Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Umím si sestavit počítač sám a věřím, že nejsem jediný. Ale opravdu nechápu tady ten "hejt". Valve je snad podle mě poslední firma co si dává záležet na PC hráče a teď? Teď pro ně dokonce budou vyrábět svoje vlastní počítače. Já chápu, že pro nějaké lidi je tohle zbytečné, ale vemte si. Proč si myslíte, že v zámoří jsou více populární konzole než PC? Není to podle her, ano konzole má pár skutečně výborných exkluzivit, ale to není ten důvod. Pro většinu lidí v zámoří je prostě zbytečný si kupovat herní PC je drahý a nebo si ho neuměj sestavit. Sice nevím, jak moc budou Steam Machines stát, ale věřím, že s tímhle se Valve trefilo přímo do černého a já jim fandím!
    • Jack1947
      Ano, cena a ta jestli bude neumerna nikdo o to stat nebude, myslim (hrace).
      • Nikdo to kupovat nemusí, v tom je ten vtip. Na každý PC půjde nainstalovat SoS.
        • A proc bych si najednou instaloval Linux, kdyz doted jsem se bez nej obesel? Kdyz je Linux tak super, proc uz ho davno nema doma kazdy?
          • Jack1947
            Bruce: To si prave myslim uz dlouhou dobu, konzole... *3*
        • Jack1947
          To by z toho moc nemeli, spise uz se to tu psalo to chce resit az se budou znat fakta a ty jaksi jeste "nevypluly" na povrch.
          • Jenze oni to NECHTEJI prodavat. Ty to zjevne nechapes. Oni proste vyrobi (a mozna prodaji) par stovek, mozna par tisicovek kusu, mozna je proste rozdaji. Jim jde ovsem o neco jineho. Jednoduse stejne jako google "vyrabi" mobily (smesny trzni podil). Ale dela nejaky referencni model na nej hodi svuj system a rekne "takhle nejak si to predstavujeme". A jini vyrobci pak vyrobi svoje zelezo a nahodi na nej google/steam. Kapis?

Pokud se zadari, tak se da predpoklada, ze prijdes (trebas) do cechace, a tam si ukazes "do tyhle krabice" a oni to do toho vrazi HW a nainstalujou steam.

Jako nedovedu si predstavit, ze by vyrabeli konzoli s titanem a I7 ... a prodavali to za jakkoli konzolove konkurencni cenu. To je naprosto mimo realitu. Ty das za krabku do obyvaku 60k?
            • Problem je trocha hlbsi. Tu ide o to, ze Microsoft s Windows 8 jasne ukazal, kam Windows budu smerovat (uzatvaranie platformy, vlastny app store), co nehraje Valve do karat a casom by ich Microsoft pravdepodobne vytlacil. Valve teda hlada moznosti, ako sa udrzat a skusa si vytvorit vlastny trh pre pripad, ze by bol vytlaceny. Maju 65 milionov uzivatelov, co je slusny predpoklad na to, aby nieco take dokazali. V principe, ked sa na to clovek pozrie nezaujate, je to konzola ako kazda ina, len je postavena na dostupnom hardveri (pc komponenty) a operacnom systeme s linuxovym jadrom, co ludi nemusi zaujimat. Bezny konzument neriesi aky je v xboxe alebo PS procesor, grafika a podobne. Nezaujima ho to. Je to len nejaka skrinka a interface. Na Steam machines sa da pozriet rovnako. Hry sa dnes robia multiplatformne, takze pridat dalsiu platformu z hladiska vyvoja, vyzaduje zanedbatelne naklady naviac. Zabudnite na to, ze to bezi na linuxe, ze to obsahuje pc komponenty. Mame tu dalsiu konzolu. Teraz zalezi na Valve, ci dokaze ziskat podporu vyvojarov a presvedcit uzivatelov.
            • Jack1947
              Áááá tak to moc dekuji za Osvetu, respkt za vysvetleni... *3*
            • Co nechapes na obchodnim modelu google? Valve nejde o nic jinyho, nez idealne dostat steam do kazdy domacnosti. A protoze je tu spousta ret.rdovanych zakazniku, pro kterej je PC neco jako Voodoo, tak proste udelaj "konzoli". A ty si ve vysledku koupis steam (android) od valve (google)/samsungu/cechace/...

Jim je jedno ze nebudou vydelavat na HW, to neni jejich obchodni artikl, oni vydelavaji na prodeji her. A aby vydelavali vic, tak potrebujou aby se jich vic prodalo. Proto navrhnou nejak standardizovanou platformu - stejne jako to udelal google. A uplne stejne jako si majitela androidich zarizeni v 99% pripadu instalujou appky z jejich storu (a tim jim generujou zisk), tak majitele steam konzoli si budou instalovat ze steamu.

A bude jim zcela uperdele jestli to pobezi na hw od intelu/amd/nv/ati/...

Mno a protoze M$/Sony jsou zcela umyslne vsemozne zmrveny (viz trbas nemoznost prehravat audio CD/mp3/...) a steam takto zmrvenej (pry) nebude, a dokonce ti umozni si nainstalovat (stejne jako android) naprosto cokoli i z jinych zdroju, tak je tu znacna sance, ze si krome konzolistu ziskaj i PCckare - kteri to trebas ani nebudou kupovat, ale budou to propagovat.
            • Jack1947
              Reagovals na mne nevim, diky chaotickym reakcim/nereakcim si nejsem zcela jist. Kazdopadne se necham milerad poucit... zdali rikas pravdu atp.. unikla mi pointa, kdyz nechtej prodavat proc se s tim vubec zahazuji, ja vlastne uz delsi dobu nechapu ten "PC marketing". Pozbylo smysl kdYbych "daval" vice za zelezo ktere nebudu potrebovat, zatim se mi jevi jako takova Mutantoidni- radoby pc konzole... nevim zdali svuj nazor zmenim mozna jo... Asi ne. *3*
  • Zajímavé jak si místní Valve hateři vždy vyberou něco na co nadávat, pod minulým článkem se se fabulovalo o exkluzivitě her pro Steam OS, teď zas má někdo pocit, že si nebude moci skládat PC sám ....
    Zajímalo by mě, kolik lidí co si doma staví compy sami ( btw. dělám to i já ), si k němu koupí i krabicové Widle za téměř 5 tis - místo OEM verze tak, aby je nemuseli při výměně základovky kupovat znova. Mít doma jeden univerzální comp na všechno je minulost, maily a surfování zvládá dnes každý tablet nebo smarphone, a stolní PC s nadupanou grafikou je hlavně na hraní.
    Otázka tedy zní : Proč kupovat za balík do svého herního Pc OS od Microsoftu, firmy která léta na Pc platformu s§re, aby mě pak obtěžoval neustálými updaty věcí které vůbec nepotřebuju ? Proto jsem rád, že Valve pracuje na vlastním OS, a já pokud se vše povede budu moc vrazit prachy do lepších dílů a ne do nějaké další verze tupých widlí.
    • walltar
      Ale osobně nemůžu než souhlasit ... pokud se Valve poraří udělat lepší OS, na kterém mě pojede každá PC hra bez problémů, tak bych na něj s klidem u svého herního PC přešel.

U Pracovního by to asi nešlo, protože tam dost programů nejede ani na linuxu.
    • Trisska
      Windows je nejlepší a nejpoužívanější program na celim světě, akorát z tebe asi mluví závist že vydělal víc peněz než bys moh kdy spočítat a navíc si ani neumíš vypnout automatický aktualizace. *7* Klikni pravým myšítkem na Tento počítač, pak dej Windows Update a Změnit nastavení. Tam pak vyber Nikdy nevyhledávat aktualizace a klikni na tlačítko OK. Není zač. *3*
      • Vypnout aktualizace úplně, pokud jseš připojen k netu není řešení ty sherlocku ...
        • Trisska
          Promiň, ale odsuzovat tak kvalitní program jako Windows, jen proto že ti nabízí aktualizace, který maj za úkol už tak kvalitní systém ještě vylepšit a ochránit před virózou, to mi teda nepřipadá vůbec správný. *9* Skoro bych i řekla že nejspíš jen trolluješ. *7*
          • GlaDOS
            To by se dalo říct i o tobě, že?
            • Trisska
              No dovol? *8*
      • "Windows je nejlepší a nejpoužívanější program na celim světě" tolik lzi v jedne vete jsem uz dlouho nevidel
  • Já si umím počítač poskládat sám.
    • vlastik.plaminek
      To umím taky. Spíš mi dělají problém puzzle, které mají víc, než 100 kousků. Pointa?
    • Tak to umi plno lidi. Hodne ale bude zalezet na nastavene cene. A lidi, kteri si radsi koupi poskladanou krabicku se najde nejspis dost imho.
    • A nutí tě někdo k tomu aby sis SteamMachine koupil? Já si to taky kupovat nebudu, ale fandím tomu. Líbí se mi že to je něco mezi PC a konzolemi a z každé platformy si bere to nejlepší.
      • Pilgrim66
        Vidiš, já bych zrovna řekl, že si z každé platformy bere to nejhorší. To jsou ty úhly pohledu.
        • To je zajímavý názor, mohl bys ho rozvést ať vím co si tím myslel ? (ne opravdu v otázce není sarkasmus ani jiný smus, prostě mě to zajímá :)
          • Pilgrim66
            Sice trochu pozde, ale prece.

Z pocitace si to podle mne bere to, ze clovek stale bude muset rozlisovat, co ta konzole v sobe ma, tim ze bude mit ruzne vykonnosti apod. Konzolovy hrac proste chce prijit posadit se a hrat, na cemz neni nic spatneho. Nechce ale asi resit to, jestli mu zrovna tahle hra pobezi nebo ne. Protoze ma tuhle verzi steamboxu a ne tuhle.

Naopak PC hraci vetsinou preferujou naprostou customizaci hardwaru a take moznost hrat mysi, cimz obetujou urcitou miru pohodli.

Proto mi pripada, ze Steambox bude pro PCkare moc malo konfigurovatelnej a pro konzolare az zas moc komplikovanej (a to nemyslim nijak zle, taky mam obcas chut si jenom sednou a neresit, jestli je tahle hra zrovna optimalizovana, jaky mam volit graficky nastaveni, kolik mam FPS apod).
    • Keyz
      Pro zručnější a chytřejší část populace to není no :)
  • KronosDeret
    Myslim, ze nejbliz k pointe se dostal Kocy. Spotrebitel z masy chce v krame slyset "tohle si koupim, ja i decko muzu bez komplikaci nebo znalosti parit" A ze je to ve skutecnosti PC s linuxem ho nezajima. Ale kolik lidi, co tvori ten prachomat "hraci" umi postavit komp, nainstalovat, nastavit a udrzovat v provozu? 95% pocitacu a laptopu v soukromem vlastnictvi, ktere jsem kdy potkal fungovala v havarijnim stavu, protoze BFU + internet = katastrofa.
  • Xbox360 mam doma 2 roky a zavodne hry, sport, bojovky OK.
    Ale ako nahle mierenie v dakej FPS, tak som skoncil, zlata myska.

Preto som hlavne zvedavy na ten Steam Controller.
    Ten princip mierenia vyzera ze bude lepsi. (pre mna)
    • No ja nevim, ja si ted koupil na Xbox Rage a nemam problem s tim, ze to neni s mysi. Pro pripominku mam Rage i na PC, jen jsem ho nikdy nenainstaloval, protoze za prve stahovat pres 20GB se mi opravdu nechce a za druhe kdyz jsem cetl, kolik problemu s tim bylo, tak jsem si radeji vzal ve vyprodeji na Xko.
    • No vypadá to, že střilečky se na tom budou hrát asi jako na mobilu... A upřímě na mobilu hrát střílečky, to je za trest. Akorát se u toho člověk naštve a v duchu touží po myši a klávesnici.
      • mobil ma klzku obrazovku, plocha tohto ovladaca bude klast urcity odpor, ani zdaleka to nemoze byt ako na mobile, to by nevyvijalo Valve, navyse na mobile si zakryjes cely pidi displej prstom.
  • tak vidím to možná trochu odlišně, ale klasická konstukce PC.. velká bedna a monitor už je prostě pryč. Sorry, ale na psaní, mejlování, brouzdání.. to zvládne každý chytrý telefon nebo tablet. Už leta prostě nemám PC (a že jsem jich postavil mraky), a většinou už pracuju na notebooku. Pařan jsem stále.. ale nové konzole jsou pro mne spíš zklamáním. Technicky se revoluce nekoná, zpoplatněný MP, uměle vyvolaná omezení (proč si sakra nemůžu přehrávat MP3?). Takže pokud mi Steam přinese do obýváku fakt krabici, která bude mít vyladěný OS, který bude primárně pro hry a nebude dělat ofuky jako Sony a MS, tak je to přesně to co chci do obýváku k televizi.. místo obou konzolí dohromady!
    • Mne se libi, jak uz snad dvacet let vzdycky nekdo prijde s vykrikem, ze stolni PC je mrtve a nahradi ho konzole, laptopy, tablety, mobily a kdovi co jeste a ono porad mrcha neumira a neumira, co? Takze ne, velka bedna a monitor tu budou stale a jen par pomatencu bude mit v obyvaku svoji modlu od Valve.
    • Ehm ... vykon == spotreba == chlazeni ... != mala bedynka. To proste NELZE. Teda pokud nejsi ctitel vetraku s 10k+ otackami a nepusobi na tebe kladne hluk startujiciho tryskace.

Vis proc mam doma JEDNO PC? Protoze nepotrebuju 10 ruznych krabicek za minimalne 5x tolik penez na to, aby kazda delala neco, kdyz PC umi vse. A do obejvaku si natahnu kabel.

Vis co mi dela takove to "velke" PC? Funguje jako router, vlastni mailserver, streamuje mi komplet DVB-T muxy, samo neco ze satelitu (vcetne pripadne dekryptovani), zaroven funguje jako rekorder (pripadne to samo umi pauznout i bezici vysilani) ... samo to funguje zaroven jako uloziste dat ... zkratka JEDINEJ stroj zastane funci cely hromady jednoucelovych nesmyslu. A pokud chce clovek neco dalsiho, staci dodat prislusny SW.
    • MrSanta
      No vidíš, já to zase mám přesně naopak. Doma nádhernou a hlavně tichou krabici of Fractalu, k tomu připojenej 22'' monitor a HDMI kabelem připojená i 105 cm placka.
      Telefon stále ještě "hloupá" Nokia, internet na ní nepoužívám. Nevidím důvod mít internet v mobilu, když ho mám doma v PC. Noťas nebo tablet nemám vůbec. Nějak nevím, k čemu by mi to bylo. Na práci to nepotřebuju. Lidi jsou prostě různí.
      Věřím, že Steam Machine se bude prodávat dobře. Souhlasím s tebou, že to může být pro některé lidi to pravé. Ono si stačí dneska pročít Steam fóra Big Picture - hodně lidí tam volá o takovém řešení, které půjde komplet ovládat ovladačem a nebude zabírat moc místa.
    • walltar
      Tak já třeba k práci používám 3 monitory, k brouzdání po netu často taky ... takže určitě ještě dlouho nepřejdu z klsického PC. Třeba teď mám na dvou monitorech net a na jednom photoshop. Navíc net na telefonu, nebo tabletu je jen taková nouzovka ... nemáýš myš, klávesnici, 7" je taky k ničemu. Jako když si du sednout na terasu v létě, tak si sebou beru tablet, ale že bych ho používal na něco jiného doma říct nemůžu. A 24" tablet s klávesnicí a myší by asi byla nepraktická záležitost.
  • Návrhy nových názvů steam ovladače :
    a) ohmatávač
    b) omakávač
    c) ošmatlávač

Pokud dostanu 0-20 mínusek vítězí a) 20-40 b) 40-60 c). Tak se nestyďte a hlasujte *1*
    • Jack1947
      I kdyz se mi nelibi, nehazel bych to jeste za tim do zita/kose... jista nadeje zde je.
      • Já ho nikam neházím, jen pro něj chci nějakej název. Páčkovače se už vcelku vžily.
        • A co třeba něco na způsob Continuum Transfunctioner jak bylo ve filmu Dude, Where´s My Car? *1*
        • tohle je spis smrdlac *5*
        • Jack1947
          To slysim rad *4* , na duhou stranu "Packovac" to stale je jen takovy ... jiny z pohledu konzolistu... nevim nevim a mozna bych ho ani nenazyval. *7*
          • Jinými slovy jsem si trošku zatrolil. Už chápeš?
            • Jack1947
              Ja vim...
    • trapas
  • x_ander
    Jo, jsem na to zvědavý. Jestli to bude úspěch nebo ne, to se samozřejmě uvidí a těžko předvídat. Ale jsem rád, že existujou herní společnosti, které prorážejí ledy a zkouší nové koncepty.
  • MrSanta
    Milé od Valve, že změnili svou filozofii a nebudou nám nutit svůj produkt nějakou exkluzivitou, jako tomu bylo v případě Half-life 2.
    Jediné, co mě zajímá je ten ovladač. Zahrát si na velké TV ovladačem hry, které si o to přímo říkají, ale nyní ho nepodporují se mi líbí. Ale z toho "šmidlání" prstem jsem nesvůj. Vždycky když se mi náhodou dostane pod ruku noťas s touchpadem, tak jsem úplně nemožnej *1*
    • Tak na velké bedně si můžeš zahrát kde co - chce to jen kabel (dost laicky řečeno a vyřešeno), já vlastně mám TV/Monitor na televizi sice menší, ale jako monitor si užívám dost velikosti....Kdybych chtěl tak si pořídím bezdrátovou techniku a hraju z gauče (proboha proč když mám 10 let starou židli a která dodnes nemá v obchodě konkurenci *1* *1* ) Někdě někdo řekl, že k té jejich krabici půjde zapojit i klávesnice a myš....Tak nevím....bude záležet na cena/výkon....Když opominu High-End (kterej je probůh pořád tak strašně předraženej!!!!) tak seskládat si kvalitní PC, které po technické stránce přebije konzole i když pořád za vyšší cenu není problém....Uvidíme jestli Valve ocení - ovladač beru skepticky, krabici zatím neřeším - pro mě je nejočekávanější pravě OS, modlím se ať je alespoň z poloviny tak dokonalej jak doufám že bude....
      • MrSanta
        Samozřejmě bezdrátová myš a klávesnice je jednoduché řešení. Jenže u mě je problém v tom, že k tomu nemám žádný vhodný stolek, takže bych musel dokoupit i ten nábytek. A ten by se mi zase do cimry nevešel a musel bych vyhodit stůl co mám. Takže Steam ovladač mi přijde jako levnější a jednodužší řešení.
        O gauč nejde, i když hraju na TV, tak sedím na "PC" židli. Akorát nožky mám natažené na další židli. Těch 105 cenťáků fakt dělá docela hodně. Když si představím, že na tom budu hrát třeba The Evil Within... to mě z toho klepne *1*
        • Já měl kdysi bezdrátovou myš....Mě stačí moje 10let stará židle už ani nevím odkud (dodnes jsem nenašel adekvátní sloučení velikosti, pohodlí a pocitu, že se svejma 175cm si sedím jak na trůně *1* *1* ) 6 let stará klávesnice, která už se dneska neprodává a přesto jsem stále nenašel lepší a která by mě lépe vyhovovala (a že bych měl i při on-line hraní problém tak to říct fakt nemůžu) a k tomu mám akorát novou Logitech myšku za 700 stovek....Hraní z gauče mi zase o tolik pohodlnější nepřijde - takže mě na tohle neutáhnou....Vlastně když si to tak vezmu je jedna polovina mojí výbavy musí pro někoho být jak z pravěku :D I ta bedna od PC má 8 let - jen měním střeva.... *1* *1*
      • Oprava: oslní - nikoliv ocení *1* *1*
  • Robotron3
    Děkuji, nechci.
    • Neděkuj nemáš zaco.
      • Jack1947
        Dekuje, ze nechce... ano nema za co. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit