Přejít na výpis diskuzí
Civilizaci V rozšíří druhý datadisk Brave New World
15.3.2013 | Adam Homola
34 příspěvků
-
Nechci bejt rejpal ale ten vami uvedeny datadisk je defektao brutalne nafoukly dlc balicek za neslusne prachy.Protoze pridal co? par narodu a nabozenstvi?Tady je krasne videt jak jim to muze prochazet datadisk bratru za 600a nema v sobe nic rikam umeni. takze ano mam civ5 ale zadne dlc balicek pardon datadisk nekoupim
-
asi tak. Tie "stacks of doom" boli dost nerealne. 5ka je dost dobra, ale spravili ju akoby "politicky korektne" Vynechat vplyv nabozenstiev v takejto hre, hlavne ked vieme ako nabozenstva ovplyvnovali cele civilizacie po starocia, bolo dost podivne.
-
Pěkný, ale až to realizují :-)
-
Protože to zatím 2K/Firaxis nevypustili ven.
-
v reálu taky neskáčou koně do L. Důležité je, jestli je herní systém dobře navržený, ne jestli odpovídá realitě (pokud realističnost není cílem). I v tom tebou zmiňovaném Rise of Nations byly jednotky silně nevybalancované a šlo rozmlátit tank kopiníkem (nevím jak je to v dalších rebalančních patchích).
-
Ostatní mně tolik nevadí ale tohle jak říkáš dost bije do očí.
Škoda,že to celé nevymysleli jinak. Aby ten pokrok byl trochu znát. -
Civilizace prostě není hra tohoto typu. Je to taková velká deskovka s kulisy inspirovanými skutečnými civilizacemi a historii. Ten realismus musíš někde zarazit, jinak by z té hry byla nehratelná obluda. U boje to možná nejvíc bije do očí (asi hlavně proto, že se většina strategických her na boj zaměřuje), ale ta hra je takovými věcmi prolezlá - vládci žijící tisíce let, možnost stavět všechny možné historické budovy z různých kultur a období v jediném městě apod.
-
A jaké narody to přidá?
Kolik to bude stát?
Kdy to vyjde?
Proč to není v článku? -
Předpokládám,že perly typu: Jednotka pěšáků s puškami nezabije borce co mají chladné zbraně. Přesněji nemají proti ním velkou výhodu pouze mají větší DMG to je celé...
To samé u Tanků a vrtulníků, dají se komicky zničit čímkoliv.
- V Rise Of Nations to bylo skvělé. Výhoda v pokroku byla zřetelná a hry nebyly nevybalancovaná. Zde to je komické a otravné když člověk investují do pokroku a nic moc to nepřinese. Snad pouze atomovka po vylepšení je skok. -
Takže druhý datadisk k Civ5 umožní hráčům konečně skoro to, co bylo v Civ4. Mám sice obě hry, ale Civ5 narozdíl od Civ4 jsem hrál minimálně. Grafika hezčí, ale hratelnost se bohužel více přiblížila jakési deskové předloze. Původní vanilu seškrtali proti čtyřce na minimum, aby to pak mohli prodávat extra coby datadisky, či si uvědomili, že to byl hratelnostně chybný krok ...asi spíš první varianta. Tak či tak mi z článku vyplývá, že to bude mít obsah konečně skoro jako čtyřka.
Zajímavý je jen návrat páru možností - diplomacie, kulturní cesta ... ty civilizace navíc, to je jen nastavená kaše.
Prostě Civ4 zůstává nejlepší civkou, byť Civ5 je mnohem pěknější a i přechod na hexagony se zrušením stackování mi nevadí (není to špatný nápad). -
Mně hlavně v G&K vadilo, že dosáhnout kulturního vítězství bylo skoro nemožné s One city challenge, protože kulturní social policy bylo rozmělněné kvůli náboženství, které je vhodné pro velké civilizace. Jsem rád, že naslouchají komunitě a chystají změny, protože OCC na deity je libová záležitost :)
-
teraz ked bola ta akcia tak som si kupil C5 komplet, a poviem vam tie nove narody stoja za H... (havla). prakticky ich pouzijem len preto aby som ziskal achivment lebo ziadne vyhody nemaju. takze dufam ze u tych novych na tom zapracuju a pridaju aj nejake fukncne bonusy.
-
snad se ty nové civilizace budou chovat líp, než ty dosavadní, protože moje jediná interakce s nimi je ta, že je ničím
-
"Poté, co jsme přinesli spoustu skvělých prvků v Civilization V: Gods & Kings"
úúú, to je zas PR canc. Přidali dva prvky a z toho jen náboženství stojí za zmínku. A to hlavně proto, že trochu narovnává (avšak neeliminuje) zásadní designové hřích základu.