Přejít na výpis diskuzí
CoD: Black Ops II vydělala miliardu za 15 dní
5.12.2012 | Aleš Smutný
81 příspěvků
-
Nejak tenhle hate prestavam absolutne chapat. Proti CoD mate? Nuti Vas to nekdo hrat? Hraju od dob 386 a zacinal jsem u Wolfensteina a Prehistoriku. Pamatuju "tu dobu kdy vychazely ...., kdy to bylo vsechno ....". Dneska uz tolik casu nemam a uprimne na Call Of Duty nedam dopustit. Je to prima prijit z prace a na par hodin vypnout mozek a zahrat si skriptovanou kopii toho co loni. Samozrejme ze na Dishonored, ME3 nebo Arkham City to nema, ale to jsou nesrovnatelny hry. P.S.: Kdyby me nekdo chtel obvinit ze CoD kradu, tak ano :) Za 8 hodin kampane nebudu platit 1299, kupuji starsi dily se zpozdenim ve sleve za par korun.
-
-
V podstate sis z casti odpovedel sam. Viz. "Za 8 hodin kampane nebudu platit 1299" ,coz diky fenomelalnimu komercnimu uspechu je jedna z veci, kterou se spousta jinych vydavatelu snazi take adoptovat a vytvorit vlastni znacku s podobnou "starpower".
Bohuzel vysledek je casto takovy, ze kopiruji predevsim ty mene lichotive aspekty poslednich dilu CoD her.
Takze duvodem proc spousta lidi CoD nesnasi je fakt, ze negativne ovlivnuje cely herni prumysl.
A pak tu samozrejme je ta skutecnost, ze cokoliv uspesneho bude mit i velmi hlasite odpurce, coz je fenomen, ktery lze najit v podstate u vseho, co ma obrovsky komercni uspech.
-
-
hype dokáže velký věci... někdy je až škoda, jak velký... nesjmutnější je na tom to, že pravděpodobnost, že další COD nebude jen další piece of c*ap, je naprosto mizivá, protože ty pablbové z kanclů za kompama se podívaj na čísla, založej ruce za hlavu a řeknou si "no co, když se to prodává. asi se jim to takhle líbí..." polil bych je térem, ofouknul peřím, uvázal pásku přes oči a poslal je proběhnout na střechu sídla...
-
-
Ale tak kdyz se na to podivas z jejich pohledu, tak je to celkem logicke. Proc do hry investovat velke mnozstvi financnich prostredku a casu, kdyz i pri soucasnem modelu jim to sype vice, nez jakakoliv jina hra.
Pokud na nekoho hazet vinu, tak na hrace, co to bezmyslenkovite kupuji jen proto, ze to ma nalepku CoD.
Dokud nedojde k vetsimu propadu prode jnich cisel, tak se nic nezmeni. -
-
jasně, druhá věc je naivita hráčů, kteří hned chtěj všechno nový, aniž by si třeba počkali, jak to ve výsledku dopadne... ani to nemusí mít nálepku COD, je to tak u každý známý značky... pak umí akorát brečet na fórech, jaká je to vlastně hovadina, nebo si to spíš radši nechaj pro sebe a potupně si sypou popel na hlavu... ale stejně, když už dělám hru, tak se snažím o to, aby byla dobrá... je to jak v kuchyni... nemusí to stát víc peněz, ale když to má dobrej nápad a provedení, dá se na tom vytřískat v konečným výsledku daleko víc peněz... nebo ne snad?
-
-
Ja s tebou souhlasim. Bohuzel kravatakum je kvalita ukradena, dokud je to uspesne.
-
-
-
-
Je to smutny videt, jak komercni brecka bez spetky inovace nebo alespon kvalitniho zpracovani tezce dominuje hernimu prumyslu, zatimco originalnejsi a kvalitneji zpracovane hry si na sebe kolikrat ani nevydelaji.
A to prosti sub zanru, ktery CoD reprezentuje nic nemam. Ale ten pristup Activisionu a jeho zdimani znacky s minimalnimi investicemi se mi fakt nelibi.
CoD sam o sobe by me byl ukradeny, kdyby se pulka herniho prumyslu nesnazila take svezt na teto vlne a napodobovat Activision s jejich CoD. -
Vůbec vás nechapu. Není to jen o slovech C O D nebo K S Č M je to o tom že zatim nikdo nepředvedl nic lepšího. BF3 byl velkým konkurentem ale jak dopadl?? (beru to jen z pohledu singlu)
Není prostě žádna jiná hra na kolejích která by byla lepší. (nejde vubec o script ten ma i skirym) Neměli by jsme ale byt radi že i takova hra jako je COD dokazuje že na hrách se dá vydělavat? A kecy o tom že je to prodělečny byznis maji jen ti kecalové
Co nového přinesl do herního prumysl Dishonored?? A přitom je tak vychvalován...(nic proti té hře ale taky je to tuctovka, malé mise které sice jdou řešit po svém ale pro lidi co si zahrají hodinu před spaním je lepší raději ta jízda na kolejích) -
-
Ja treba v ramci moznostni dokazu pochopit, kdyz si tu hru koupi lide kvuli MP ( i kdyz kupovat kazdy rok s trochou nadsasky preskinovanou hru za 60E me neprestane udivovat i tak), ale kazdy rok vyplaznout 60E za 5 hodinovy brainless SP s nevkusne prehnanym mnozstvim radoby cool scriptu ,zastaralym vizualem a hordou tupych nepratel, to fakt nepochopim.
-
-
Kolik Eček vyhodíš ročně za daně nebo za pivo? Po kterém máš stejnou grafiku jako při COD?? Taky tohle nechapeš? No ale v takovém světě žiješ....
Ale přitom chápeš že dalších 60 Eček jsou lidé ochotní davat za MOH a nebo BF3 ?? -
-
Nemůžu uvěřit, jak někdo dokáže s takovým entuziasmem obhajovat a vychvalovat hry jako CoD a především nový díly. Ty hry vpodstatě nemají čím nadchnout, zastřelíte stovky teroristů a konec. Nezapamatovatelná ti hodinová akce. Stejná věc, se kterou se bohužel potýká i nový Hitman. Nepochopím, že někdo každý rok utrácí peníze za něco, co se vpodstatě nemění. Příběh je pokaždý stejnej, trochu se změní kulisy a zase kosíte teroristy po stovkách. Ale chápu, někdo si to koupí například kvůli multiplayeru, bohužel každý díl přináší ten samý mappack, akorát trochu upraví textury nebo někam přidá stromeček.
Jedny z mála her, který na mě za poslední roky zapůsobily byly Fallouty, Minecraft, Trackmania a DayZ. A poslední zmiňovaná hra je asi top, naprosto jedinečný nápad a ukazuje, že nemusí být hry jen jako kanalizační tunel.
Bohužel dokud budou lidi neustále snižovat nároky na hry jako vy pane Franto, nikdy se nezbavíme autohealu, tunelů nebo scriptů. Dokonce budou přibývat.. -
-
Coz o to, "kanalove" hry s autohealem a tunou scriptu tady maji sve misto. A naslo by se plno her, ktere spadaji do teto kategorie a jsou to povedene pociny.
Ale i tyhle hry se musi umet, coz bohuzel neni pripad poslednich dilu CoD. BO2 je sice trochu lepsi, nez par predchozich dilu a je tam videt urcita snaha tu hru trochu nekam posunout, ale porad je to malo.
-
-
Za pivo neutracim temer vubec a MoH nebo BF3 jsou bohuzel skoro to same co CoD a pritom tomu tak drive nebylo. I to CoD bylo drive kvalitativne nekde jinde.
A kdyz chces nejakou kvalitni "kolejnicovou" hru, tak se podivej napriklad na HL, tak ma vypadat kvalitni skriptovana linearni hra.
Ps. stavet dane do stejne roviny jako utraceni za hry, to je dobry ulet *3*
-
-
-
CoD se nedá hrát od dob Mw1. Člověk by si řek, že se vývojáři poučej, jenže těm došlo, že si to 12ti letý caparti koupěj (resp. koupí jim to rodiče), protože je to prostě COD.
Lidi jako já o tom už ani neuvažujou, protože se ví, že je to pořád ta stejná hra, akorát s trochu vylepšenejma vlastnostma. Už to není jako dřív, kdy si člověk koupil hru, protože ho vcucla a nepustila (CS 1.6, BF 1942 atd....) TeĎ se bohužel kupujou hry už jen pro to, že sou prostě IN. -
-
Z toho co jsi napsal vidím jediný zaměr. Rodiče jsou hloupy že to kupují...ale tak napiš která jina hra na kolejich je lepší???
Pokud ti vadí hry na kolejich tak proč tu diskutuješ a jen tak mimochodem která hra není na kolejích?? Skirym je taky hra na kolejich jen mužeš mít plno vyhybek. Bioshosk taky je v podstatě na kolejich, Diablo III taky a všechno to jsou uspěšné hry.
Je tedy chyba ve vyvojařich a nebo v hračich kteří se stale ohanějí staryma titulama které byli první protože se rodila technologie a bylo to to první co v životě viděli.
Je prostě uplně jednoduchá otazka která herní serie dokazala tak ovlivnit herni odvětví jako COD?? A v čem bylo užasné COD z druhé světové které chvalil snad každý no protože to bylo nové a nebylo to ohrané....jenže si musite uvědomit že jsou stale novy hrači kteří předchozí díl nehrali a jsou ve stejné situaci jako když vy jste hrali první COD :) + k tomu to masové rozšíření hrani od doby prvního COD...
Naopak brano Activisonu že dokaže už tak dlouho z toho enginu čerpat....podle mého si Activison stvořil svého Bonda (ty filmy taky nejsou nikdy žadny zazrak a přitom je z toho takovej fenomén) -
-
Tak třeba Minecraft, pro začátek *1* Tady ale nejde o to, jestli je to na kolejích, nebo ne. Jde o zpracování. jasný, Skyrim má taky pár much, ale je to hra o něčem jinym, u ní strávíš x hodin prozkoumáváním okolí, učením se novejch kouzel atd.
Co je v CoD tak kolejního? Protože sou to koleje z bodu A do bodu B bez žádný zábavy (myslim, že to slovo si budou muset v Activisionu vyhledat ve slovníku) Chyba je v obou. Rodiče koupěj dětem, co tak mermomocně chtěj (většinou).
Já mám například rád nový hry (CIV 5, RA, Portal, Fallout jo i trojka se mi líbila....) Jo je to všechno na kolejích, ale je tam zábava, která se jen tak neohraje, narozdíl od MW, který mám za pár hodin prošlý.
A když to vemu tak, že já vzpomínám na začátky. taky sem někdy musel začínat, ale co sem pro to taky musel vytrpět? Žádnej autoheal, to bylo v tý době sprostý slovo, těžký levely, muselo se u hry přemejšlet, a kdo chtěl vypnout, zahrál si třeba CSko.
A to že čerpaj z pět let starýho enginu je zase taky o tom, že většina prodejů bude na konzole, a tam prostě žádnej vývoj v oblasti výkonu neni, a zdá se, že bohužel jen tak nebude.
Ohledně Bonda: Jo je to kult, osobně se mi nejvív líbily starší díly. Rád se kouknu na novej díl, ale až v odbě, kdy to bude v TV, protože vim, že už je to jedno a to samý *4*
Doufám, že sem v reakci neudělal žádnej zmatek. -
Cod z druhe svetove rozhodne nebylo nic noveho, bylo to adaptovani konceptu, ktery prinesl uz prvni MoH. V podstate by se dalo rict, ze to byla Activision verze MoH a delalo na tom mnoho lidi ,co delalo predtim prave na MoH.
Uspech to melo proto, ze to bylo kvalitni i kdyz to byla nova znacka.
A i prvni MW byla kvalitni hra, od te doby to ale slo kvalitativne dolu.
-
-
-
A ruku na srdce Minecraft je taky šilená pí*****
-
-
Naprostá pravda *3*
-
Jn, mam par desitek lidi v pratelich na steamu a dejme tomu ze takovych 50 lidi si hru koupilo. Hraji ji ted max 7... Takova **covina to je...
-
A ted si predstavte, jak by to vydelavalo, kdyby to bylo skutecne dobry!
-
-
Nebo kdyby se na PC nekradlo o 300% vic nez na konzolich.
-
-
blbost, znám přes 10 lidí s konzolí a jen jeden si kupuje hry a nemá tam flash...
-
-
čr
-
-
A proč se na PC krade? Protože nemá smysl kupovat nekvalitní hru, kterou si zahraju jen jednou a pak jí hodim do koše. *1* Radši vyzkoušim a pak koupim, jenže většinou to skončí u tý zkoušky, protože je to prostě sra*ka. *11*
-
-
přesně. Já osobne sem hrdý ma těch pár originálek co mam. protože těch 1000 za každou hru jako je Skyrim, The X Fillets 1 a 2, Commandos, Flashpoint, ArmA 1 + 2, Red Dead redemprion atd. opravdu Rád dám. Ale dávem skoro snad 1500 za hru na 5 - 8 hodin, to faaaakt ne :D
-
-
-
-
Pročpak to tolik vydělává ? protože je to COD *7* . Upřímně nechápu, co je na BO2 tak dobrého. Hrál jsem všechny díly a bavily mě, ale tohle mi už prostě nesedí. Nějak mě to nebavilo a po 2 hodinách hraní mi to přišlo už strašně ohrané a nudné ( jako každý díl *1* ). Nevím. Těch dílů je už prostě tolik že mě žádný už nedokáže překvapit. I kdyby pánové z ACTIVISION a TREARCH přišli s "COD: Pravěk WARFARE" tak by to stejně mělo stále dobrou prodejnost. A proč *1* ? Protože tam jsou v názvu zase ty 3 písmena C O D . Bohužel. Tahle hra má spousty závysláků, kteří to budou pařit furt... Už mě začínají pekelně s*át komentáře, když někdo napíše že nějaká hra je super a nějaký id*ot se ozve: Jdi do prd*le , COD je milionkrát lepší než tahle sr*čka. Jasný důkaz co dělá COD z lidí. Nechci nikoho urazit *1*, ale takové lidi zavraždit a zakopat *16* .
-
-
Pak jdeš a zahraješ si MoH co? Mimochodem 90% těch komentářů co velebí CoD na úkor jiné hry jsou jen trolové co se snaží vyvolat flame přitom jim je CoD vlastně u p*dele, pokud jim na to skočíš tak jsi leda tak id*ot ty sám. Mě zase s*rou lidi co píší, že hráli všechny díly CoD a byla to zábava, ale ten poslední je už vůbec nebaví, že už to není ono. Přitom stejnou větu napsali 2 roky zpátky u předešlého CoD a v budoucnu jí napíšou znovu. Lidi to kupují protože v rámci skriptovaných stříleček není žádná kloudná konkurence.
-
-
jenomže mě už nechytla ani 7 díl natož 9. A to ti magoři zase chystají desátý...
-
ono je to otázka jestli vubec skriptovaný střílečky má cenu hrát. Mě to absolutně nebaví, radši si zahraju armu nebo tak... Ale zase na druhou stranu závidim těm co je to baví, protože her jako arma moc neni, zato her jako CoD je hromada.
-
Rozumný komentár, súhlasím na 100%.Konečne tady někdo nepíše to co už je tady napsáno x krát
-
-
-
COD + Pandaréni = biliónový zárobok
-
Debilní hamburgerová společnost :(