-
Na základe rozhodnutia CoJotEU v spore OraclevUsedsoft ťa jednoducho žiadny autor/distribútor softwaru nemôže obmedzovať v ďalšom predaji licencie na využívanie softwaru, ktorú si zakúpil a musí ti tento predaj umožniť (vrátane downloadu softwaru či updatov)
Steam to samozrejme veselo ignoruje (skúste kontaktovať support aby preniesli hru xy na account xy, lebo ste ju predali...) a tak sa voči steamu vedie v súčasnosti v tejto veci súdny spor.
UK je členom EU a tak pre nich platia rovnaké zákony ohľadom tovarov a služieb - na tovar zakúpený v UK máš záruku 2 roky. -
Určitě není pravda. Musel by být blokovaný přístup ke Steamu ze strany provozovatelů. Steam nemá žádnou povinnost nic blokovat. Pokud dělá region lock tak ve spolupráci s vydavatelem. Jak jsem již zmínil výše. To že u nás je záruční lhůta ze zákona 2 roky neznamená, že když si objednáš zboží z Anglie, že máš taky záruku 2 roky.
-
Definuj pravidla pro podnikání. Když tu nemá sídlo ani pobočku, nemá tu zaměstnance a pouze lidé z EU se můžou připojit na Steam a nakoupit si v eurech. Je to stejné jako když si něco objednáš z Anglie. Ta firma se řídí zákony Spojeného království a nemusí je vůbec zajímat, že u nás je jiná záruční doba daná zákonem a podobně. Stejně tak může fungovat Steam. Vztahují se na něj zákony USA.
-
Pokud ti překopírování pár souborů trvá půl hodiny tak ti nevěřím, že jsi admin. Sice nevím, jak je to u SimCity a toho jejich slavného cloudu, ale většina her se crackuje fakt lehce.
-
Je pravda, že mě už to taky dost nebaví a většinou vyhraje hra, kterou mám už nainstalovanou a baví mě, než hra kterou musím nainstalovat+crack+firewall block (já vim, je to na 5 minut ale stejně) a možná mě i bude bavit. Jenže herní scénou už jsem tak znechucenej, že mě málo co přesvědčí o tom, že mě to bude bavit.
-
Pirati budou vždy pirátit...ale prdlajs. Za mlada jsem pálil o sto šest, každou chvíly chodil na poštu pro paklík CD s novinkama a na filmy koukal jedině v divx na kompu. A teď? Hry u kterých si jsem jistej že jsou můj šálek kávy kupuju origo. Ostatní hry už jdou celkem kolem a pokud to není žánr který mě zajímá, tak se mám co dělat dokopat k tomu, se to vůbec snažit hledat na úložných kanálech(že) a je úplně jedno jestli to dostalo na games 10/10 a ze hry div neudělají modlu dekády. A vůbec mě k tomu nedonutily žádné ochrany, ani vnucovanej multiplayer a podobný srágory. Jenom omezení volného času, vytříbení vkusu, pravidelný příjem peněz, jednoduchost kupovat hry přes Steam, jednoduchost placení přes paypal od jiných firem zabívajících se digitální distribucí a rychlost s jakou je pak hra dostupná ke hraní, nehledě na to, že některým hrám ty patche prospívají, k čemuž se pirát dostane jen těžko a v omezeném počtu titulů. Prostě jsem asi už dospěl. Společně s tím se přechází na F2P model a u některých F2P her se dá vydržet i docela dlouho a investovat velice málo, nebo nic.
-
Týjó, mám takovej pocit, že jde koupit do inventáře, nebo jak se to jmenuje a tam pak můžeš kdykoliv rozhodnout, co se s ní bude dít dál. Jestli jí dáš jako dárek nebo použiješ na svůj účet. A i kdyby...napadlo mě...co takhle ten dárek poslat sám sobě? Sice nepřekvapí, zato se ale přesně trefí do toho, co právě nutně potřebuješ. :)
-
Vis, nemohu souhlasit.
Mam doma na "test" HAWX2/Simcity5, ani jedno nainstalovane, protoze presne ten komplikovany postup. FYI: Pracuji jako sys admin, takze sw strance trochu rozumim, ale proste nemam chut se po praci rypat 1/2h s crackovanim gamesy. Kor kdyz warez mam jen na test, a bud ok->koupim, nebo ne->mazu a zapomenu. -
Take bych to videl jen u "nejakych" her, kde nebude zisk zavisly na kvalite singlu
-
Tak by nebylo možné hru prodat dráž než za 25% její hodnoty (nebo jiný standart) a prostředky by jsi nedostal volně, ale musel je utratit zase za hry u nich. Já osobně bych se rád některých her zbavil skoro zadarmo.
-
nevsimnul sem si, ze by s tim prisel MS :)
-
nakupovat na steamu v akcich neni rozumne
-
to je smutný ale dám ti radu, vypni komp a jdi ven, najdi si nejake koničky nebo vem kolegy z prace na pivo
-
No to je pekna blbost. Ja osobne hry aj kupujem aj stahujem. V poslednej dobe uz ani moc nestahujem lebo vacsina hier co vychadza stoji za prd a tie co fakt za to stoja si kupujem, aj ked nie okamzite, ale niekedy aj po tom co som tu hru uz stiahnutu niekolko krat presiel.
-
Podla vsetkeho ta hra nieje tvoja ale si si len zaplatil za jej "najom". Aspon co sa tyka XBoxu
-
Vzhledem ke snaze Steamu pomocí Steamboxu (nebo jak se tomu má říkat) a Big Picture proniknout na konzolový trh by půjčování her bylo celkem logické. Ohlásil to jak Microsoft tak i Sony a jestli jim chtějí konkurovat, tak by měli nabídnout podobné služby.
-
tak trochu - nesmí se tomu bránit.
-
hele co tu meles?
Ja sa sam povazujem za pirata, od strednej som nastahoval celkom hodne hier. Teraz ked uz niekolko rokov pracujem tak mam na steamu kolem 70her a mozno dalsich 30 krabicovych ale stale hodne stahujem. To je ale nemozne podla tvojej "logiky" aby si pirat kupil hru... -
Tuhle vetu taky moc nechapu, to jako ze lidi co semnou bydli v baraku, nebo ke me prijdou na navstevu, si muzou take hrat mou hru na me konzoli ? :D
-
To je ovsem opravda. Piratske kopie poskytujou mnohem lepsi sluzbu nez originalka a navic za to nic nechtej.