Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jděte už s těmi alphami někam, vývojáři! Proč to nejde jako dřív, zavřit se do sklepa a vylézt ven s nabušenou hrou která všechny překvapí?! Takovou hru si chci zahrát! Žádné demoverze, alpha verze, dvacetiminutové trailery, letsplaye, prostě čtyři screenshoty, jeden odstavec textu, koupit hru a hrát.
    • Veskoslav
      Koupit hru a hrát? To vidím, jak to funguje u Unity. Nikdo tě nenutí s pistolí u hlavy kupovat hru v EA. Jinak, to, co ty popisuješ, tak nikdy neexistovalo. A jako dřív? Všechny hry měly dřív demo. Od Diabla II až po Warcraft III či AoE II. Tak jakou dobu dříve máš na mysli? I ten Doom měl dvě patra jako ochutnávku před vydáním.
      • No ty dnešní marketingové kampaně by se dali srovnat s vyhrožováním pistolí u hlavy :)
    • Bohužel dnes už funguje herní trh asi jako teleshopping. Jen koncový zákazník trpí mladickou demencí místo stařecké.
  • maros.goc
    absolútne nesúhlasím s tvrdením, že až to 2D evokuje najlepšie cyberpunk ....tss aká to drzosť, práve Deus Ex HR mal tak hutnú cyberpunkovú atmosféru že sa doslova zatrasiem keď si na ňu spomeniem ...Dex vo mne toto nevyvoláva ....
    • když se řekne cyberpunk, tak jako první mi na mysli vytanou tyto věci: Neuromancer, Blade Runner (film či povídka), Matrix film, Deus Ex, System Shock (hlavní antagonista ve hře je sadistická umělá inteligence), A Mind Forever Voyaging (textovka), Bioforge (DOSovská adventura)

      jak vidět, žánr má široký záběr od 2D, adventur, 3D, textovky až filmy a knihy :-)
      • maros.goc
        mňa pri vyslovení slova cyberpunk napadne Deus Ex, Ghost in the Shell, Remember Me, či Blade Runner
      • Sníh (Snowcrash) Neal Stephenson, Diamantový věk, tentýž autor, Shizmatrix-Sterling, Petr Heteša - Fatal Virtual, Ghost in the Shell, Serial experiments Lain. To si zas vybavím já. Původního Deus ex jsem nedokázal dohrát a dneska už na to nemám chuť vůbec, a to teď hraju Gothic 2, ale DE 1 působí fakt archaicky, někdy se spíš podívám na gameplay. DE-HR jsem dohrál několikrát a takhle si představuju ideální moderní hru. Ještě jsem nehrál shadowrun, chystám se na něj, věřím že je super, Dex mě nezaujal ani trochu a to jsem největší fanda cyberpunku co znám, hned po Sterlingovi. Mimochodem Neuromancer je jenom první díl trilogie a z celé série mi přišel nejslabší, Hrabě Nula mě bavil mnohem víc
        • Ved si z modDB stiahni hi-res textury na povodny Deus Ex http://www.moddb.com/games/deus-ex IMO mne sa DE:HR tiez velmi pacilo aj ked som to zacinal hrat s obavami, ze to bude moc jednoduche oproti povodnemu DE akurat ten koniec oproti zakonceniu prveho dielu cista bieda :)
        • Je to tyden co jsem docel Mona Lisa Overdrive (bohuzel neni na cteni cas) a mne zase Neuromance z cele trilogie prisel nejlepsi... Count Zero je taky dobrej ale Mona Lisa uz na mne byla dost zmatena a nekonzistentni, ale priznavam ze jsem trochu pohodlnej ctenar :)...
          Jinak v Lain je uplne nejlepsi vizualizace cyberpunku co si vybavim... jak ma pak doma tu masinu jak ji pak vsude tece chladici kapalina je proste bomba :)
          Puvodni Deus Ex je super hra, jen si ho vizualem s cyberpunkem clovek uplne nespoji.... tematem ano, vizualem to nejak neni ono... HR se ovsem povedl, i kdyz tu puvodni Gibsonovskou vizi kterou si predstavim jako pripojovani se do site kabelem spoujicim hlavu a nejakej vizualne "atari like" pocitac proste nikdo nikdy poradne nezpracoval... bohuzel...
          Mno a GitS... kdo nezna GitS tak jako by nebyl... coz mi pripomina ze by mel byt venku konecne 4. border od Arise... nevim koho napadlo vydavat 4 dilnou serii s pulrocnima mezerama mezi dilama... by zaslouzil vypalit nervovou soustavu LEDem :)
          Mno to jen tak aby bylo jasno ze velkych fanousku CP je vicero :P
          • Gibsonův problém je, že na rozdíl od Stephensona ví o počítačích dodnes kulový, proto mám Stephensona mnohem raději a Sníh považuju za nejlepší CP počin, mám knihu jak v originále tak český překlad a musím uznat, že to je asi jediný případ, kdy je překlad mnohem čtivější a vtipnější než originál, naopak překlad Hraběte Nuly a Mona Lisy je na nakopání do ******** a ta ******* co to překládala by měla chodit na kurz angličtiny do mateřský školky, někde se tu angličtinu začít učit musí
        • del0
          DE:HR je proti prvnímu DE slabý odvárek. Škoda, že se nedokážeš přenést přes grafiku, tvoje smůla. *5*
          • ne grafika, herní mechanismy, grafika mi příjde v poho, spíš to, jak se to hýbe, vždyť jsem napsal že hraju gothic 2 a to je první deus skoro hezčí. v tom problém nemám. Pokud si správně pamatuju tak můj hlavní problém byl v tom, že mě nepřítel na 10m neviděl ale robot přes celou mapu atd.
  • fact: price of persia mel lepsi a plynulejsi pohyb nez tato nova hra...

    nechci bejt ale hater, cyberpunkovejch her je nedostatek, takze to treba bude dobry
  • Clanek presne odrazi to, proc si i pres Kickstarterovej early acces co se mi na steamu uz nejaky tyden vali nehodlam kazit zazitek rozdelanou verzi... sice autorum "nepomuzu hru vylepsit" pripominkama atp., ale radeji si pockam na finalni verzi...
  • Nedělají už to nějak dlouho?
  • Jen mě to tak napadlo: Deus EX = DEX
    • No náhoda to nebude ... viz interface s oranžovo modrým poblikáváním , hudba která snad používá i stejné samply jako ta v soundtracku z Deuse .... A bude toho asi víc .
    • Neporovnávám hry, porovnávám název.
  • české a česky to mo není *7*
  • Mně se to líbí, za mě palec nahoru. Až ta hra bude opravdu kompletní, tak to bude skvost *4*
  • Nechapu, proc se autor musi otirat o Kingdome Come a naznacovat, ze se na tuto hru nekdo netesi. To bude asi ten spatny press, ktereho se pan Vavra bal, kdyz se postavil proti sjw.
    • to bude asi stihomam *7*
  • hezké zamyšlení nad podstatou kyberpunku, ale nevím jestli souhlasím s autorovým tvrzením o tom, že se jedná o jakýsi zeerust (slovo slyším poprvé)
    Problém těchto pár dekád starých sci-fi je akorát v tom, že špatně odhadla dobu a většinou vynálezů posunula do příliš nedaleké budoucnosti.
    Myslím že jednoho dnes se rozjede jak genetické inženýrství, tak třeba kyberimplantáty. Ty existují už dnes v podobně třeba sluchových, zrakových nebo kochleárních implantátů. Tyto implatáty slouží jako interface mezi nervovou soustavou a vnějším prostředím. No a je možné si představit, že třeba za 100 let nebo víc se ty implantáty zminiaturizují na uroven nanotechologií, lidé je budou nosit v sobě nebo v mozku a budou pomocí nich připojeni na matrix.
    • http://zpravy.idnes.cz/mozek-micha-benes-chirurgie-df8-/domaci.aspx?c=A141106_202536_domaci_hv
      • Budoucnost patří kyborgům, ne kmenovým buňkám, říká neurochirurg Beneš
        • hehe, líbí se mi jak v tom článku pomlouvá Sykovou (která se zabývá těma kmenovýma buňkama).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit