Přejít na výpis diskuzí
Co prozradil test Steam Machine a Steam ovladače?
5.11.2013 | Aleš Smutný
94 příspěvků
-
Jo, jsem na to zvědavý. Jestli to bude úspěch nebo ne, to se samozřejmě uvidí a těžko předvídat. Ale jsem rád, že existujou herní společnosti, které prorážejí ledy a zkouší nové koncepty.
-
Podle me je to kockopes a fungovat to nebude. Napriklad, jestli k tomu pujde pripojit jak mys tak gamepad, budou hraci s mysi zvyhodneni a kazit hru hracum s gamepadem. Ti budou nuceni hrat take s mysi a v tu ranu se to nebde hodit do obyvaku, ale k pracovnimu stolu. A protoze Valve chce obsadit obyvaky, ma problem. Take bud bude hrace separovat nebo mys zakaze.
-
-
super, že má dnes k netu přístup kdejaký odborník
-
-
Ovladač mě docela zaujal, nevíte, šel by použít i u normálního steamu pod Windowsem? Nepsal už o tom někdo někde?
-
-
Půjde to na jekémkoliv PC se steamem. Možná aj bez steamu.
-
proc by ne, pokud se jim to ma vyplatit, tak k tomu musi lidi mit snadnej pristup
-
Já žiju v domnění, že by měl právě bez problémů fachat i pod normálním Steamem ve Win. Proto mě to taky trochu láká. Zapařit třeba takový KotOR na velké bedně, to by se mi líbilo.
-
-
Milé od Valve, že změnili svou filozofii a nebudou nám nutit svůj produkt nějakou exkluzivitou, jako tomu bylo v případě Half-life 2.
Jediné, co mě zajímá je ten ovladač. Zahrát si na velké TV ovladačem hry, které si o to přímo říkají, ale nyní ho nepodporují se mi líbí. Ale z toho "šmidlání" prstem jsem nesvůj. Vždycky když se mi náhodou dostane pod ruku noťas s touchpadem, tak jsem úplně nemožnej *1* -
-
Tak na velké bedně si můžeš zahrát kde co - chce to jen kabel (dost laicky řečeno a vyřešeno), já vlastně mám TV/Monitor na televizi sice menší, ale jako monitor si užívám dost velikosti....Kdybych chtěl tak si pořídím bezdrátovou techniku a hraju z gauče (proboha proč když mám 10 let starou židli a která dodnes nemá v obchodě konkurenci *1* *1* ) Někdě někdo řekl, že k té jejich krabici půjde zapojit i klávesnice a myš....Tak nevím....bude záležet na cena/výkon....Když opominu High-End (kterej je probůh pořád tak strašně předraženej!!!!) tak seskládat si kvalitní PC, které po technické stránce přebije konzole i když pořád za vyšší cenu není problém....Uvidíme jestli Valve ocení - ovladač beru skepticky, krabici zatím neřeším - pro mě je nejočekávanější pravě OS, modlím se ať je alespoň z poloviny tak dokonalej jak doufám že bude....
-
-
Samozřejmě bezdrátová myš a klávesnice je jednoduché řešení. Jenže u mě je problém v tom, že k tomu nemám žádný vhodný stolek, takže bych musel dokoupit i ten nábytek. A ten by se mi zase do cimry nevešel a musel bych vyhodit stůl co mám. Takže Steam ovladač mi přijde jako levnější a jednodužší řešení.
O gauč nejde, i když hraju na TV, tak sedím na "PC" židli. Akorát nožky mám natažené na další židli. Těch 105 cenťáků fakt dělá docela hodně. Když si představím, že na tom budu hrát třeba The Evil Within... to mě z toho klepne *1* -
-
Já měl kdysi bezdrátovou myš....Mě stačí moje 10let stará židle už ani nevím odkud (dodnes jsem nenašel adekvátní sloučení velikosti, pohodlí a pocitu, že se svejma 175cm si sedím jak na trůně *1* *1* ) 6 let stará klávesnice, která už se dneska neprodává a přesto jsem stále nenašel lepší a která by mě lépe vyhovovala (a že bych měl i při on-line hraní problém tak to říct fakt nemůžu) a k tomu mám akorát novou Logitech myšku za 700 stovek....Hraní z gauče mi zase o tolik pohodlnější nepřijde - takže mě na tohle neutáhnou....Vlastně když si to tak vezmu je jedna polovina mojí výbavy musí pro někoho být jak z pravěku :D I ta bedna od PC má 8 let - jen měním střeva.... *1* *1*
-
-
Oprava: oslní - nikoliv ocení *1* *1*
-
-
-
a zahrám si natom Last of Us a GTA V?? Lebo kvôli hrám, ktoré si nezahrám na svojom terajšom PC si ľudia kupujú konzolu a potom tam už z pohodlnosti a zvyku hrajú všetko....
-
tak vidím to možná trochu odlišně, ale klasická konstukce PC.. velká bedna a monitor už je prostě pryč. Sorry, ale na psaní, mejlování, brouzdání.. to zvládne každý chytrý telefon nebo tablet. Už leta prostě nemám PC (a že jsem jich postavil mraky), a většinou už pracuju na notebooku. Pařan jsem stále.. ale nové konzole jsou pro mne spíš zklamáním. Technicky se revoluce nekoná, zpoplatněný MP, uměle vyvolaná omezení (proč si sakra nemůžu přehrávat MP3?). Takže pokud mi Steam přinese do obýváku fakt krabici, která bude mít vyladěný OS, který bude primárně pro hry a nebude dělat ofuky jako Sony a MS, tak je to přesně to co chci do obýváku k televizi.. místo obou konzolí dohromady!
-
-
Mne se libi, jak uz snad dvacet let vzdycky nekdo prijde s vykrikem, ze stolni PC je mrtve a nahradi ho konzole, laptopy, tablety, mobily a kdovi co jeste a ono porad mrcha neumira a neumira, co? Takze ne, velka bedna a monitor tu budou stale a jen par pomatencu bude mit v obyvaku svoji modlu od Valve.
-
Ehm ... vykon == spotreba == chlazeni ... != mala bedynka. To proste NELZE. Teda pokud nejsi ctitel vetraku s 10k+ otackami a nepusobi na tebe kladne hluk startujiciho tryskace.
Vis proc mam doma JEDNO PC? Protoze nepotrebuju 10 ruznych krabicek za minimalne 5x tolik penez na to, aby kazda delala neco, kdyz PC umi vse. A do obejvaku si natahnu kabel.
Vis co mi dela takove to "velke" PC? Funguje jako router, vlastni mailserver, streamuje mi komplet DVB-T muxy, samo neco ze satelitu (vcetne pripadne dekryptovani), zaroven funguje jako rekorder (pripadne to samo umi pauznout i bezici vysilani) ... samo to funguje zaroven jako uloziste dat ... zkratka JEDINEJ stroj zastane funci cely hromady jednoucelovych nesmyslu. A pokud chce clovek neco dalsiho, staci dodat prislusny SW. -
No vidíš, já to zase mám přesně naopak. Doma nádhernou a hlavně tichou krabici of Fractalu, k tomu připojenej 22'' monitor a HDMI kabelem připojená i 105 cm placka.
Telefon stále ještě "hloupá" Nokia, internet na ní nepoužívám. Nevidím důvod mít internet v mobilu, když ho mám doma v PC. Noťas nebo tablet nemám vůbec. Nějak nevím, k čemu by mi to bylo. Na práci to nepotřebuju. Lidi jsou prostě různí.
Věřím, že Steam Machine se bude prodávat dobře. Souhlasím s tebou, že to může být pro některé lidi to pravé. Ono si stačí dneska pročít Steam fóra Big Picture - hodně lidí tam volá o takovém řešení, které půjde komplet ovládat ovladačem a nebude zabírat moc místa. -
Tak já třeba k práci používám 3 monitory, k brouzdání po netu často taky ... takže určitě ještě dlouho nepřejdu z klsického PC. Třeba teď mám na dvou monitorech net a na jednom photoshop. Navíc net na telefonu, nebo tabletu je jen taková nouzovka ... nemáýš myš, klávesnici, 7" je taky k ničemu. Jako když si du sednout na terasu v létě, tak si sebou beru tablet, ale že bych ho používal na něco jiného doma říct nemůžu. A 24" tablet s klávesnicí a myší by asi byla nepraktická záležitost.
-
-
Myslim, ze nejbliz k pointe se dostal Kocy. Spotrebitel z masy chce v krame slyset "tohle si koupim, ja i decko muzu bez komplikaci nebo znalosti parit" A ze je to ve skutecnosti PC s linuxem ho nezajima. Ale kolik lidi, co tvori ten prachomat "hraci" umi postavit komp, nainstalovat, nastavit a udrzovat v provozu? 95% pocitacu a laptopu v soukromem vlastnictvi, ktere jsem kdy potkal fungovala v havarijnim stavu, protoze BFU + internet = katastrofa.
-
Nechcete Alešovi nechat jen psaní nedělních Návodů, češtin a wallpaperu ? Jeho články jsou jak polské čokolády, navenek člověk nic nepozná..
-
-
To je vyznání lásky? *4*
-
-
Děkuji, nechci.
-
-
Neděkuj nemáš zaco.
-
-
Dekuje, ze nechce... ano nema za co. *15*
-
-
-
Návrhy nových názvů steam ovladače :
a) ohmatávač
b) omakávač
c) ošmatlávač
Pokud dostanu 0-20 mínusek vítězí a) 20-40 b) 40-60 c). Tak se nestyďte a hlasujte *1* -
-
I kdyz se mi nelibi, nehazel bych to jeste za tim do zita/kose... jista nadeje zde je.
-
-
Já ho nikam neházím, jen pro něj chci nějakej název. Páčkovače se už vcelku vžily.
-
-
A co třeba něco na způsob Continuum Transfunctioner jak bylo ve filmu Dude, Where´s My Car? *1*
-
tohle je spis smrdlac *5*
-
To slysim rad *4* , na duhou stranu "Packovac" to stale je jen takovy ... jiny z pohledu konzolistu... nevim nevim a mozna bych ho ani nenazyval. *7*
-
-
Jinými slovy jsem si trošku zatrolil. Už chápeš?
-
-
Ja vim...
-
-
-
-
-
trapas
-