Přejít na výpis diskuzí
Civilization V byla experiment, který jen zázrakem neskončil fiaskem
21.10.2017 | Ladislav Loukota
27 příspěvků
-
Jedině první díl. To je klenot.
-
Nj a hlavne "dyl" ... ale pravda ze tez 4&5 super/zabavne, 6 mi proste neprisla zabavna ...
Ale jak je znam, nejake fikane DLC to spravi ... -
Grafika šla dopředu naposledy v 3. dílu.
-
Hello, Dave.
-
Grafika, ale budiž, to by se přkouslo. Ale neexistujicí AI bohužel ne. Ne, že by v pětce byla nějaká super, ale v porovnání se šestkou je to hotový HAL 9000.
-
Ona ani čtverka do datadisku Beyond the Sword nebyla zrovna ideální, to samé bylo s pětkou, která se opravdu dobře hrála až v kompletní edici.
-
Co je to za nesmysl? Změnila se toho fůra, za všechny třeba kultura a její vliv na posouvání hranic nebo navázané obdělávání venkova? Věřím, že pamatuješ Civilizaci I (já taky), ale ty další díly jsi asi nehrál.
-
A já pamatuju Civilization I. Bylo tam vše co v dalších dílech, jen ta grafika šla dopředu, jinak se nezměnilo nic.
-
pro mě byla nejlepší 5tka....naopak mě zklamala civ VI...to je strasna blbost
-
Pro mě to fiaskem skončilo. Civ IV byla moje oblíbená hra, dokonce tak, že jsem si Civ V koupil, hned jak vyšla. Pak jsem zjistil, jaký to je paskvil a nehrál to. Jenže jsem přitom ztratil chuť hrát i Civ IV. V podstatě mě Civ po pětce přestala jako hra zajímat.
-
Hmm to je fajn, ale Civ V se rozdavala uz nekolikrat zdarma, nebo stala par supu v steam slevach zatimco Civ VI stoji poradnej balik jeste.
-
Zrovna Rise of Nations byl ten pokrok minimální, prakticky se jen trochu vylepšily staty, ale hra jela silně na bonusy counter jednotek, takže rytíř na koni ti zdolal obrněné vozidlo jako nic.
-
Na těch starých už mi strašně chybí automatizace primitivních repetitivních úkolů. Prozkoumávat mapu ručně už bych dneska asi nechtěl.
-
Že by nebyla tak zábavná ? Podíval jsem se na statistiku Steamu, kde Civ V. vlastní 10,647,515 ± 98,132, a Civ VI. jen 2,241,977 ± 45,439 hráčů. V kategorii strategií je tak V. s přehledem na 1. místě.
-
Jsem asi jeden z mala, ale zmena systemu boju a tvoreni cest v patem dilu mi vyhovuje a jak me valceni drive nebavilo, tak v petce jsem si ho uzival a dalo se mnohem lepe taktizovat.
-
co je špatne na 6?
-
Já bych řekl, že Civilizace se drží reality.
Opravdu si myslíte, že úplně první střelné zbraně měli nějak velkou převahu oproti starším zbraním ??
První střelné zbraně byly velmi nemotorné, nepřesné a nespolehlivé a trvalo dlouhá století než se vychytaly různé chyby.
Jak se to vůbec z počátku mohlo srovnávat s luky, které se k dokonalosti pilovaly celá tisicíletí?? Takže ve výsledku "vynález střelných zbraní" nikomu zpočátku neposkytl velkou výhodu nad protivníkem. -
Mne tedy petka tak spatna neprijde,porad je na disku. Zato ta zhuverilost s cislem 6 se tam ani neohrala.
-
Vetsi tragedie uz byla jen 6.
-
Najlepšia Civka bola tá scifi Alfa Kentaur.