Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já měl kdysi bezdrátovou myš....Mě stačí moje 10let stará židle už ani nevím odkud (dodnes jsem nenašel adekvátní sloučení velikosti, pohodlí a pocitu, že se svejma 175cm si sedím jak na trůně *1* *1* ) 6 let stará klávesnice, která už se dneska neprodává a přesto jsem stále nenašel lepší a která by mě lépe vyhovovala (a že bych měl i při on-line hraní problém tak to říct fakt nemůžu) a k tomu mám akorát novou Logitech myšku za 700 stovek....Hraní z gauče mi zase o tolik pohodlnější nepřijde - takže mě na tohle neutáhnou....Vlastně když si to tak vezmu je jedna polovina mojí výbavy musí pro někoho být jak z pravěku :D I ta bedna od PC má 8 let - jen měním střeva.... *1* *1*
  • Jack1947
    Bruce: To si prave myslim uz dlouhou dobu, konzole... *3*
  • Pilgrim66
    Sice trochu pozde, ale prece.

Z pocitace si to podle mne bere to, ze clovek stale bude muset rozlisovat, co ta konzole v sobe ma, tim ze bude mit ruzne vykonnosti apod. Konzolovy hrac proste chce prijit posadit se a hrat, na cemz neni nic spatneho. Nechce ale asi resit to, jestli mu zrovna tahle hra pobezi nebo ne. Protoze ma tuhle verzi steamboxu a ne tuhle.

Naopak PC hraci vetsinou preferujou naprostou customizaci hardwaru a take moznost hrat mysi, cimz obetujou urcitou miru pohodli.

Proto mi pripada, ze Steambox bude pro PCkare moc malo konfigurovatelnej a pro konzolare az zas moc komplikovanej (a to nemyslim nijak zle, taky mam obcas chut si jenom sednou a neresit, jestli je tahle hra zrovna optimalizovana, jaky mam volit graficky nastaveni, kolik mam FPS apod).
  • Problem je trocha hlbsi. Tu ide o to, ze Microsoft s Windows 8 jasne ukazal, kam Windows budu smerovat (uzatvaranie platformy, vlastny app store), co nehraje Valve do karat a casom by ich Microsoft pravdepodobne vytlacil. Valve teda hlada moznosti, ako sa udrzat a skusa si vytvorit vlastny trh pre pripad, ze by bol vytlaceny. Maju 65 milionov uzivatelov, co je slusny predpoklad na to, aby nieco take dokazali. V principe, ked sa na to clovek pozrie nezaujate, je to konzola ako kazda ina, len je postavena na dostupnom hardveri (pc komponenty) a operacnom systeme s linuxovym jadrom, co ludi nemusi zaujimat. Bezny konzument neriesi aky je v xboxe alebo PS procesor, grafika a podobne. Nezaujima ho to. Je to len nejaka skrinka a interface. Na Steam machines sa da pozriet rovnako. Hry sa dnes robia multiplatformne, takze pridat dalsiu platformu z hladiska vyvoja, vyzaduje zanedbatelne naklady naviac. Zabudnite na to, ze to bezi na linuxe, ze to obsahuje pc komponenty. Mame tu dalsiu konzolu. Teraz zalezi na Valve, ci dokaze ziskat podporu vyvojarov a presvedcit uzivatelov.
  • Jack1947
    Áááá tak to moc dekuji za Osvetu, respkt za vysvetleni... *3*
  • Matthew1J
    Půjde to na jekémkoliv PC se steamem. Možná aj bez steamu.
  • x_ander
    Jo, jsem na to zvědavý. Jestli to bude úspěch nebo ne, to se samozřejmě uvidí a těžko předvídat. Ale jsem rád, že existujou herní společnosti, které prorážejí ledy a zkouší nové koncepty.
  • vlastik.plaminek
    To umím taky. Spíš mi dělají problém puzzle, které mají víc, než 100 kousků. Pointa?
  • SteamOS bude jen dalsi verze Linuxu. Nic vic, nic min. Proc tedy uz ted neni kazda hra i na Linux? Vysledek bude uplne stejny, par vyvojaru to udela i na Linux, zbytek po tom ani nestekne.
  • Coz znamena, ze se jim na to kazdy z vysoka vy... Proc by, kdyz uz se rozhodne pro hru na PC, jeste mel delat dve verze?
  • No ja nevim, ja si ted koupil na Xbox Rage a nemam problem s tim, ze to neni s mysi. Pro pripominku mam Rage i na PC, jen jsem ho nikdy nenainstaloval, protoze za prve stahovat pres 20GB se mi opravdu nechce a za druhe kdyz jsem cetl, kolik problemu s tim bylo, tak jsem si radeji vzal ve vyprodeji na Xko.
  • A proc bych si najednou instaloval Linux, kdyz doted jsem se bez nej obesel? Kdyz je Linux tak super, proc uz ho davno nema doma kazdy?
  • Mne se libi, jak uz snad dvacet let vzdycky nekdo prijde s vykrikem, ze stolni PC je mrtve a nahradi ho konzole, laptopy, tablety, mobily a kdovi co jeste a ono porad mrcha neumira a neumira, co? Takze ne, velka bedna a monitor tu budou stale a jen par pomatencu bude mit v obyvaku svoji modlu od Valve.
  • super, že má dnes k netu přístup kdejaký odborník
  • Podle me je to kockopes a fungovat to nebude. Napriklad, jestli k tomu pujde pripojit jak mys tak gamepad, budou hraci s mysi zvyhodneni a kazit hru hracum s gamepadem. Ti budou nuceni hrat take s mysi a v tu ranu se to nebde hodit do obyvaku, ale k pracovnimu stolu. A protoze Valve chce obsadit obyvaky, ma problem. Take bud bude hrace separovat nebo mys zakaze.
  • Takovych "obyvakovych" skrini sezenes desitky, staci hledat, ale samo, nebude to za "hubicku". Vpohode sezenes case s trebas integrovanym dotykacem ... ale pocitej stim, ze dobre vypadajici case se slusnym provedenim a matrosem stoji 5k a vic.
  • Ehm ... a podle toho to pak vetsinou vypada ... aneb "cim vic MHz, tim vic adidas" ... takovych sestav uz sem videl ... dame tam grafarnu za 15k, a zbytek za 5 ... a pak chodime brecet na fora, ze to v 3D marku dava nejak strasne malo ...

Mimochodem, nekde se mi mozna vali foto, sice uz fousaty, ale prisel papinek se synkem, s tim ze synacek si to sestavi sam (usetril 300) ... druhej den byl na reklamaci, a vykrikoval tam, co ze sme jim to prodali za smejd, ze se to ani nezaplo ... kolega co to resil svolal celou firmu, at se na to dem podivat ... MB byl nasroubovanej rovnou na plech. Mel kliku, zdroj ve zkratu se nezapne, takze mu to nevyhorelo. Jen zaplatil 800 za premontovani ... a papinek pak celou tu dobu synacka fackoval a nadaval mu, ze ze sebe dela kvuli nemu idiota ...
  • Co nechapes na obchodnim modelu google? Valve nejde o nic jinyho, nez idealne dostat steam do kazdy domacnosti. A protoze je tu spousta ret.rdovanych zakazniku, pro kterej je PC neco jako Voodoo, tak proste udelaj "konzoli". A ty si ve vysledku koupis steam (android) od valve (google)/samsungu/cechace/...

Jim je jedno ze nebudou vydelavat na HW, to neni jejich obchodni artikl, oni vydelavaji na prodeji her. A aby vydelavali vic, tak potrebujou aby se jich vic prodalo. Proto navrhnou nejak standardizovanou platformu - stejne jako to udelal google. A uplne stejne jako si majitela androidich zarizeni v 99% pripadu instalujou appky z jejich storu (a tim jim generujou zisk), tak majitele steam konzoli si budou instalovat ze steamu.

A bude jim zcela uperdele jestli to pobezi na hw od intelu/amd/nv/ati/...

Mno a protoze M$/Sony jsou zcela umyslne vsemozne zmrveny (viz trbas nemoznost prehravat audio CD/mp3/...) a steam takto zmrvenej (pry) nebude, a dokonce ti umozni si nainstalovat (stejne jako android) naprosto cokoli i z jinych zdroju, tak je tu znacna sance, ze si krome konzolistu ziskaj i PCckare - kteri to trebas ani nebudou kupovat, ale budou to propagovat.
  • A co třeba něco na způsob Continuum Transfunctioner jak bylo ve filmu Dude, Where´s My Car? *1*
  • Dyt to nema repreaky ty blbko :D ale ten vodotrisk byl dobrej napad

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit