Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kritikum recenze: Mate oci? Cetli jste to vubec? Podle me je recenze singleplayeru Black Ops od Martina Bacha jedna z nejlepsich, co jsem zatim cetl, protoze se bezhlave a populisticky nepousti do jakychsi orgastickych vykriku nad hrou (jako na jinych webech - v podstate to, co chteji kupujici slyset), ale zamysli se nad hernimi mechanizmy a obsahem hry, ktery neni v singleplayeru kdo vi jaky, jak bych napr. rekl, ze je blby. Pokud budeme akceptovat tunelovitost a prehnanou akcnost za devizu COD, coz samozrejme nemuzeme vytknout, tak porad tu zustavaji az zarazejici blbe herni mechanizmy, ktere u takove AAA hry s obrovskymi prodeji vubec nemaji co delat. Ze je hrac striktne veden skripty pouze na jeden zpusob projiti tunelem a pokud zacne delat neco jineho, deji se silene veci! Hrac je neuveritelne trestan za to, ze neprochazi hrou presne tak, jak autori naplanovali. Jakmile zacnete delat trochu neco jineho, strilet po vojacich, na ktere zrovna nemate, dostanete ranu do hlavy a nazdar. Jindy zase, kdyz delate, co delat mate, jste neohrozeny Rambo, ktery kosi cele pluky po stovkach a ticich a nejaka ta kulka, dve tri deset do tela ho vubec nevyvede z miry. Jakmile se ale zastavite, bac ho, prastite se do hlavy o tak blbou hru, ze to ani neni mozne. A ta umela inteligence spolubojovniku! Ona tam vlastne zadna neni, protoze se neustale vam hrnou do palby a zasekavaji se o cokoli a klidne vas nechaji se patlat nekde v zadu, vubec se o vas jako partaka do boje nestaraji. Atd. atd., to vsechno v recenzi je, a ja s ni souhlasim. Recenze tu totiz neni od toho, aby natesenym fanouskum rekla, bezte si to ihned koupit, je to nejlepsi hra na svete. Recenze je tu od toho, aby zhodnotila hru, se vsemi klady i zapory. A Black Ops jich ma v singleplayeru hodne (zaporu)...
    • Souhlasim. Opravdu dobra recenze, do ktere se vetsina navazi zbytecne. Shrnuti z recenze: Jste-li fanouskem budete se skvele bavit. Nevoni-li vam neco na zabehle znacce CoD, nic se nezmenilo (mozna trosku zhorsilo). Fandove si mohou prihodit 2 az 3 bodiky k dobru (pokud vam na bodovem hodnoceni TAK STRASNE MOC ZALEZI), ale sakra nenadavejte recenzentovi, ktery odvedl skvelou praci! Ja bych byl o dost radsi, kdyby zdejsi recenzenti davali 9 opravdu vyjimecnym hram, a ne koridorove strilecce s temer nulovou destrukci prostredi a stupidni AI
    • Ta koridorovosť je priam otrasná!!!
      Presne preto som pred niekoľkými rokmi prestal pozerať filmy. Už ma nebavilo sa pozerať, že všetko sa odohráva inak ako chcem ja!
      *1*
      • http://blogs.villagevoice.com/runninscared/polar-bear-face-palm_thumbnail1.jpg
  • Na další díl se chystá revoluce v ovládání!
    Nebude už zapotřebí klávesnice.
    Pravé tlačítko myší nahradí W,(ostatní stejně nepotřebujete,náznak tohoto nového ovládání je už v první misi když sednete do auta) a levým se zapne rotační kulomet.
    Ten mi tam chyběl a treyarch konečně vyslyšel mé zoufalé volání...
    Ale už se těším na další díl s názvem Call of Gotthard tunnel, při jeho délce 57km slibuje značnou dobu hraní.
    Teda pokud hlavní hrdina(říkejme mu třeba Cliffhanger) nedostane CMS(Chronická výšková nemoc) a nenaskočí v plné rychlosti(zmáčkni space,při rychlosti 330Km/h je potřeba skok předsadit o cca 10m) na projíždějící ICE(InterCityExpress).
    • Ne, ne. Přijde doba, kdy se Call of Duty bude ovládat jen JEDNÍM tlačítkem;o)
      • dvouma: ALT a F4
  • Ja fakt Vás nechápem ľudia.. keď dá dáky herný web novému CoD známku okolo 9, tak napíšete, že reklama zafungovala a že predsa si nikto nedovolí takej vyhypovanej hre dať nižšiu známku. Ale keď už sa niekto k tomu odhodlá a postojí sa ku hre ako normálny hráč a dá hre hodnotenie podľa seba a v tomto prípade fakt nižšie ako všetci tí klony, ktorí poslušne a do radu hodnotia hru podľa ostatných, tak zrazu píšete, že niekto silou mocou sa chce odlíšiť od iných a najviac šokovať. Podľa mňa je toto spravodlivé hodnotenie, ktoré odzrkadľuje ako singleplayer nového CoD vidia PC hráči. Hodnotenia ľudí PC verzie všade vo svete sú veľmi podpriemerné a síce viem, že hlavne zásluhou (momentálne) nehrateľného multiplayeru ale singláč nie je o mnoho lepší.
    • janchor
      Jo, přesně tohle mě nepřestává fascinovat. Když dá člověk velký hře osm a víc, tak je zaplacenej, když dá pět-šest, tak je zaujatej (a určitě ji vůbec nehrál, hanba!), a když dá sedm, tak se bojácně schovává za pokřivenou hodnotící stupnici. Nevděčná práce, tahleta herní kritika.. *4*
      • Amen:o)
    • Holt prachy hýbou světem a fanboyové internetem;o)
  • ja to koli preskriptovanosti a super linearite ani nemozem citit. tato sa oplati len ak hrate multiplayer. radsej si zahram borderlands.
    je to ako vysokorozpoctovy film ktory sa vam nakoniec vobec nepacil.
  • Proste sračka nevim co ste od toho čekaly
  • Obsahove ani remeslnou zrucnosti autoru to na dily MW nestaci. Rozhodne to neda na onech zminenych 8-9 hod. Ale abych jen nehanil. Pribehova zapletka ma sve kouzlo a hratky s psychikou hlavniho hrdiny jsou osvezujici. K tomu nektere zajimave lokace a herni momenty. Bohuzel je take patrna snaha autoru udelat to ve vsech smerech nej, IW umeli prehanet ale Treyarch je predstihly. Situace u kterych bychom meli padnout na zadek nefunguji a obcas spis vyvolavaji usmev na tvari. Radoby snaha o brutalitu pusobi komicky napr. na jisto strelite Vietnamce do hlavy a ona mu upadne ruka. K tomu se pridava primo dementni chovani AI. Dle meho nafoukla bublina splaskla a Black Ops se jen veze na vlne zajmu. Rozhodne nebudu nikomu tvrdit at si to proboha nekupuje, je kazdeho vec za co utrati sve penize ale v tuhle chvili mi znacka CoD nema co nabidnout. MP me ze sve podstaty nezajima a kampan me jako celek neoslovila.
  • ja osobne bych single oznacil za budgetovou zalezitost a nedal mu vic jak 4/10.. fakt otresny.. koridor + velke mnozstvi chyb + caste zasekavani AI ... fakt des
  • ja s black ops nemam problem, prijemna zmena pro me po "nudnem" MW.. historie ma kus do sebe a i kdyz mise nebudou podle pravdy.. tak se mi libi pouzita technika v te valce (blackbird, b52 > tim to pro me ma kouzlo, hudebni ztvarneni mi prijde o neco lepsi jak v mw2 kde mi obcas huba trhala usi.. (Napr. v misi kde jdete na bily dum a hraje u toho vazna hudba ktera se navic prekrikuje s ostatnim dejem v tu chvili , a ikdyz jsem to stahnul tak se to o moc nezlepsilo..
    rikejte si co chcete ale BO pro me ma 10/10... to ze je to nascriptovany mi nevadi (pokud to neni typu moh), nemel jsem tu zadny pocit omezovani nebo neceho takovyho a celej pribeh sem si uzil :)
  • Myslím, že tohle o něčem svědčí http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-duty-black-ops hodnocení uživatelů je velice nízké. Prodeje jsou vysoké. MP je bohužel v jakési nehratelné podobě lagy atd. Ale to se časem vyřeší. O to se nebojím. Nebudu hodnotit hru nehrál jsem ji a asi ani nebudu. Kupovat si jí kvůli MP se mi nechce:) Jen se tady pozastavuju nad tímhle šílenstvím kolem toho (MP je fakt zábavný to rozhodně, sám jsem ho dost hrál MW2 přibližně asi měsíc, ale že by si to zasloužilo takové miliony to ne). Je to stejné jako před časem s Rock Band, Guitar hero atd. Ale když se to pak servíruje pořád dokola tak už to tak fajn není.

A neříkejte pls, že metacritics nemá žádnou váhu. Že tam píšou samý kreténi a podobně. Nehodlám to číst a reagovat na to. Už delší dobu se řeší to, že recenze nejsou to co bejvaly, že dnešní průměr není 5 (u hodnocení 1-10) ale 8. http://pctuning.tyden.cz/multimedia/16-elektronika/18910-uvaha-blizi-se-konec-recenzovani. Poslední dobou se více zaměřuji na uživatelské recenze a hodnocení. A je to možná více směrodatné.
  • Já teda nejsem žádnej znalec, jsem jen obyčejnej hráč, ale Black Ops mě oproti Modern Warfare2 zklamalo. Hlavně mě docela nudilo těma dlouhejma videama a kecama co nejdou přeskočit. Když budu chtít zápletku, tak si pořídím film, ne hru. Tohle jsem si koupil, protože jsem čekal že se odreaguju střílením, a ne že budu řešit nějaký politicko historický vazby. Tohle mají dát hráči vybrat jestli ho zajímá story, nebo chce prostě jenom střílet. Nezajímají mě kacy, tak kliknu a už můžu střílet. Když se nad tím zamyslím, tak člověk třetinu hry nehraje, jen očumuje, nebo kouká na probíhající děj. Další věcí je ta chvíle kdy sklopíte samopal a nemůžete střílet. To už mi přide od programátorů skoro arogantní. Podle mě se tahle hra neubírá dobrým směrem. Chválit ji za grafiku nebudu, protože mi to dnes už příjde jako standard. V pravdě bych radši ubral na grafice a přidal na inteligenci soupeřům. Já bych z deseti bodů dal jen čtyři. Možná jen tři. Každopřípadně znovu ji hrát nebudu a vrátím se se slzama v očích k MW2 :-)
    • preskoceni videa .. bud driz CTRL nebo klikni myskou .. podle toho co ti napise ..
      • mám dojem že tohle de až po tom co si to aspon jednou zhlídneš.. a stejne takhle nepřeskočíš ty srašné hvíle kdy máš sklopenou zbran a jen chodíš... a mám dojem že ani ty části na tom křesle takhle nejdou přeskočit...
        • nn preskocit jdou i na poprve akorat musis chvilku (15-20 sekund ... nejspis zalezi taky od PC) pockat ... nez se na pozadi nahraje level .. pak ti napise ze mas kliknout nebo podrzet .. ty ingame koukaci pasaze jsou trochu opruz ale na poprve to nejak nevadi ...
        • ...právě, je to nějaký divný. Spíš film než hra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit