Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem jedinej kdo je ochotnej si zaplatil slušný peníze s vědomím že je utratí dobře ? Kdy dostanu hru s plnohodnotným singleplayerem, abych ji mohl hrat offline kdekoliv a kdykoliv. Nevím co je to teď za dobu, všechno online, kvalitní hry s příběhem aby člověk pohledal, herní scénu ovládl mainstream, dostala se do širokého podvědomí, hráči už nejsou největší outsideři. To co si všichni koncem minulého století přáli se nakonec stalo zhoubou pro herní průmysl... *9*
    • Online je to především kvůli jedinému DRM, které funguje - tedy něco na způsob D3 - klient server.
      Osobně mám jiný problém - a to že mediální masáží a metáním devítek v recenzí člověk neví do čeho jde. Zda ho to po hodině nepřestane bavit.

      Neboť - i tady na Tiscali to přiznali, hrajou jen první část a pak se na to vykašlou. A zhodnotí to podle první třetiny. První třetiny, kde autoři číšili nápadama. Ale zbytek už je tak o 30% horší.....

      Pirátit hru kvůli "demu" nechci, ale zase by se mi líbíla hra rozdělená např. na akty.
      První by byl zdarma, zbytek by jsi buď platil po jednom, nebo to koupil vše jako jeden balík se slevou.
      • Herní průmysl mi začína být k smíchu a jak sám píšeš vetšina recenzí to tam mete od osmičky nahoru, pokud je to AAA titul. Celé číselné hodnocení je nesmysl, podle něj přece nikdo nepozná jak ho hra bude bavit :D, takže to chce praxi, prostě si hru zahrát. Nvm proč s tim má někdo problem si hru stáhnout a pak uvidí jak na něj hra zapůsobí. Osobně cca 85% her smažu protože mě přestanou po čase bavit, na tom něco bude. Např. Diablo3 *1* blizzard je sice jistota, ale už je to přece třetí pokračování této série, takže čekat super novinky asi moc nešlo (něco jako nudný SC2). Nesmyslně si předobjednat hru a naivně čekat až si tu "bombu" zahraju, to nepochopim tím tuplem v dnešní době
    • Nevim co si kdo pral,ale vetsine hracu bylo myslim uplne ukradene co si o nich kdo mysli. A tyhle online tituly s offline obsahem? Ja si koupil D3 a vim,ze uz nikdy!!! nenaletim na podobne hovadiny. Porad vychazi dost doprych her mimo hlavni proud,obcas si zahraji starsi kousek(serie x-com,Fallout Tactics atd...to jsou nesmrtelne hry) a stejne nestiham hrat vse co chci. Nove tituly jsou az na vyjimky jen vyborne se prodavajici braky.
      • Myslím většina vývojářů, firmy, herní společnosti, chtěli se dostat do širší veřejnosti, vydělávat velký peníze, hry se začali zjednodušovat, začalo se vyvíjet pro širší publikum a pomalu to šlo všechno do háje. Dnes jsem dohrál Mafii 2, za nějakych 10,5 hodiny čistýho času. Ve srovnání s Mafií 1, která je herním klenotem je to odpad, za kterej se zasloužil 2K Games, polovina obsahu smazána, ujednodušený všechny prvky ovladání, plytký charaktery, ach jo, po dohrání mi bylo úplně smutno po jedničce, snad se ještě někdy dočkáme nějaké renesance v herním průmyslu...
  • N7N7
    "Crytek plně přechází na online." Tak už je to tady, Diablo III zaťalo drápek, nepotrvá dlouho a bez online se už ani nevys*erem. *2*
    • Nicméně realitou je, že většina lidí sere a permanentně - duševní průjmy na tady na diskuzích, takže v online problém nebude.
    • Proti hraní her online ala Diablo 3 vůbec nic nemám a plně to podporuji. Dobrý tah proti pirátům...
      • Tah proti pirateni co tresta kazdeho kdo poctive plati? NE, DIKY!
        • DarthSmurf
          to je jako ACTA říkají kvůli piratství ale to je tak poslední důvod
    • LordBlackadder
      Já osobně datuji počátek herní krize a úpadku herního vývoje srovnatelného s tím po roce 1983 od roku 2007, připravte se minimálně na dalších deset let naprosté degradace a simplifikace. Pasivní přístup k vytváření nového obsahu je již teď na první pohled patrný u převážně většiny největších producentů (čest vyjímkám!), obrovské porce recyklovaných titulů bez novinek a pouze se zjednušenými herními mechanikami se na nás valí ze všech stran, poslední hru, kterou jsem si doopravdy užil jsem hrál před pěti lety.
      • N7N7
        A která hra to byla? *4*
        • LordBlackadder
          No přece původní Crysis, první díl se SandBoxem. Před ním samozřejmě mnoho dalších titulů v mnohých ohledech herními mechanikami jistě ještě o něco bohatších.
          • Tak to já říct nemůžu, za ten rok vyjde tak 2-3 hry, které mě opravdu baví.
            • Ja si teda zatim uzil treba snad vsechno od Rockstaru i kdyz musim priznat ze novinek pridavali po skromnu a u GTA me trapili nektere bugy v grafice.
              Puvodni Crysis je ale podle me jedna z nejlepsich strilecek co v posledni dobe vznikla.
            • LordBlackadder
              Tak to jste šťastný člověk, já začínal s desktopovými hrami v roce 1993 s Wolfenstein 3D a něco takového objektivně napsat nemohu ani omylem.
  • Keyz
    Vypadá to,že hráči který začínají hrát se pak budou ptát dnešních hráčů jaké to vlastně bylo,když si hrál ten Singleplayer na vlastním PC,kdy si chtěl,kde si chtěl,jak si chtěl.Hlavně si zaplatil pouze jednou a to za hru.Her navíc bylo mnoho a dost se odlišovaly.
    Doba temna?
  • DLC je sračk*. Kdysi se tomu říkalo patch jak tu někdo správně poznamenal, pak datadisk, a to mělo byt za peníze aspon obsah a uroven.. ale dnes zaplatíš hromadu peněz za velký hovn*.
  • Nechapu. Dalsi diskuze na tema F2P a opet mam problem pochopit lidi co radsi rohlik zadarmo, ale za kazdy zvejknuti musi zaplatit 5 korun. Doporucuju otevrit oci, normalne ten rohlik stoji koruny dve.
    • parádně vystihnuto.

      F2P je obrovský zlo a vlastně jeho prostřednictvím hrozí naprostej zánik počítačových her jako takových..

      Za pár let pochopíte.
      • Za par let?! Zanik uz prisel kolem 2005 s nastupem xsrotu!
        • R.a.z.i.e.l
          Je pravda, že ta tzv. Doba Temna začala už v 2005, ale to byla ještě pohoda. Jenže co teď? Ze skvělých SP titulů se dělají online hry, nespočet her dneska vyžaduje internet i k hraní SP, potom tyhle F2P, do všech her se začíná montovat MP, který se tam ani nehodí a akorát poškozuje SP, no prostě je to špatné...

          Doufám, že ještě jednou zažijeme světlé chvilky v herním světě.
          • tak ty jsi třeba o deset let mladší než někteří obyvatelé zde (včetně mě), takže ti to vůbec nezávidím:).. Prošvihli jste to kluci a vůbec za to nemůžete:)
          • DangerousDave
            neviem ktorý si ročník ale každý kto začal s hrami aspoň okolo roku 1995 tak mal riadne štastie, pretože to bolo fakt super obdobie, plné geniálnych hier a nových technológií. Štastie sa nám potupne vyčerpalo a teraz nás čaká doba temna... možno je to aj tak trochu fér, nie ? :)
            • No třeba já sem 1998 a hraju asi od 2002... A opravdu vždycky jsem snil o tom zažít tu opravdovou herní dobu! *4* Protože poslední dobou žádné herní pecky nejsou... Mass Effect od jedničky ke trojce poměrně zkazili... Assassins Creed vyždímali až na kost... je to smutné *9*
            • Hanzales
              Souhlasím. Jistá míra nostalgie tam vždycky je. Nadšení z povedené hry už taky mnohdy nedosahuje míry nadšení v tom věku před 10 a více lety. Když vyšel třeba Half-Life, nebo DeusEx, div jsem neprorazil zavřené dveře, jak jsem s tou hrou fofroval domů. V té době byl také větší prostor na větší inovace a nové nápady, ale přes to všechno si nelze nevšimnout, co se s herním byznysem za posledních 5-7 let stalo. A nápady né že by nebyly, jen mají distributoři dnes s něčím převratnějším a odlišnějším strach přijít a radši se drží zavedeného standadru zuby nehty a přidávají k tomu více či méně další a další zjednodušovátka. Někdy jsou přínosné vzhledem k hratelnosti, ale spíše mám pocit, že mnohdy tu hratelnost zabíjí. Kvalitní hry vychází i dnes, ale i v tom lepším případě postrádají mnoho prvků těch her "starších" a ty prvky nám pamětníkům chybí (nostalgie nenostalgie).
            • V tom případě neboj.

              Pořád vychází dost her, které stojí za zahrání.
            • DangerousDave
              na čo teraz reaguješ ? *7* ja som nepísal, že v tom období vychádzali IBA geniálne hry, to si si tam asi nejak nasugeroval. Sra*ky vychádzali vždy a ich počet je irelevantný, dôležítý je počet hier ktoré stoja za to si ich zahrať.
            • Vážně?

              A není to spíš tak, že si z roku 1995 pamatuješ jen to dobré? To se lidem často stává. Taky bych mohl říct, že na SNES vycházely jen pecky, ale to nebude pravda. Pecky si jen pamatuju a tuny sra*ek člověk prostě vytěsnil.
  • Doted to slo bez tehle vychytacek, akorat ze vyvojari jezdili v jednom ferrari misto nynejsich 3.... takze ja zustanu u placeni jedne online hry, a dalsi paytoplay me nezajima. Ve vysledku kazda F2P hra znamena, ze pokud nebudete platit nebudete ani plnohodnotne hrat. Zadna hra co jede na tenhle model proste neni plnohodnotna. Radsi zaplatim 1500 cenu krabice nebo downloadu a dal nic neresim, nez furt posilat po par dolarech za to a za tamto, nakonec kdyz to clovek pak secte tak da za hru x set korun mesicne a x set korun na poplatcich rocne. Proste muj naroz je takej, ze hru si mas koupit a hrat. Pokud je online mas zaplatit JEDEN mesicni poplatek (je na kazdym zda je pro nej unosny nebo ne) a dal taky jen hrat. Ne ze kdyz chci neco co ma nekdo jiny, tak misto abych si to v te HRE NAHRAL tak si to musim koupit. Co to je za hrani?! Dmnce proste. Ode me ani kacku! :)
    • Je videt ze js izadnou hru free to play nehral. Protoze to co tu pises je blbost. Hral jsem A.V.A pul roku a nezaplatil jsem ani korunu. Hral jsem AA3 4 roky a nezaplatil ani korunu. Hral jsem Warface pak dni a nezaplatil ani korunu, hral jsem ghoust recon online betu a nezaplatil ani korunu. Ty v techto hrach mas stejnou sanci mit to co ostatni jen za delsi cas. Pokud nechces cekat tak si za to priplatis. To je cele nic vic nic min. A ne kazda krabicova hra ma hodnotu ceny v obchode. Dale ty keci ze vyvojari maji jezdit ve skodovce a ne ve ferrari no je videt ze nevis jak to funguje v tomto bussinesu. Hlavni cast penez sebere distributor a mala cast jde vyvojarum. Nekde jsem setl ze to je cca 10% z ceny. Pak tu mas naklady na vypaleni dopravu tisk atd. To vse platis v krabici a je jasne ze vyhazujes penize oknem. Digitalni distribuce a free to play jde ruku v ruce. Je to jedna z moznych cest jak tento trh zaujmout. Nikdo ti nic nenuti a je jen na tobe jestli do toho pujdes zahrajes a vymazes nebo budes hrat dal. DLC je jina cesta. V krabicove hre (BF3) mas 9 map a pak 5x DLC za stejne penize jako je hra samotna. Rok odehrajes a bude tu BF4 a situace se bude opakovat. To v free to play nebude. Jen budes mit nove a nove patche s novym obsahem. A pokud se ti hra nebude chtit hrat tak muzes ucet prodat nebo hru vymazat a jit hrat neco jineho.
  • chaaaaaaaaaaaaaa to je sranda ne? :) Přeju tady těm a jim podobným aby zkrachovali co nejdříve. Odemě taktéž neuvidí ani korunu.
  • Pokud hra nemá krabicovou verzi tak si jí prostě nekoupim. DLC jsou sice ždímačka na peníze ale tohle bude mnohem horší.
    • N7N7
      Když DLC, tak jedině v GOTY edici, jinak nas*at.
    • LordBlackadder
      Konec placenému DLC! Od hry požaduji kvalitní obsah a ne možnost stáhnout si za peníze alternativní rozšíření příběhové linie, nebo létajícího draka na kolečkových bruslích.
      • Cahir
        Nikdo normální ti zadarmo dělat nebude, hry nejsou charita. *3* Kvalitní obsah hry samotné a bonusový obsah se vzájemně nevylučují...
        • LordBlackadder
          Nic takového jsem ani nikde netvrdil, jen považuji zpoplateněné DLC za naprostý nesmysl, stejně jako jakýkoliv jiný derivát, který žádnou reálnou hodnotu nemá ani nevytváří.
          • Cahir
            DLC =/= "derivát" bez reálné hodnoty. Tak lze pojmenovat DLC vyříznuté z původní hry, tedy specifický "produkt" určitého konceptu (spíše zneužití konceptu). Jakmile jde o nový - po vydání hry utvořený obsah, mají tvůrci plné právo dostat za svojí práci zaplaceno. A že může může být nový obsah dobrý, špatný, úměrný/neúměrný ceně, je něco úplně jiného.

            Znám velkou spoustu DLC, které rozšiřují původní hru - vyprávějí příběhy, které svět původní hry jen dokreslují - vyprávějí jiné příběhy, odehrávají se na jiných místech atd. Jde tudíž doslova o bonusový obsah, jehož vydání v žádném případě neodhaluje hypotetickou osekanost původní hry, nýbrž původní hru (plnohodnotnou samu o sobě) pouze rozšiřuje.

            Koncept sám je v pořádku, nadávat lze jen na jednotlivá provedení či zneužití konceptu.

            Velice trefně to shrnul Casey Hudson v jednom interview; mají-li vývojáři už základní hru hotovou, mají po ruce nástroje, osvědčené postupy, vychytané problémy, no prostě všechno, co je s vývojem hry od počátečního procesu spojeno. Je tedy mnohem méně časově náročné produkovat v rámci daného titulu nový obsah.

            Jestli bude Crytek přidávat nové mapy, mise, zbraně a další doplňky v ceně úměrné danému obsahu, pak si může stěžovat jedině deme*t... A nebo socan.
            • Cahir: Ale musí se nechat, že troll je to velmi dobře maskovaný. :-D
            • Cahir
              Veka: Obávám se, že jsme byli vytroleni. Po tom excesu s "americko-izraelským" modelem jsem si tím téměř jist. *1*
            • to LordBlackadder: A plat vývojářů se bude generovat z čeho? Hřejivého pocitu dobroty se nenají.
            • LordBlackadder
              Digitální distribuce by měla být zcela zdarma, herní tvorba jejíž hlavním motivačním činitelem je generování zisk je hloupá.

              DLC je derivátem jako jakýkoliv jiný derivát typu opčních spredů na futures, derivát derivátu podkladového aktiva derivátu statku - naprostá hloupost. Váš pohled na makroekonomii vychází ze západního Izraelsko-Amerického modelu, já tento pohled nesdílím, postrádá prvky racionality.
          • Ataker
            Když je DLC kvalitní a obsahově srovnatelné s datadiskem, tak proč si nepřiplatit? Ne všechny DLC jsou špatné.
    • V životě jsem žádný DLC nekoupil, nestáhl, nezaplatil nic a nikdy to neudělám. Protože to může udělat fakt jen v*l co si neváží her, peněz ani sama sebe.
      • Cahir
        Tak to jsi o hodně přišel, ne všechny DLC jsou ždímačka.

        Samotný koncept DLC politiky je naprosto v pořádku, kritizovat/chválit lze pouze jednotlivá provedení...
  • Jakmile vidím naspáno free to play, tak mě hra okamžitě přestává zajímat. Nesnáším tento novej trend a doufám, že umře tak rychle jak se objevil. Smutné je, že se k tomu přidalo i Valve :-(
  • Proč... Proč... Proč...
    • DarthSmurf
      peníze *10*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit