Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavní je asi otázka, zda by dostal ban, pokud by ten jejich stream využil v propagaci číny. Pokud by ho dostal i v takovém případě, pak je imho vše v pořádku, protože ban nebyl za politický názor (na něm nezáleželo), ale protože jim to narušoval off topicem, který tam nepatří.

  • Ilusiveman

    A já myslel, že mi je špatně jen ze starých důchodců, co se celej život báli sami o sebe a svou zbytečnou, ubohou, nemocnou schránku a s tím hodlají až do jejich bídne smrti pokračovat, ale ne. Velká část nové generace, jako by těm starejm, posranejm zviřatum vypadli z oka. 🤮

    Imponuje vám moc?! Protože jste nuly a zrádci celýho lidskýho pokolení.

    KVůli vám, jsme prohráli Bitvu na Bílé hoře, vy zbabělí a bezpáteční sedláci, co by chtěli vše, ale raději chcipnou stařím na prachách druhých! 

  • TheGGG

    zajímavé, když jde o protlačování politických názorů, se kterými redakce souhlasí, je davové hráčské šílenství naprosto v pořádku, ale když se hráči battlefieldu bouřili proti přepisování historie, tak to byly hysterické tlupy....

    je dobré si zjistit, proč historicky ta hloupá smlouva kolem hong kongu vůbec vznikla.

  • Web Games.cz otevřeně bojuje proti čínskému režimu. Tak je to správně a opačné názory je potřeba mazat.

    Každopádně tohle je naprosté nic proti tomu, že v Číně už prošlo to, co bylo v jedné epizodě Black Mirror jen fantazie - epizoda Nosedive o tom, že lidé mají na základě svého chování určité skóre, které jim například může zakázat cestovat.

  • Tak to asi už další Blizzcon nebude. A jestli ano, tak jsem zvědavý, kdo na něm bude.

    • species

      pocitam ze uplne stejne lidi jako normalne. To ze si neckbeardi odinstalovali wowko a mysli si jaci jsou bojovnici za lidska prava na situaci moc nemeni

      • Ilusiveman

        A já jsem rád, ze tu máme lidi jako ty. Lol. 

        Tě naučil Zeman, ze ve světě existují dvě reseni a nicnmezi tím bejt němuže, tak raději děláš  prognózy. tyvole 🤣 

        bože ty to vidíš, co z ceskeho národa zbylo za prasečí, ukviceny stádo. 

      • TheGGG

        wowko si odinstalovali lidi, kteří ho pět minut před tím nainstalovali, aby mohli udělat nějakou pózu...

      • No, zrovna "neckbeardi" si wow neodinstalovali, protože uvažují racionálně.

  • Marines
    Hmm, čínští komouši mají v Blizz prý jen pět procent, ale je zajímavé, že "moc" mají jako kdyby měli totální většinu....?!. Dvanáct procent v příjmu celé firmy je opravdu hodně, kapitalista by sice za to uřízl i tu ruku, ale komouš hlavu a ne jednu...!!!
    • Kapitalista je deviantní prase, které ti kvůli prachům nechá vyvraždit celou rodinu, viz. invaze migrantů za tvé peníze. Tady se jen člověk směje, jak se kapitalistické firmy i podplacení politici, viz. akce v Kanadě a Austrálii, odkopali a pro čínskou komunistickou stranu udělají za peníze naprosto cokoliv, včetně líbání jejich špinavé holínky. 

  • Pořád to stejné. Žádná firma není povinna podporovat něčí politický světonázor na platformě, která je určena k něčemu jinému. Nic jiného v tom nehledejme. To, že teď to zrovna odskákal týpek, který fandí Hong Kongu je imho naprosto nepodstatné. Pokud by někdo takto propagoval třeba jednotné Srbsko nebo jiný okupaci Krymu, dopadl by stejně. Pokud ovšem existuje obdobný případ, který takto nedopadl, je to něco jiného a Blizzard si čočku zaslouží. Existuje?

    • Marquis

      To je ta věc, nedopadl by stejně. Jak se o tom už vyjádříli někteří uvaděči co kvůli tomu rozvázali práci s Blizzardem - kdyby dostal plácanec přes prsty, ban na příští turnaj atd. tak by vše bylo v pořádku.

      Ale Blizzard šel naprosto mimo hranice - roční turnajový ban, zrušení výhry, vyhození lidí co s ním dělali interview atd. 

      + v článku zmíněná oficiální reakce určená čínskému publiku.


      To co Blizzard udělal se nedá považovat za primárně udržování vlastních pravidel (které jsou v tomhle případě velmi volné), ale o politickou snahu v lepším případě se zavděčit Číně (u které se snaží na trh protlačit úspěšné CoD Mobile)... a v tom horším o provedení příkazu kterým jim Čína dala.

      Celkově se Blizzard pokusil z Blitzchunga udělat odstrašující příklad.


      A ano, peněžně jejich akce dává dokonalý smysl. To ji ale neomlouvá a Blizzard si zaslouží veškerou sociální, mediální i politickou kritiku.

      • Na "by" se nehraje. Buď takový případ existuje nebo ne. Zbytek je v rovině spekulací. Co se týká té míry trestu, tady fakt nedokáži posoudit. Každopádně je to precedens a měl by se od toho odvíjet další podobný případ v budoucnu. Pokud by skutečně měřilo jiným metrem, pak bych pro protesty měl pochopení a byl by to hnus. Ale tak to prostě není a nemá smysl do toho tahat co by kdyby. Ale já Blizzardí hry nehraju, takže ani nemám přehled jestli existuje podobný případ, kde se reagovalo jinak.

        • Marquis

          😐

          Já to nebyl kdo přišel s

          "Pokud by někdo takto propagoval třeba jednotné Srbsko nebo jiný okupaci Krymu, dopadl by stejně."

          Protože ne, jiný případ podobného rázu neexistuje, takže tvé "by" je stejně teoretické jako to moje.

          Teda přesněji, existuje - v odpovědi na to pár hráčů na nějakém Blizzardem sponzorovaném vysokoškolském Hearthstone turnaji zvedlo cedulku s nápisem "Free Hong Kong, boycott Blizz". Obraz na ně byl velmi rychle odstřihnut. Ale tito hráči nebyli Blizzardem nijak konfrontováni. Nakonec dokonce sami odstoupili z turnaje, aby poukázali na pokrytectví Blizzardu.

          • Ano, jistě, oba jsme si teoretizovali, to je fakt. Samozřejmě si teď Blizzard upletl velmi nepříjemný bič, kterým mu už někdo evidentně napráskal. Cestou pro ně by mohlo být jasné vymezení pravidel co je a není přípustné. Tak jak to má např. FIFA ve fotbale. Propaguješ politiku? Zavřená tribuna, pokuta. Tvrdé, ale účinné. A měřit skutečně všem stejně. Já osobně nejsem zvědavý na to, aby se zábavní scéna změnila na politickou agitku. A to můžu Hong Kongu fandit jak chci.

  • Typické chování kapitalistické firmy, která může přijít o čínské peníze. Kapitalista ti pro peníze klidně uřízne ruku. Tentokrát prostě jen líbe špinavou nohu čínské komunistické strany.

  • Cvicme_v_rytme
    Je dobře, že ho zabanovali.
    • Tak a tenhle příspěvek mi vysloužil 7denní ban :D
      • lito

        proto jsi neváhal vytvořit další účet😂.

      • 0011

        Dobře že tě zabanovali 😉😎

        • Mno, ve světle těch událostí asi ano.

          Každopádně abych to uvedl na pravou míru: Reakce Blizzu přehnaná byla, na peníze dotyčnému šahat neměli. Diskutabilní je roční zákaz, ale nějaké klepnutí přes prsty zde na místě byl, tedy ten ban je nejsnadnější řešení.

          Co se týče komentátorů, nevím, jak moc jsou v tom zainteresovaní. Prý ho k tomu pobízeli. Každopádně jestli to schválili a nic proti tomu nedělali, je to neprofesionální přístup, tedy něco, co se stát nemělo.

          Co se týče mého banu za napsání názoru na ten ban, když někdo jiný píse to samé, jen proti banu... Je celkem jasné, že je potřeba umlčet jiné názory a nechat převahu na první pohled těch "správných".

          • 0011

            Já jenom ironizoval, moje specializace 🙂 ale tu podmínku na základě které ho zabanovali je tak vágní, že by na nich mohl vysoudit šílené peníze. Já jsem rád že ho zabanovali ale právě proto jakou reakci to vyvolalo, myslím že takovou reakci nečekal ani Blizzard. Můj blíže nespecifikovaný člen rodiny pracoval v patentovém úřadu tak vím, že si nikdo netroufne žalovat Čínu pro porušení patentových práv, protože vyberou obětního beránka, popraví ho a hlásí splněno, kdykoliv je možnost Číně, respektive komunistické straně, vrazit políček je potřeba to udělat.

  • jindra.veliky

    Kvuli cinskejm prachum se nechava zapadni spolecnost oslabovat jak v hodnotach tak v zahranicni politice. Uz davno jsme se meli zbavovat ekononicky a vyrobni zavislosti na Cine a rozvijet ji jinde. Jizni Amerika, demokraticky staty z Asie... 

    • Demokracie není nikde, kapitalisté ji plánovitě ničí, takže bych tu diktaturu nehledal jen v Číně, ale i Německu, VB, Švédsku i u nás jsou strany jako Piráti, kteří chtějí zrušit svobodu slova.  

    • Veskoslav

      Jižní Amerika? To jako vážně? A která to země? A demokratické sáty z Asie? Můžeš je napsat? 

      • jindra.veliky

        V JA vsechny krome Venezuely, v Asii v podatate vsichni krome Ciny, KLDR a tusim Laosu, ale ted nevim.. 

      • Marquis

        Brazílie specificky. Před časem vycházely docela detailní rozbory toho jak je to pro hry validní ale nevyužitý market.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit