-
Vzhledem ke snaze Steamu pomocí Steamboxu (nebo jak se tomu má říkat) a Big Picture proniknout na konzolový trh by půjčování her bylo celkem logické. Ohlásil to jak Microsoft tak i Sony a jestli jim chtějí konkurovat, tak by měli nabídnout podobné služby.
-
Nebyl bych skeptický ani optimistický.. spíš to bude inspirováno DOTA2 modelem.. kdy se vpodstatě licence rozdávájí a zisk generuje shop. Pochybuji, že se budou takhle rozdávat singleplayer hry, ale u multiplayerových her to má rozhodně smysl, kamarád si vyzkouší a bude-li se mu hra líbit - koupí si ji...
-
-
Take bych to videl jen u "nejakych" her, kde nebude zisk zavisly na kvalite singlu
-
-
Nebylo pred nejakou dobou nejaky narizeni EU ze by mel byt veskery obsah at uz digitalni nebo fyzicky preprodatelny? Je to tak pul roku co jsem to cetl, takze detaily si uz nepamatuju, ale je mozne ze se na to jenom pripravuji.
-
-
tak trochu - nesmí se tomu bránit.
-
No problém je možná v tom, že Valve je americká společnost, která tuším nemám v Evropě zastoupení. Prodávají online a tak se nemusí řídit nařízením EU. Samozřejmě něco jiného by bylo pokud by měli dceřinou společnost někde v EU.
-
-
Oni se samozrejme legislativou EU ridit musi, jinak by nesmeli umoznovat prodej. A co vim, tak dokonce na to tema tusim ve frencii prohrali soud - ktery prave konstatoval, ze prevod/prodej licence je zcela v rukou jejiho drzitele a ze oni to umoznit musi.
-
Ridit narizenim EU se musi v momente kdy se tam dostanu z EU. Tedy kdybychom meli u nas zakon ze muzes prodavat jenom strategie, tak hry ostatnich zanru by jsi musel mit na Steamu skryte.
To o cem mluvis se tyka spis dani. -
-
Určitě není pravda. Musel by být blokovaný přístup ke Steamu ze strany provozovatelů. Steam nemá žádnou povinnost nic blokovat. Pokud dělá region lock tak ve spolupráci s vydavatelem. Jak jsem již zmínil výše. To že u nás je záruční lhůta ze zákona 2 roky neznamená, že když si objednáš zboží z Anglie, že máš taky záruku 2 roky.
-
-
Na základe rozhodnutia CoJotEU v spore OraclevUsedsoft ťa jednoducho žiadny autor/distribútor softwaru nemôže obmedzovať v ďalšom predaji licencie na využívanie softwaru, ktorú si zakúpil a musí ti tento predaj umožniť (vrátane downloadu softwaru či updatov)
Steam to samozrejme veselo ignoruje (skúste kontaktovať support aby preniesli hru xy na account xy, lebo ste ju predali...) a tak sa voči steamu vedie v súčasnosti v tejto veci súdny spor.
UK je členom EU a tak pre nich platia rovnaké zákony ohľadom tovarov a služieb - na tovar zakúpený v UK máš záruku 2 roky.
-
-
-
Takže společnost, ktreré je z jiné země se nemusí řidit zakony země ve které prave podnika?
-
-
Definuj pravidla pro podnikání. Když tu nemá sídlo ani pobočku, nemá tu zaměstnance a pouze lidé z EU se můžou připojit na Steam a nakoupit si v eurech. Je to stejné jako když si něco objednáš z Anglie. Ta firma se řídí zákony Spojeného království a nemusí je vůbec zajímat, že u nás je jiná záruční doba daná zákonem a podobně. Stejně tak může fungovat Steam. Vztahují se na něj zákony USA.
-
Musi :)
-
-
-
-
V zásade to jde i teď, akorát se hrou se půjčuje celý steam účet
-
Pujcovanim her se zvednou zisky urcite. Nejde tady o singleplayerove tituly ale o hry ktere chcete hrat s kamarady. Singlplayer titulu bez MP moc neni a nebo je jednoduse muzou blokovat. Jde tu o ten MP kdy ja sam chci neco hrat s kamaradem a ted se mu ta hra musi libit. Je tedy odkazan na YOUTUBE videa nebo PIRATEBAY kde piratska kopie ma velkou sanci mu skazit dojem ze hry komplikovanym instalovanim, virem, neopatchovanym obsahem nebo je to uplne spatna kopie nefunkcni(coz neni bezne) plus vypinat internet a blokovat exe soubor ve firewallu. Vsechno nakonec vede k negativni zkusenosti kdyz se v tom clovek nepohybuje bezne a nepirati kazdym dnem. Takhle to kamaradovy muzu pujcit steam mu to stahne opatchuje rychle a on si to muze pekne vyzkouset bez vsech okolnich negativ.
-
-
Warez zcela bezne pouzivam ke zjisteni, zda hra za koupeni stoji nebo nestoji. Pokud warez verze nefunguje, nekupuju. Samozrejme zaroven plati, ze pokud orig obsahuje nejaky nechutny DRM, tak si to nekoupim stejne.
NIKDY se mi nestalo, ze by crack obsahoval nejaky virus, zato se mi zcela opakovane stalo, ze crack naopak virus v podobe vsemoznych sr…acek odstranoval.
Zcela pravidelne pak resim v rodine, pribuzenstvu a okoli naprosto nepouzitelnou instalaci orig titulu, protoze BFU to jednoduse nerozchodi - prave kvuli vsemoznym sra…ckam ... dokonce, ta drzost, nektery ty sr…acky si dovoli protestovat proti zcela legalne uzivanemu SW jako trebas daemon tools.
Takze pokud neco dokaze (navzdy) odradit kupce, tak prave "orig" hra. Bratranec si koupi sadu srtategii, a z 4 her byla funklcni jedna. Kdyz sem mu sosnul varez ... fungovalo bez zavad na prvni dobrou. Prohlasil, ze za takovy smejd uz vzivote platit nebude. -
Ty jsi ale srandista. Komplikovane instalovani? Vir? Nezamrznul jsi nekdy pred 15ti lety?
-
piratska kopie skazi dojem *1* LOL to spis originalka prudici DMR, nutnost mit disk v mechanice, nefunkcni hra v pripade pretizeni serveru a v neposledni rade se klidne muze opakovat situace kdy na novem OS originalka nepobezi jako napr. na Win Vista original hry nesli instalovat a to jen proto ze meli nekompatibilni starforce DMR (ty same piratske hry tam fungovali bezproblemu)...
-
-
To je ovsem opravda. Piratske kopie poskytujou mnohem lepsi sluzbu nez originalka a navic za to nic nechtej.
-
Mluvime o hrach na steamu. Proto tvuj DISK v mechanice je naprosto mimo a problem s OS je taky uplne mimo.
-
-
Ale neni mimo nutnost spoustet dalsi aplikaci, jen aby sis zahral svou hru. A proc by byl mimo s DRM? Hry na Steamu bezne vyzaduji tuni dalsich s*cek, jako Uplay apod. S tim at jdou do pr*ele. Ja si to chci nainstalovat a hrat. Jsem jeste schopny snest Steam, ale dalsi program? Fakt ne.
-
-
...běžně vyžadují...
Stejně jako ty, i já se dovolím dopustit argumentačního faulu. Z 136 her, které mám na steamu, vyžadují pouze dvě externí aplikaci. U obou jde o UPlay, the Dust a Splinter Cell.
Žádná hra pak nemá externí DRM, doprovodné programy ani nic jiného.
-
-
-
Souhlas s tebou :)
Dark Souls trosku ujel :D -
-
Vis, nemohu souhlasit.
Mam doma na "test" HAWX2/Simcity5, ani jedno nainstalovane, protoze presne ten komplikovany postup. FYI: Pracuji jako sys admin, takze sw strance trochu rozumim, ale proste nemam chut se po praci rypat 1/2h s crackovanim gamesy. Kor kdyz warez mam jen na test, a bud ok->koupim, nebo ne->mazu a zapomenu. -
-
Pokud ti překopírování pár souborů trvá půl hodiny tak ti nevěřím, že jsi admin. Sice nevím, jak je to u SimCity a toho jejich slavného cloudu, ale většina her se crackuje fakt lehce.
-
Je pravda, že mě už to taky dost nebaví a většinou vyhraje hra, kterou mám už nainstalovanou a baví mě, než hra kterou musím nainstalovat+crack+firewall block (já vim, je to na 5 minut ale stejně) a možná mě i bude bavit. Jenže herní scénou už jsem tak znechucenej, že mě málo co přesvědčí o tom, že mě to bude bavit.
-
-
-
-
-
Mě fascinuje věta "Microsoft slíbil u Xbox One vzájemné půjčování her napříč rodinou" WTF???
-
-
Tuhle vetu taky moc nechapu, to jako ze lidi co semnou bydli v baraku, nebo ke me prijdou na navstevu, si muzou take hrat mou hru na me konzoli ? :D
-
-
Podla vsetkeho ta hra nieje tvoja ale si si len zaplatil za jej "najom". Aspon co sa tyka XBoxu
-
-
no normalne na jednom uctu jednom Xboxu az 10 rodinych prislusniku bude moct hrat hry pod jednim uctem taky to MS vubec nemusel mezi rodinou sdilet a pomoci kinectu hru sparovat jen s jednim oblicejem a basta*1*
-
http://penny-arcade.com/report/article/xbox-one-allows-you-to-share-games-with-ten-family-members-but-some-details
Např. Holt se bavíme o licencování, stejně jako u Steamu. -
-
[deleted]
-
-
Vtipný je, jak na ten omezovací nesmysl zareagovala Sony :) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kWSIFh8ICaA
-
-
Pekný ale chtěl bych vidět jak budeš tohle praktikovat u online distribuce.
-
-
Ze ale u nas ta online distribuce na konzolich frci, co?
-
-
-
-
SEm zvedavej jak to bude u her s DRMjako Secrom, tam jsou ty aktivace naprd, a jeste kdyz se treba neda revokovat...
-
Dobrý singlovek je vyloženě pomálu, takže je to vlastně buď risk něco koupit nebo se jde na jistotu....když se udělá hra s multiplayerem, člověk si jí může vyzkoušet...baví? ano, koupím a budu hrát s kámošem, co mi to půjčil a ukázal a se spoustou dalších
-
proc mam ted v hlave obrazek tancujiciho gabea newella, zpivajiciho "trolololololo".
takze alespon takhle: https://www.youtube.com/watch?v=sTSA_sWGM44 .
pokud to bude pravda, tak MS bude bouchat sampana.... a nebo taky ne :). -
-
To nevim, podle mě je půjčování her na steamu klidně možné.
-
-
ne, takhle to nemyslim robotrone. myslim to tak, ze Gabe si nasel informace o xbonu a rekl si, ze kdyz mu prijdou windows 8 a cele smerovani windows tak pratelske vuci steamu, tak ze by mohl praci MS ocenit :).
-
-
-
Pro herní průmysl je prospěšný, když se bude hrát legálně co nejvíc, klidně i přes půjčování her, protože valná většina lidí dnes stále nepochopila, že hry nejsou zadarmo, takže aspoň takhle k tomu přičichnou a pak si na steamu i třeba něco koupí :)
-
-
Valna vetsina lidi velmi dobre chape, ze snima chce nekdo vyjebat, a prodat jim nefunkcni nepouzitelny smejd, ktery za 1/2 roku nepujde uz ani spustit, protoze se nevyplati dalsi provoz severu. Proc by za to nekdo mel platit?
Sak se podivej jak dopadlo i-legalne a ti tupci, co si tam nakoupili. -
no neviem. pirati budu vzdy piratit. to je ako ateisti vs krestania. nikto nikoho nikdy nepresvedci o svojej pravde.
ten sharing bude mat zmysel ak uz mate nejakeho kamosa co uz vlastni origo hry a uvazuje o kupe XX co vlastnite tak si to vyskusa. ale to uz je "osvieteny" legalny hrac. nejak nevidim ze by pirat co len stahuje hry kvoli tomuto instaloval steam a chcel si pozicat od nejakeho "legal" kamosa hru aby si to mohol kupit :D -
-
Pirati budou vždy pirátit...ale prdlajs. Za mlada jsem pálil o sto šest, každou chvíly chodil na poštu pro paklík CD s novinkama a na filmy koukal jedině v divx na kompu. A teď? Hry u kterých si jsem jistej že jsou můj šálek kávy kupuju origo. Ostatní hry už jdou celkem kolem a pokud to není žánr který mě zajímá, tak se mám co dělat dokopat k tomu, se to vůbec snažit hledat na úložných kanálech(že) a je úplně jedno jestli to dostalo na games 10/10 a ze hry div neudělají modlu dekády. A vůbec mě k tomu nedonutily žádné ochrany, ani vnucovanej multiplayer a podobný srágory. Jenom omezení volného času, vytříbení vkusu, pravidelný příjem peněz, jednoduchost kupovat hry přes Steam, jednoduchost placení přes paypal od jiných firem zabívajících se digitální distribucí a rychlost s jakou je pak hra dostupná ke hraní, nehledě na to, že některým hrám ty patche prospívají, k čemuž se pirát dostane jen těžko a v omezeném počtu titulů. Prostě jsem asi už dospěl. Společně s tím se přechází na F2P model a u některých F2P her se dá vydržet i docela dlouho a investovat velice málo, nebo nic.
-
No to je pekna blbost. Ja osobne hry aj kupujem aj stahujem. V poslednej dobe uz ani moc nestahujem lebo vacsina hier co vychadza stoji za prd a tie co fakt za to stoja si kupujem, aj ked nie okamzite, ale niekedy aj po tom co som tu hru uz stiahnutu niekolko krat presiel.
-
hele co tu meles?
Ja sa sam povazujem za pirata, od strednej som nastahoval celkom hodne hier. Teraz ked uz niekolko rokov pracujem tak mam na steamu kolem 70her a mozno dalsich 30 krabicovych ale stale hodne stahujem. To je ale nemozne podla tvojej "logiky" aby si pirat kupil hru... -
a kolik lidi dnes pirati DVD co se prodavaji za 20,- v kazdem stanku? ja neznam nikoho a to jeste nedavno palil DVD kazdy...
-
-
Sak se podivej na telefony ... kolik lidi pirati appky ... kdyz stoji dolar ... mozna pet? Pri ty cene nikdo resit nebude. Samo ocekavam, ze klknu a jede, ne ze musim inastalovat nejaky svinstvo.
-
-
Tak funkční multiplayer je velký tahák.Tunngle atd. neberu to je celkem naprd.Akorát by mohly více zařazovat můj oblíbený co-op.Ten co pozoruji moc nefrčí,přitom projít si děj s kámošem a ne s tupým(většinou) AI je bomba.
-
-
Přesně
-