Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SEm zvedavej jak to bude u her s DRMjako Secrom, tam jsou ty aktivace naprd, a jeste kdyz se treba neda revokovat...
  • nebo alespon dat sanci odprodat hry
    • Veskoslav
      Problém je ten, že hry na Steamu má většina lidí po obrovských akcích nakoupené. A představa, že by někdo musel sledovat za kolik jsi to koupil, aby jsi to nemohl prodat dráž, to mi přijde dost divné.....Pokud chceš hry prodávat, nekupuj na Steamu. Jednoduché;)
      • Tak by nebylo možné hru prodat dráž než za 25% její hodnoty (nebo jiný standart) a prostředky by jsi nedostal volně, ale musel je utratit zase za hry u nich. Já osobně bych se rád některých her zbavil skoro zadarmo.
      • nakupovat na steamu v akcich neni rozumne
      • Proc by si to nemoh proda draz? POkud si koupim krabici s hrou a nabidnu ji za desetinasobek ... tak bud neko koupi nebo nekoupi ... do toho je kazdymu prd.
      • Tak by byla koupená v akci, no a co. A že by s tím někdo pekuloval? No nevim. A už jsi někdy zkoušel zakoupit víc kopií jedné hry? Je to pěkná pakárna, protože v košíku nejsou počty kusů a musíš každý nákup dělat jednotlivě. Nakupolval jsem do rodiny max 4ks a stačilo mi to natož se snažit kšeftovat ve velkym. A i kdyby i tak jo alespoň by jich prodali víc a dotyčný by nesl riziko že je neprodá. Příjde ti to nemorální? A že spousta lidí mine nějakou akci -75% protože není zrovna daný den u počítače a měla by platit plnou cenu ti nemorální nepříjde? Nebylo by víc fair snížit cenu například o 40% ale trvale? Nebo když máš původní hru a koupíš si jí znova např. v Gold Edici proč by jsi původní nemohl prodat nebo alespoň darovat. Proč musíš když hru kupuješ předem určit jesli se jedná o dárek nebo je to pro tebe?
        • Týjó, mám takovej pocit, že jde koupit do inventáře, nebo jak se to jmenuje a tam pak můžeš kdykoliv rozhodnout, co se s ní bude dít dál. Jestli jí dáš jako dárek nebo použiješ na svůj účet. A i kdyby...napadlo mě...co takhle ten dárek poslat sám sobě? Sice nepřekvapí, zato se ale přesně trefí do toho, co právě nutně potřebuješ. :)
      • Black_Hand
        steam to sleduje uz ted. otevri si info o svych transakcich ve steamu. u vseho mas cenu nebo je to retail.
      • Robotron3
        To by sledovala databáze, když to kupuješ, technicky primitivní. Ale jinak se to asi očekávat nedá, i když taky bych rád některý hry prodal :)
      • pro me by to byla fajn featura, nic vic nic min... u GMG to jde s tim, ze cenu odprodeje nastavi primo oni - klic naceneni zustava na nich, tzn. nevidim duvod proc by to nemohl steam delat podobne. nevim jak casto kupujes PC hry, ale pomerna vetsina je na steam vazana, takze tva rad nad zlato mj.
        • Veskoslav
          No z posledních 6 her je pouze Metro Last Light vázená na Steam, zbytek bych klidně mohl prodat:) A s porminutím kolik lidí kupuje na GMG? 1/10 co na Steamu? Při větším množství lidí a akcí, co je na Steamu a neustále proměna cen na Steamu by to naprogramování kontroly cen bylo opravdu šílené:)
          • Vzhledem k tomu, ze se v steamu muzes podivat milion let zpet co si za kolik koupil tak by nebyl problem aby pri prodeji steam limitoval maximalni cenu na treba co ja vim 90% tvoji nakupni... kdyz uz je ten udaj nekde skladovanej tak to neni problem...
          • Už jsem to tu psal mockrát, že většina vydavatelů už dělá téměř jen Steam only tituly (tzn. i když si koupíš krabičku, musíš to svázat se Steamem). Např. Activision, Square Enix, 2K, zkrachovalé THQ, Deep Silver, SEGA, Bethesda, Codemasters a možná ještě další, takže se tomu těžko vyhneš. Jedině EA a Ubisoft se z těch velkých vydavatelů brání kvůli vlastním (nic moc) službám Origin a UPlay.
      • Já bych teda možnost odprodat taky uvítal. O peníze mi nejde, klidně by mi stačila možnost se hry zbavit - alespoň bych pak už nemusel litovat nákupu takových kravin, jako je třeba Hacker Evolution, Legendary nebo Choplifter HD.
      • Jojo opravdu by byl asi nejlepší způsob jak jsem psal jeden druh hry pouze možnost půjčit jednou... (+ pojistku nastavit i čas do kdy má hru kamarád mít ono se může stát cokoli a hru už neuvidíte *1* )
  • Kdyby aspoň udělali to co mají některé hry na Nintendo DS atd. Prakticky můžeš druhé osobě poslat ořezanou verzi hry, aby si ji mohl ten druhý vyzkoušet, nebo spolu zahrát multak.
  • tak teoreticky se muzou inspirovat u xbonu jak maji tech 10 lidi pro sdileni her
  • Black_Hand
    proc mam ted v hlave obrazek tancujiciho gabea newella, zpivajiciho "trolololololo".

takze alespon takhle: https://www.youtube.com/watch?v=sTSA_sWGM44 .

pokud to bude pravda, tak MS bude bouchat sampana.... a nebo taky ne :).
    • Robotron3
      To nevim, podle mě je půjčování her na steamu klidně možné.
      • Black_Hand
        ne, takhle to nemyslim robotrone. myslim to tak, ze Gabe si nasel informace o xbonu a rekl si, ze kdyz mu prijdou windows 8 a cele smerovani windows tak pratelske vuci steamu, tak ze by mohl praci MS ocenit :).
  • Dobrý singlovek je vyloženě pomálu, takže je to vlastně buď risk něco koupit nebo se jde na jistotu....když se udělá hra s multiplayerem, člověk si jí může vyzkoušet...baví? ano, koupím a budu hrát s kámošem, co mi to půjčil a ukázal a se spoustou dalších
  • MrSanta
    Vzhledem ke snaze Steamu pomocí Steamboxu (nebo jak se tomu má říkat) a Big Picture proniknout na konzolový trh by půjčování her bylo celkem logické. Ohlásil to jak Microsoft tak i Sony a jestli jim chtějí konkurovat, tak by měli nabídnout podobné služby.
  • Pujcovanim her se zvednou zisky urcite. Nejde tady o singleplayerove tituly ale o hry ktere chcete hrat s kamarady. Singlplayer titulu bez MP moc neni a nebo je jednoduse muzou blokovat. Jde tu o ten MP kdy ja sam chci neco hrat s kamaradem a ted se mu ta hra musi libit. Je tedy odkazan na YOUTUBE videa nebo PIRATEBAY kde piratska kopie ma velkou sanci mu skazit dojem ze hry komplikovanym instalovanim, virem, neopatchovanym obsahem nebo je to uplne spatna kopie nefunkcni(coz neni bezne) plus vypinat internet a blokovat exe soubor ve firewallu. Vsechno nakonec vede k negativni zkusenosti kdyz se v tom clovek nepohybuje bezne a nepirati kazdym dnem. Takhle to kamaradovy muzu pujcit steam mu to stahne opatchuje rychle a on si to muze pekne vyzkouset bez vsech okolnich negativ.
    • Warez zcela bezne pouzivam ke zjisteni, zda hra za koupeni stoji nebo nestoji. Pokud warez verze nefunguje, nekupuju. Samozrejme zaroven plati, ze pokud orig obsahuje nejaky nechutny DRM, tak si to nekoupim stejne.

NIKDY se mi nestalo, ze by crack obsahoval nejaky virus, zato se mi zcela opakovane stalo, ze crack naopak virus v podobe vsemoznych sr…acek odstranoval.

Zcela pravidelne pak resim v rodine, pribuzenstvu a okoli naprosto nepouzitelnou instalaci orig titulu, protoze BFU to jednoduse nerozchodi - prave kvuli vsemoznym sra…ckam ... dokonce, ta drzost, nektery ty sr…acky si dovoli protestovat proti zcela legalne uzivanemu SW jako trebas daemon tools.

Takze pokud neco dokaze (navzdy) odradit kupce, tak prave "orig" hra. Bratranec si koupi sadu srtategii, a z 4 her byla funklcni jedna. Kdyz sem mu sosnul varez ... fungovalo bez zavad na prvni dobrou. Prohlasil, ze za takovy smejd uz vzivote platit nebude.
    • Ty jsi ale srandista. Komplikovane instalovani? Vir? Nezamrznul jsi nekdy pred 15ti lety?
    • piratska kopie skazi dojem *1* LOL to spis originalka prudici DMR, nutnost mit disk v mechanice, nefunkcni hra v pripade pretizeni serveru a v neposledni rade se klidne muze opakovat situace kdy na novem OS originalka nepobezi jako napr. na Win Vista original hry nesli instalovat a to jen proto ze meli nekompatibilni starforce DMR (ty same piratske hry tam fungovali bezproblemu)...
      • To je ovsem opravda. Piratske kopie poskytujou mnohem lepsi sluzbu nez originalka a navic za to nic nechtej.
      • Mluvime o hrach na steamu. Proto tvuj DISK v mechanice je naprosto mimo a problem s OS je taky uplne mimo.
        • Ale neni mimo nutnost spoustet dalsi aplikaci, jen aby sis zahral svou hru. A proc by byl mimo s DRM? Hry na Steamu bezne vyzaduji tuni dalsich s*cek, jako Uplay apod. S tim at jdou do pr*ele. Ja si to chci nainstalovat a hrat. Jsem jeste schopny snest Steam, ale dalsi program? Fakt ne.
          • ...běžně vyžadují...
            Stejně jako ty, i já se dovolím dopustit argumentačního faulu. Z 136 her, které mám na steamu, vyžadují pouze dvě externí aplikaci. U obou jde o UPlay, the Dust a Splinter Cell.

Žádná hra pak nemá externí DRM, doprovodné programy ani nic jiného.
      • XorxoxTalarius
        Souhlas s tebou :)
        Dark Souls trosku ujel :D
        • Vis, nemohu souhlasit.
          Mam doma na "test" HAWX2/Simcity5, ani jedno nainstalovane, protoze presne ten komplikovany postup. FYI: Pracuji jako sys admin, takze sw strance trochu rozumim, ale proste nemam chut se po praci rypat 1/2h s crackovanim gamesy. Kor kdyz warez mam jen na test, a bud ok->koupim, nebo ne->mazu a zapomenu.
          • vlastik.plaminek
            Pokud ti překopírování pár souborů trvá půl hodiny tak ti nevěřím, že jsi admin. Sice nevím, jak je to u SimCity a toho jejich slavného cloudu, ale většina her se crackuje fakt lehce.
          • Je pravda, že mě už to taky dost nebaví a většinou vyhraje hra, kterou mám už nainstalovanou a baví mě, než hra kterou musím nainstalovat+crack+firewall block (já vim, je to na 5 minut ale stejně) a možná mě i bude bavit. Jenže herní scénou už jsem tak znechucenej, že mě málo co přesvědčí o tom, že mě to bude bavit.
  • Nebyl bych skeptický ani optimistický.. spíš to bude inspirováno DOTA2 modelem.. kdy se vpodstatě licence rozdávájí a zisk generuje shop. Pochybuji, že se budou takhle rozdávat singleplayer hry, ale u multiplayerových her to má rozhodně smysl, kamarád si vyzkouší a bude-li se mu hra líbit - koupí si ji...
    • Take bych to videl jen u "nejakych" her, kde nebude zisk zavisly na kvalite singlu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit