-
Původně jsem plánoval, že strávím pár přijemných večerů u Frostpunk.... ale po 10 hod jsem projel všechny scénáře a nemám co hrát. Když přijdete na to, jak hrát, tak pak je to dost jednoduchá hra. 😱
Tak to vidím asi na budování nějaké intergalatické říše ve Stellaris.
-
Jakube asi tě čeká zklamání, ale v RE4 nenajdeš jedinou zombie...
-
-
Ale jo, Ganados jsou prostě glorifikovaní zombíci :)
-
-
Samozřejmě že to zombies NEjsou. Nemá to s nima vůbec nic společného...
-
tak pokud člověka zajímá lore RE, tak to zombie fakt nejsou....
-
To není pravda. Nejsou nemrtví. On vlastně nikdo z nich ani neumřel, jsou to normálně živý lidi co mají implantovanýho Plaga parazita...
-
-
Není to úplně kopec, na kterém bych chtěl umírat, ale to, že zombies jsou oživlé mrtvoly, pochází až z moderního hororu. Obecně šlo v afro-karibských kultech o kohokoliv, kdo byl ovládán někým jiným, neměl svobodnou vůli. Podmínka toho, že by člověk musel být mrtvý, tam nebyla.
Spíš mi ale šlo o to, že "mechanicky" o zombies jde a skutečně někteří ožívají okamžitě po smrti a je imho celkem jedno, jestli za tím stojí kousnutí, virus, biologický zbraň nebo cordyceps :)
Ale to je možná téma na debatu po svátcích (a hlavně to je celkem jedno). Mezitím mějte šťastné a veselé!
-
-
Ano s tím souhlasím a jak známo, tak Resident Evil právě vychází z moderního hororu. Sami autoři to dokonce mnohokrát potvrdili. Zároveň si vytvořili vlastní lore, který je ve své jednoduchosti a přímočarosti velmi snadně čitelný a zcela jasný.
No a tím se dostáváme k tomu, že v RE vesmíru je zombie oživlá mrtvola. Nic míň, nic víc a v porovnání s Plaga nakaženým je mechanická podobnost téměř nulová. Ti s Plaga parazitem umí používat a ovládat zbraně (ve své podstatě tam ta jejich komunita i s parazitem v těle normálně fungovala - pracovali, chovali zvířata atd...), jsou schopní mluvit a spolupracovat.
Řekl bych, že ten rozdíl je víc než zřejmý.
Taky přeju šťastné a veselé.
-
-
-
-