Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • honcka

jde to přepnout čistě do turn based, tj vypnout qte a ty souls prvky?

• cms.jakub-malcharek

QTE útoků vypnout jdou (resp. jde automatizovat úspěch), úskoky a parry vypnout nejde, jde ale kdykoliv bez postihu snížit obtížnost.

• pockat, myslel som si ze QTE su prave tie parry/uskok a vyskok prvky, ci su tam aj ine QTE?

• Jsou. Na zásah/míru poškození při vlastním útoku (ty jdou vypnout). Při střelbě musíš manuálně mířit na zranitelná místa, ale není to QTE. A při kontaktu s monstrem na začátku souboje musíš načasovat útok, abys dostal výhodu prvního kola. Volba obtížnosti pak definuje i délku okna pro úskok/parry. Na videu to vypadá, že se to hraje samo, ale když všechno zapneš na nejtěžší, tak se musíš dost soustředit. Automatické parry/dodge by z toho udělalo walking simulátor. To už by dávalo větší smysl monstra zabíjet na stisknutí jednoho tlačítka.

• honcka

Parry / Dodge by šlo v pohodě udělat dle RPG, jsou tam nějaké vlastnosti (jako např defense), tak k těm přidat nějaký hod kostkou porovnat s valstností útočníka a pak vyjde, jestli se povedlo uskočit / odrazit / whatever nebo nepovedlo

• Vyšší defense znamená, že dostaneš menší zranění, když se ti obrana nepovede. Možná spíš nějaká kombinace schopností? Ale jo, nějak by to asi šlo. Jen by musel na začátku útoku (v momentě, když bys věděl, na jakou postavu je mířený) vyskočit dialog, jakým způsobem se chceš bránit. Autoři ale považovali ten QTE za důležitou součást hry asi i jako odlišení od klasického JRPG, kde to většinou automatizované je. V soulsovkách taky postava sama nezvedne štít ani neuskočí, i když má extrémně vysokou obranu.

• na videach som tu potrebu mierenia pri strelbe vsimol, to berem ako normalne a OK. A cize pri aj inych poskodeniach (napr. elementar magic) bude treba mierit? to iste aj pri utoku secnymi/chladnymi zbranami?

Ked to tak porovnavam s Personou, kde cca obehnutie protivnika davalo automaticky vyhodu prveho kola znie to podobne...

Walking simulator a co. - mam prejdene nejake Light novely. ok? O:-) :D

Mno vidim ze uvidim az ked to zapnem vecer a ošaham :D

• U klasických útoků zbraní nebo kouzlem (kromě střelby) musíš trefit okno, do kterého postava "soustředí svou sílu", jinak je útok výrazně slabší. To je ta jediná věc, co jde automatizovat.

Nemám nic proti walking simulátorům nebo vizuálním novelám, kde se souboje jen odklikávají a postavy je vyřídí automaticky dle scénáře. Jen, jak jsem psal, by pak dávalo smysl souboj odkliknout rovnou a ne čekat pět kol, než potvora zdechne. Parry uděluje často větší poškození než útok a pokud si obranu nacvičíš, můžeš upižlat vlastně cokoliv bez ohledu na schopnosti postav. Jen to trvá hrozně dlouho. Taky bys přišel v podstatě o půl zážitku (pokud by ti to stačilo, tak asi v pohodě), protože ten se tady soustředí z poloviny na boj a druhá půlka je atmosféra a příběh. Jinak je to prakticky tunel s minimem odboček. Jen si občas můžeš zvolit, v jakém pořadí ty tunely projdeš a pár monster se dá oběhnout.

• Reakce na příspěvek:

ako nemam problem so stylom ala Persona, len som zvedavy na tie QTE to proste nemusim.

a co som postrehol u konkurencie, tie miniodbocky s par subojmi naviac sa oplati prejst, bo Danger a zrazu ta moze na ranu dve dat trash.... a tunel a kratsi pribeh mi nevadia, konecne daco oc by som v rozumnom case aj mohol prejst komplet. 

• lito

Přemýšlel jsem mezi Lords of Fallen, Khazanem a Oblivionem, no nakonec svůj čas investuji do tohoto. 

• jindra.veliky

Jestli umir hrát soulsovky tak bych vzal hned ten lord's of the fallen

• Derp_1337

"Jestli něco umíš hrát, tak..." - To není moc dobrý argument.

Ono se stačí podívat na recenze a různá agregátová hodnocení (Steam user review, Meta user score, atd.) a bohužel Lords of the Fallen je na tom nejhůř z těch 4 her. To odradí hodně lidí.

• lito

to je to poslední dle čeho bych se rozhodoval, já hrál samozřejmě demo LoF, docela fajn, ale chybí mi tam Hub, ze kterého by vedly nějaké cesty, tohle já mám tuze rád viz FS či Lies of P. Dále mi tam z dema vadila přílišná linearita ve stylu Lies of P, to už mi připadá trošku zastaralejší koncept, přece jenom Sekiro či DS3 ukázali cestu, že i klasická Soulsovka může mít otevřenější levely.  Combat v pohodě, anime v pohodě, grafika a art style moc fajn, ale mě z dema chytl více Khazan.

• Derp_1337

Wow. To jsi jeden z mála lidí, co hrál tolik dem. Respect.

• lito

nemám moc času na hry,  tak vždy poctivě přemýšlím, co za hru zvolím, demo je ideální cesta a dema začínají být opět docela populární, za což jsem rád.

• jindra.veliky

A lidi si v těch recenzích stezujou na věci, co změnil update 2.0

• Derp_1337

To je dobrá zpráva. No v tom případě té hře možná ještě někteří lidé dají šanci.

Akurát je škoda, že hra vyšla v roce 2023 a oni dokázali opravit ty největší problémy teprve až na jaře 2025.

• Inak to je peklo teraz tolko dobrych hier :D este ma caka Henry, Death Stranding v zlave kupeny, vcera Oblivion a teraz toto :D konec

• Kamaráde ten death stranding budeš mít fakt na dlouho 😁

• To veru  ano :). Ak chcem vybudovat cesty a ziplajny tak to budu desiatky hodin

• Inquisitor

V létě hraju minimálně, nechám si to na zimu. Možná:)

• Jsem zvědavej jak to pojede na pc. Vzhledem k UE5 mám dost obavy, aby to zas nebyl rozpatlanej stutterfest... 

• Ale no tak, kurňa. O víkendu jsem sotva stihl dohrát Indiana Jonese, včera po nás hodili nový Oblivion, v pátek vychází na plejku Forza a za chvíli bude venku nový Doom a Elden Ring.

Proč mi do toho všeho strkáte další desítku? Kde na to má člověk brát čas?

• JohnyTheZik

Malý PSA: trochu mi u desítkový hry chybí informace, že je day one v game passu, takže kdo chce vyzkoušet, nemusí váhat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit