Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor
    Hidden & Dangerous, Mafia, Vietcong a Flashpoint jsou pro mě ty nejlepší český hry u kterých jsem strávil mnoho hodin zábavy. A vůbec patří k tomu hernímu top, včetně těch zahraničních. Řekl bych, že na tak malou zemi, hodně dobrá práce a to nás ještě čeká Kingdom Come :)
  • x_ander
    Skvělý článek. Mě ale bohužel utvrdil v tom, že za posledních 10 let v podstatě nevyšla žádná opravdu pecková česká hra (Machinarium je výjimka potvrzující pravidlo). Fanoušci Army nechť prominou, tahle série není úplně pro mě.

Doby první Mafie, Flashpointu, Vietcongu, H&D nebo Posla smrti jsou už dávno fuč. Kéž by Kingdom Come nakopl druhou zlatou éru českých her.
  • Pro mě zůstává nejlepší českou hrou první Mafia, a zároveń je i v mé TOP 10 nejlepších her všech dob. Na tu dobu neskutečné zjevení, které už nic nepřekonalo, a obávám se, že ani nepřekoná.
    • Mafie překonávala současně vycházející GTA 3 prakticky ve všem, to už se asi nikdy nebude opakovat, ale tenkrát to natřeli mocnému Rockstaru.. ovšem kde je teď R* a kde je Vávra, holt se asi nenarodil v té správné zemi *4*
      • Ristoro
        Mně teda více bavilo GTA III, i dneska si ho zahraju, Mafii 1 už bych asi nedal.
        • Kozy
          Náhodou jsem oboje tak před půl rokem hrál a úplně jsem čuměl jak moc je Mafie oproti GTA lepší. To mi tenkrát nepřišlo. Navíc se podle mě na gtáčku podepsal ten zub času mnohem víc.
          • Mart9
            +1 Já jsem GTA 3 nikdy nedohrál, v létě jsem to chtěl napravit, ale nedojel jsem ani pro tu šlapku k nemocnici na začátku, jak se mi to z nějakého důvodu hnusilo. Ale třeba se do toho někdy pustím, škoda každého nedohraného GTA - od třetího dílu samozřejmě, musel bych být neandrtálec, abych hrál ty první dva s pohledem shora
            • "musel bych být neandrtálec, abych hrál ty první dva s pohledem shora"
              Být neandrtálec anebo ignorant, toť otázka.
            • lipkozzi
              GTA3 som dohral pomerne nedavno (1-2 roky, vzhladom na vek hry) a priznam sa, ze uz som to dokoncoval tiez so sebazapretim, aby som to uz mal za sebou. Nehovoriac o tom, ze ku koncu hry (ked som si znepriatil mafiu) som musel zeditovat definice zbrani kvoli uletenej sile brokovnice, ktorou NPC dokazali znicit auto, v ktorom som sedel, na jeden vystrel.
    • prekona to kingdom come
  • Fuka byl génius, ten dělal hry už jako student průmyslovky. Škoda že se pak dal na nějakou pochybnou kritiku filmů místo aby dělal dál hry

Je užasné, jakou hudbu dokázal vykouzlit z těch osmibiťáků
    http://www.youtube.com/watch?v=iqbQUnFkM4Y
    • KingOfWorms
      tady sem nasel vsechnu jeho hudbu :) dá se to pustit primo v prehravaci, ale taky si to muzes vsechno zdarma stáhnout, ten odkaz je přímo od Františka Fuky, našel sem to v diskusi pod tim videem na kerý odkazujes

https://play.google.com/store/music/album/Frantisek_Fuxoft_Fuka_ZX_Spectrum_1986_1990_AY_Chi?id=Bfsk3u5t4pswgskpz5vavwaqtvq

(Commando me fakt baví :))
    • Fukova hudba patří k tomu nejlepšímu na ZX Spectrum. Bylo by fajn, kdyby dělal soundtrack k nějaké nové hře
  • fallanga
    Připomenul bych i české servery Ultimy Online (Moria, Dark Paradise) a samozřejmě masivní mod pro Fallout 2 s názvem Fallout 1.5. Na tohle se nesmí zapomenout.
  • Ať někdo už konečně udělá Spellcross 2 prosím !!!!!!!! *7*
  • KamilZm
    Díky se skvělý článek!
  • Keyz
    Zajímavý kolik toho v ČR bylo vytvořeno. A často velice známé hry pro české publikum a navíc se dost velkých her prosadilo i v zahraničí.
    Oproti tomu na Slovensku skoro nic.

Jinak dík za pořádný článek.
    • Tak ono je to možná tím, že hodně Slováků působí v českých studiích, ale zase nedá se říct, že by Slováci neměli úspěšná studia. Cauldronu se celkem dařilo a dneska je úspěšné Pixel Federation
  • KIMCID
    mafie...to nikdo nepřekoná
  • super článek!

přidal bych ještě Colony 28 to mě svého času docela bavilo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit