsou rádi, že jim v mozku aspoň něco zůstává. Nač tedy přicházet o mozkové buňkdy u Black Ops, který očividně úbytek mozkové kůry podporuje?
        • Takže v zásade ľudia hrajúci COD sú primitívi a tí ostatní intelektuálna elita, však? :)
          Lepší dôkaz sebadehonestácie som už dávno nevidel. Ak niekto odsúdi inteligenciu niekoho iného len kvôli odlišnému vkusu, môže rovno o sebe napísať, že je totálny ignorant a idiot.
          Ak by sme na hernej scéne mali len adventury a puzzle (čo pravdepodobne vypovedá o elitnej skupine hráčov), hrajúcimi by boli už len dôchodcovia a ženy na materskej dovolenke.
          Ver mi, keď prídem o 23.30 z kancelárie, nejdem čítať Junga, Jamesa Joycea, nepustím si film od Kubricka a už vonkoncom nezačnem hrať hardcore RPG alebo nejakú uberintelektuálnu hru.
          Napriek tomu všetky menované mám mimoriadne rád, ale dostávajú sa na rad len v čase dovolenky alebo menšej pracovnej vyťaženosti.
          • Jepe bych to nenapsal. Tahle radoby intelektualni (j)elita, ktera si mysli, ze je neco vic, je v tehle diskuzi nejlepsi.
            Mam rad spoustu zanru a ruznych hernich serii, od HC her po flash hricky a na kazde me bavi neco jineho. Kdyz se vsak chci u nejake hry ciste jen pobavit, pripadne si s par kamarady uzit MP tak sahnu po COD. Radsi budu pobihat mezi vybuchy a strilet hlava nehlava, nez se pul vecera plazit lesem v Arme, kterou mam taky rad, ale pro uplne neco jineho.
            • Moje reakce patrila SETovi, Tenhle system komentaru si to prehazuje jak se mu zlibi. Teo, tobe se divim, jak muze mit nekdo tak prokazatelne inteligentni a HC tolik casu na plkani v kazde diskuzi k Black Ops.
            • Však ti taky CoD z hardisku nikdo nebere...
          • Nic takového jsem neřekl, pouze to, že na některé lidi Black Ops jako relax nefunguje. Pokud na tebe ano, užívej si ho. Jung, Kubrick, Joyce a relax se nevylučují. Naopak mi přijde, že se u nich realxuje daleko lépe než u Black Ops, do kterého se musím doslova nutit, neboť nejsem masochista, abych si nechal - a teď přeženu - vyblikat mozek a frustoroval se intelignecí nepřátel a nechal se urážet primitivním desingem misí atd. Zkrátka mě to přivádí víc k zoufalství. Ovšem zdaleka už ne takový BioShock. Jako příklad toho, že dobré hry existují...
    • A ty bys rád aby všude byly stejný recenze všude ?:) Nevím zajímá tě názor recenzenta nebo jen ten svůj? Recenze si porovnej, udělej si obrázek a podle toho i svůj názor. S recenzí naprosto souhlasím.
  • nechápu jak někdo muže nadavat na nízké hodnocení
    hra ktera nepřinesla nic a navíc to ani není porádně remeslně odvedená práce prostě nemuže dostat víc jak 6
    vzpamatujte se proboha
    • Je to pravda, spojte single player posledních pár COD dohromady a dostanete jeden dlooouhej tunel plnej skriptů, nic víc nic míň.
      Nemít tyhle hry našlapaný MP tak si nějakýho COD ani nevšimnu.
  • (Xbox360) Pro mě je Modern Warfare 2 považuju nejlepší FPS na Xbox, v multipalyeru jsem strávil hodiny super zábavy a přitom jsem single player nikdy nedohrál :)

S Black Ops to nebude jinak.. Je to paradox multiplayer mě hrozně baví, teď pribylo i nahrávání filmů ze zápasů větší kustomizace atd :) Ale současně mě vůbec nebaví jít v SP koridorem jak se tady popisuje - HROZNÁ NUDA.

Jediný co bych Black Ops (MP) vytknul je grafický engine na kterám je udělaný, bohužel se nevyrovná MW2 v ostrosti textur, ale hra to vynahrazuje super designem map.
    No a abych řekl všechno respawny mi přijdou trochu nesmyslné... Takže to že si signleplayer vysloužil takový hodnocení mě vůbec nepřekvapuje páč je to fakt furt dokola.. Koridor + hromada skriptů, závidím lidem co tahle atmoška přinese požitek :) Pro mě je to jako bych cooperoval s naší ledničkou a snažil si navodit bojovou atmosféru :D

Jsem zvědav na hodnocení MP a doufám, žeto bude jiná káva než hodnocení SP...

PS: Nic proti fandům Battlefieldu
  • Evoluci vypiplane Call of Duty k dokonalosti uz tu bylo pred 20ti lety! Delala ho firma American Laser Game a menovalo se to Mad Dog McCree. Fotorealisticka grafika, nemusite mackat klavesu W dopredu! Dechberouci herecke vykony! :) skripty a akcni sekvence, dokonala filmova atmosfera. To vsechno uz pred dvaceti lety! Jak muze jeste po tolika letech nekoho ohromit nejake Black Ops, kdyz Mad Dog McCree melo uz tehdy vsechno lepsi. Jen chytnete mys a strilite, co chcete vic? *1* http://www.youtube.com/watch?v=_0569uwCYG4&feature=related Kaslete na Black Ops *3*
  • Na další díl se chystá revoluce v ovládání!
    Nebude už zapotřebí klávesnice.
    Pravé tlačítko myší nahradí W,(ostatní stejně nepotřebujete,náznak tohoto nového ovládání je už v první misi když sednete do auta) a levým se zapne rotační kulomet.
    Ten mi tam chyběl a treyarch konečně vyslyšel mé zoufalé volání...
    Ale už se těším na další díl s názvem Call of Gotthard tunnel, při jeho délce 57km slibuje značnou dobu hraní.
    Teda pokud hlavní hrdina(říkejme mu třeba Cliffhanger) nedostane CMS(Chronická výšková nemoc) a nenaskočí v plné rychlosti(zmáčkni space,při rychlosti 330Km/h je potřeba skok předsadit o cca 10m) na projíždějící ICE(InterCityExpress).
    • Ne, ne. Přijde doba, kdy se Call of Duty bude ovládat jen JEDNÍM tlačítkem;o)
      • dvouma: ALT a F4

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit