Charitativní stream - Prague Pride a LGBTQ+ tematika ve hrách
-
jeden den ročně je prostě moc, o gayích maximálně jednou za dekádu.
-
To dává asi takový smysl, jako chtít aby hudba, divadlo, filmy, komixy, Tv seriály, animé a poezie nebyly politické. Vždycky byly, vždycky budou. A novinařina o nich je tak nesmazatelně taky. Já vím, že by občas člověk chtěl utýct před realitou aspoň do her a existuje spoustu her, které se společenských témat nedotýkají, například piškvorky, ale majíly být hry součást kultůry, budou muset mluvit o světě a lidech a myšlenkách v něm.
-
Pokud jsem si všiml, tak vesměs veškerá česká média se snaží zůstat apolitická.. (ano, esa jako poslanec Volný aspol. dávají zabrat, aby se o nich v podcastech moc nebavili) .. a taky jsem si všiml, že Pride pochody nejsou politické, čili souvislost mi uniká.. Jen bych připoměl, že 1. se o tom bavíme, protože aktuálně probíhá , 2. pro někoho to není pár dnů oslav, ale celoživotní otázka (v Rusku otázka života a smrti, nebo minimálně rozbité huby a zlámaných kostí), 3. není to oslava jen homosexuálů, ale i toho, že my hetero nejsme proti druhé skupině nijak nepřátelští a akceptujeme je .. čili já osobně, jako hetero, naprosto podobné iniciativy vítám a podporuju :)
A 4. - nic proti, ale to je jako na Vánoce nadávat, že se probírají všude Vánoce .. :)
-
ked uz sa propaguje charitativny pride, nemal byt potlacany nazor(napriklad) ludi, ktori si myslia, ze LGBTI komunita ma prav dost. O tom bola zo zaciatku demokracia
-
To určitě ne, v tom problém nevidím. Spíše jde o to, že se tahle tematika propírá v současné době všude. A tak člověk rád uteče do nějaké oázy, kde se řeší jen hry, jen sport, jen automotive.... >dosaď dle vlastního vkusu<.... A když se najednou daná tematika objeví i v této sekci, zaměřené specificky na daný obor/hobby/zálibu, tak právě vznikne takováto diskuze...
-
Rekl bych to podobne jako Derp. Howgh
-
Ale tak jeden stream snad právě ještě není přehnané, ne? Jako nemám dojem, že tahle tematika by na mě na gamesech lítala zleva zprava.
-
Ok, asi jsem se špatně vyjádřil. Netvrdím že podobná témata musí být tabu. Jen to, že neustálým omíláním podobných hyperkorektních témat je společnost již přesycená... O to více, jedná li se o pochod Prague Pride, který se postupně stává více a více lahůdkou exhibicionistů než demonstrací menšin. Když to doženu do extrému, tak obdobná situace je BLM, kde se v první vlně "demonstrací" taky nejednalo o zastánce rovnoprávnosti, ale o extremisty, kteří jen využili příležitost.
-
Nesouhlasím s tebou a víceméně souhlasím s Deadp001. Vždy by měla být jakási snaha zachovat si částečnou neutralitu a snažit se okatě nepodsouvat čtenářům/divákům/hráčům různé politicky zprofanované témata.
Tím neříkám, že by redaktoři a vývojáři měli mít zakázané vyjádřit svůj názor, k tomu vždycky mají určitý prostor, ale zase by se to nemělo přehánět. Všeho moc škodí.
-
To by dávalo možná i smysl, kdyby samotné hry byly apolitické. Ne... i tehdy by to nedávalo moc smysl. Nesouhlas. Právě snaha o apolitičnost by byla naprosto kontraproduktivní a ve výsledku by vytvářela jen trapné situace, kdy by se redaktoři odmítali o něčem bavit, protože to už je politika a to oni nechtějí/nesmí řešit.
-
Neberte to prosím jako hejt, ale spíše jako můj názor. Chápu že tato akce byla myšlena jako charitativní na podporu skupiny lidí, která musí o svá práva aktivně bojovat. Nicméně jsem názoru, že např. jako sport, tak i herní komunita by měla zůstat apolitická, neutrální a primárně zaměřená na hry. Nejsem v tomto ohledu nikterak xenofobní, sám mám v blízkém okolí nejednoho člena, jež by se dal zařadit do LGBT komunity.... Ale podobně jako BLM, tak i LGBT tematika je v širší společnosti tak omílané (a vinou různých ultraliberálních skupin i dost zprofanované) téma, že podobný přesah může na širší publikum působit více jako muleta na býka než jako ušlechtilá iniciativa...
-
Zaznam jsem jeste nevidel, ale tipnu si, ze hostem je Jan Vrobel
-
😍😍😍