Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

    To není úplně pravda. 3 důvody proč:

    1.) Ačkoliv máš pravdu v tom, že se čím dál tím více filmů upravuje (cenzuruje) pro Čínský trh, tak se pořád jedná jenom o drobný zlomek z celkového počtu vyprodukovaných filmů v USA.


    2.) Čínská vláda uměle omezuje počet zahraničních filmů v jejich kinech. Teď už se to číslo zvedlo, ale ještě pár let zpátky to bylo jenom 34 zahraničních filmů za rok!


    3.) Z čínských kin dostávají filmoví tvůrci mnohem menší provize.

    Je běžnou praxí, že ze západních (evropa+usa) kin během prvních 4 týdnů dostávají filmoví producenti cca 60% z tržeb. Od 5. týdnu už dostávají podstatně méně (cca 20-30%). Čínská kina ale dávají jenom 25% z tržeb po celou dobu.

    Takže když někde uvidíš nějakou zprávu, že film XYZ vydělal v Číně 200milionů dolarů, tak Hollywood z toho viděl jenom 50míčů (25%).

  • Aja1984

    Samozřejmně, že jsem nemyslel naši kontrarozvědku, ale ani normální bohemku "BI". A když se číňanům dodávají abramsy a stíhačky od lockhetedu, tak bych je klidně považoval "západní trh" a nemluvím o Lidové Číně!

  • cNNk

    Tak jelikoz mam kamarada s reckym puvodem jehoz rodiny se to primo dotklo, tak tohle tema opravdu nejde mimo me. Navic Turci  se tak chovaj porad a s Reckem jsou na noze stale.

  • Veskoslav

    :-D Podívej se na to, kolik filmů se kvůli Číně nějak upravuje nebo cenzuruje. Čína se bohužel stává 2. trhem po USA pro filmaře.

  • Row

    VBS nedela BIS ale BISim (Bohemia Interactive Simulations), to jsou 2 ruzne firmy. Jestli dodavali neco pro cinu nevim, ale nezda se mi to. Zamerovali se historicky spis na zapadni trhy jako USA, Kanada, Australie... je otazka jestli takovy vojensky simulator z podstaty typu produktu navic nepodleha take nejake regulaci ze strany NATO...

  • Derp_1337

    Trh je sice možná větší, ale kolik z něj těm západním firmám sype peněz?

    Z filmového a herního průmyslu rozhodně méně peněz než z Japonska a Evropy.

  • Derp_1337

    Haha, to bylo vtipné. To jsi mohl napsat fakt jenom díky tomu, že nevíš o čem mluvíš.


    Čína je totalitní stát, který utahuje závity. Jejich plány do budoucna?

    1.) 700milionů bezpečnostních kamer (se softwarem na rozpoznání tváře) připadající na 1,4mld lidí? To je pokus o realizaci "Velkého Bratra" z románu 1984.

    2.) Úplné zrušení fyzické měny a kompletní přechod na digitální měnu, aby stát měl ještě větší kontrolu na obyvatelstvem.

    3.) Společenský systém, který v bodech hodnotí, jak "dobrý" jste komunista. Jestli nějakým způsobem získáte mínusové body, např. "nevhodnými" kamarády, tak si třeba už nezajezdíte s MHD a budete chodit jenom pěšky.

    4.) atd. atd.

    Jak říkáš, žít v Číně je určitě stejné jako v USA. LOL

  • Veskoslav

    Můžou. Ale nemusí. A to, že Cruise udělal to, co udělal nemá s podílem nic společného. Jenom je čínský trh větší jak Japonsko a Evropa dohromady....Nic víc.

  • tak zrovna Blizzard po vstupu cinanu se zacal chovat pekne ,,nezavisle,,

  • Derp_1337

    Ty si pleteš jaký reálný dopad má ten minoritní podíl. V reálu totiž často platí, že zaměstnanci a vedení firem se snaží jít vstříc požadavkům akcionářů. Takže i když mají minoritní podíl, tak do jisté míry můžou ovlivnit budoucí běh firmy.


    Stačí se jenom podívat, co udělal Tencet s novým Top Gun 2. Top Cruise už nebude mít stejnou koženou bundu jako v Top Gun 1, protože kvůli nátlaku Číny mu z bundy odstranili vlajky Tchan-wanu a Japonska!!

  • Derp_1337

    Kdyby tam byl někdo nepohodlný, tak by mu mohli snížit(vzít) prémie a nebo v extrémním případě ho rovnou vyhodit. Samozřejmě by to nebylo zrovna jednoduché, ale mohli by to prosadit.


    Reálně se ale situace má tak, že zaměstnanci a vedení se vždy snaží ve všem vyhovět akcionářům.

    Stačí se jenom podívat na to, jak se číňanům (Tencet) zaprodalo studio Paramount Pictures a Tom Cruise. V novém Top Gun 2 už Tom Cruise nebude nosit stejnou koženou bundu jako v Top Gun 1, ale z bundy mu odstranili vlajku Tchan-wanu a Japonska (tyhle dva státy jsou Číně nepohodlné).

  • Kdo vi, treba prave s tema opet zacnu. To uz je taky dlouho :-D

  • SalemCZ

    Jako škoda že třeba neřeknou že Tencent získal 1,5%, ale tím že neřekli nic tak to vypadá jak 49%. Co se stane když by někdo z vedení řekl něco proti Číně?

  • TheGGG

    si to omodují v číně... a kdo všechno spolupracuje s čínou, to by vydalo na hodně dlouhý seznam, takže netuším....

  • Aja1984

    Tak rozhodně si nemůžou stěžovat. 😎

  • Aja1984

    Tohle byste měl někdy říct na srazu hráčů šachu.

  • Aja1984

    Tak na to se nezapomíná, ale už je to dávno (ne, že by Turecko v posledních pěti letech bylo svaté se svým přístupem k opozici) a pokud si po tom vražedném klanu nepojmenujete televizi, tak to nikdo už neřeší (co bude příště? Hitler Juggen TV?). Ale v Číně se dějou ohromná zvěrstva právě teď, v tom je ten rozdíl.

    P.S. Víte o tom, že vojáci z Čech, Moravy a Slezska se za první světové dopouštěli mnoha strašných válečných zločinů na balkánském obyvatelstvu? Jen tak pro zajímavost.

  • Aja1984

    V tom případě by si Čínská republika oddechla, a vojáci z Lidové Číny by byli naučeni z produktu bohemky, že šumění trávy je hlasitější jak střelba, že granáty vylétavají na pružině přímo z kapsy, atd.. BTW Nespolupracovala BIS s VBS v minulosti s Čínskou Republikou?

  • Veskoslav

    Mají minoritní podíl. To znamená prakticky nic. Je to stejné jako u Ubisoftu nebo Blizzardu. Spousta lidí si asi plete odkoupení a minoritní podíl ve firmě...

  • Jack1947

    Arménská genocída ? hmm na to se dneska moc nemyslí 🙂 Pravda se musáí dolovat v hlubinách internetu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit