Co si v roce 2021 rozhodně chceme zahrát – redakční anketa
-
O Messengeru jsem slyšel chválu, vyzkouším. Moje nejoblíbenější metroidvanie je ale v rámci žánru spíš guilty pleasure - Shantae. Jedinou kterou jsem vzdal kvůli obtížnosti je Metroid Samus Returns na 3DS a to jsem i použil "cheaty" amiiba.
-
Axiom byl výbornej. Hodně Metroid a skvělý rejstřík zbraní. Klasická metroidvanie a i ta obtížnost šla. Hollow Knight je občas hodně přitaženej, ale jedná se spíš o takový ty dobrovolný záležitosti, kde je nějaká výhodička skovaná. Ty skákací pasáže jsou opravdu o nervy. A taky ta arena co tam je. Obtížný to je co si budem (na to já sem ouchyl na ty veleobtížný hry no), ale je to jedna z nejlepších her za poslední roky, gameplayem, stylizací, hudbou, atmoškou, zkrátka vším.
P.S. Na Switchi je spousta skvělejch metroidvanii a dokonce i ta nejlepší(ale ta je těžká i na mě, takže ani nebudu doporučovat). Ale zkus třeba Messengera jestli si ještě nehrál. Ten je velmi libový.
-
Když už zmiňuješ metroidvanie tak osobně se víc těším na Axiom Verge 2, jedničku mám sběratelku na switch a doufám, že i dvojka jí bude mít, akorát by to mohlo být o kousíček lehčí, sice jsem to dohrál, ale ty nervy.... Hollow Knight jsem ještě nehrál ale prý je mnohem těžší a nevím, jestli se do něj vůbec chci pouštět i když mě láká výtvarná stránka.
-
Hollow Knight: Silksong
-
Pokud vím, tak dělají na ELEX 2.
-
Neví někdo co (jestli něco) dělají Piranha Bytes?
Jinak samozřejmě letos si už v březnu zahrajeme The Elder Scrolls: Hammerfall 😀 Bethesda strašně překvapí kvalitním launchem, proto ten slabší marketing.
-
Cyberpunk a gotika? Přečetl, viděl jsem a hrál jsem z tohohle žánru kde co, ale gotika mě nikdy nenapadla. Když už nějaký architektonický styl tak brutalismus nebo futurismus, ale gotika fakt ne. Jestli něco takového existuje nechám si doporučit, ale spíš si myslím že sis popletl žánry nebo pojmy, předesílám že Dark Future od Games Workshop cyberpunk není - jediné co z ní vychází a bylo adaptované i v realitě je kultura Cybergoth a ta se týká pouze módy a ne architektury.
-
Chybi Ancient gods 2, ackoli to je jen DLC a kvituji aspon jednou Bloodlines. Na ty jsem se velice tesil ja, karetni variantu jsem hral, ale moc mi nesedla. Doufam, mozna marne, ale doufam, ze to bude goticteji ladeny cyberpunk. S mene pocitaci, ale zato s magii. Ten 2077, jeste jsem nehral, ac se tesim, ale pockam, mi prijde screeny a videy trochu do stylu (sice cyber, ale...) slumu a garazovych gangu a kalifornskeho letniho(!!!) velkomesta. Coz mi mirne vadi, cekal jsem vice nobl a temne gotiky.
-
Humankind, Stellar Warfare, Manor Lords, Falling Frontier, Sumerians.
Konečně ty indie strategie vypadají nadějně, tak snad něco vyjde. Oproti AAA, kde je tradičně sucho. AoEIV moc nevěřím a asijský Stronghold nejspíš bude průšvih. Chystá se i Knights of Honor 2, ale co jsem zatím viděl, tak krom ne moc povedeného 3D jsem neviděl nic zajímavého, zato bylo vidět zase jen 9 slotů pro maršály/pobočníky a to je zlé.
-
Tak za mne jen Stalker,Mass efect a Vampire nic víc
-
To ako vazne ?
Tak neskutocne nudna hra... je a bude to prepadak ak s tym daco nespravia. Tie Alfa a Beta verzie po par kolach vzdy NUDAAA.
-
U konkurence mají typka, který o tom mele v každém podcastu :-)
-
Mmm Bětka..
Všem díky za tipy na co se těšit. Zajímavý výběr každý z vás.
-
Já celkem dost očekávám: Ghostwire: Tokyo, Horizon 2, Left 4 Dead 3 (ehm, i když se to vlastně jmenuje Back 4 Blood), Fable 4, Dragon Age 4, Hellbade 2: Senua's Saga, The Elder Scrolls 6
-
Já se nejvíc těším na Scorn, Withfire a Syberia 4
-
Zatím nic důležitého. Furt stejný.
Vývojáři určitě makají, ale dle současného vývoje spousta lidí pochybuje, zda to vůbec stihnou letos vydat.
-
Nikdo si nezvpomněl na hellblade 2?
-
Jj. Na Tarkov jsem zapomněl! Měl by konečně vypadnout z early acces.. Je to pecka..
-
samozřejmě Elden Ring. Ohh, Elden Ring. Nic jiného mě moc ani nezajímá.