Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proc by si to nemoh proda draz? POkud si koupim krabici s hrou a nabidnu ji za desetinasobek ... tak bud neko koupi nebo nekoupi ... do toho je kazdymu prd.
  • Legalni je to naprosto dokonale - je to totiz tvuj majetek. Viz soudy v eu.
  • Znam par lidi, kteri maji pro kazdou hru na steamu extra acc ... proste proto, aby tu hru pak mohli nekomu strelit, vcetne toho acc.
  • Sak se podivej na telefony ... kolik lidi pirati appky ... kdyz stoji dolar ... mozna pet? Pri ty cene nikdo resit nebude. Samo ocekavam, ze klknu a jede, ne ze musim inastalovat nejaky svinstvo.
  • Valna vetsina lidi velmi dobre chape, ze snima chce nekdo vyjebat, a prodat jim nefunkcni nepouzitelny smejd, ktery za 1/2 roku nepujde uz ani spustit, protoze se nevyplati dalsi provoz severu. Proc by za to nekdo mel platit?

Sak se podivej jak dopadlo i-legalne a ti tupci, co si tam nakoupili.
  • Warez zcela bezne pouzivam ke zjisteni, zda hra za koupeni stoji nebo nestoji. Pokud warez verze nefunguje, nekupuju. Samozrejme zaroven plati, ze pokud orig obsahuje nejaky nechutny DRM, tak si to nekoupim stejne.

NIKDY se mi nestalo, ze by crack obsahoval nejaky virus, zato se mi zcela opakovane stalo, ze crack naopak virus v podobe vsemoznych sr…acek odstranoval.

Zcela pravidelne pak resim v rodine, pribuzenstvu a okoli naprosto nepouzitelnou instalaci orig titulu, protoze BFU to jednoduse nerozchodi - prave kvuli vsemoznym sra…ckam ... dokonce, ta drzost, nektery ty sr…acky si dovoli protestovat proti zcela legalne uzivanemu SW jako trebas daemon tools.

Takze pokud neco dokaze (navzdy) odradit kupce, tak prave "orig" hra. Bratranec si koupi sadu srtategii, a z 4 her byla funklcni jedna. Kdyz sem mu sosnul varez ... fungovalo bez zavad na prvni dobrou. Prohlasil, ze za takovy smejd uz vzivote platit nebude.
  • Oni se samozrejme legislativou EU ridit musi, jinak by nesmeli umoznovat prodej. A co vim, tak dokonce na to tema tusim ve frencii prohrali soud - ktery prave konstatoval, ze prevod/prodej licence je zcela v rukou jejiho drzitele a ze oni to umoznit musi.
  • ...běžně vyžadují...
    Stejně jako ty, i já se dovolím dopustit argumentačního faulu. Z 136 her, které mám na steamu, vyžadují pouze dvě externí aplikaci. U obou jde o UPlay, the Dust a Splinter Cell.

Žádná hra pak nemá externí DRM, doprovodné programy ani nic jiného.
  • XorxoxTalarius
    Ridit narizenim EU se musi v momente kdy se tam dostanu z EU. Tedy kdybychom meli u nas zakon ze muzes prodavat jenom strategie, tak hry ostatnich zanru by jsi musel mit na Steamu skryte.
    To o cem mluvis se tyka spis dani.
  • XorxoxTalarius
    Musi :)
  • Hra v knihovne zustane normalne, jen bude mozna stejne zvyraznena, jako jsou ted hry, co se updatuji. Kdyz se podivas na ty radky ze steamu v clanku, je tam jeden informujici hrace, ze tuto hru prave hraje nekdo, komu si ji pujcil, pokud se rozhodnes ji hrat, bude soucasnemu hraci zobrazena vyzva k ukonceni.
  • Takže společnost, ktreré je z jiné země se nemusí řidit zakony země ve které prave podnika?
  • Ze ale u nas ta online distribuce na konzolich frci, co?
  • Ale neni mimo nutnost spoustet dalsi aplikaci, jen aby sis zahral svou hru. A proc by byl mimo s DRM? Hry na Steamu bezne vyzaduji tuni dalsich s*cek, jako Uplay apod. S tim at jdou do pr*ele. Ja si to chci nainstalovat a hrat. Jsem jeste schopny snest Steam, ale dalsi program? Fakt ne.
  • Ty jsi ale srandista. Komplikovane instalovani? Vir? Nezamrznul jsi nekdy pred 15ti lety?
  • Mluvime o hrach na steamu. Proto tvuj DISK v mechanice je naprosto mimo a problem s OS je taky uplne mimo.
  • No problém je možná v tom, že Valve je americká společnost, která tuším nemám v Evropě zastoupení. Prodávají online a tak se nemusí řídit nařízením EU. Samozřejmě něco jiného by bylo pokud by měli dceřinou společnost někde v EU.
  • Nebyl bych skeptický ani optimistický.. spíš to bude inspirováno DOTA2 modelem.. kdy se vpodstatě licence rozdávájí a zisk generuje shop. Pochybuji, že se budou takhle rozdávat singleplayer hry, ale u multiplayerových her to má rozhodně smysl, kamarád si vyzkouší a bude-li se mu hra líbit - koupí si ji...
  • a kolik lidi dnes pirati DVD co se prodavaji za 20,- v kazdem stanku? ja neznam nikoho a to jeste nedavno palil DVD kazdy...
  • XorxoxTalarius
    Nebylo pred nejakou dobou nejaky narizeni EU ze by mel byt veskery obsah at uz digitalni nebo fyzicky preprodatelny? Je to tak pul roku co jsem to cetl, takze detaily si uz nepamatuju, ale je mozne ze se na to jenom pripravuji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit