Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro mě by  mělo být nové PS  zase multimediální zařízení tzv. Nejen hrát hry v něj. Kvalitě ale i stahování či ukládání filmů , fotek ,hudby atd jako bylo u PS3  jediná chyba u PS3 byla zpětná kompatibilita 

• Horst_Fuchs

Pořád nevím co by mě přimělo ke koupi nových konzolí.

Když si odmyslím nějaký ty exkluzivní tituly, který se stejně pomalu ale jistě přesovají na Windows, pak je otázkou je proč je vůbec kupovat. Vždy't se  jedná v zásadě jen o trochu nabušenější PC, bez možnosti upgradu či změny OS.

Jediné plus vidím v tom, že to narvou do relativně malý snadno přenosný krabice a v nižší pořizovací ceně, která ale stejně bude natuty vykompenzovaná vyšší cenou her.

• Mam rad uvahy podobneho typu, takze zkusim par duvodu dodat, i kdyz jsou to spis takove specifictejsi pripady, ktere rozhodne nebudou kazdeho zajimat.

1. HDR - na desktopu je to provozovatelne, ale stale v plenkach - pripravenost TV/konzoli je oproti tomu nekde jinde. Nejakou zakladni funkcni implementaci clovek najde i v televizi za 10K, kdezto u monitoru to je otazka pouze tech nejspickovejsich.

2. Kdo preskocil generaci PS4, tak to v podstate vubec nevadi, protoze SP hry nikam s komunitou neutecou a na PS5 si je vychutna snad v jeste lepsi kvalite (pocitam, ze PS5 bude mit boost mode jako PS4 Pro).

3. Pro hrace hrajici multiplatformni hry jako Battlefield apod. (vubec nebudu resit preference ovladani a pro hodne lidi nedostatecny framerate). Casto jsou konzole lepsi misto pro takove vic casual hrani, na PC je proste vetsina hracu vic zapalena a kompetitivni - vitezstvi nade vse. Taktez multiplayer takovychto her preziva na konzoli mnohem dyl, kdy PC servery uz zeji prazdnotou. Tenhle bod by se mohl dosti smaznout, pokud se nam dostane vesti podpory crossplaye.

4. Bazarovy prodej her - kompenzuje vyssi cenu her, ale rozhodne nic pro me, ja si rad krabicky tech par exkluzivnich her vystavim :)

5. Xbox ma pro PC hrace snad jen jeden bonus, zpetna kompatibilita a vylepseni Xbox 360 her. Neni to kdovijak velke lakadlo, ale kdybych mel osobne hluboko do kapsy, tak bych si nekdy rad projel kolekci Gears of War nebo treba prvni Read Dead Redemption.

• Mody a příkazová konzole, hromada indie her, simulací a strategií na konzole vůbec nevychází nebo až se značným zpožděním. Já bych si na konzoli skoro nic nezahrál (hry, které převážně hraju tam nejsou) a pokud jo, tak bych se neskutečně trápil s gamepadem.

• Dejte pokoj se Stadii. Z toho mám osobně celkem hrůzu, že se z konzolí stanou "přehrávače" pro podobné služby. Když vidím, co někteří vývojáři a vydavatelé dokázali udělat z herního průmyslu, kde člověk má ještě relativně svobodu v tom, na co přistoupí, děsím se, kam by to mohlo dojít, když by podobné herně streamovací služby získaly relevantní podíl na herním trhu. 

• Konzoli nemám a nechci, nicméně synovec je odkázaný na Xbox a tam vidím problém v absenci lokalizovaných verzí i když třeba na PC existují a díky tomu si on příběhovou hru nezahraje, protože to v angličtině nedá a cross multiplayer, kdy jsem mu k vánocům dal NMS a pak zjistil, že PC a Xbox se online nekamarádí.

• J.V.Stalin

Hlučnost. HLUČNOST. HLUČNÓÓÓÓÓÓST!!!!! Esli mě něco na PS4 dokáže nas*at, tak její proměna na motor ze stíhačky. Nový X-Box (ten X něco, něco...) to má jak se zdá celkem solidně vyřešené (uvidíme v praxi) a od PS5 nečekám nic jiného, protože za "řešení" chlazení PS4 měly padat hlavy.

• Nápodobně, osobně vlastním pouze pc a "retropie" "konzoli" která se velmi solidně přehřívá a jediné řešení je přidání 30mm fanu s 10k RPM.  Takže doufám že to nebude za ban když souhlasím s Josifem 🤔.

Druhá nejdůležitější věc by pro mě asi byl Alešův názor. Když už bych měl koupeno spoustu her pro starší generaci rád bych si je zahrál i na té nové generaci. Čisté teoreticky bych si byl ochoten připlatit "pár" ojro za "dlc" které mi hru, kterou vlastním na starou konzoli zprovozní i na té nové ale platit za hru znovu plnou cenu by se mi opravdu nechtělo.

To je jeden z hlavních důvodu proč jsem nedávno myšlenku na zakoupení konzole zavrhl. Na PC mám aktuálně cca 400 titulů a i když normálně hraji tak 5-10% tak kupovat vše v znovu je tak podstatná investice že bez problémů zaplatí nový  NTB nehledě na to že ho využiju i na práci což je za mě ta největší nevýhoda konzolí...

• Row

Na kterym RPi provozujes Retropie? Chvilku jsem s tim laboroval na 3b a 3b+ jen s pasivem a problem jsem nemel... 4b trochu topi (ten procesor ale by design proste pracuje na 70°C+), ale pokud dochazi k throttlingu tak to pekne resi hlinikovy "krabickochladice" ktery to poberou i pasivne a aktivni chlazeni potrebujou pripadne az s taktovanim...

• 1440p vystup u PS5, opravdu doufam, ze se na tohle v Sony nevybodnou

• PCMR

Ne, díky. Cokoliv, v čem má prsty Google, si rád nechám ujít.

• skaven

aj gmail/google/android? :)

• PCMR

Má ty prsty dlouhý že? 🙂 Používám jen Android na telefonu, protože nemám jinou možnost (jabko nechci). Google search má alternativy. Gmail sem zrušil, včetně všech "profilů" na Google Play/Store/whatever. Na YT už moc nechodím, protože ho řídí levičácká sebranka, která banuje lidi za politicky nekorektní názory.

• TheGGG

to poslední není zas až tak úplně pravda, sám SJW nesnáším, ale právě YT je v tomto dost v pohodě. A to tak moc, že SJW vidí YT jako hrozbu a podhoubí pro různé "radikály".

Osobně na YT sledují tak 15-20 pravicových, konzervativních a non-korektních youtuberů/kanálů a i když je YT demonetizuje co to jde, tak na jejich nová videa dostávám pravidelná upozornění a naopak, žádný propagační SJW balast mě YT nevnucuje a nikdy nevnucoval.

• PCMR

To já mám jinou zkušenost. Už několik kanálů, co sleduju, dostalo minimálně 1 strike nebo komplet ban. Možná to bude tím, že sleduju skutečně konzervativní (křesťanské) a ne mainstreamové "košervativní" kontrolované opozice typu Shapiro/Crowder/PJW/Molyneux.

Jinak co se týče vnucování balastu, tak ten tam definitivně je. YT používá skryté algoritmy, které propagujou mainstream media (mají často prioritu bez ohledu na počet shlédnutí, i když nejsi subscriber) a manipulují s vyhledáváním. Některé keywordy to vůbec nenabídne a to, co hledáš je až někde na 10 straně - místo toho ti to nabídne nějaký nesmysly nebo "debunk/fact-check" typ propagandy na dané téma. Tohle dělá i Google.

Mimochodem, tohle přiznali sami lidi z YT i dalších NGO. Bolševické organizace typu ADL dokonce externě spolupracují s YT a mají tým tzv. "trusted flaggers", který hromadně flagujou videa a pak ty bany oslavujou na Twitteru.

• TheGGG

Shapiro rozhodně není kontrolovaný opozicí LoL, koho pls sleduješ ty?

Já SJW propagačku na YT nedostávám, takže osobně s tím nemám problém.

• 0011

Já donedávna jel na lumiích a používal bing, kdyby nekončila podpora whatsapp jedu na nich doteď, protože to byly skvělé telefony a na jejich oledy se nehrabou xkrát dražší mobily dodnes, ale stadii bych taky nikdy nepoužíval. Jestli budu někdy tak chudý, že si nebudu moct dovolit ani konzoli, tak s hraním buďto seknu, nebo konečně dohraju svůj backlog.

• skaven

hmm, a cez bing si niekedy aj nieco nasiel? teda okrem toho, co a ako opravit vo Windowsoch?

• 0011

Samozřejmě že na pc používám google, ale na telefonu na bingu jsem našel vždycky co jsem hledal. Za to dodneška znám lidi, hlavně kolegyně z práce, co ani na Googlu nejsou schopný najít to co hledají.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit